בקשר לתזכיר חוק שידורי הטלוויזיה המלא בישראל לשנת 2023
זה פורסם לראשונה אתמול בלילה, עוד לפני שכנסת ישראל יוצאת לחופשת הקיץ, בגלל שכל התזכיר הזה גם בנוי מהרבה מאוד דברים,
אז רק כדי שלא יהיה בילבול בין זה לשאר הדברים ששר התקשורת רוצה לעשות בתקשורת בישראל,
אז רק בגלל זה אני פתחתי בשביל כל התזכיר הזה, שיש בו 149 סעיפים, עם עוד הסברים, שמורכב מלא פחות מ 170 עמודים !!!!
אשכול בנפרד,
לי זה קשה לכתוב פה את כל מה שכתוב בכל העמודים האלה,
זה הקישור לתזכיר המלא הזה, התזכיר המלא הזה נמצא בקובץ שבתוך הקישור שפה,
https://www.tazkirim.gov.il/s/law-item/ ... anguage=iw
אפשר ומומלץ אם מרגישים צורך להגיב לתזכיר הזה גם באתר שבו הוא נמצא עד התאריך 14.8.2023,
ואני מבקש שרק אחרי שאתם קוראים את כל התזכיר הזה ומבינים את כולו בצורה מדוייקת, אז תגיבו על זה באשכול הזה, כדי לא להגיד בטעות משהו שהוא לא נכון בנושא הזה,
ואני מזכיר שלא תמיד בתקשורת באתרי האינטרנט ובערוצי הטלוויזיה ובערוצי הרדיו ובעיתונים מפרסמים הכל, אלא רק את מה שלדעתם צריך לפרסם,
ולכן במקרה הזה אין תחליף להבנת כל התזכיר המלא של חוק השידורים החדש, חוץ מלקרוא אותו באתר האינטרנט של ממשלת ישראל בקישור שאני נתתי לכם פה,
אז בינתים שתהיה לנו בזמן הפנוי קריאה נעימה של תזכיר החוק המלא הזה (: .
אז מה דעתכם על כל סעיפי הצעת החוק הזה?
אז רק כדי שלא יהיה בילבול בין זה לשאר הדברים ששר התקשורת רוצה לעשות בתקשורת בישראל,
אז רק בגלל זה אני פתחתי בשביל כל התזכיר הזה, שיש בו 149 סעיפים, עם עוד הסברים, שמורכב מלא פחות מ 170 עמודים !!!!
אשכול בנפרד,
לי זה קשה לכתוב פה את כל מה שכתוב בכל העמודים האלה,
זה הקישור לתזכיר המלא הזה, התזכיר המלא הזה נמצא בקובץ שבתוך הקישור שפה,
https://www.tazkirim.gov.il/s/law-item/ ... anguage=iw
אפשר ומומלץ אם מרגישים צורך להגיב לתזכיר הזה גם באתר שבו הוא נמצא עד התאריך 14.8.2023,
ואני מבקש שרק אחרי שאתם קוראים את כל התזכיר הזה ומבינים את כולו בצורה מדוייקת, אז תגיבו על זה באשכול הזה, כדי לא להגיד בטעות משהו שהוא לא נכון בנושא הזה,
ואני מזכיר שלא תמיד בתקשורת באתרי האינטרנט ובערוצי הטלוויזיה ובערוצי הרדיו ובעיתונים מפרסמים הכל, אלא רק את מה שלדעתם צריך לפרסם,
ולכן במקרה הזה אין תחליף להבנת כל התזכיר המלא של חוק השידורים החדש, חוץ מלקרוא אותו באתר האינטרנט של ממשלת ישראל בקישור שאני נתתי לכם פה,
אז בינתים שתהיה לנו בזמן הפנוי קריאה נעימה של תזכיר החוק המלא הזה (: .
אז מה דעתכם על כל סעיפי הצעת החוק הזה?
נערך לאחרונה על ידי רמאש ב 29/07/2023 1:51, נערך 3 פעמים בסך הכל.
Re: פורסם תזכיר חוק השידורים המלא
אתה יודע שאתה נמצא בפורום באינטרנט
ואתה לא מורה מחליף בכיתה ג' בבית ספר יסודי ?
ואתה לא מורה מחליף בכיתה ג' בבית ספר יסודי ?
Re: פורסם תזכיר חוק השידורים המלא
ובכל זאת חשוב לי להגיד את דעתי בנושא.25/07/2023 23:48b2k כתב: אתה יודע שאתה נמצא בפורום באינטרנט
ואתה לא מורה מחליף בכיתה ג' בבית ספר יסודי ?...
וזה גם מידע נכון בקשר למצב התקשורת כיום בישראל, והתיקון שצריך לעשות תזכיר חוק שידורי הטלוויזיה החדש וכנראה שבהמשך מתי שיחליטו במשרד התקשורת אז גם יפורסם תזכיר חוק שידורי הרדיו המלא.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78828
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
Re: בקשר לתזכיר חוק שידורי הטלוויזיה המלא לשנת 2023
אם באינטרנט מופץ פייק ניוז אז בואו ונביא אותו גם לברודקאסט? איזה טיעון חלש.
בפרק ה': אספקת חדשות,26/07/2023 9:12oferlaor כתב: אם באינטרנט מופץ פייק ניוז אז בואו ונביא אותו גם לברודקאסט? איזה טיעון חלש....
בסימן ב': אתיקה בחדשות,
לפי סעיף 42, שבעמוד מספר 35, תכני חדשות מדוייקים מהימנים ומאוזנים,יש לספק חדשות כלשהו חובה לתת תכני חדשות מדוייקים מהימנים ומאוזנים, כאשר אסור שיוצגו בשידורי החדשות האלה הדעות והעמדות הפרטיות של מנהלי ובעלי המניות של אותו ספק חדשות.
ולפי סעיף 43.1.4 שבעמוד מספר 36, אתיקה בחדשות, קו אחד וסעיף קטן 4, בתזכיר החוק לשידורי הטלוויזיה,
כתוב,
מניעת הטעיה בדיווח חדשותי,
אז לפי סעיף 43 קו אחד,
כל ספק חדשות יחוייב לעשות תקנון אתי בקשר לשידורי החדשות שלו והוא גם יחוייב לפרסם את כלהתקנון הזה באתר האינטרנט שלו, והוא גם יחוייב לתת מהתקנון הזה העתק מלא לגוף המפקח על השידורים שיפרסם באתר האינטרנט של הגוף המפקח על השידורים את כל התקנון הזה.
שזה אומר שאם בהמשך יתגלה שאותו ספק משקר בתקנון האתי שלו אז אפשר לתבוע אותו על הפרת הסכם התקנון גם שלו וגם על הפרת חוק שידורי הטלוויזיה בבית המשפט, ואו להחרים את שידורי החדשות האלה ואו את כל מי ששותף לשידורי החדשות האלה.
ורוב הסיכוים שלפי סעיף מספר 40, של מניעת ריכוזיות בחדשות, בפרק ה': אספקת חדשות, בסימן א': של מרשם ספקי החדשות, בעמוד מספר 35, אז זה אומר שארגון שהוא גם בבעלות עיתון של חדשות ואו אתר אינטרנט של חדשות גם אם בצורה עקיפה או קשור לשליטה כזאת אז שהוא לא יוכל בלי אישור מיוחד גם להיות ספק חדשות, אז שהוט תוכל להיות ספק חדשות וגם יס תוכל להיות ספק חדשות שכיום בחברת האם שלה בזק אז חברת התקשורת וואלה תקשורת שהיא גם אחראית על אתר האינטרנט וואלה שהוא גם אתר אינטרנט של חדשות אז היא לא חברת בת של חברת בזק מסוף שנת 2020, כאשר כיום חברת התקשורת וואלה תקשורת שייכת לקבוצת ג'רוזלם פוסט של אלי עזור.
נערך לאחרונה על ידי רמאש ב 29/07/2023 1:57, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- oferlaor
- מנהל

ניחוש שלי שערוץ 14 זה סבבה שיביע דעות לא מאוזנות ולא מהימנות (ע״ע מספר המוחים הוא 1000)
אם הצעת החוק הזאת תהפוך לחוק אז לדעתך איזו סיבה תהיה לערוץ 14 לעבור על החוק הזה?28/07/2023 5:44oferlaor כתב: ניחוש שלי שערוץ 14 זה סבבה שיביע דעות לא מאוזנות ולא מהימנות (ע״ע מספר המוחים הוא 1000)...
28/07/2023 5:44oferlaor כתב: ניחוש שלי שערוץ 14 זה סבבה שיביע דעות לא מאוזנות ולא מהימנות (ע״ע מספר המוחים הוא 1000)...
אמור לי מי השר האחראי ואומר לך אם החוק טוב או רע.
האם יש משהו טוב אחד שקרעי עשה מאז שהוא נכנס לפוליטיקה? לא הזיה שאדם שלא רואה טלויזיה אחראי על הטלויזיה?
זה כמו שאדם ללא לימודי ליבה יהיה אחראי על תוכניות הלימודים באוניברסיטה.
נ.ב.
ממליץ לראות את הראיון של קרעי עם דנה וייס. כמה גמגומים. היא הכניסה אותו לפינות שהוא לא יכל לצאת מהן.
- oferlaor
- מנהל

לא שהטלויזיה בישראל היא שוס גדול (אני כמעט ולא רואה טלויזיה חוץ מכאן 11 וחדשות 12), אבל אני חושב שאם הוא יהרוג את הטלויזיה, לא יסלחו לו הבוחרים של הימין. הם אוהבים להתלונן על החדשות אבל בפועל הם צורכים את אותם תוכניות טלויזיה כמו המרכז והשמאל.
התייחסות כלומר דעה לא מחייבת של מנכ״ל משרד התקשורת הישראלי לשעבר, דניאל רוזן, בקשר לתזכיר חוק שידורי הטלוויזיה הזה.
https://drive.google.com/file/d/17kM611 ... p=drivesdk
https://drive.google.com/file/d/17kM611 ... p=drivesdk
אותי מעניין לדעת האם ערוץ 14 לא יתנגד בתזכיר החוק הזה שיחייבו גם בשידורי החדשות שלהם להיות מאוזנים ולא רוב הזמן להשמיע שם בפוליטיקה לרוב דעות ימניות.28/07/2023 21:00oferlaor כתב: לא שהטלויזיה בישראל היא שוס גדול (אני כמעט ולא רואה טלויזיה חוץ מכאן 11 וחדשות 12), אבל אני חושב שאם הוא יהרוג את הטלויזיה, לא יסלחו לו הבוחרים של הימין. הם אוהבים להתלונן על החדשות אבל בפועל הם צורכים את אותם תוכניות טלויזיה כמו המרכז והשמאל....
וגם מעניין אותי לדעת האם לפי תזכיר חוק שידורי הטלוויזיה הזה, בפרק ז': חובות השקעה בהפקות מקוריות, סעיף מספר 54 של חובת השקעה של ערוץ ישראלי רשום, .1.1, שבעמוד מספר 42, אז למשל ערוץ 14 לא יתנגד שבתזכיר החוק שגם הוא ישדר סרט או סדרה שהם בצורה מלאה מבויימת, מה שנקרא סגה עילית, ובינתים לדעתי גם אם הוא ישדר סגה עילית אז זה לא יהיה בנושאי ארוטיקה ואיימה ודת לא יהודית, ואולי גם לא בנושא רומנטיקה ופעולה כלומר אקשן.
נערך לאחרונה על ידי רמאש ב 29/07/2023 10:59, נערך 3 פעמים בסך הכל.
בגלל זה לשר כלשהו בממשלה יש גם יועץ שמבין כמו שצריך בנושא שבו עוסק השר.28/07/2023 19:19magshield כתב:
אמור לי מי השר האחראי ואומר לך אם החוק טוב או רע.
האם יש משהו טוב אחד שקרעי עשה מאז שהוא נכנס לפוליטיקה? לא הזיה שאדם שלא רואה טלויזיה אחראי על הטלויזיה?
זה כמו שאדם ללא לימודי ליבה יהיה אחראי על תוכניות הלימודים באוניברסיטה.
נ.ב.
ממליץ לראות את הראיון של קרעי עם דנה וייס. כמה גמגומים. היא הכניסה אותו לפינות שהוא לא יכל לצאת מהן....
ואם בתזכיר החוק שלו של שידורי הרדיו, יהיה עידוד לשידור DAB, רדיו דיגיטלי אז אני אשמח, כמובן שאני עוד יותר אשמח אם על מכשיר כזה יקבעו בחוק עד כמה אפשר לדרוש עליו כסף, כי יש אומרים ששידורי רדיו יותר חשובים משידורי טלוויזיה גם בזמן הליכה ואו נהיגה, ושבשידורי DAB, וגם יש אומרים שאין בעיית מקום של תדרים וגם שאים בעיית תדרים בניגוד לרדיו האנלוגי של FM ושל AM ושל MW ושל LW, גם לא מבחינת הפרעה לתדרים אחרים למשל של טייסים וחיילים שמשתמשים באותם התדרים, ואז בצורה כזאת תאגיד כאן יוכל לשדר שם את ערוצי הרדיו ששר התקשורת רוצה להוציא מהרדיו, כדי לפנות מקום גם לתחנות רדיו אחרות מסחריות ארציות, בצורה שלא מעט אנשים ישמעו את השידור של ערוצי הרדיו של כאן שהיו ברדיו האנלוגי בשמיעה ברדיו דיגיטלי בלי חובת חיבור לאינטרנט.
אבל אולי לא בטוח שעדיף לדבר בצורה מסודרת על הרדיו הדיגיטלי באשכול יהיה של תזכיר חוק שידורי הרדיו בישראל לשנת 2023?
שכנראה יהיה בו גם הרבה נושאים בקשר לשידורי רדיו בישראל ולא רק העניין הטכני של רדיו דיגיטלי.
בינתים שגם בתזכיר חוק שידורי הרדיו אז שהחוקים של ספק חדשות ברדיו יהיו ברובם כמו בתזכיר חוק שידורי הטלוויזיה, במיוחד בנושא שידור מאוזן והוגן, ושספק החדשות ברדיו שבלי אישור מהרשות המפקחת, אז שאם יש לו קשר חזק ואו שליטה בעיתון של חדשות או באתר האינטרנט של חדשות אז שגם הוא לא יוכל ברדיו לשדר חדשות.
- oferlaor
- מנהל

לא חושב שיתנגדו תחת התזה שהם הגורם המאזן בישראל. צריך כם לזכור שזה שיש תקנות לאו דווקא אומר שיאכפו אותן באופן זהה בכל המקרים ועבור כל גורם בתקשורת. עובדתית היו ועדיין יש תחנות רדיו וטלויזיה שמשודרים באופן לא חוקי או שמתעלמים מההסדר שמאפשר להם להתקיים (כולל ערוצים 10 ו-2 בזמנם בהקשר של תוכן שיווקי, שעות סיום החדשות, כמות פרסום וכו׳). הרבה מזה קשור במי הרגולטור שמפקח עליהם וכמה הוא מעוניין בטובתם או ברעתם.
- dvb-acavish
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
אם זה נותן פתח לערוצים נוספים ,
אז הם יכולים לעשות 200 ערוצים כמו שיש בלוויין הערבי , שיש 200 ערוצים על אנשים שמסתובבים סביב האבן השחורה , (וגם מוכרים ויאגרה בערבית , על המסך עצמו יש פרסומת לויאגרה ) ,
אז אפשר לעשות 200 ערוצים , סביב הכותל המערבי או משהו דומה , שידור חי.
אז הם יכולים לעשות 200 ערוצים כמו שיש בלוויין הערבי , שיש 200 ערוצים על אנשים שמסתובבים סביב האבן השחורה , (וגם מוכרים ויאגרה בערבית , על המסך עצמו יש פרסומת לויאגרה ) ,
אז אפשר לעשות 200 ערוצים , סביב הכותל המערבי או משהו דומה , שידור חי.
עוד משהו מעניין שלא נראה לי שפורסם בתקשורת, בתזכיר החוק הזה בפרק י':, הוראות כלליות, סימן א': תמיכות, כתוב בסעיף מספר 69, השקעה בהפקות מקומיות לקידום תרבות יוצאי קהילות אתיופיה בישראל, .1 וגם .2, בעמוד מספר 47 ובעמוד מספר 48,
שיהיה תקציב מיוחד שנתי לעידוד הפקות מקומית לקידום תרבות האתיופים בישראל וגם שהגוף המקפח בנושא תקשורת יעשה בדיקות לחיזוק הפקות כאלה,
וזה נראה לי מוזר שכתוב שם רק על האתיופים ולא על מיעוטים נוספים במדינת ישראל כמו יהודים חרדים בדת היהודית ורוסים, וערבים, וצרקסים ודרוזים.
שיהיה תקציב מיוחד שנתי לעידוד הפקות מקומית לקידום תרבות האתיופים בישראל וגם שהגוף המקפח בנושא תקשורת יעשה בדיקות לחיזוק הפקות כאלה,
וזה נראה לי מוזר שכתוב שם רק על האתיופים ולא על מיעוטים נוספים במדינת ישראל כמו יהודים חרדים בדת היהודית ורוסים, וערבים, וצרקסים ודרוזים.
אני בינתים לא עם כל דבר מסכים עם תזכיר הצעת החוק של שידורי הטלוויזיה של שר התקשורת של עכשיו,
הנה דוגמא טובה ללמה לדעתי צריך שימשיך להיות פיקוח על התכנים המשודרים בערוצי הטלוויזיה במדינת ישראל,
כאשר לא לכל אדם יש זמן פנוי וכסף פנוי לעורך דין לצורך תביעה משפטית בנושא של התכנים המשודרים בערוצי הטלוויזיה במדינת ישראל.
https://www.mako.co.il/tvbee-tv-news/Ar ... sapp_Share
אבל נכון לעכשיו אין לי בעיה אם יסגרו גם את מועצת הרשות השניה לשידורי טלוויזיה ורדיו, וגם אם יסגרו את מועצת שידורי הכבלים והלווין, ושבמקום יהיה גוף פיקוח אחר, אבל שאותו גוף פיקוח יפקח גם על תכני הטלוויזיה המשודרים במדינת ישראל.
הנה דוגמא טובה ללמה לדעתי צריך שימשיך להיות פיקוח על התכנים המשודרים בערוצי הטלוויזיה במדינת ישראל,
כאשר לא לכל אדם יש זמן פנוי וכסף פנוי לעורך דין לצורך תביעה משפטית בנושא של התכנים המשודרים בערוצי הטלוויזיה במדינת ישראל.
https://www.mako.co.il/tvbee-tv-news/Ar ... sapp_Share
אבל נכון לעכשיו אין לי בעיה אם יסגרו גם את מועצת הרשות השניה לשידורי טלוויזיה ורדיו, וגם אם יסגרו את מועצת שידורי הכבלים והלווין, ושבמקום יהיה גוף פיקוח אחר, אבל שאותו גוף פיקוח יפקח גם על תכני הטלוויזיה המשודרים במדינת ישראל.
- oferlaor
- מנהל

יש חצי מיליארד ערבים שצופים ב 200 הערוצים האלה. יש איזה 7 מיליון יהודים כאן שמתוכם 5מ בלבד הם קהל יעד.זה מקביל ל 3 ערוצים לנו...
ולכן אם יאושר החוק הזה, אז זה יכול להפריע גם לערוץ הטלוויזיה עכשיו 14, שלפי סעיף 42 בהצעת החוק הזאת הוא כבר לא יוכל לשדר דברים כאלה שבמקרה הזה מנהל גם שהוא לא בעל הערוץ טלוויזיה הזה אומר בשידור של הערוץ טלוויזיה הזה את הדעות האישיות שלו, שזה אחד הדברים שמאוד חשוב לערוץ הטלוויזיה עכשיו 14 לשדר,28/07/2023 0:47רמאש כתב: בפרק ה': אספקת חדשות,
בסימן ב': אתיקה בחדשות,
לפי סעיף 42, שבעמוד מספר 35, תכני חדשות מדוייקים מהימנים ומאוזנים,יש לספק חדשות כלשהו חובה לתת תכני חדשות מדוייקים מהימנים ומאוזנים, כאשר אסור שיוצגו בשידורי החדשות האלה הדעות והעמדות הפרטיות של מנהלי ובעלי המניות של אותו ספק חדשות.
ולפי סעיף 43.1.4 שבעמוד מספר 36, אתיקה בחדשות, קו אחד וסעיף קטן 4, בתזכיר החוק לשידורי הטלוויזיה,
כתוב,
מניעת הטעיה בדיווח חדשותי,
אז לפי סעיף 43 קו אחד,
כל ספק חדשות יחוייב לעשות תקנון אתי בקשר לשידורי החדשות שלו והוא גם יחוייב לפרסם את כלהתקנון הזה באתר האינטרנט שלו, והוא גם יחוייב לתת מהתקנון הזה העתק מלא לגוף המפקח על השידורים שיפרסם באתר האינטרנט של הגוף המפקח על השידורים את כל התקנון הזה.
שזה אומר שאם בהמשך יתגלה שאותו ספק משקר בתקנון האתי שלו אז אפשר לתבוע אותו על הפרת הסכם התקנון גם שלו וגם על הפרת חוק שידורי הטלוויזיה בבית המשפט, ואו להחרים את שידורי החדשות האלה ואו את כל מי ששותף לשידורי החדשות האלה.
ורוב הסיכוים שלפי סעיף מספר 40, של מניעת ריכוזיות בחדשות, בפרק ה': אספקת חדשות, בסימן א': של מרשם ספקי החדשות, בעמוד מספר 35, אז זה אומר שארגון שהוא גם בבעלות עיתון של חדשות ואו אתר אינטרנט של חדשות גם אם בצורה עקיפה או קשור לשליטה כזאת אז שהוא לא יוכל בלי אישור מיוחד גם להיות ספק חדשות, אז שהוט תוכל להיות ספק חדשות וגם יס תוכל להיות ספק חדשות שכיום בחברת האם שלה בזק אז חברת התקשורת וואלה תקשורת שהיא גם אחראית על אתר האינטרנט וואלה שהוא גם אתר אינטרנט של חדשות אז היא לא חברת בת של חברת בזק מסוף שנת 2020, כאשר כיום חברת התקשורת וואלה תקשורת שייכת לקבוצת ג'רוזלם פוסט של אלי עזור.
Screenshot_2023-07-28-01-46-34-757_cn.wps.xiaomi.abroad.lite.jpg...
אז אני מאמין שתזכיר החוק הזה לא נעשה כדי לחזק את ערוץ הטלוויזיה עכשיו 14 משאר ערוצי הטלוויזיה במדינת ישראל.
ובינתים ערוצי קשת 12 ורשת 13 ותאגיד השידור הישראלי כאן, מקימים את פורום הערוצים הישראליים, בטענה שיש לא מעט סעיפים בתזכיר חוק שידורי הטלוויזיה בישראל שלדעתם הם לא הוגנים.
https://b.walla.co.il/item/3602208
אבל זה לא מחייב שבוועדת הכנסת שהדעה שלהם תתקבל בצורה חלקית או מלאה, כי בנושא הזה יש יכולים להיות גם יתרונות לצופים וגם חסרונות למי שמשדר את השידורים.
https://b.walla.co.il/item/3602208
אבל זה לא מחייב שבוועדת הכנסת שהדעה שלהם תתקבל בצורה חלקית או מלאה, כי בנושא הזה יש יכולים להיות גם יתרונות לצופים וגם חסרונות למי שמשדר את השידורים.
לקראת מאבק חסר פשרות על דמותה של הטלוויזיה בישראל,
עו"ד אלעד מן וד"ר תהילה אלטשולר שוורץ מזהירים מפני הפוליטיזציה של החוק. מחר הוא המועד האחרון להגשת התגובות לתזכיר חוק השידורים
https://zmanavir.co.il/%d7%91%d7%99%d7% ... 9c-%d7%a7/
עו"ד אלעד מן וד"ר תהילה אלטשולר שוורץ מזהירים מפני הפוליטיזציה של החוק. מחר הוא המועד האחרון להגשת התגובות לתזכיר חוק השידורים
https://zmanavir.co.il/%d7%91%d7%99%d7% ... 9c-%d7%a7/