שלום לכולם
אני בונה עכשיו את בית חלומותי. השקעתי המון כסף בהכנות ועכשיו צריך להתחיל לאבזר. כניסה מתוכננת בעוד שלושה חודשים אבל מול החלומות שלי עומדת האסטטיקה....
אני מתכוון להשאיר מהציוד הקיים שלי רק את הרסיבר - דנון 3801 שאני מאוד אוהב.
עוד בעייה, גובה התקרה בסלון ובחדר שינה 3.5מ' (לא יונמך). צריך עזרה בציוד כל חדר:
1. חדר ראשון - סלון: החלטתי על אחוריים סטליטים של מורל בגלל שאני יכול להשקיע רק אחד. השני יהיה חיצוני בגלל קיר 10 ס"מ שמגביל מבחינת השקועים. צריך להחליט האם להשלים סט של 5 מורלים או קדמיים רצפתיים/מדפיים + סאב - צריך המלצות. שימוש מוזיקה +ק"ב. (שרטוט מצורף).
2. חדר שני - חדר שינה: אסטטיקה תחילה. או 5 סטליטים של מורל + סאב (שני אחוריים שקועים). או שני שקועים אחוריים + מדפיים או רצפתיים קטנים + סאב. צריך המלצות גם לרמקולים וגם לרסיבר יחסית בסיסי אך שיתמוך בעתיד באדיו ווידאו. (שרטוט מצורף).
3. חדר שלישי - מרתף/קולונע ביתי - חדר החלומות - הכנות ל- 7.1. יש לי פולק-אדיו ישנים אבל מפלצות גדולות (באס של לפחות 12" שטוח למי שמכיר) כנראה ישמשו קדמיים. צריך המלצות לארבע רמקולים קטנים אחוריים. שני אחוריים (בגב הספה) יהיו בגובה 140ס"מ, שני האחוריים הצדדים תלויים מהתקרה בגובה 220 ס"מ. בנוסף צריך מקרן טוב - אבל שיכנס בתקציב - אני לא בטוח שהבנתי מהשעות הרבות בפורום האם אני אראה את השוני בין מקרן 720 ל- 1080 בצורה ברורה ששווה את ההפרש בשלב זה. צריך רסיבר שיודע לעשות את עבודת הקולנוע הביתי הן בוידאו והן באדיו בצורה טובה מאוד. בנוסף צריך להשאיר עוד בערך 3,000-5,000 ש"ח למחשב מדיה סנטר. גובה תיקה במרתף 240 ס"מ. (קובץ מצורף).
כללי - אין לי העדפה למורל למעט הפתרון הניתן לשלב רמקולים זהים שקוע+חיצוני לסלון. בנוסף הייתי בחנות המפעל ואהבתי את הצלילים. כמובן שיותר אהבתי את הרמקולים הגדולים שלהם.
חלוקה כללית ראשונית של הכסף נכון להיום (כמובן שפתרונות טובים זולים יותר ישמחו לבב אנוש):
סלון - 14,000 ש"ח לרמקולים + מגבר.
חדר שינה - 6,000 ש"ח (שימוש במגבר קיים).
מרתף - 25000 ש"ח - רמקולים סראונד + מגבר + מקרן.
בבקשה עזרה דחופה - חייב להחליט על שקועים..ומשם להמשיך להחלטה על הכל.
תודה
רוני
30,000-50,000 לאיבזור שלושה חדרים - עזרה בבקשה
תתחדש ....
ניראה ביית מרשים, מרשים ביותר .
לדעתי ההחלטה ללכת מראש על רמקולים לוויניים , היא שגיאה בוודאי בחדרים העצומים שיש לך.
אפילו חדר השינה הוא 4 על 5 כלומר 20מ"ר שזה חלל עצום , לדעתי המוראל ילכו שם לאיבוד .
אם אתה מתעקש על רמקולים לוונים , הייתי ממליץ לך לשקול דווקא את הסדרות של KEF שבשילוב נכון יכולת לתת תוצאות טובות גם בחדר גדול יחסית.
סדרות כמו ה KHT 2005 (לא הבנתי עם התקציב כולל את הפלזה לחדר השינה ?) סביב 5000 שקל , כולל סאב או את ה KHT 9000 שנימכר במחיר מצחיק של פחות מ 2000 שקל בעודפים של ניופאן (מתצוגה) .
זוהי תרומתי הצנוע לסיפור, אין ספק שהולך להיות לך מסע מופלא בדרך לאושר.
תתחדש, דרור.
לדעתי ההחלטה ללכת מראש על רמקולים לוויניים , היא שגיאה בוודאי בחדרים העצומים שיש לך.
אפילו חדר השינה הוא 4 על 5 כלומר 20מ"ר שזה חלל עצום , לדעתי המוראל ילכו שם לאיבוד .
אם אתה מתעקש על רמקולים לוונים , הייתי ממליץ לך לשקול דווקא את הסדרות של KEF שבשילוב נכון יכולת לתת תוצאות טובות גם בחדר גדול יחסית.
סדרות כמו ה KHT 2005 (לא הבנתי עם התקציב כולל את הפלזה לחדר השינה ?) סביב 5000 שקל , כולל סאב או את ה KHT 9000 שנימכר במחיר מצחיק של פחות מ 2000 שקל בעודפים של ניופאן (מתצוגה) .
זוהי תרומתי הצנוע לסיפור, אין ספק שהולך להיות לך מסע מופלא בדרך לאושר.
תתחדש, דרור.