תכנון רשת ביתית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
amit8753 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
שם מלא: עמית אלקובי
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום פורום נכבד,
אני מחדש את תשתית החשמל בבית (דירת 4 חדרים, כ- 100 מ״ר) ואני מעוניין לעשות תשתית רשת באותה הזדמנות.
אני מתלבט בנוגע לכמה דברים.

למיקום ארון התקשורת, נקודות הרשת ואביזרי הרשת שכדאי לי להתקין.

מיקום ארון תקשורת
בארון תקשורת הכוונה שלי היא הנקודה אליה הסיב האופטי מגיע וכל כבלי הרשת מתרכזים אליו.
חשבתי על שתי אפשרויות.
אפשרות אחת, מסומנת ב- 1 בתמונה, בקצה הבוידעם מעל המסדרון.
יתרונות
- פשוטות, נתב אלחוטי מאותה נקודה פורס wifi לכל הבית (בדוק)
חסרונות
- אם ארצה לחבר ציוד נוסף (מחשב כשרת ביתי NAS וכו׳) ארצה להכניס לתוך הבוידעם כדיי שלא יפריע בעין ואני לא יודע אם זה בסדר מבחינת אוורור
- העבודה של חיבור הציוד בבוידעם פחות נוחה, אם כי זה לא נראה לי משמעותי.

אפשרות שניה, מסומנת ב- 2 בתמונה, בכניסה לבית מעל גובה 2 מטר.
יתרונות
- יש שם מספיק מקום בשביל לשים ציוד מבלי לשתיהיה בעיית אוורור
חסרונות
- נתב אלחוטי מאותה נקודה לא יפרוס Wifi לכל הבית ויש לתכנן איך לעשות את זה.

שאלות נוספות
(1) כמה כבלי רשת מעבירים לכל נקודה בה יש אביזרים שאני רוצה לחבר באופן קווי (מסומן בסגול)? אני יכול כבל אחד ואז סוויטצ׳ בנקודה אבל אני תוהה אולי עדיף כבר לעביר 2 או 3 כבלים ככה שאהיה ״מכוסה״ ללא סוויצ׳ים בנקודות

(2) איך הייתם ממליצים לי לפרוס wifi בבית? אפשרות אחת זה ע״י נתב אלחוטי/ Access point חזק בנקודה מרכזית בבית שאני יודע שמכסה (מסומנת בצהוב), אפשרות אחרת זה ע״י Access points בנקודות שונות ולדאוג שיהיה ביניהם fast roaming. על פניו בנקודה המרכזית נראה עדיף אבל אני לא רוצה להתפשר על איכות הקליטה ואני תוהה אם access points רבים יהיה להם ביצועים טובים יותר באופן ניכר.

(3) אילו הכנות הייתם מציעים לעשות בהנחה שארצה להתקין חיישני נוכחות/ מצלמות בבית ובכניסה?

(4) דברים נוספים ששווה לי להתקין בהזדמנות זאת?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46365
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #2 

1. מספיק נקודת רשת אחת בכל חדר. אפשר להשתמש ב- Wi-Fi לשאר הציוד בחדר שלא יחובר קוית.
2. תמיד מערכת Mesh תעניק ביצועים טובים יותר מנתב בודד.
3. תדאג לנקודות חשמל במיקומים שם אתה רוצה להתקין חיישנים. לגבי מצלמות, לא חובה נקודות חשמל, כי אפשר להשתמש ב- PoE.

לא לפחד מ- Wi-Fi, כל עוד היחידות מחוברות קוית ואתה עובד עם נתב מחברה מובילה, הביצועים יהיו טובים.

silverbullet
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #3 

אתאר לך מה קורה אצלי בדירה (דירת גן 5 חדרים מקבלן) ואולי תקבל רעיונות.

אצלי ארון התקשורת 6U נמצא דווקא בממ"ד, בחדר העבודה שלי. יש בו מתג ראשי POE שמספק חשמל ל-AP שנמצא במרכז הבית, בהנמכת תקרה של המזגן. ביצעתי סלילה של הכבל בצורה מסודרת ומוסתרת בחדר העבודה על ידי קרניזים ומשם אל תוך ההנמכת גבס. אל המתג כמובן מחובר המחשב גיימינג/עבודה שלי ועוד שני שרתים.

בנוסף, למתג מחובר על ידי סיב אופטי מתג אחר שנמצא בריכוז תקשורת הדירתי שהקבלן הכין. לשם כמובן הבאתי את התשתית הקווית. הטלוויזיה בסלון מחוברת קוי ושאר החדרים.

איזה ארון תקשורת אתה רוצה להתקין? על פניו נראה שארון תקשורת בכניסה יכול להיות רעיון טוב.

אגב, אהבתי את תכנון הדירה, איפה היא ממוקמת ומתי נבנתה?

amit8753 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

מספיק נקודת רשת אחת בכל חדר. אפשר להשתמש ב- Wi-Fi לשאר הציוד בחדר שלא יחובר קוית.
...
אני תוהה אם זה תכנון נכון אם מראש יודעים שיש כמה מכשירים נייחים שצריכים חיבור כמו סוני מחשב וסטרימר.
תמיד מערכת Mesh תעניק ביצועים טובים יותר מנתב בודד.
...
Mesh, במובן של אלחוטי ולאלחוטי, זה משהו שאני מעוניין להימנע ממנו, אם כבר Access point שמחובר עם כבל.
מתג ראשי POE שמספק חשמל ל-AP שנמצא במרכז הבית
...
אז יש לך AP יחיד?
איזה ארון תקשורת אתה רוצה להתקין?
...
שאני אומר ארון תקשורת אני מתכוון לנקודה בבית אליה התשתית הקווית מתרכזת, לא החלטתי על הארון עצמו, מאוד יכול להיות שלא יהיה באמת ארון אלא זה ישב בבוידעם או על מדף.
אגב, אהבתי את תכנון הדירה, איפה היא ממוקמת ומתי נבנתה
...
משנות ה- 70, תל אביב.

חשבתי על זה עוד קצת והתייעצתי עם חברים/ משפחה וכנראה הארון תקשורת יהיה בתוך הבוידעם, אני מניח שלא תהיה בעיית אוורור גם אם יהיה שם מחשב בסגנון Intel NUC שישמש כשרת ביתי (home assistant, plex ושות׳), מסכימים?

ואל תתקמצנו בטיפים הצעות אחרות :), אני עכשיו שובר את הבית ולא רוצה לפספס הזמנות להתקין משהו

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46365
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #5 

@amit8753
נדירים המכשירים שבאמת דורשים חיבור קוי. רשת אלחוטית טובה יכולה לספק את הדרישות ברוב המקרים, אלא אם כן אתה משתמש חריג.
אבל אם אתה כל כך דואג, תעביר כבר עכשיו 4-5 כבלי רשת לכל חדר, אין פה שאלה.

כשאני אומר Mesh, האידיאל הוא לחבר את היחידות בצורה קוית. זה עדיין נקרא Mesh אם הן מחוברות בצורה זאת.

מה שיש לי בבית לא רלוונטי. אתה יכול לשים PoE גדול מספיק למספר רב של אביזרים או כמה קטנים, מה שמסתדר לך לפי כמות האביזרים שיש לך.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

אתה לא צריך אלף כבלי רשת לכל נקודה.
פשוט תשים בכל נקודה כזאת סוויץ' זול, וזהו.

borsood
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 345
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #7 

נתב אלחוטי טוב בהחלט יכול לכסות לך את כל הבית מהכניסה. אולי תצטרך לשים נקודת גישה נוספת בחדר עבודה.
אם אתה שם ציוד בבוידם זה לא אומה שלא תוכל לשים שרת NAS בחדר עבודה אם הוא מחובר קווית.
אם זה באמת חדר עבודה זה איפה שהייתי שוקל לסלול יותר מכבל רשת אחד. לשאר המקומות נקודה אחת תספיק, אבל אם העלות של סלילת כמה קווים היא שולית אז למה לא.

amit8753 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

סלילת כמה קווים היא שולית אז למה לא
...
בנקודה שאני נמצא בא, לפני שיפוץ, להוסיף עוד כבל יותר זול מסוויטצ׳ זה בדיוק מה שאני חושב. נראה לי שפשוט אעביר 2 כבלים לכל נקודה וזהו.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”