בקופת אתר sdarot נמצאו 17 מליון דולר

נטפליקס, אמאזון פריים, דיסני+, יס+ סלקוםTV, פרטנרTV, סטינג טיוי, הוט נקסט+, HBO-max, peacock, paramount plus
off פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1394
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 186 פעמים

שליחה #1 

לבעלי אתר התוכן הפיראטי "סדרות" גישה לארנק דיגיטלי ובו כ-17 מיליון דולר, כך טוענים ארגון זיר"ה, סרטי יונייטד קינג, yes ו-HOT, שהגישו השבוע תביעה בסך 5 מיליון שקלים נגד 14 אנשים שלטענתם עומדים מאחורי אתר התוכן הפיראטי.

https://www.the7eye.org.il/493875

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78875
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #2 

איך הם יודעים לחבר את זה לקבוצה ההיא. נשמע מופרך.

off פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

1.jpg

off פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

03/08/2023 21:35  
oferlaor כתב:
איך הם יודעים לחבר את זה לקבוצה ההיא. נשמע מופרך.
...
ככה

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4709
נתן תודות: 204 פעמים
קיבל תודות: 711 פעמים

שליחה #5 

איך זה עובד: כך אותרו מפעילי אתר "סדרות" | בלעדי
בין המסמכים שהוגשו בתביעה נגד מפעילי אתר התכנים הפיראטי "סדרות" שחשפנו היום ב-וואלה!, היה דו"ח מודיעין רשתי שניתח, איתר ומצא את זהותו של אחד מאנשי האתר הנתבעים. איך זה נעשה ומה זה מודיעין רשתי?

ממסמכים שהגיעו לידי "וואלה! טכנולוגיה" והוגשו לבית המשפט במסגרת התביעה הגדולה הנוכחית של זיר"ה כנגד מפעילי אתר התכנים הפיראטיים "סדרות" שנחשפו היום (שישי), מפורטות שיטות הפעולה וכיצד אותרו האנשים שמאחורי האתר. שיטת הפעולה הזו מוכרת בעולם הסייבר תחת השם מודיעין רשתי, ומשמשת חוקרי משטרה, עיתונאים ואנשי מודיעין כדי להתחקות אחר זהותו של אדם מתוך הפעילות האישית שלו ברשת האינטרנט. איך זה נעשה?

פעילות המודיעין הרשתי כנגד מפעילי אתר "סדרות" הנתבעים התרחשה בשני מסלולים מקבילים: מחקר של זהות ונוכחות הקשורה אל אחד מהמפעילים ברשת, מה שנקרא "טביעת רגל דיגיטלית", והמסלול השני - מחקר ואיתור של האיש בעולם האמיתי, ולא במרחבי הרשת.

קצה החוט היה שם המשתמש של אחד המפעילים, ובחינה של הקוד של האפליקציה, שם גם הופיע כשם ספריה שמו האמיתי של האיש (השם שמור במערכת). משם הגיעו החוקרים מטעם זיר"ה לכתובת ג'ימייל של האיש, ועל הדרך מצאו אפיון תרבותי קטן - האיש השתמש בשם של אחת הספריות בקוד האפליקציה של "סדרות" בשם telly, קיצור למילה television, המקובל מאוד אצל הבריטים, ומכאן העלו השערה לגבי מוצאו. הדבר השני שמצא חיפוש של שם המשתמש של אחד ממפעילי האתר, הוביל גם לחשבון פינטרסט שהאיש ככל הנראה הפעיל, ושם גם נתגלה שמו האמיתי, וקושר לכינוי נוסף המופיע באתר כאחד מאנשי הצוות של "סדרות".

בדיקה של שם המשתמש הזה הובילה את החוקרים לכתובת אימייל נוספת, אחרת, שהיא עצמה הובילה אותם לשורה של חשבונות בכמה וכמה פלטפורמות של מדיה חברתית ואחרות, ביניהן יוטיוב, דואלינגו, גוגל, וימיו, טוויטר, טרלו וגם אתרי שיתוף קוד ומשימות כמו Trello ו-Github. מתוך התיאורים שהזין הנתבע עצמו בשדות התיאור האישי באתרים השונים, הצליחו החוקרים גם כבר להרכיב פרופיל ברור של זהותו של האיש האמיתי מאחורי הכינוי - לרבות גילו, עיסוקו, מקום מגוריו המשוער, השפות אותן הוא דובר, אמצעי תשלום המקושרים אליו ועוד פרטים כמו למשל סוג המחשב שבו הוא משתמש.

עם שפע המידע הזה שנמצא על אודות האיש ברשת, פנו החוקרים למסלול החקירה השני שהזכרנו: איתור האיש בעולם האמיתי. בדיקה של השם שאותר בחקירת טביעת הרגל הדיגיטלית מול מאגרים קיימים, הובילה את החוקרים לכמה חשודים אפשריים.

מתוך שילוב של מידע אישי שהאיש שיתף בציוצים בחשבון הטוויטר שלו, הצליחו החוקרים להצליב ולגלות היכן הוא גר, באיזה מוסד חינוכי הוא למד, את זהותה של ארוסתו ועוד פרטים אישיים. הצלבה נוספת של הפרטים שהתגלו במסגרת החקירה של הזהות הדיגיטלית, אפשרה לחוקרי המודיעין הרשתי מטעם זיר"ה לצמצם את הזהויות האפשריות לאדם בודד - וכך להגיע לנתבע שנטען שהוא ממפעילי אתר "סדרות" ונמנה על הצוות הטכני שלו, כך לפי טענת התביעה.

מה שהאדם הפשוט צריך להסיק ולהבין ממסמך כזה, שכל פעולה שלנו ברשת משאירה עקבות זעירים, וחוקר נחוש עם קצת מוטיבציה, יכול לאסוף את כל חלקי הפאזל הקטנים האלה ולהרכיב פרופיל שלם ומלא על אודותיו של כל אדם, למצוא אותו בעולם האמיתי ולגלות פרטים אישיים מחייו, חיי הקרובים אליו וזהותם ועוד. הסוד טמון בשיתוף. זכרו את זה בפעם הבאה שאתם משתפים משהו אישי בפייסבוק או ממהרים "לאחל" דברים איומים למישהו בטוויטר גם כשאתם סבורים שאתם אנונימיים.

https://tech.walla.co.il/item/3599222

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #6 

זה די מטופש. אם מישהו רוצה להסתיר את עקבותיו, זה לא כזה מורכב לייצר מייל יעודי ופשוט להמנע משימוש בזהות שלו ולהתייחס אליה בשום הקשר אחר.

מניח שעם השנים הם פשוט זלזלו ולא הקפידו.

בכל מקרה, די מדהים שזה שווי הארנק של החברה האלה.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3629
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #7 

במקומם,
מבלי להודות בנטען, משלם 5 מליון להסדרת מלוא התביעה וגורם לכל העבודה שלהם לרדת לטמיון.
כופה עליהם לבנות תיק מחדש לפעם הבאה....
בהנחה שיהיו יותר חכמים...

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3547
נתן תודות: 1108 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #8 

05/08/2023 14:05  
oferlaor כתב:

בכל מקרה, די מדהים שזה שווי הארנק של החברה האלה.
...
"לאתר כ־975 אלף משתמשים רשומים, ולפי ההערכות כ־10 אלפים מנויים משלמים. התשלום נקרא "תרומה" והסכום הממוצע הוא כ־50 שקל לחודש. כלומר הכנסה של כ־6 מיליון שקלים בשנה רק ממנויים. בחודש יוני 2023 ביקרו באתר כ־4.1 מיליון גולשים — מדובר באחד האתרים הפופולריים ביותר ברשת בישראל ובכאב ראש רציני לגופי שידור כמו yes ו־HOT. להכנסות מהמנויים של סדרות ניתן להוסיף גם סכומים גדולים מפרסומות באתר — הודות לתנועה הרבה בו."
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

magshield
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #9 

בואו נאמר את האמת, זירה בעיקר מקשקשים על זה שהם דואגים ליצירה הישראלית. כמה כבר סדרות הוט ויס מפיקים בשנה? הרי רוב התוכן שצורכים הוא של סדרות מחו"ל שהם דואגים שיהיה להם בלעדיות עליו. אין לי את השירות שלהם, אבל אני יכול לנחש שבניגוד לאפל, פריים וידאו וכו', התוכן שישודר בישראל לא יהיה ב-4k.

מישהו יודע היכן ניתן לצפות בסדרות ישראליות ישנות (שנות ה-90, האלפיים). הרי הן לא משודרות בשום מקום עד כמה שאני יודע.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #10 

די מוזר בעיני שאנשים משלמים כל כך הרבה כסף לשירות פיראטי. בסכומים כאלה לחודש לא עדיף כבר שירות חוקי?

כל הפואנטה של שירות פיראטי זה שהוא חינם או קרוב לחינם, לא?

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4787
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 767 פעמים

שליחה #11 

הבעיה בעייני היא לא העלות אלא הזמינות. לא שאני יודע למה אנשים רוצים לראות סדרות כמו סברי מרנן, החיים זה לא הכל ושות' אבל הם בערך הדבר הישראלי היחיד שמשדרים בערוצים הישראלים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #12 

אבל מרבית הסדרות האלה זמינות חינם עם פרסומות באתרים ובאפליקציות של הערוצים השונים 🤷

eizen5
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1021
נתן תודות: 463 פעמים
קיבל תודות: 84 פעמים

נמחק.

שליחה #13 

נמחק.
נערך לאחרונה על ידי eizen5 ב 30/12/2023 20:46, נערך פעם 1 בסך הכל.

totlip
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1006
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

שליחה #14 

06/08/2023 9:02  
shmizan כתב:
למה זה לא מסתדר לך? אתרים פיראטיים הרבה פעמים מרכזים (במקום אחד) קטלוג הרבה יותר גדול ממה שתוכל למצוא במספר שירותים חוקיים גם יחד.
נוחות של VOD עצום בלי פרסומות נשמע לי הגיוני מאוד.
אני לא צורך את התוכן הזה, אבל מכיר אנשים שמשתמשים באתר הזה במודל החינמי שלו (עם פרסומות), זה מאוד קשוח (כל פעם לחכות עם טיימר של 30 שניות)
...
קלעת בול !
להנות וכמה שיותר :)
OLED77G4 / HTPC RYZEN 9 3900X RTX3070TI MADVR/ PIONEER LX504 /
MOREL MT3

off פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

מצד אחד אתר שמרכז את כל התוכן זה משהו שמפתה את צרכן התוכן הישראלי.
מצד שני אפשר בכמאה ש"ח בחודש לקבל בצורה חוקית את מה שצריך ומספק אדם רגיל.

ניקח טלויזיה חכמה או סטרימר ממוצע:
אפליקציית 12+ כל הסדרות וריאליטי בחינם
אפליקציית 13 כל הסדרות והריאליטי בחינם
אפליקציית 11 כל הסדרות והדוקו בחינם
אפליקציית סטינג טיוי מיטב התוכן של יס עם הסדרות הישראליות ומהעולם
אפליקציית נקסט טיוי מיטב התוכן של הוט עם הסדרות שלהם ומהעולם
וכמה הכל ביחד? כמאה ש"ח בחודש והכל חוקי.
נערך לאחרונה על ידי off ב 06/08/2023 12:15, נערך פעם 1 בסך הכל.

totlip
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

שכחת את :
נטפליקס
אמזון
הולו
אפל
ויש עוד כמה ..
(אישית לא משתמש באתר הנל )
MOREL MT3

off פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

06/08/2023 10:40  
totlip כתב:
שכחת את :
נטפליקס
אמזון
הולו
אפל
ויש עוד כמה ..
(אישית לא משתמש באתר הנל )
...
ברור שיש עוד עשרות שירותים שונים כיום.
אבל כמו שכתבתי רוב הציבור מעוניין בסדרות הישראליות המדוברות עם ריאליטי וכמה סדרות מחו"ל.
גם בעולם אין פיתרון שמכיל את כל מה שציינת בצורה חוקית. אנחנו לא שונים מבחינה זו וזה חלק מהתחרות שפעם לא היתה בכלל.
בכל זאת מתעקש? אז עוד 35 ש"ח לנטפליקס HD ואחרי שנה להחליף לנסות שירות מתחרה וככה להינות מעוד עולמות תוכן למי שיש בכלל זמן לכל זה.

totlip
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

תשמע בגדול יש שירותים שמכילים את כל התוכן וצריך רק אינדקס..
ראה ערך (real debrid וכד).
לגבי מרבית האנשים מחפשים כמה פרקים בעברית.. לא יודע מאיפה הבאת את הנתון הנל..
מניסיון שלי דווקא מרביתם רוצים את הפרקים של הסדרות הטורקיות.. רחמנן ליצלן..
אבל והאבל הוא מאוד גדול.
לא מבין את ההתפלאות כאן..
לא כולם מחפשים שרתי נאס לאכסן להוריד ולצפות למיין למצוא תרגום,
קצת מצחיק אותי לראות את הדיון שהתפתח כאן כאשר מרבית המשתמשים כאן משתמשים בהורדות מחשבי מדיה סטרימרים,חלקם זולים חלקם יקרים מאוד והמשותף לכולם הוא צריכת תוכן לא חוקי..ואני ביניהם :)
נ.ב
מסכים בנק'
למי יש זמן לצפות בהכל ..
MOREL MT3

magshield
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #19 

06/08/2023 12:17  
off כתב:
ברור שיש עוד עשרות שירותים שונים כיום.
אבל כמו שכתבתי רוב הציבור מעוניין בסדרות הישראליות המדוברות עם ריאליטי וכמה סדרות מחו"ל.
גם בעולם אין פיתרון שמכיל את כל מה שציינת בצורה חוקית. אנחנו לא שונים מבחינה זו וזה חלק מהתחרות שפעם לא היתה בכלל.
בכל זאת מתעקש? אז עוד 35 ש"ח לנטפליקס HD ואחרי שנה להחליף לנסות שירות מתחרה וככה להינות מעוד עולמות תוכן למי שיש בכלל זמן לכל זה.
...
אני לא חושב שזה נכון. לדעתי צופים הרבה הרבה יותר בסדרות מחו"ל מאשר בארץ

---
מישהו כאן יודע איפה אפשר לצפות בתוכן ישראלי ישן? לדוגמה משפחה וחצי וכו'. הרי זה לא משודר כיום (נראה לי, אולי אני טועה)

ivanhoe888
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #20 

06/08/2023 16:09  
magshield כתב:
אני לא חושב שזה נכון. לדעתי צופים הרבה הרבה יותר בסדרות מחו"ל מאשר בארץ

---
מישהו כאן יודע איפה אפשר לצפות בתוכן ישראלי ישן? לדוגמה משפחה וחצי וכו'. הרי זה לא משודר כיום (נראה לי, אולי אני טועה)
...
נראה לי שבכאן 11 יש ארכיון תוכניות ישנות? ראיתי פרסומת לזה אבל לא יצא לי לבדוק.

שלח תגובה

חזור אל “סטרימינג טלויזיה מהרשת”