עזרה בהגדרת רשת נפרדת לרכיבי IoT בבית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
TheCoolest פותח השרשור
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

בשבוע האחרון התחלתי להתעסק טיפה בהגדרת VLANים, רשת אלחוטית נפרדת עבור אורחים.
הפרוייקט הבא הוא הפרדה של רכיבי IOT, במקרה שלי טלוויזיות סמארט וכרומקאסטים.
הראוטר הוא EdgeRouter-X-SFP וה-AP הוא U6-Lite עם ניהול של UniFi Controller מקומי.
כרגע כל הסוויצ'ים בבית טיפשים (מתכנן להחליף ל-MINI FLEX בעתיד הקרוב), אבל יודעים להעביר טאגים.

ברמת העיקרון אני מבין שאפשר בלי זה, אבל כרגע זה יותר בקטע של התעסקות ולמידה.
הבעיה כמובן היא שמעבר ל-VLAN נפרד בעצם מונע מהמכשירים על ה-VLAN הראשי מלהיות מודעים לקיומם של המכשירים על ה-VLAN השני, ואי אפשר לעשות אליהם CAST.
הבנתי מנבירה ברשת שאפשר להפעיל בראוטר mdns repeater וזה אמור לפתור את הבעיה (כרגע אין חוקי FW שמפרידים בין ה-VLANים לצורכי בדיקה). הגדרתי את הרפיטר על שני ה-VLANים הרלוונטיים, אבל נראה שזה לא עשה כלום. LG B7 מחוברת לרשת על ה-VLAN הנפרד, והטלפון לא מזהה אותה, ולא ניתן לעשות אליה קאסט.
חיפושים בגוגל לא ממש עזרו עד כה, אבל אני לא שולל שפספסתי משהו בסיסי וטיפשי.

אם למישהו יש ידע בנושא שהוא יכול לתרום, אשמח לקרוא.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1464
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 225 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #2 

אפשר להגדיר פורט פיזי על Edgerouter עם כתובת סטטית בסגמנט אחר מהרשת הראשית, DHCP עליו, ואותו לחבר לסוויץ׳ שעליו כל ההתקנים שהם Untrusted. אז להגדיר חוקי Firewall/nat בהתאם כדי לחסום תעבורה לא רצויה.זה ללא VLAN למרות שאפשר

https://jloh.co/posts/create-a-edgerouter-dmz/
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

TheCoolest פותח השרשור
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #3 

תודה, אבל זה לא הכיוון, כי יש מספר חדרים שונים, חלק מהמכשירים יהיו מחוברים קווית וחלק אלחוטית.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1464
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 225 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #4 

24/07/2023 21:29  
TheCoolest כתב:
תודה, אבל זה לא הכיוון, כי יש מספר חדרים שונים, חלק מהמכשירים יהיו מחוברים קווית וחלק אלחוטית.
...
אוקי… למיטב ידיעתי VLAN מבודדים ברמה כזו שאין Broadcast ביניהם (זו המטרה בעצם) אז אינני יודע אם זה פתיר. אם זאת הצורך המקורי לא ברור לי… בדרך כלל זה רעיון טוב להפריד בין התקני IOT, סטרימרים, ושאר הרשת מסיבות אבטחה. לצורך זה ניתן להגדיר סגמנט נפרד. הסגמנט הזה יכול להיות זמין קווית או אלחוטית
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

TheCoolest פותח השרשור
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #5 

הפעלתי IGMP-PROXY בנתב, ועכשיו הטלוויזיה מופיעה לי כאופציה ברשימת נגני DLNA ב-YATSE, אבל עדיין אין אפשרות לעשות אליה קאסט.
עריכה: מעניין. חיברתי את הטלפון לרשת ה-IoT, ומשם הטלפון כן מזהה את הכרומקאסט שבינתיים יושב על הרשת הראשית.
זה אומר שאני מפספס משהו ספציפי עם הטלוויזיה עצמה.
עריכה 2: מקריאה נוספת, מסתבר שכדי לעשות קאסט לטלוויזיות בלי כרומקאסט, צריך להפוך את ה-IGMP-PROXY, מה שבלתי אפשרי.
למרות שניסיתי את זה לצורך העניין ועדיין לא הצלחתי לזהות את המסך כדי לעשות אליו קאסט מ-VLAN אחר...

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”