עזרה בהגדרת רשת נפרדת לרכיבי IoT בבית
-
TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
בשבוע האחרון התחלתי להתעסק טיפה בהגדרת VLANים, רשת אלחוטית נפרדת עבור אורחים.
הפרוייקט הבא הוא הפרדה של רכיבי IOT, במקרה שלי טלוויזיות סמארט וכרומקאסטים.
הראוטר הוא EdgeRouter-X-SFP וה-AP הוא U6-Lite עם ניהול של UniFi Controller מקומי.
כרגע כל הסוויצ'ים בבית טיפשים (מתכנן להחליף ל-MINI FLEX בעתיד הקרוב), אבל יודעים להעביר טאגים.
ברמת העיקרון אני מבין שאפשר בלי זה, אבל כרגע זה יותר בקטע של התעסקות ולמידה.
הבעיה כמובן היא שמעבר ל-VLAN נפרד בעצם מונע מהמכשירים על ה-VLAN הראשי מלהיות מודעים לקיומם של המכשירים על ה-VLAN השני, ואי אפשר לעשות אליהם CAST.
הבנתי מנבירה ברשת שאפשר להפעיל בראוטר mdns repeater וזה אמור לפתור את הבעיה (כרגע אין חוקי FW שמפרידים בין ה-VLANים לצורכי בדיקה). הגדרתי את הרפיטר על שני ה-VLANים הרלוונטיים, אבל נראה שזה לא עשה כלום. LG B7 מחוברת לרשת על ה-VLAN הנפרד, והטלפון לא מזהה אותה, ולא ניתן לעשות אליה קאסט.
חיפושים בגוגל לא ממש עזרו עד כה, אבל אני לא שולל שפספסתי משהו בסיסי וטיפשי.
אם למישהו יש ידע בנושא שהוא יכול לתרום, אשמח לקרוא.
הפרוייקט הבא הוא הפרדה של רכיבי IOT, במקרה שלי טלוויזיות סמארט וכרומקאסטים.
הראוטר הוא EdgeRouter-X-SFP וה-AP הוא U6-Lite עם ניהול של UniFi Controller מקומי.
כרגע כל הסוויצ'ים בבית טיפשים (מתכנן להחליף ל-MINI FLEX בעתיד הקרוב), אבל יודעים להעביר טאגים.
ברמת העיקרון אני מבין שאפשר בלי זה, אבל כרגע זה יותר בקטע של התעסקות ולמידה.
הבעיה כמובן היא שמעבר ל-VLAN נפרד בעצם מונע מהמכשירים על ה-VLAN הראשי מלהיות מודעים לקיומם של המכשירים על ה-VLAN השני, ואי אפשר לעשות אליהם CAST.
הבנתי מנבירה ברשת שאפשר להפעיל בראוטר mdns repeater וזה אמור לפתור את הבעיה (כרגע אין חוקי FW שמפרידים בין ה-VLANים לצורכי בדיקה). הגדרתי את הרפיטר על שני ה-VLANים הרלוונטיים, אבל נראה שזה לא עשה כלום. LG B7 מחוברת לרשת על ה-VLAN הנפרד, והטלפון לא מזהה אותה, ולא ניתן לעשות אליה קאסט.
חיפושים בגוגל לא ממש עזרו עד כה, אבל אני לא שולל שפספסתי משהו בסיסי וטיפשי.
אם למישהו יש ידע בנושא שהוא יכול לתרום, אשמח לקרוא.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1464
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 225 פעמים
- קיבל תודות: 281 פעמים
אפשר להגדיר פורט פיזי על Edgerouter עם כתובת סטטית בסגמנט אחר מהרשת הראשית, DHCP עליו, ואותו לחבר לסוויץ׳ שעליו כל ההתקנים שהם Untrusted. אז להגדיר חוקי Firewall/nat בהתאם כדי לחסום תעבורה לא רצויה.זה ללא VLAN למרות שאפשר
https://jloh.co/posts/create-a-edgerouter-dmz/
https://jloh.co/posts/create-a-edgerouter-dmz/
-
TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
תודה, אבל זה לא הכיוון, כי יש מספר חדרים שונים, חלק מהמכשירים יהיו מחוברים קווית וחלק אלחוטית.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1464
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 225 פעמים
- קיבל תודות: 281 פעמים
אוקי… למיטב ידיעתי VLAN מבודדים ברמה כזו שאין Broadcast ביניהם (זו המטרה בעצם) אז אינני יודע אם זה פתיר. אם זאת הצורך המקורי לא ברור לי… בדרך כלל זה רעיון טוב להפריד בין התקני IOT, סטרימרים, ושאר הרשת מסיבות אבטחה. לצורך זה ניתן להגדיר סגמנט נפרד. הסגמנט הזה יכול להיות זמין קווית או אלחוטית24/07/2023 21:29TheCoolest כתב: תודה, אבל זה לא הכיוון, כי יש מספר חדרים שונים, חלק מהמכשירים יהיו מחוברים קווית וחלק אלחוטית....
-
TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
הפעלתי IGMP-PROXY בנתב, ועכשיו הטלוויזיה מופיעה לי כאופציה ברשימת נגני DLNA ב-YATSE, אבל עדיין אין אפשרות לעשות אליה קאסט.
עריכה: מעניין. חיברתי את הטלפון לרשת ה-IoT, ומשם הטלפון כן מזהה את הכרומקאסט שבינתיים יושב על הרשת הראשית.
זה אומר שאני מפספס משהו ספציפי עם הטלוויזיה עצמה.
עריכה 2: מקריאה נוספת, מסתבר שכדי לעשות קאסט לטלוויזיות בלי כרומקאסט, צריך להפוך את ה-IGMP-PROXY, מה שבלתי אפשרי.
למרות שניסיתי את זה לצורך העניין ועדיין לא הצלחתי לזהות את המסך כדי לעשות אליו קאסט מ-VLAN אחר...
עריכה: מעניין. חיברתי את הטלפון לרשת ה-IoT, ומשם הטלפון כן מזהה את הכרומקאסט שבינתיים יושב על הרשת הראשית.
זה אומר שאני מפספס משהו ספציפי עם הטלוויזיה עצמה.
עריכה 2: מקריאה נוספת, מסתבר שכדי לעשות קאסט לטלוויזיות בלי כרומקאסט, צריך להפוך את ה-IGMP-PROXY, מה שבלתי אפשרי.
למרות שניסיתי את זה לצורך העניין ועדיין לא הצלחתי לזהות את המסך כדי לעשות אליו קאסט מ-VLAN אחר...