גילת טלקום החלה לשווק נתב לוויני של אירידיום

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
רמאש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1621
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #1 

הנתב פועל בכל נקודה בגלובוס וניתן לחבר אליו דרך WIFI טלפונים, מחשבים ניידים וטבלטים.
https://zmanavir.co.il/%d7%92%d7%99%d7% ... %99%d7%a8/
לדעתכם נתב לוויני יותר טוב מנתב אינטרנטי?
לאיזו מהירות גלישה בהורדה ובהעלאה אפשר להגיע איתו?
הנושאים שלי בקהילת הפורומים הזאת

search.php?search_id=egosearch

גלובל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1292
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 157 פעמים

שליחה #2 

1) אינטרנט לוויני תמיד יהיה נחות יותר מאינטרנט קוי ובטח כזה שבסיב אופטי ,
בגלל ההשהייה - latency בשידור אל ומ הלוויין .

2)אינטרנט לוויני של אירידיום או טוראיה או אחר הוא תמיד יקר יותר בהרבה בהשוואה לאינטרנט רגיל .

3)מהירות הגלישה והעלאה נמוכות יותר , וכמות בדאטה מוגבלת יותר .

4) זה פתרון שמתאים רק למטרות מיוחדות , למי שצריך אינטרנט בלב ים או אמצע המדבר וכו' ובכל מקום
שבו אין תשתיות אינטרנט רגילה , אבל הוא לא מהווה תחליף לתשתיות רגילות ולכן אין טעם לשאלות
כגון אלה שמנסות להשוות את הלווין לתשתית רגילה .

silverbullet
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #3 

תודה על ההסבר.

רמאש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

15/08/2023 8:15  
גלובל כתב:
1) אינטרנט לוויני תמיד יהיה נחות יותר מאינטרנט קוי ובטח כזה שבסיב אופטי ,
בגלל ההשהייה - latency בשידור אל ומ הלוויין .

2)אינטרנט לוויני של אירידיום או טוראיה או אחר הוא תמיד יקר יותר בהרבה בהשוואה לאינטרנט רגיל .

3)מהירות הגלישה והעלאה נמוכות יותר , וכמות בדאטה מוגבלת יותר .

4) זה פתרון שמתאים רק למטרות מיוחדות , למי שצריך אינטרנט בלב ים או אמצע המדבר וכו' ובכל מקום
שבו אין תשתיות אינטרנט רגילה , אבל הוא לא מהווה תחליף לתשתיות רגילות ולכן אין טעם לשאלות
כגון אלה שמנסות להשוות את הלווין לתשתית רגילה .
...
אם זה נתב לוויני אז איך הוא פועל דרך אינטרנט ולא אם זה נכון דרך צלחת לווין עם LNB שאיתו אפשר גם לקבל מידע וגם לשלוח מידע, כאשר הצלחת לווין הזו גם מקבלת מידע מהלווין תיקשורת וגם נותנת מידע אל לווין התקשורת?
כי אם מבקשים ליקלוט שידור טלוויזיה או רדיו דרך לווין תקשורת אז צריך בשביל זה בנוסף לממיר לוויני גם צלחת לווין עם LNB לקבלת מידע, כאשר הצלחת לווין הזאת מקבלת מידע מהלווין תיקשורת,

ומה הכוונה פה לאינטרנט שהוא יותר יקר?
האם לדעתך אי אפשר עם הנתב הלוויני הזה להתחבר דרך כל חברת אינטרנט לאינטרנט?

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10914
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #5 

מה קשור צלחת לווין?
על טלפון לוויני שמעת?
קיים כבר לפחות 40 שנה.
המכשיר מתקשר ישירות עם לוויני התקשורת. אין צלחת.
אם אתה מטייל באיזור לא מיושב תסחוב איתך צלחת?
נתב לוויני עובד בדיוק באותה צורה.

אתה נמצא בג'ונגל באמאזונס או במדבר סהארה.
אתה רוצה להתקשר ולהגיד איפה אתה ושאתה בסדר, עדיין.
איזה ספק אינטרנט יש שם?
אתה מתחבר ללווין שמספק לך שירות אינטרנט (או טלפוניה), ומחוייב לפי שימוש.
החברה המפעילה את השירות מספקת לך את הקישוריות לאינטרנט, בדיוק כמו שהיא מאפשרת לך חיבור לרשת טלפוניה על כדור הארץ דרך לווין.
התעריף מאוד יקר כי שימוש בלווינים מאוד יקר.

רמאש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

15/08/2023 9:43  
Amir64 כתב:
מה קשור צלחת לווין?
על טלפון לוויני שמעת?
קיים כבר לפחות 40 שנה.
המכשיר מתקשר ישירות עם לוויני התקשורת. אין צלחת.
אם אתה מטייל באיזור לא מיושב תסחוב איתך צלחת?
נתב לוויני עובד בדיוק באותה צורה.

אתה נמצא בג'ונגל באמאזונס או במדבר סהארה.
אתה רוצה להתקשר ולהגיד איפה אתה ושאתה בסדר, עדיין.
איזה ספק אינטרנט יש שם?
אתה מתחבר ללווין שמספק לך שירות אינטרנט (או טלפוניה), ומחוייב לפי שימוש.
החברה המפעילה את השירות מספקת לך את הקישוריות לאינטרנט, בדיוק כמו שהיא מאפשרת לך חיבור לרשת טלפוניה על כדור הארץ דרך לווין.
התעריף מאוד יקר כי שימוש בלווינים מאוד יקר.
...
אז למה לדעתך כדי לקבל שידור טלוויזיה ואו רדיו דרך לווין תקשורת אז צריך לזה צלחת לווין?
או שאני טועה ושגם בלי צלחת לווין אפשר לקבל שידור טלוויזיה ואו רדיו דרך לווין תקשורת? אם כן, אז איך בדיוק?

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10914
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #7 

15/08/2023 10:06  
רמאש כתב:
אז למה לדעתך כדי לקבל שידור טלוויזיה ואו רדיו דרך לווין תקשורת אז צריך לזה צלחת לווין?
או שאני טועה ושגם בלי צלחת לווין אפשר לקבל שידור טלוויזיה ואו רדיו דרך לווין תקשורת? אם כן, אז איך בדיוק?
...
כי כשאתה בתוך מבנה, המבנה עצמו חוסם קליטה של אות מלווין -
בדיוק כמו שקיר ממ"ד חוסם אות WIFI,
ובדיוק כמו שהמבנה מפריע לקליטת שידור טלויזיה קרקעי וצריך להוציא את אנטנת עידן+ אל מחוץ לבית כדי לקבל קליטה טובה.
גודל האנטנה נקבע לפי כמה דברים, ביניהם אורך הגל בשימוש השידור המבוקש (שידור טלויזיה משתמש בתחום תדרים שונה מאשר צקשורת נתונים לווינית)
לטלפוניה ואינטרנט מספיקה אנטנה קצרה המחוברת למכשיר, ולדעתי הלווינים המשמשים לתקשורת טלפוניה ואינטרנט טסים הרבה יותר נמוך מאשר לוויני תקשורת גאוסטציונרים, המשמשים לשידור טלויזיה, בין השאר.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #8 

15/08/2023 10:06  
רמאש כתב:
...
רמקולים, קראת בכלל את כתבה שזרקת את הקישור עלייה בפתיחת פוסט זה?
לפחות הסתכלת על התמונה שם של הטרמינל הלווייני מהכתבה?
זו התמונה מהכתבה:
היכן כאן אתה רואה צלחת לוויין? הרי רואים בבירור את האנטנת הלווין בתמונה זו שבשימוש בטרמינל לוויני מהכתבה.
על איזה צלחת אתה מדבר? על איזה LNB? הרי אין שום קשר ושום דמיון בין לוויינים גאוסטציונריים שמשמשים לשידורים ולקליטה של שירותי רדיו וטלוויזיה דרך לוויין או לשירותי אינטרנט דרך לוויינים אלה ולבין לוויני LEO שבשימוש של רשת אירידיום שעליה מדובר בכתבה זו, שברשת זו משתמשים כבר עשרות שנים רבות בכל העולם.
חוץ מזה מה כל השאלות מיותרות אלה על דברים שממלא אתה לא הולך להשתמש בהם או לא תראה אותם בחיים?

רמאש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

15/08/2023 10:56  
sys_admin כתב:
רמקולים, קראת בכלל את כתבה שזרקת את הקישור עלייה בפתיחת פוסט זה?
לפחות הסתכלת על התמונה שם של הטרמינל הלווייני מהכתבה?
זו התמונה מהכתבה:
היכן כאן אתה רואה צלחת לוויין? הרי רואים בבירור את האנטנת הלווין בתמונה זו שבשימוש בטרמינל לוויני מהכתבה.
על איזה צלחת אתה מדבר? על איזה LNB? הרי אין שום קשר ושום דמיון בין לוויינים גאוסטציונריים שמשמשים לשידורים ולקליטה של שירותי רדיו וטלוויזיה דרך לוויין או לשירותי אינטרנט דרך לוויינים אלה ולבין לוויני LEO שבשימוש של רשת אירידיום שעליה מדובר בכתבה זו, שברשת זו משתמשים כבר עשרות שנים רבות בכל העולם.
חוץ מזה מה כל השאלות מיותרות אלה על דברים שממלא אתה לא הולך להשתמש בהם או לא תראה אותם בחיים?
...
בקשר לדברים האחרונים פה שאתה כתבת לי, אני לא איתך בדעה זאת.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

15/08/2023 11:13  
רמאש כתב:
...
רמקולים, לאיזה דעה אתה מתכוון בהקשר לדברים שניסיתי להסביר לך?
אתה לא בדעה שכדאי לקרוא את הכתבה שמצרפים את הקישור עלייה או לפחות להסתכל בתמונות שבכתבה זו? :lol:
או אולי אתה לא בדעה שלווייני LEO שבשימוש ברשת אירידיום שעלייה מדובר בכתבה זו, זה כלל לא אותו סוג של לוויינים שבשימוש של שירותי רדיו וטלוויזיה, שמשודרים דרך לוויינים גאוסטציונריים? :roll:
או שאולי אתה לא בדעה שבתמונה המצורפת בכתבה רואים בבירור את האנטנה של הטרמינל הלווייני של אירידיום, אז אני יכול לצרף תמונה שלו בהגדלה, שבה רואים עוד יותר בבירור את האנטנה שלו ושלא צריך שום "צלחת"

על איזה דעות אתה בכלל יכול להיות איתי או לא, אם מדובר כאן על מושגי יסוד בסיסיים ידועים מזה עשרות שנים, שהם לא דעות כלל.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4791
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 768 פעמים

שליחה #11 

15/08/2023 11:13  
רמאש כתב:
...
לצטט שוב את מה שכתבתי לך בפוסט אחר שפתחת השבוע: דעות הם כמו חורי תחת, לכולם יש אותם

רמאש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

15/08/2023 11:49  
ChinggisKhan כתב:
לצטט שוב את מה שכתבתי לך בפוסט אחר שפתחת השבוע: דעות הם כמו חורי תחת, לכולם יש אותם
...
אבל חשוב לי שאם אני לא מסכים עם הדעה אז שאני מפרסם שאני לא מסכים עם הדעה.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4791
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 768 פעמים

שליחה #13 

1. מה הקשר לנדר ?
2. הדעה שלך במקרה הזו לא חשובה בכלל כי מדובר על הגדרות מאד מדוייקות (אתה יכול לא להסכים באותה מידה עם הגדרה שמעגל הוא אוסף כל הנקודות במרחק זהה מנקודה אחת).
3. עד מתי תטריל אותנו ?

רמאש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

15/08/2023 12:04  
ChinggisKhan כתב:
1. מה הקשר לנדר ?
2. הדעה שלך במקרה הזו לא חשובה בכלל כי מדובר על הגדרות מאד מדוייקות (אתה יכול לא להסכים באותה מידה עם הגדרה שמעגל הוא אוסף כל הנקודות במרחק זהה מנקודה אחת).
3. עד מתי תטריל אותנו ?
...
, הסיבה שאני כותב זה כי עוזר לי להרגיש יותר טוב,
ולא כל מה שהוא כתב לי זה רק עובדות.

גלובל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1292
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 157 פעמים

שליחה #15 

15/08/2023 9:06  
רמאש כתב:
אם זה נתב לוויני אז איך הוא פועל דרך אינטרנט ולא אם זה נכון דרך צלחת לווין עם LNB שאיתו אפשר גם לקבל מידע וגם לשלוח מידע, כאשר הצלחת לווין הזו גם מקבלת מידע מהלווין תיקשורת וגם נותנת מידע אל לווין התקשורת?
כי אם מבקשים ליקלוט שידור טלוויזיה או רדיו דרך לווין תקשורת אז צריך בשביל זה בנוסף לממיר לוויני גם צלחת לווין עם LNB לקבלת מידע, כאשר הצלחת לווין הזאת מקבלת מידע מהלווין תיקשורת,

ומה הכוונה פה לאינטרנט שהוא יותר יקר?
האם לדעתך אי אפשר עם הנתב הלוויני הזה להתחבר דרך כל חברת אינטרנט לאינטרנט?
...
עשית סלט ממש גדול :-)

אינטרנט לוייני במקרה זה עובד עם טלפון לוייני ו/או ספציפית למקרה זה ראוטר לוייני שהינו למעשה טלפון לוייני שיודע גם לעשות הוט ספוט ב WIFI .
ישנם מס' רשתות כאלה בעולם שתי הידועות הם אירידיום וטוראיה ....הנתב בכתבה שפרסמת הוא של אירידיום שהנציגה שלו בישראל חב' גילת ,

ככה נראה טלפון שלהם -
אירידיום
 אירידיום
דקת שיחה באירידיום יקרה מאוד ....אם אתה מתעניין בתעריפים תתקשר לחברת גילת או תחפש באינטרנט מה המחירים נכון להיום ,
השימוש הוא ע"י כרטיסי קרדיט לפי דקות שיחה או כמות דאטה במקרה של הראוטר ... וזה מאוד יקר כאמור .

לא ניתן להתחבר דרך כל חברת אינטרנט ואין קשר לספקי אינטרנט מקומיים ....ההתחברות היא רק דרך אירידיום שהנציג שלה בישראל גילת

רמאש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

15/08/2023 11:32  
sys_admin כתב:
רמקולים, לאיזה דעה אתה מתכוון בהקשר לדברים שניסיתי להסביר לך?
אתה לא בדעה שכדאי לקרוא את הכתבה שמצרפים את הקישור עלייה או לפחות להסתכל בתמונות שבכתבה זו? :lol:
או אולי אתה לא בדעה שלווייני LEO שבשימוש ברשת אירידיום שעלייה מדובר בכתבה זו, זה כלל לא אותו סוג של לוויינים שבשימוש של שירותי רדיו וטלוויזיה, שמשודרים דרך לוויינים גאוסטציונריים? :roll:
או שאולי אתה לא בדעה שבתמונה המצורפת בכתבה רואים בבירור את האנטנה של הטרמינל הלווייני של אירידיום, אז אני יכול לצרף תמונה שלו בהגדלה, שבה רואים עוד יותר בבירור את האנטנה שלו ושלא צריך שום "צלחת"

על איזה דעות אתה בכלל יכול להיות איתי או לא, אם מדובר כאן על מושגי יסוד בסיסיים ידועים מזה עשרות שנים, שהם לא דעות כלל.
...
אתה כתבת עליי , לקראת סוף התגובה שלך, את זה:
"חוץ מזה מה כל השאלות מיותרות אלה על דברים שממלא אתה לא הולך להשתמש בהם או לא תראה אותם בחיים?"
פה
viewtopic.php?f=62&t=385935#p3300138+
אז גם שבשבילך זו עובדות, לי הן דעות שלא חובה להסכים איתן, גם בקשר להעדפות האישיות שלי עכשיו ואו בהמשך וגם בקשר למה שזה נחשב מיותר.
אני מקווה שעכשיו הבינו למה אני התכוונתי פה שאני דיברתי פה על דעות.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

16/08/2023 21:09  
רמאש כתב:
אתה כתבת עליי , לקראת סוף התגובה שלך, את זה:
"חוץ מזה מה כל השאלות מיותרות אלה על דברים שממלא אתה לא הולך להשתמש בהם או לא תראה אותם בחיים?"
פה
viewtopic.php?f=62&t=385935#p3300138+
אז גם שבשבילך זו עובדות, לי הן דעות שלא חובה להסכים איתן, גם בקשר להעדפות האישיות שלי עכשיו ואו בהמשך וגם בקשר למה שזה נחשב מיותר.
אני מקווה שעכשיו הבינו למה אני התכוונתי פה שאני דיברתי פה על דעות.
...
רמי, על איזה דעות אתה מדבר בכלל? הרי הסברתי לך עובדות פשוטות על דברים בסיסיים ואפילו הבאתי תמונות על כך מהכתבה שאתה צירפת ואפילו לא רק שלא קראת אותה, אלה שלפי השאלות שלך לא הבנת את התמונות שהיו בה. ואתה גם אחרי זה ממשיך לטחון מים שוב ושוב ולספר לנו כאן שאתה בדעות אחרות, וזה על דברים פשוטים שהם פרטים טכניים בסיסיים שאתה אפילו לא יכול להפנים במה מדובר בהקשר שלהם, גם אחרי שהסבירו לך אותם מספר פעמים מספר אנשים שונים בצורה שונה.

לפי איך שזה נראה עד כה גם אחרי שיסבירו לך עוד ועוד ששתיים ועוד שתיים זה ארבע, אז אתה תמשיך להגיד שאתה בדעה אחרת על כך. :lol:

הרי זה בדיוק מה שעשית כאן שוב ושוב עם כל משתמש אחר שאתה פותח מחדש אחרי שכבר מזהים אותך כאותו טרול טורדני ומוחקים לך עוד משתמש שאתה פותח בכדי להציף את כל הפורומים בשטויות ריקות מכל תוכן.

רמאש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

16/08/2023 21:45  
sys_admin כתב:
רמי, על איזה דעות אתה מדבר בכלל? הרי הסברתי לך עובדות פשוטות על דברים בסיסיים ואפילו הבאתי תמונות על כך מהכתבה שאתה צירפת ואפילו לא רק שלא קראת אותה, אלה שלפי השאלות שלך לא הבנת את התמונות שהיו בה. ואתה גם אחרי זה ממשיך לטחון מים שוב ושוב ולספר לנו כאן שאתה בדעות אחרות, וזה על דברים פשוטים שהם פרטים טכניים בסיסיים שאתה אפילו לא יכול להפנים במה מדובר בהקשר שלהם, גם אחרי שהסבירו לך אותם מספר פעמים מספר אנשים שונים בצורה שונה.

לפי איך שזה נראה עד כה גם אחרי שיסבירו לך עוד ועוד ששתיים ועוד שתיים זה ארבע, אז אתה תמשיך להגיד שאתה בדעה אחרת על כך. :lol:

הרי זה בדיוק מה שעשית כאן שוב ושוב עם כל משתמש אחר שאתה פותח מחדש אחרי שכבר מזהים אותך כאותו טרול טורדני ומוחקים לך עוד משתמש שאתה פותח בכדי להציף את כל הפורומים בשטויות ריקות מכל תוכן.
...
בגלל זה אני מעדיף בפעמים הבאות שאם אני לא מסכים עם הדעות שלך בקשר אליי אז אני אכתוב שאני לא מסכים עם הדעות האלה מבלי לכתוב על איזה דעות אני מתכוון,
כי , זה לדעתי הדבר שהכי נכון לי לעשות במקרה כזה.

רמאש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

16/08/2023 12:29  
גלובל כתב:
עשית סלט ממש גדול :-)

אינטרנט לוייני במקרה זה עובד עם טלפון לוייני ו/או ספציפית למקרה זה ראוטר לוייני שהינו למעשה טלפון לוייני שיודע גם לעשות הוט ספוט ב WIFI .
ישנם מס' רשתות כאלה בעולם שתי הידועות הם אירידיום וטוראיה ....הנתב בכתבה שפרסמת הוא של אירידיום שהנציגה שלו בישראל חב' גילת ,

ככה נראה טלפון שלהם -
download.jpg

דקת שיחה באירידיום יקרה מאוד ....אם אתה מתעניין בתעריפים תתקשר לחברת גילת או תחפש באינטרנט מה המחירים נכון להיום ,
השימוש הוא ע"י כרטיסי קרדיט לפי דקות שיחה או כמות דאטה במקרה של הראוטר ... וזה מאוד יקר כאמור .

לא ניתן להתחבר דרך כל חברת אינטרנט ואין קשר לספקי אינטרנט מקומיים ....ההתחברות היא רק דרך אירידיום שהנציג שלה בישראל גילת
...
תודה לך על ההסבר בהבנה בין סוגי האינטרנט לסוגי הלווינים.
ואני מודה שמעולם אני לא השתמשתי בטלפון לוויני,
אולי לא בטוח, בהמשך תהיה לי סיבה טובה להשתמש בטלפון לוויני ואו בנתב לוויני, ולא רק בממיר לוויני שמחובר לצלחת לווין.
ואני מקווה שזה הפורום הנכון לפרסם על נתב לוויני, רק בגלל שקודם אני חשבתי שנתב לוויני עובד עם צלחת לווין אז בגלל זה אני פרסמתי את האשכול הזה בפורום שפה ולא בפורום של אינטרנט, כאשר אני לא בטוח שזה מתאים לפורום האינטרנט שיותר הוא לכיוון סיבים אופטיים ו ADSL ו VDSL.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #20 

אינטרנט לוויני פחות מתאים במקומות עירוניים שיש בהם סיב או חיבור adsl

מצד שני מקומות רבים שהם רחוקים מדי להעברות קוים מהירים או למי שצריך אינטרנט נייד או אמין במיוחד, זה מדהים.

היו לי עובדים באוקראינה שהחשמל שלהם והאינטרנט לא היו יציבים במיוחד. הם תלויים בזה בשביל מחייתם ולכן לקחו אינטרנט לוויני של starlink (מאסק). דחפו את זה על הגג, שלשלו כבל וחשמל מגובה (יש מקורות חשמל אמינים). זה היה נטען כשיש חשמל והם היו מתחברים לזום, עובדים כרגיל עם או בלי חשמל. הם היו גם לוקחים את זה לטיולים ולא פעם עלו פתאום מאיזה קרחת יער שהם עשו ממנה קאמפינג באמצע שומקום.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”