היי,
אני במהלך תכנון שיפוץ כללי בדירה, כולל חשמל חדש, הכנסת ארון החשמל לדירה, הגדלה לתלת פאזי.
קיבלתי את תוכנית החשמל, ואשמח לעזרתכם, היכן כדאי להוסיף שקעים (בין אם זה חשמל,רשת, טלפון, טלוויזיה, מפסקים), נקודות תאורה וכל דבר שלדעתכם כדאי.
למשל בחדר המגורים יש 2 קוברות כדי שתיהיה אופציה לשים מסך בשני הצדדים
אני חושב להגדיל את מספר השקעים בטלוויזיה מ-4 ל-6, להוסיף אולי שקע גבוה יותר לטלוויזיה + שקע רשת נוסף לטלוויזיה
כנל הוספת שקעים בחדרים ועוד נקודות רשת - אשמח לדעת כמה ואיפה
אולי גם הכנה לאינדוקציה במטבח.
אוסיף גם מאוורריי תקרה בכל חדרי השנה וארצה גם תאורה נוספת כי זו של המאוורר אינה מספקת.
עוד דבר שאני שוקל זה נקודת חשמל ורשת במטבח ליד המקרר למעלה על מנת למקם של AP (ואולי עוד הכנה ל-AP)
אשמח לדעת גם מה לדרוש על מנת שתיהיה אופציה בעתיד להפוך לבית חכם (מבחינת עומק וגודל הקופסאות וכו')
בגדול מדובר על שקעי גוויס סטנדרטיים - האם כדאי ניסקו? משהו אחר?
אשמח לכל דבר שיוביל לתכנון נכון ופרקטי יותר.
תודה רבה
תוכנית חשמל ותאורה בדירה חדשה
תשים מפסקים מחליפים לתאורה ולמאווררי התקרה בחדרי השינה של הילדים.
בחדר ההורים תשים מפסקים מצליבים, כך שניתן יהיה לשלוט בתאורה ובמאווררי התקרה גם מכל אחד מצידי המיטה הזוגית.
תשים שקע שירות בכניסה לכל חדר בגובה נמוך, למקרה שרוצים לחבר ארעית מכשיר חשמלי כדוגמת שואב אבק.
תכין שקע למזגן מפוצל בכל חדר, כך שימוקם כבר בגובה המתאים.
שקע+חיבור רשת לכל טלוויזיה שבכוונתך למקם בבית.
שיהיה אפס בכל קו לגוף תאורה על מנת שתוכל לחבר בעתיד בית חכם.
קופסאות גביס לפחות של 3 מקומות, שניתן יהיה להכניס בהם מודול ל בית חכם.
ארון תקשורת גדול ועמוק מהרגיל, שיכיל את כל הציוד העתידי.
בהצלחה!
בחדר ההורים תשים מפסקים מצליבים, כך שניתן יהיה לשלוט בתאורה ובמאווררי התקרה גם מכל אחד מצידי המיטה הזוגית.
תשים שקע שירות בכניסה לכל חדר בגובה נמוך, למקרה שרוצים לחבר ארעית מכשיר חשמלי כדוגמת שואב אבק.
תכין שקע למזגן מפוצל בכל חדר, כך שימוקם כבר בגובה המתאים.
שקע+חיבור רשת לכל טלוויזיה שבכוונתך למקם בבית.
שיהיה אפס בכל קו לגוף תאורה על מנת שתוכל לחבר בעתיד בית חכם.
קופסאות גביס לפחות של 3 מקומות, שניתן יהיה להכניס בהם מודול ל בית חכם.
ארון תקשורת גדול ועמוק מהרגיל, שיכיל את כל הציוד העתידי.
בהצלחה!