אינטרנט סיבים של בזק לא מתפקד טוב בגלל דגם של מתאם SFP?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
razabc פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום,

לאחרונה התחברתי לאינטרנט סיבים של בזק.
ויתרתי על הנתב שלהם, כי רציתי להשתמש ב-mesh (מסוג deco x20 של tp-link).
כדי לחבר את ה-mesh, רכשתי גם מתאם SFP של nokia מדגם G-010S-A, שמתחבר לממיר מדיה, ומשם ליחידה הראשית של ה-mesh.

האינטרנט עובד כמו שצריך באופן כללי, אבל יש כמה תקלות בחיבורים מסויימים, לדוגמה:
1) לא ניתן לבצע שיחות וידאו דרך הווטסאפ כאשר הסמארטפון מחובר ל-wifi (כן ניתן כאשר הוא עובד על אינטרנט סלולארי).
2) ברשותי מחשב נייד של dell. התוכנה של dell שמעדכנת את הדרייברים לא מצליחה להתחבר לשרת המרוחק.
3) בדיקת מהירות גלישה דרך האתר של בזק לא מצליחה להתחבר לשרת כדי להתחיל את הבדיקה.

לאחר שפניתי לשירות של tp-link, הם טענו שהם מכירים את הבעיה עם המתאם הזה, ושכדי לפתור את התקלות הנ"ל, יש להחליפו לדגם G-010S-Q.

לפני שאני הולך לקנות מתאם חדש, רציתי לדעת מה דעתכם.
אני לא מבין גדול אבל נשמע לי מוזר, במיוחד לאור העובדה שבאתר של בזק, הדגם G-010S-A של nokia מוזכר כ"מאושר לשימוש" גם הוא.

תודה רבה.

boubi
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 736
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים

שליחה #2 

מוזר קצת שהם מכירים בעיה עם המתאם הזה ורוצים שתחליף.
בגל מקרה, בדקת שגרסאת הקושחה גם מתאימה?
תבדוק עם בזק שלא מופעל לך איזה מסנן אבטחה או כל אנטיוירוס חינמי שהם מפעילים כספק.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1465
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 225 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #3 

ראה הסבר כאן

viewtopic.php?p=3166083#p3166083
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

razabc פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

14/08/2023 20:01  
boubi כתב:
תבדוק עם בזק שלא מופעל לך איזה מסנן אבטחה או כל אנטיוירוס חינמי שהם מפעילים כספק.
...
זה הדבר הראשון שבדקתי, ואין שום דבר שמופעל.
14/08/2023 20:01  
boubi כתב:
בגל מקרה, בדקת שגרסאת הקושחה גם מתאימה?
...
גירסת הקושחה שונה, אבל האם זה מסביר את התופעות?

14/08/2023 20:05  
DanielGR כתב:
ראה הסבר כאן

viewtopic.php?p=3166083#p3166083
...
נשמע כמו מה שאני חווה. אנסה לבצע את מה שהוא מתאר.
תודה רבה!

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1465
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 225 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #5 

גם ראה כאן:
viewtopic.php?p=3220981#p3220981

נראה שמוצדק להחליף ל- 010S-Q

קרדיט ל- itfan
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 478
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #6 

רוב הסיכויים שאכן מדובר בבעיה שתוארה בקישורים ש-DanielGR נתן וגם נידונה בשרשור הבא:
viewtopic.php?f=62&t=372491
כפי ש-sys_admin גילה בזמנו, הבעיה אכן קשורה למודולים מסוג Nokia G-010S-A. היא לא קיימת כאשר משתמשים במודולים מסוג Nokia G-010S-Q (או בציוד אחר, כגון מתאמים מסוג ZTE F601).

כפי שהוסבר בקישורים השונים, יש נתבים שניתנים לקינפוג באופן שפותר את הבעיה בלי צורך בהחלפת ציוד, אבל ספק רב אם ה- deco x20 שייך לקבוצת הנתבים הזו.

razabc פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

14/08/2023 23:54  
itfan כתב:
רוב הסיכויים שאכן מדובר בבעיה שתוארה בקישורים ש-DanielGR נתן וגם נידונה בשרשור הבא:
viewtopic.php?f=62&t=372491
כפי ש-sys_admin גילה בזמנו, הבעיה אכן קשורה למודולים מסוג Nokia G-010S-A. היא לא קיימת כאשר משתמשים במודולים מסוג Nokia G-010S-Q (או בציוד אחר, כגון מתאמים מסוג ZTE F601).

כפי שהוסבר בקישורים השונים, יש נתבים שניתנים לקינפוג באופן שפותר את הבעיה בלי צורך בהחלפת ציוד, אבל ספק רב אם ה- deco x20 שייך לקבוצת הנתבים הזו.
...
שמע, אתה תותח, ומגיע לך הרבה כבוד והערכה על העבודה שעשית פה ועל המידע ששפכת!

עברתי על השירשורים, וראיתי את הפיתרונות השונים שהוצעו.

לגבי VLAN Tagging ושימוש באיפוס DSCP:
פיצ'רים שלא קיימים אצלי ולכן אלה לא אפשרויות רלוונטיות.

לגבי שימוש ברכיב נוסף, Bridge ONT:
לדעתי, עדיף כבר לקזז את העלויות שלו עם רכישה של G-010S-Q חדש מבזק, וזהו.

לגבי שימוש בראוטר של בזק, כמו שהציע @sys_admin:
אני לא מעוניין כרגע, בעיקר בגלל התשלום החודשי והעובדה שכבר השקעתי בציוד משלי כדי לוותר על הראוטר שלהם.

לגבי עידכון קושחת G-010S-A:
לפי הגיטהאב והלינק שיש שם, יש צורך בהלחמה כדי לגרום למחשב בכלל להפעיל את ה-GBIC ולקרוא אותו.
אני צודק? כי אם כן, זה די מונע ממני לבצע את הפעולה הזאת, מאחר שאין לי ציוד מתאים ואני מפחד להרוס את הרכיב. שאר הפעולות הן תוכנתיות- ומזה אני לא "מפחד".
אם אין צורך בהלחמה, אז אולי זו אפשרות רלוונטית בשבילי.

לגבי הפיתרון הפשוט- להשתמש ב-G-010S-Q:
הבעיה היחידה שלי היא שכבר רכשתי מרשת באג G-010S-A (גרסת קושחה שמסתיימת ב-AADA, שאפילו בגיטהאב לא מצאתי לה איזכור) ועכשיו אני מבין שהוא פשוט מיותר ואין לי מה לעשות איתו- ממש מבאס אותי.
בנוסף, לא מצאתי אפשרות לרכוש G-010S-Q באף מקום, כולל מחו"ל, ואני שואל את עצמי האם האפשרות היחידה היא לרכוש אחד כזה ב-180 ש"ח מבזק עצמם.

@itfan, אשמח לשמוע את דעתך-מה היית עושה במקומי?

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 732
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #8 

מוזר כאן,שבזק מוכרים מאת אם לא אלפים g010s-a וממשיכים למכור עכשיו.
ומה שקורה -זה מקרים בודדים.
עד היום חשבתי,שבעיה מרקזית של מודול הנ''ל-חימום יתר...

razabc פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

15/08/2023 1:17  
amdr1 כתב:
מוזר כאן,שבזק מוכרים מאת אם לא אלפים g010s-a וממשיכים למכור עכשיו.
ומה שקורה -זה מקרים בודדים.
עד היום חשבתי,שבעיה מרקזית של מודול הנ''ל-חימום יתר...
...
זה לא מאוד מוזר, כי כמו שכתבו כאן, ייתכן שגירסת הקושחה משחקת כאן תפקיד, ובזק מוכרים את שלהם עם גירסת קושחה תואמת לתשתית הסיבים.

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

עכשיו הבנתי. קנית את המודול הנ''ל מבלי להתייחס לפני לרישמת בזק לבדוק קשוחות.
טוב קורה.
מצדי,היום 180₪ לא קסף שמתהפך האולם בגללו.
אפשר לכוש בבזק אחד חדש ולסגור את הסיפור..

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

15/08/2023 1:02  
razabc כתב:
לגבי עידכון קושחת G-010S-A:
...
למה אתה מתעניין בעדכון הקושחה? יש בדיוק שתי גרסאות קושחה שמאושרות לשימוש ע"י בזק ומופיעות ברשימת הציוד המאושר שניתן למצוא בקישור
https://www.bezeq.co.il/media/PDF/gpon.pdf
אם מכרו לך את המודול בארץ לשימוש ברשת בזק ואם בזק לא ניתקו אותך (הם נוהגים לנתק תוך כמה שעות או ימים מי שמשתמש בציוד לא מאושר, לרבות ציוד מאושר שמריץ גרסאות קושחה לא מאושרות), סביר להניח שאתה מריץ גרסת קושחה מאושרת ושאין שום סיבה לנסות לשנות אותה. אגב, הבעיה שתיארת בתחילת השרשור לא מושפעת מגרסת הקושחה. אני ניסיתי כמה וכמה גרסאות קושחה (זה היה עוד לפני שבזק אימצו את הנוהג לנתק מי שמשתמש בגרסאות קושחה לא מאושרות) וזה אותו הדבר בכולן.

לפי הגיטהאב והלינק שיש שם, יש צורך בהלחמה כדי לגרום למחשב בכלל להפעיל את ה-GBIC ולקרוא אותו.
...
הסיפור הזה של ההלחמה נדרש בשביל להתקין את המודול בכרטיסי רשת מאוד מסוימים שמותקנים במחשב (מדובר על כרטיסי רשת עם פורט SFP שהמודול מותקן בו ישירות). זה לא אמור להיות רלוונטי למי שהמודול שלו מותקן ופועל בממיר מדיה וזה גם לא קשור באופן ספציפי לעדכון קושחה.

הבעיה היחידה שלי היא שכבר רכשתי מרשת באג G-010S-A
...
זה נשמע מאוד מעניין. לא ידעתי שברשת באג מוכרים מודולים כאלה ועד היום לא שמעתי על שום גורם בארץ מחוץ לבזק שמוכר אותם. נראה שזה לא מופיע באתר האינטרנט של באג. מאיזה סניף שלהם רכשת את זה?

(גרסת קושחה שמסתיימת ב-AADA, שאפילו בגיטהאב לא מצאתי לה איזכור)
...
המספר 3FE46541AADA שכתוב על המודול זה לא גרסת הקושחה שהוא מריץ. זה מספר המודל שלו (שנקרא גם גרסת חומרה). בשביל לדעת מה גרסת הקושחה שהמודול מריץ צריך להתחבר אליו באמצעות SSH ולהריץ את הפקודה upgradestatus (אבל זה לא באמת אמור לשנות לך).

ועכשיו אני מבין שהוא פשוט מיותר ואין לי מה לעשות איתו- ממש מבאס אותי.
...
ל- Nokia G-010S-A יש הרבה יתרונות עבור מי שמצויד נכון להתמודד עם החסרונות שלו. מקסימום תמכור אותו. סביר להניח שתמצא רוכשים. אגב, זה גם לא מזיק להחזיק ציוד גיבוי שניתן לנסות להפעיל במקרה של חשד לתקלה בציוד העיקרי.

לא מצאתי אפשרות לרכוש G-010S-Q באף מקום, כולל מחו"ל, ואני שואל את עצמי האם האפשרות היחידה היא לרכוש אחד כזה ב-180 ש"ח מבזק עצמם.
...
אני לא מכיר שום גורם חוץ מבזק (כולל סניפי בזקסטור, כמובן) שממנו ניתן לרכוש את המודול הזה.

@itfan, אשמח לשמוע את דעתך-מה היית עושה במקומי?
...
אני באופן אישי משתמש במודול מסוג Nokia G-010S-A ואני גם מאוד מרוצה ממנו...

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

Itfan,הגרסה שמסתיימת בAADA לא ברשימת בזק.

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

15/08/2023 10:49  
amdr1 כתב:
Itfan,הגרסה שמסתיימת בAADA לא ברשימת בזק.
...
אין קושחה כזו. כמו שכתבתי, פותח השרשור כנראה חשב בטעות שהמספר 3FE46541AADA שכתוב על המודול שלו זה גרסת קושחה, אבל זה לא. זה גרסת החומרה (מספר המודל) וזה אותו המספר שמופיע על כל המודולים מסוג Nokia G-010S-A שראיתי עד היום בארץ (בחו"ל רואים לפעמים גם את המודלים 3FE46541AAAA ו- 3FE46541AACA).

razabc פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

15/08/2023 10:34  
itfan כתב:
זה נשמע מאוד מעניין. לא ידעתי שברשת באג מוכרים מודולים כאלה ועד היום לא שמעתי על שום גורם בארץ מחוץ לבזק שמוכר אותם. נראה שזה לא מופיע באתר האינטרנט של באג. מאיזה סניף שלהם רכשת את זה?
...
טעות שלי. התבלבלתי עם הממיר. את המודול קיבלתי מבזק, ולכן השאלה שלי עוד יותר חזקה- למה אני חווה כאלה תופעות עם מודול שלהם? אבל אחרי כל מה שקראתי, ואחרי שדיברתי עם בזק, כנראה שבזק בעצמם לא מכירים את הסיפור. תעודת עניות.

15/08/2023 10:34  
itfan כתב:
הסיפור הזה של ההלחמה נדרש בשביל להתקין את המודול בכרטיסי רשת מאוד מסוימים שמותקנים במחשב (מדובר על כרטיסי רשת עם פורט SFP שהמודול מותקן בו ישירות). זה לא אמור להיות רלוונטי למי שהמודול שלו מותקן ופועל בממיר מדיה וזה גם לא קשור באופן ספציפי לעדכון קושחה.
...
אז אם אני לא צריך הלחמה, האם יש פיתרון שאני יכול לבצע עם המודול הנוכחי בעזרת חיבור SSH אליו ושינוי הגדרות?
אומנם ראיתי שתיארת משהו כאן, אבל נראה שזה כרוך ביכולת VLAN Tagging, שכאמור לא נתמכת בציוד שלי.

נציגת חברת בזק הציעה לי לפנות לבזקסטור ולבקש החלפה שם, אבל אם אני יכול להתחבר ב-SSH למודול ולשנות משהו שיפתור את הבעיה- אני מעדיף. ידע בתוכנה יש לי- זו לא בעיה.

15/08/2023 11:02  
itfan כתב:
אין קושחה כזו. כמו שכתבתי, פותח השרשור כנראה חשב בטעות שהמספר 3FE46541AADA שכתוב על המודול שלו זה גרסת קושחה
...
נכון.

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

15/08/2023 19:31  
razabc כתב:
את המודול קיבלתי מבזק, ולכן השאלה שלי עוד יותר חזקה- למה אני חווה כאלה תופעות עם מודול שלהם?
...
שאלה טובה. זה המצב.

החדשות הטובות הן שאם קנית את המודול מבזק, אז רוב הסיכויים שהם יסכימו להחליף לך אותו למודול מסוג Nokia G-010S-Q.

אבל אחרי כל מה שקראתי, ואחרי שדיברתי עם בזק, כנראה שבזק בעצמם לא מכירים את הסיפור. תעודת עניות.
...
בבזק עובדים הרבה אנשים ורוב אלה שאמונים שם על מתן תמיכה תכנית ללקוחות פרטיים לא מבינים ולא מכירים שום דבר בשום עניין.

האם יש פיתרון שאני יכול לבצע עם המודול הנוכחי בעזרת חיבור SSH אליו ושינוי הגדרות?
...
אני לא מכיר כזה פיתרון. גם אם ניתן למצוא שינויי הגדרות שיעשו את העבודה, לא סביר שיש דרך לגרום לשינויי הגדרות כאלה להיות פרמננטים בלי ליצור גרסת קושחה חדשה שיהיה צריך לייצר במחשב ולצרוב למודול.

נציגת חברת בזק הציעה לי לפנות לבזקסטור ולבקש החלפה שם,
...
רעיון טוב. אם יש סניף של בזקסטור בסביבתך, זה אכן הפתרון המומלץ.

razabc פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

15/08/2023 20:32  
itfan כתב:
בבזק עובדים הרבה אנשים ורוב אלה שאמונים שם על מתן תמיכה תכנית ללקוחות פרטיים לא מבינים ולא מכירים שום דבר בשום עניין.
...
אני מניח שאני לא היחיד שפונה עם התקלות האלה, כי המסקנה מכל הדיונים היא שזה פשוט קורה אצל כל מי שמשתמש במודול הזה.
אגב, הראשונים שהציעו לי להחליף מודול היו דווקא החבר'ה בתמיכה של tp-link. כנראה ששם קצת יותר חכמים וקשובים לתקלות של לקוחות.

אני אברר מחר בסניף בזקסטור אם יש להם את המודול הזה, בתקווה שהם בכלל יבינו על מה אני מדבר, ואם כן, אני מקווה שיחליפו לי ללא עלות.

מודה לך מאוד על העזרה הרבה!

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

15/08/2023 20:38  
razabc כתב:
..כי המסקנה מכל הדיונים היא שזה פשוט קורה אצל כל מי שמשתמש במודול הזה.
...
ממש לא.אני יותר מחודש עם המודול הנ"ל והכל תקין לחלוטין.
משאני חושב,שרוב הבעיות של המודול-חימום יתר מאוד חזק.בלי heatsink פחות ויותר נורמלי פני השטח שלו מגיע עד 70 מעלות צלזיוס משיכול להשפיע על מגע חשמלי לא תקין בין המודול לבין חריץ.
אני אף פעם לא פירקתי שום ממיר מדיה,כי לא השתמשתי,אבל גם כימעט בטוח שאין גם שם heatsink נורמלי לפחות בדגמים ב100 ש"ח

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #18 

בלי או עם קשר אני עם סיבים , ראוטר ו מאשים של בזק , ללא כל תוספות או מתאמים או קופסאות מעבר לכך...
חווה ניתוקים רגעיים ואין פתרון. פרסמתי שרשור מקביל בעניין. כנראה שזה המצב.
מאוכזב מבזק.

razabc פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

חזרתי לעדכן.

בבזקסטור החליפו לי את המודול ללא עלות למודול מסוג G-010S-Q.

בגדול, הבעיות נפתרו, אבל עכשיו אני מבחין בבעיה אחרת: מדי פעם יש ניתוקים זמניים לחלק מהחיבורים/שירותים.
לדוגמה: אני יכול עכשיו לעדכן דרייברים ל-dell שלי, בניגוד למקודם, אבל כל כמה דקות החיבור לשרת העידכונים נכשל, ואז אחרי כמה דקות שוב חוזר.

יש מצב שזה כבר קשור לתשתית הסיבים הכללית, או לתשתית של בזק, ולא ל-setup אצלי בבית?

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

איזה setup חוץ מחייגן pppoe יכול להיות.
היתי מנסה לתת לממיר מדיה קירור נוסף או אפילו מעברר קטן מעליו
כי כל זה לדעתי מאוד דומה לאי יציבות פיזית מגע חשמלי או חלחמה בהתאם טמפרטורת עבודה גבוה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”