בעיה לשמוע את הטלויזיה החדשה דרך הרסיבר
היי
קניתי טלויזיה tcl 55 c635 וחיברתי אותה עם hdmi arc לרסיבר harmon kardon avr151s
החיבור לפעמים נקלט ולפעמים לא, כלומר צריך לפעמים לסגור ולפתוח את המערכת ואת הטלויזיה שוב כדי שישמעו דרך הרסיבר, גם אם אני מגדיר בטלוזיה שהסאונד יהיה דרך arc ולא אוטומטי.
עם הטלויזיה הישנה לא הייתה בעיה כי השתמשתי בסטרימר חיצוני שהיה מחובר לרסיבר, אם עושים אותו הדבר עם הסטרימר החיצוני אז אין בעיה אבל אני רוצה להשתמש בגוגל טיוי של הטלויזיה ולא בסטרימר החיצוני..
יש רעיונות לאיך לסדר את זה? האם הבעיה בטלויזיה החדשה או ברסיבר?
קניתי טלויזיה tcl 55 c635 וחיברתי אותה עם hdmi arc לרסיבר harmon kardon avr151s
החיבור לפעמים נקלט ולפעמים לא, כלומר צריך לפעמים לסגור ולפתוח את המערכת ואת הטלויזיה שוב כדי שישמעו דרך הרסיבר, גם אם אני מגדיר בטלוזיה שהסאונד יהיה דרך arc ולא אוטומטי.
עם הטלויזיה הישנה לא הייתה בעיה כי השתמשתי בסטרימר חיצוני שהיה מחובר לרסיבר, אם עושים אותו הדבר עם הסטרימר החיצוני אז אין בעיה אבל אני רוצה להשתמש בגוגל טיוי של הטלויזיה ולא בסטרימר החיצוני..
יש רעיונות לאיך לסדר את זה? האם הבעיה בטלויזיה החדשה או ברסיבר?
אז תנסה בכל זאת אפילו לא עם כבל לא 2.1 מבחוץ רק לצורך שלילת בעייה בכבל.08/08/2023 12:16lokorn כתב: לא
אבל זה כבל חדש שקניתי עכשיו
והיחידי שיש לי שהוא מספיק ארוך להגיע לטלויזיה והיחידי שהוא 2.1...
אחרת זה בעיות תאימות בין הטלויזיה\רסיבר שזה קורה עם הרבה התקנים אי אפשר לדעת מי באמת האשם. נסה כיבוי מלא (להוציא מהחשמל) ותראה אם מחזיק ליותר זמן.
אם אין ברירה אז סטרימר שזה בכל מקרה האופציה הטובה יותר גם אם יש לטלויזיה נגן שכרגע הוא טוב.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9464
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1147 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
בכל מה שקשור לחיבורים כאלו יש לפעמים גם משמעות לסדר הדלקת הרכיבים - נסה לשחק עם זה
אין כבל שמגיע.. וזה בלאגן לקרב את הרסיבר לטלויזיה..08/08/2023 12:40gildmor כתב: אז תנסה בכל זאת אפילו לא עם כבל לא 2.1 מבחוץ רק לצורך שלילת בעייה בכבל.
אחרת זה בעיות תאימות בין הטלויזיה\רסיבר שזה קורה עם הרבה התקנים אי אפשר לדעת מי באמת האשם. נסה כיבוי מלא (להוציא מהחשמל) ותראה אם מחזיק ליותר זמן.
אם אין ברירה אז סטרימר שזה בכל מקרה האופציה הטובה יותר גם אם יש לטלויזיה נגן שכרגע הוא טוב....
אני יכול לחבר עם הכבל החדש לממיר הישן ולראות אם זה עובד בסדר השאלה אם זה ישנה משהו כי זה לא יהיה ליציאת arc?
ספציפית הגוגל טיוי בטלויזיה הזאת די סבבה, יותר טוב משיאומי בוקס הדגם הראשון שיש שלי, גם הבנתי שהאיכות בגוגל טיוי של הטלויזיה יותר טוב, לא זוכר כבר את ההסבר אבל משהו בסגנון שהטלויזיה יודעת לתת תמונה יותר טובה בגלל שזה פנימי, אז יהיה די מבאס לקנות סטרימר חדש בשביל זה..
אם נגיד מחברים את הטלויזיה לרסיבר ב arc ואז עוד יציאה נגיד hdmi2 ל hdmi2 אז יהיה אפשר לראות את הטלויזיה ב hdmi 2 בדיוק כמו שמחברים סטרימר חיצוני?
אופציה נוספת זה כבל אופטי אבל הבנתי שזו איכות פחות טובה..
קראתי גם איפשהו שבגלל שהרסיבר יושב על נקודת חשמל מפוצלת זה יכול לגרום לזה
אצלי הוא יושב על נקודה בקיר שמפוצלת ל3, אין לי נקודה נפרדת לחבר אותו אבל אני אנסה לשים אותו לבד על הנקודה הזאתי, אולי זה יעזור..
אגב בזמן שזה כן עובד עם הרסיבר אז כשאני מחבר אוזניות בלוטות הטלויזיה לא עוברת אליהן אוטומטית אלא נשארת על הרסיבר, כשהרסיבר לא מחובר זה כן עובר..
תשאיל\תקנה כבל אחר רק לוודא...חייב לשלול שזה לא בגלל הכבל הספציפי שום דבר אחר לא יעזור.08/08/2023 16:49lokorn כתב: אין כבל שמגיע.. וזה בלאגן לקרב את הרסיבר לטלויזיה..
אני יכול לחבר עם הכבל החדש לממיר הישן ולראות אם זה עובד בסדר השאלה אם זה ישנה משהו כי זה לא יהיה ליציאת arc?
ספציפית הגוגל טיוי בטלויזיה הזאת די סבבה, יותר טוב משיאומי בוקס הדגם הראשון שיש שלי, גם הבנתי שהאיכות בגוגל טיוי של הטלויזיה יותר טוב, לא זוכר כבר את ההסבר אבל משהו בסגנון שהטלויזיה יודעת לתת תמונה יותר טובה בגלל שזה פנימי, אז יהיה די מבאס לקנות סטרימר חדש בשביל זה..
אם נגיד מחברים את הטלויזיה לרסיבר ב arc ואז עוד יציאה נגיד hdmi2 ל hdmi2 אז יהיה אפשר לראות את הטלויזיה ב hdmi 2 בדיוק כמו שמחברים סטרימר חיצוני?
אופציה נוספת זה כבל אופטי אבל הבנתי שזו איכות פחות טובה..
קראתי גם איפשהו שבגלל שהרסיבר יושב על נקודת חשמל מפוצלת זה יכול לגרום לזה
אצלי הוא יושב על נקודה בקיר שמפוצלת ל3, אין לי נקודה נפרדת לחבר אותו אבל אני אנסה לשים אותו לבד על הנקודה הזאתי, אולי זה יעזור..
אגב בזמן שזה כן עובד עם הרסיבר אז כשאני מחבר אוזניות בלוטות הטלויזיה לא עוברת אליהן אוטומטית אלא נשארת על הרסיבר, כשהרסיבר לא מחובר זה כן עובר.....
לא יודע לגבי מפצלים נשמע לי תלוש, אצלי יש מפצל של 10 יציאות באיזור הטלויזיה ועדיין רוב הזמן עובד בסדר למעט מקרים חריגים פעם בכמה חודשים.
גם לי יש בעיות מוזרות עם אזניות BT והטלויזיה, פעם מזהה פעם לא ואז צריך שהטלויזיה תשכח אותם לחלוטי ולצמד מחדש. כל נושא התקשורת לוקה גם בטלויזיות פרימיום אז מה אפשר לצפות מ-TCL
לגבי איכות לא הגיוני שנגן מובנה ייתן איכות גבוה יותר בדרך כלל לא משקיעים שם מי יודע מה במעבד והוא חלש יותר ממעבד של סטרימר חיצוני, אלא אם הוא ממש ישן.
מיחסים יותר מדי חשיבות לאיכות תמונה\סאונד שבפועל ביום יום הרבה אנשים בכלל לא שמים לב אפילו להבדלים משמעותיים.
לאחרונה שנמכתי את הנטפליקס מהמנוי 4K להכי נמוך שלהם שזה 720P אף אחד לא התלונן
אני היחיד שטורח לצפות בתכני נטפליקס דרך הסטרימיו.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10918
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
מה אורך הכבל שיש לך? זה כבל HDMI רגיל, אקטיבי או אופטי?08/08/2023 16:49lokorn כתב: אין כבל שמגיע.. וזה בלאגן לקרב את הרסיבר לטלויזיה..
אופציה נוספת זה כבל אופטי אבל הבנתי שזו איכות פחות טובה.....
כבל אופטי ייתן לך את אותה איכות בדיוק שתקבל ב- ARC.
מסכים איתך לגבי החשיבות של תמונה וסאונד, אומנם הייתי שם לב להבדל בין 720 ל4k ואני שם לב אם שומעים סראונד או לא לקורוב אבל מעבר לזה אני לא ממש חד עין או אוזן..08/08/2023 17:34gildmor כתב: תשאיל\תקנה כבל אחר רק לוודא...חייב לשלול שזה לא בגלל הכבל הספציפי שום דבר אחר לא יעזור.
לא יודע לגבי מפצלים נשמע לי תלוש, אצלי יש מפצל של 10 יציאות באיזור הטלויזיה ועדיין רוב הזמן עובד בסדר למעט מקרים חריגים פעם בכמה חודשים.
גם לי יש בעיות מוזרות עם אזניות BT והטלויזיה, פעם מזהה פעם לא ואז צריך שהטלויזיה תשכח אותם לחלוטי ולצמד מחדש. כל נושא התקשורת לוקה גם בטלויזיות פרימיום אז מה אפשר לצפות מ-TCL
לגבי איכות לא הגיוני שנגן מובנה ייתן איכות גבוה יותר בדרך כלל לא משקיעים שם מי יודע מה במעבד והוא חלש יותר ממעבד של סטרימר חיצוני, אלא אם הוא ממש ישן.
מיחסים יותר מדי חשיבות לאיכות תמונה\סאונד שבפועל ביום יום הרבה אנשים בכלל לא שמים לב אפילו להבדלים משמעותיים.
לאחרונה שנמכתי את הנטפליקס מהמנוי 4K להכי נמוך שלהם שזה 720P אף אחד לא התלונן
אני היחיד שטורח לצפות בתכני נטפליקס דרך הסטרימיו....
בכל מקרה בינתיים אחרי שהעברתי לנקודת חשמל בודדת אז זה עובד דרך הרסיבר.. נראה כמה זה יחזיק ככה..
הוא 3 מטר hdmi 2.1 לא יודע לגבי hdmi אקטיבי או אופטי מה זה..08/08/2023 19:56Amir64 כתב: מה אורך הכבל שיש לך? זה כבל HDMI רגיל, אקטיבי או אופטי?
כבל אופטי ייתן לך את אותה איכות בדיוק שתקבל ב- ARC....
זה הלינק לכבל
https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=31738
אני יכול לקנות גם כבל אופטי שיהיה למקרה הצורך, אני מניח שה cec אבל לא עם כבל אופטי שזה מבאס אבל אם אין פיתרון אחר..
- Amir64
-
- גורו

3 מטר יכול להיות אורך גבולי, ויש מכשירים שלא מצליחים להעביר אות תקין באורך כזה.
בהחלט יכול להיות שכבל כזה יעבוד ויעביר תמונה לטלויזיה, אבל המתח שמוציאה הטלויזיה על הקו של ה- ARC גבולי ולא מספיק כדי להעביר אות תקין בערוץ האודיו החוזר.
קל לוודא את זה ע"י חיבור זמני של המערכת עם כבל HDMI קצר, ולבדוק אם עדיין יש בעיה.
אתה יכול להשתמש בכבל HDMI עבור CEC, ובכבל אופטי עבור אודיו מהטלויזיה.
לא חייב לוותר על CEC.
יש כבלי HDMI אקטיביים או אופטיים שמאפשרים חיבור תקין לאורכים הרבה יותר גדולים מ- 3 מטר.
https://www.cablematters.com/Blog/HDMI/ ... ables-work
https://thehometheaterdiy.com/what-is-a ... ny-better/
נ.ב.
הסתכלתי על הכבל שקישרת אליו.
בחיים לא הייתי קונה כבל כזה.
תעשה עליו חיפוש בגוגל, ותראה רק תוצאות מישראל.
סימן מובהק למוצר סיני זול וחסר שם, שאיזה יבואן ישראלי הזמין ונתן לו שם כרצונו.
יכול להיות שתקנה כבל מיצרן מוכר ואמין, והכבל יעבוד לך טוב, כולל ARC.
עדיין יכול להיות שבאורך כזה, הבעיה היא בטלויזיה, שלא מסוגלת לשלוח אות ARC בעוצמה הדרושה להעברת אות תקין למרחק כזה.
בהחלט יכול להיות שכבל כזה יעבוד ויעביר תמונה לטלויזיה, אבל המתח שמוציאה הטלויזיה על הקו של ה- ARC גבולי ולא מספיק כדי להעביר אות תקין בערוץ האודיו החוזר.
קל לוודא את זה ע"י חיבור זמני של המערכת עם כבל HDMI קצר, ולבדוק אם עדיין יש בעיה.
לא חייב לוותר על CEC.
יש כבלי HDMI אקטיביים או אופטיים שמאפשרים חיבור תקין לאורכים הרבה יותר גדולים מ- 3 מטר.
נ.ב.
עדיין יכול להיות שבאורך כזה, הבעיה היא בטלויזיה, שלא מסוגלת לשלוח אות ARC בעוצמה הדרושה להעברת אות תקין למרחק כזה.
חחח זה כבל שהמליצו לי בפורום של הטלויזיה..09/08/2023 18:36Amir64 כתב: 3 מטר יכול להיות אורך גבולי, ויש מכשירים שלא מצליחים להעביר אות תקין באורך כזה.
לא חייב לוותר על CEC.
נ.ב.
עדיין יכול להיות שבאורך כזה, הבעיה היא בטלויזיה, שלא מסוגלת לשלוח אות ARC בעוצמה הדרושה להעברת אות תקין למרחק כזה....
אמרו עדיף איזה משהו מעליארספרס אבל אם אני לא יכול לחכות אז שאני אזמין את זה או איזה כבל מ ksp
אז יש לי כמה שאלות
1.אז בעצם אתה אומר שיכול להיות שהאות הוא גבולי ובגלל זה לפעמים זה עובד ולפעמים לא?
2.האופציות שלי זה או לחבר כבל אופטי שמבחינת איכות ונוחות הפעלה כנראה שלא ארגיש הבדל בין זה לבין חיבור רק של hdmi או לסדר את כל הסלון מחדש שיהיה אפשר לחבר עם כבל hdmi קצר?
3.אשמח להמלצה על כבל אופטי 3 מטר וכבל hdmi יותר קצר
- Amir64
-
- גורו

1. קשה לדעת איפה הבעיה כי יש כמה משתנים שמשפיעים.
להרבה אנשים יש בעיות עם CEC ועם ARC גם כשלכאורה הכל תקין, איכותי, ולכאורה אמור לעבוד.
בעיקרון, כבל HDMI קצר, כל עוד הוא תקין, יעבוד טוב גם אם הוא כבל סיני בשקל מאלי.
ככל שעולים באורך ובמיוחד מעל 2 מטר, יש הרבה יותר סיכוי לבעיות עם כבל זול ללא אבא ואמא.
כמו שאומרים, אין ארוחות חינם.
כדי שיהיה זול חוסכים בחומר, מדלגים על ביקורת איכות, ולכן זה הימור אם יעבוד או לא.
כתבתי לך קודם איך אתה יכול לבדוק אם הבעיה היא באמת בכבל.
3. זה כבל עם המלצות טובות
https://ksp.co.il/web/item/56206&appkey=1140
גם כבלים של amazon basic ושל UGREEN מומלצים.
ויש כמובן עוד הרבה אחרים.
מאוד מומלץ לקנות כבל שכתוב עליו Certified (זה מנגנון אישור של הכבל ע"י ארגון HDMI)
להרבה אנשים יש בעיות עם CEC ועם ARC גם כשלכאורה הכל תקין, איכותי, ולכאורה אמור לעבוד.
ככל שעולים באורך ובמיוחד מעל 2 מטר, יש הרבה יותר סיכוי לבעיות עם כבל זול ללא אבא ואמא.
כדי שיהיה זול חוסכים בחומר, מדלגים על ביקורת איכות, ולכן זה הימור אם יעבוד או לא.
מאוד מומלץ לקנות כבל שכתוב עליו Certified (זה מנגנון אישור של הכבל ע"י ארגון HDMI)
וכבל אופטי לא צריך להיות בעיה עם 3 מטר? יש המלצה גם לכבל אופטי או שזה פחות קריטי האיכות?09/08/2023 22:44Amir64 כתב: 1. קשה לדעת איפה הבעיה כי יש כמה משתנים שמשפיעים.
מאוד מומלץ לקנות כבל שכתוב עליו Certified (זה מנגנון אישור של הכבל ע"י ארגון HDMI)...
- Amir64
-
- גורו

הרבה שנים לא התעניינתי בכבל אופטי אז לא רוצה להגיד סתם.
בכל מקרה, כבל אופטי הוא מוצר די פשוט, ולא אמורה להיות בעיה איתו.
עדיין הייתי מעדיף יצרן מוכר - כזה שבגוגל אתה מוצא שיש אתר לחברה, נמכר בחו"ל ולא רק תוצאות מישראל.
בכל מקרה, כבל אופטי הוא מוצר די פשוט, ולא אמורה להיות בעיה איתו.
עדיין הייתי מעדיף יצרן מוכר - כזה שבגוגל אתה מוצא שיש אתר לחברה, נמכר בחו"ל ולא רק תוצאות מישראל.
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2193
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 87 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
כבל אופטי יכול לעבור מרחקים עצומים, עם רוחב פס עצום ו-decay אפסי. לא סתם מעבירים כבלים כאלה בים. כמובן שאיכות משנה, ככל שהכבל ארוך יותר. במרחקים של 3-4 מ׳ זה ממש לא עניין. ה-HDMI האופטיים יותר מורכבים, כי הם מעבירים גם אות אופטי, וגם אות חשמלי בשביל הפיענוח.
- Amir64
-
- גורו

כבל HDMI אופטי לא מעביר אות חשמלי. רק אופטי.10/08/2023 19:13dr0r כתב: ה-HDMI האופטיים יותר מורכבים, כי הם מעבירים גם אות אופטי, וגם אות חשמלי בשביל הפיענוח....
הוא משתמש במתח שהוא מקבל מהמכשיר שאליו הוא מחובר להפעלת מעגל ההמרה מאות חשמלי לאופטי או להיפך.
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2193
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 87 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
אני לא יודע לאיזה כבל אתה מתכוון, אבל גם CableMatters וגם Ruipro כוללים 7 חוטי נחושת בנוסף לסיבים.10/08/2023 20:23Amir64 כתב: כבל HDMI אופטי לא מעביר אות חשמלי. רק אופטי.
הוא משתמש במתח שהוא מקבל מהמכשיר שאליו הוא מחובר להפעלת מעגל ההמרה מאות חשמלי לאופטי או להיפך....
- Amir64
-
- גורו

מוליכי הנחושת לא מיועדים ל-:12/08/2023 21:10dr0r כתב: אני לא יודע לאיזה כבל אתה מתכוון, אבל גם CableMatters וגם Ruipro כוללים 7 חוטי נחושת בנוסף לסיבים....
הם מיועדים עבור ARC/CEC שלא יכולים לעבור בסיבים אופטיים (כי הם חד כיווניים), ואלו תכונות שדורשות תעבורה דו כיוונית.וגם אות חשמלי בשביל הפיענוח...
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9464
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1147 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
לפותח השירשור:
אני גם רכשתי לפני שבוע מסך TCL C635 ואכן מערכת ההפעלה של Google TV משובחת מאד עד שלא טרחתי בכלל לחבר למסך את השילד שלי שמריץ מערכת דומה של Android TV. (השילד נשאר מחובר לרסיבר ולמקרן)
למסך גם יש רמקולים מובנים באיכות גבוהה שמספקים לרוב התכנים ה"רגילים".
מכיוון שלרסיבר שלך גם ככה אין תמיכה בפורמטי אודיו מתקדמים כמו אטמוס - הפתרון של כבל אופטי מהמסך לרסיבר בהחלט יכול לספק אותך, זה מה שעשיתי אצלי.
אני גם רכשתי לפני שבוע מסך TCL C635 ואכן מערכת ההפעלה של Google TV משובחת מאד עד שלא טרחתי בכלל לחבר למסך את השילד שלי שמריץ מערכת דומה של Android TV. (השילד נשאר מחובר לרסיבר ולמקרן)
למסך גם יש רמקולים מובנים באיכות גבוהה שמספקים לרוב התכנים ה"רגילים".
מכיוון שלרסיבר שלך גם ככה אין תמיכה בפורמטי אודיו מתקדמים כמו אטמוס - הפתרון של כבל אופטי מהמסך לרסיבר בהחלט יכול לספק אותך, זה מה שעשיתי אצלי.