אהלן, בחיפושי אחר סרטי אנימציה באיכות של 4K אני נתקל פה ושם בטריילרים ביוטיוב ואני לא מצליח להבין משהו.
כמעט בכל הטריילרים שצפיתי בהם היתה תחושה (או שמא זה באמת כך?) שהסרטון לא "חי" אלא זורם בצורה איטית מהציפייה שלי. חשבתי לעצמי , נו טוב יש כנראה כמה מהירויות של FPS ואיכשהו זה קשור. ואולי זה בכלל בגלל שזה בתוך האינטרנט ואם זה היה אצלי במחשב זה היה זורם אחרת?
האם מה שאני מתאר תלוי במסך שיש לי? או שאני פשוט מדמיין את כל זה?
יש תחושה שזה לא כמו צפייה בטלוויזיה. זה פחות חלק. קשה לי להסביר את זה.
האם אני מצפה ליותר מידי איכות?
-
Love_quality
- חבר פעיל

- תגובות: 72
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 0
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78902
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
תכנים שמיועדים לקולנוע מופקים ב 24 פריימים בשניה. אבל רגע, אתה תגיד, זה לא נורא איטי ומגמגם? אכן, זה המצב.
היסטורית זה נובע מכך שהפילם היה יקר ולכן 24 זה היה מספיק בדיוק בשביל להרגיש את התנועה אלא שהיתה תחושת הבהוב קשה. לכן בקולנוע השתמשו בהבהוב כפול (לפעמים משולש) שגרם לתת הפליקר להיות מופחתת (הפליקר היה 48 או 72 הרץ במצב הזה, תלוי במקרן)
בימינו אנו המצב לא השתפר. בטלויזיה עושים התאמות לתוכן הזה עם הכפלות פריימים ועיבוד תמונה אבל המקור לרוב עדיין 24 פריימים בשניה. באנימציה זה לפעמים נמוך יותר (בעיקר בתהליכים ידניים) בגלל העלויות של הפקת כל פריים - ציור או עיבוד של ציור או עיבוד נטו.
הנסיונות שהיו לשנות את המספר נכשלו עד כה, הניסוי הכי מפורסם היה של פיטר ג׳קסון שצילם את ההוביט באופן היקר ביותר האפשרי - בתלת מימד, hfr (קצב פריימים מוגבר) hdr ב 4k. זה נכשל ומרבית האנשים העדיפו לצפות בקצב פריימים נמוך של 24, על פני מה שצולם בפועל.
היסטורית זה נובע מכך שהפילם היה יקר ולכן 24 זה היה מספיק בדיוק בשביל להרגיש את התנועה אלא שהיתה תחושת הבהוב קשה. לכן בקולנוע השתמשו בהבהוב כפול (לפעמים משולש) שגרם לתת הפליקר להיות מופחתת (הפליקר היה 48 או 72 הרץ במצב הזה, תלוי במקרן)
בימינו אנו המצב לא השתפר. בטלויזיה עושים התאמות לתוכן הזה עם הכפלות פריימים ועיבוד תמונה אבל המקור לרוב עדיין 24 פריימים בשניה. באנימציה זה לפעמים נמוך יותר (בעיקר בתהליכים ידניים) בגלל העלויות של הפקת כל פריים - ציור או עיבוד של ציור או עיבוד נטו.
הנסיונות שהיו לשנות את המספר נכשלו עד כה, הניסוי הכי מפורסם היה של פיטר ג׳קסון שצילם את ההוביט באופן היקר ביותר האפשרי - בתלת מימד, hfr (קצב פריימים מוגבר) hdr ב 4k. זה נכשל ומרבית האנשים העדיפו לצפות בקצב פריימים נמוך של 24, על פני מה שצולם בפועל.
-
Love_quality
- חבר פעיל

- תגובות: 72
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 0
מעניין מאוד מה שאתה אומר. תודה על ההסבר המחכים