רמקולים קדמיים - למה כדאי לשדרג?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
itay25783 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 514
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #1 

היי,
יש לי מערכת בסלון 5.1.4. הרמקולים הקדמיים הם מוניטור אודיו R270.
יש לי אותם כבר הרבה שנים. עד היום רוב השימוש שלהם היה בעיקר לסרטים, והם עשו מבחינתי עבודה מספיק טובה.
לאחרונה התחלנו להשתמש בהם יותר ויותר גם למוזיקה, וההרגשה היא שהם לא מספיק איכותיים למטרה זו.
לשם השוואה, במטבח יש לי זוג רמקולים Q Acoustics LCR 65RP , ובגינה B&W AM1 , וההרגשה היא שבשניהם איכות השמיעה היא יותר טובה מהסלון.

לאיזה רמקולים כדאי לשדרג כדי להרגיש הבדל משמעותי? אם זה משנה, הרסיבר הוא דנון 4500
חשבתי אולי ללכת על רמקולים רצפתיים של B&W, סתם כי אני אוהב את הרמקולים שלהם שיש לי בגינה, אבל לא נעול דווקא על החברה הזו.

תודה רבה.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17929
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #2 

רמקולים קונים לפי האוזנים שלך בלבד ורצוי לשמוע אצלך בחלל האזנה לפני קבלת החלטה סופית.

המלצות של אחרים זה ממש לא רציני.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

itay25783 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 514
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #3 

בכל זאת, אולי להכווין לכמה דגמים מסוימים? אני יכול להיכנס לחנות ויכולים לפזר אותי על אין ספור חברות, וגם לא יכול לדעת אם לבעל החנות יש אינטרס לכוון אותי למשהו מסוים.

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2128
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #4 

אני אוהב פוקאל

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10914
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #5 

29/07/2023 20:06  
itay25783 כתב:
בכל זאת, אולי להכווין לכמה דגמים מסוימים? אני יכול להיכנס לחנות ויכולים לפזר אותי על אין ספור חברות, וגם לא יכול לדעת אם לבעל החנות יש אינטרס לכוון אותי למשהו מסוים.
...
אז אל תתן למוכר לכוון אותך.
תבקש לשמוע לשמוע לסירוגין 2 דגמי רמקולים (רק זוגות רמקולים, ללא סאב), תחליט את מי אתה אוהב יותר, ותבקש להחליף את זה שפחות אהבת ברמקול אחר.
תמשיך עד שתסיים לשמוע את כל הרמקולים בחנות שאתה מכוון לסדר גודל שלהם מבחינת גודלם ומבחינת מחירם.
תשמע גם רמקולים שמחירם המוצהר מעבר לתקציב שלך, ואם במקרה תחליט שאחד מהם אתה אוהב הכי הרבה, אולי "תקבל מחיר" עליהם.
ברוב החנויות זה לא יותר מידי רמקולים לבדיקה, ורצוי לעשות את הבדיקה ביותר מחנות אחת.
תלוי כמה אתה מוכן להשקיע בחיפוש, אבל זה כדאי כי בסוף אתה נשאר עם הרמקולים בבית, ולא הממליץ האנונימי שאמר לך קנה את הרמקול הזה.
לא כדאי להיות בתחושה שבחרת בחירה לא טובה רק כי מיהרת ולא בדקת אלטרנטיבות בעצמך.

אם היה אפשר להכווין לכמה דגמים מסויימים, כי הם הכי טובים, לא היה מקום בשוק לשאר הרמקולים.
הם היו נעלמים והיית נשאר עם מבחר קטן.

נ.ב.
לדעתי אתה צודק והרמקולים האלו לא כל כך טובים.
זה יותר רמקולי "עיצובי" מאשר רמקול איכותי.
אני יכול להגיד לך ששמעתי את הרמקולים האלו כשאני חיפשתי רמקולים, והמדפיים שבחרתי בסוף היו טובים משמעותית.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”