חשיבות המיקום של הסנטר במערכת הקולנוע הבייתית
-
Ido.b
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 247
- שם מלא: עידו בנטוב
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
שלום לחברי הפורום הנפלא הזה.
רציתי להתייעץ אתכם לגבי המיקום של רמקול הסנטר.
האם רצוי שהוא יהיה בגובה הראש? או שאפשר למקמם אותו נמוך יותר נניח גובה הכתפיים?
אני שואל את השאלה עקב בניית מזנון שיתאים לנתונים הפיזיים של הסנטר,מדובר על סנטר שהוא 26 סמ בגובה והמיקום קצת בעייתי בשל העובדה שאני לא תולה את מסך הטלוויזיה ובשל הגובה הוא מסתיר לי בערך 10 סמ את המסך.
תודה מראש לעוזרים/מייעצים.
אני שואל את השאלה עקב בניית מזנון שיתאים לנתונים הפיזיים של הסנטר,מדובר על סנטר שהוא 26 סמ בגובה והמיקום קצת בעייתי בשל העובדה שאני לא תולה את מסך הטלוויזיה ובשל הגובה הוא מסתיר לי בערך 10 סמ את המסך.
תודה מראש לעוזרים/מייעצים.
שלום גם לך ,
בעיה אופיינית שהרבה מאיתנו "סובלים" ממנה כולל עבדך הנאמן.
רוב הסנטרים הבינוניים / גדולים - בין 20-30 סמ' גובה. תוסיף לזה מזנון שממוצע גובה שלו הוא 45-55 סמ' והגענו ל 80.
מרחק ישיבה "סטנדרטי בסלון" נע בין 3-4 מטר . אם אתה לא שאקיל אוניל ואני מניח שלא , אז הגובה לתליה של מסך 65-85",
צריך להיות בערך 60-70 סמ' מהרצפה כדי שהעיניים יהיו ממש בשליש התחתון של המסך . וזו ההמלצה הגורפת.
אגב ,גם לגובה המושב בספה יש משמעות מן הסתם.
אז נכון שסנטר בגובה האוזן יהיה יתרון מסוים אבל הוא לא קריטי ( לטעמי ) כמו שהמסך לא יהיה גבוה מדי ( שזה נורא לטעמי )
כמובן האמור מתייחס לכך שהסנטר יהיה כמה סמ' נמוך יותר. לא קצת מעל הרצפה (-:
מערכת הכיול תתמודד עם זה היטב .
רוב הסנטרים הבינוניים / גדולים - בין 20-30 סמ' גובה. תוסיף לזה מזנון שממוצע גובה שלו הוא 45-55 סמ' והגענו ל 80.
מרחק ישיבה "סטנדרטי בסלון" נע בין 3-4 מטר . אם אתה לא שאקיל אוניל ואני מניח שלא , אז הגובה לתליה של מסך 65-85",
צריך להיות בערך 60-70 סמ' מהרצפה כדי שהעיניים יהיו ממש בשליש התחתון של המסך . וזו ההמלצה הגורפת.
אז נכון שסנטר בגובה האוזן יהיה יתרון מסוים אבל הוא לא קריטי ( לטעמי ) כמו שהמסך לא יהיה גבוה מדי ( שזה נורא לטעמי )
מערכת הכיול תתמודד עם זה היטב .
-
Ido.b
- חבר פעיל מאוד

בדיוק כמו שאתה מתאר.10/08/2023 14:43LiorShap כתב: שלום גם לך ,
מערכת הכיול תתמודד עם זה היטב ....
המזנון הנוכחי שלי בגובה 85 סמ פלוס 10 סמ של הרגל של הטלוויזה יוצא שגובה הטלוויזיה 95 וזה גבוהה מדי.
לשם כך אני רוצה להנמיך את גובה המזנון אבל אבל לא יודע לכמה כי צריך לקחת בחשבון את גובה הסנטר שהוא כאמור 26 סמ.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7653
- נתן תודות: 486 פעמים
- קיבל תודות: 886 פעמים
הי10/08/2023 14:20Ido.b כתב: שלום לחברי הפורום הנפלא הזה.
תודה מראש לעוזרים/מייעצים....
רצוי בגובה הראש, אבל קשה ליישום אלא אם מדובר במקרן ולא טלויזיה, ואז אפשר למקם מאחורי המסך בגובה שרוצים.
במציאות של רובנו בדרך כלל המיקום יהיה מתחת לטלויזיה כשמנסים לאזן בין גובה המסך לגובה הסנטר.
למה אתה לא תולה את המסך?
-
Ido.b
- חבר פעיל מאוד

כי הגובה הוא אותו גובה,גם אם אתלה זה לא יפתור את בעיית גובה הסנטר.הטלוויזה צריכה להיות 26 סמ מעליו11/08/2023 0:07mulder כתב: הי
רצוי בגובה הראש, אבל קשה ליישום אלא אם מדובר במקרן ולא טלויזיה, ואז אפשר למקם מאחורי המסך בגובה שרוצים.
במציאות של רובנו בדרך כלל המיקום יהיה מתחת לטלויזיה כשמנסים לאזן בין גובה המסך לגובה הסנטר.
למה אתה לא תולה את המסך?...
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

כתבת שאתה בונה מזנון מתאים יותר, לא? אם אין לך בעיה לשים שם את הסנטר ממש בגובה הראש ושהטלויזיה תהיה גבוהה מאוד אז הבעיה נפתרה.11/08/2023 15:51Ido.b כתב: כי הגובה הוא אותו גובה,גם אם אתלה זה לא יפתור את בעיית גובה הסנטר.הטלוויזה צריכה להיות 26 סמ מעליו...
הסנטר אצלך מתחיל מגובה 80 ? אז באיזה גובה המסך ?11/08/2023 11:38עופרפולק כתב: לא קשה ליישום בכלל אם הטלויזיה קצת יותר בגובה אצלי הסנטר בתוך המזנון גובה 80 ס"מ...
-
Ido.b
- חבר פעיל מאוד

כרגע גובה המזנון 8511/08/2023 16:28mulder כתב: כתבת שאתה בונה מזנון מתאים יותר, לא? אם אין לך בעיה לשים שם את הסנטר ממש בגובה הראש ושהטלויזיה תהיה גבוהה מאוד אז הבעיה נפתרה.
הסנטר אצלך מתחיל מגובה 80 ? אז באיזה גובה המסך ?...
הטחוויזיה בגובה 95
אם אני מנמיך את המזנון לגובה 70 נניח כדי לא למתוח את הצוואר אז הסנטר יהיה נמוך ויגיע בערך לגובה הבטן
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

אם תצרף צילום של המצב כרגע זה יעזור להבין יותר טוב.11/08/2023 19:53Ido.b כתב: כרגע גובה המזנון 85
הטחוויזיה בגובה 95
אם אני מנמיך את המזנון לגובה 70 נניח כדי לא למתוח את הצוואר אז הסנטר יהיה נמוך ויגיע בערך לגובה הבטן...
אתה יכול להטות את הסנטר למעלה, אבל אם הוא ימוקם נמוך מדי היעילות של זה תרד בהתאמה אז לא הייתי מנמיך מעבר לזה.
מעבר לזה, אם אתה לא מסתדר עם הגובה של המסך והסנטר אז תשקול אולי מצב סנטר פאנטום.
אם אתה כבר "בונה" את המזנון - תתכנן ככה שבמרכזו (איזור הרמקול סנטר) הוא יהיה נמוך יותר - ראה תמונה שהעליתי10/08/2023 14:20Ido.b כתב: שלום לחברי הפורום הנפלא הזה.
תודה מראש לעוזרים/מייעצים....
ככה גם יהיה לך מזנון וגם ה-סנטר לא יגרום להגבההת ה- TV יותר מדיי ..