פריסת סיב בבית משופץ
תשאיר צינור ריק בתוך הקיר (עדיף עם חוט משיכה) מהקופסת תקשורת שלהם שמחוץ לדירה שלך עד לאיפה שאתה מעוניין שיעמוד הראוטר שלהם/ ממיר סיב. תעשה באותו מקום גם 2 שקעי חשמל.
במידה ואתה מעוניין שבחדרים יהיה רשת קווית ולא אלחוטית, תשאיר צינורות ריקים (עדיף עם חוט משיכה או שכבר כבלי רשת) למיקום בו עשית את הנקודה הקודמת.
בהצלחה
במידה ואתה מעוניין שבחדרים יהיה רשת קווית ולא אלחוטית, תשאיר צינורות ריקים (עדיף עם חוט משיכה או שכבר כבלי רשת) למיקום בו עשית את הנקודה הקודמת.
בהצלחה
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
אם אתה עושה שיפוץ בבית ואתה לא רוצה שסיבים / כבלי רשת יהיו עם פריסה בצורה מכוערת על הקירות, אז אתה עושה בדיוק את אותו הדבר שעושים בכדי שכבלי חשמל, מים, ביוב וכו' לא יהיו פרוסים בצורה מכוערת על הקירות ודואג שמי שמבצע את השיפוץ יתכנן לחצוב בקירות תעלות לכניסה של סיב מבחוץ לריכוז התקשורת הביתי, כזה שיוכל להכיל את כל הציוד תקשורת ביתי הנדרש. את ריכוז תקשורת זה יתכנן בחדר שירות כלשהו בדירה ( ולא בסלון, במסדרון או באחד החדרי מגורים24/07/2023 8:53kobisn כתב: אני עושה שיפוץ בבית
פרטנר היו מחוברים בדירה עם פריסה של סיב בצורה מכוערת על הקירות
מה כדאי לעשות עכשיו ? עמ' שיהיה סיב/ כבל ?
היו פה פוסטים בעניין לא מצאתי....
זו שיטה מהפכנית סודית לפריסה של כבלי רשת בזמן השיפוץ או בנייה של בית מגורים שהמציאו ממש לאחרונה ולא מגלים לאף אחד, בכדי שאותו אף אחד לא יוכל לגנוב את הרעיון מקורי ומפתיע זה.
לא יודע אם זו השאלה, אבל היה דיון קודם על אפשרות הארכת כבלים אופטיים:
viewtopic.php?f=62&t=384611
viewtopic.php?f=62&t=384611
נערך לאחרונה על ידי jtk ב 24/07/2023 16:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

זה באמת רעיון מקורי. את הבעיה של הפותח הדיון, של פריסת סיב / כבלים שמשתלשלים על הקירות בדירתו בצורה מכוערת יהיה באמת הכי הגיוני לפתור עם עצה של הארכת הכבלים המשתלשלים אלה במסגרת השיפוץ. כך הוא ירגיש, שלפני השיפוץ זה לא היה מספיק מכוער ועכשיו יש לו כבר שפע רב יותר של כל מה שהציק לו לפני זה.24/07/2023 14:41jtk כתב: לא יודע זו השאלה, אבל היה דיון קודם על אפשרות הארכת כבלים אופטיים:
viewtopic.php?f=62&t=384611...
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3629
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
אז אולי כדאי לקרוא את כל מה שכתב פותח השרשור ולא להתמקד במילות מפתח כמו "סיב אופטי" ו-"מה כדאי לעשות עכשיו כדי שיהיה..."
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

אם אתה לא יודע "מה פרטי הבעיה של הפות"ש", אז אולי לפני שאתה מציע משהו בכדי לפתור את הבעיה שאתה מראש לא יודע מה היא בכלל, כדאי אולי לקרוא את התיאור של הבעיה, כפי שהפותח הדיון הסביר אותה. ואחרי זה כשמבינים שהבעיה היא שהכבלים משתלשלים בצורה מכוערת על הקירות ושהוא מבקש עצה איך לפתור את זה במהלך השיפוץ, אתה גם יכול להבין כבר לבד שההצעה של להעריך אותם עוד יותר, לא בדיוק תעזור לו.24/07/2023 16:23jtk כתב: אני לא יודע מה פרטי הבעיה של הפות"ש, מה המגבלות, או מה הפתרון שהוא מחפש.
במקום להיות עוקצני ומלגלג, יכול להועיל להציג לו אפשרויות שונות ולתת לו לברור מה רלוונטי ומה לא....
שאלה נוספת24/07/2023 9:44lior44 כתב: תשאיר צינור ריק בתוך הקיר (עדיף עם חוט משיכה) מהקופסת תקשורת שלהם שמחוץ לדירה שלך עד לאיפה שאתה מעוניין שיעמוד הראוטר שלהם/ ממיר סיב. תעשה באותו מקום גם 2 שקעי חשמל.
בהצלחה...
כרגע הניחו צינור אחד 20
לחדר צריך להגיע סיב, יס/הוט, וכבל חוזר לסלון
האם יש צורך להניח 2 צינורות לכבלים/יס ,ולסיבים,ולתקשורת שחוזרת לכיוון הסלון
בדרכ שמניחים כבר חוט/סיב בצינור הבעל מקצוע השני שבא להניח יש לו פחות מוטיבציה ויכול לפגוע בקו שמונח
האם להניח צינור נוסף או ש
באופן עקרוני גם יס וגם הוט עובדים היום כבר על האינטרנט ככה שבתאכלס אין סיבה להעביר בשבילם משהו (כנראה דיברת על כבל אנטנה) אלא אתה יכול אינטרנט כבר מהנקודה אליה הגיע הסיב.
כן הייתי מעביר את הסיב ככבל אחרון על מנת למזער פגיעה בו. אפשר להעביר אותו ביחד עם עוד כבלים ולא תהייה בעיה.
אם אתה חושב כן להעביר סיב, כבל אנטנה וכבל רשת בצינור 20, הייתי ממליץ על צינור נוסף. אם זה רק סיב וכבל רשת שחוזר לסלון צינור אחד יספיק לך.
כן הייתי מעביר את הסיב ככבל אחרון על מנת למזער פגיעה בו. אפשר להעביר אותו ביחד עם עוד כבלים ולא תהייה בעיה.
אם אתה חושב כן להעביר סיב, כבל אנטנה וכבל רשת בצינור 20, הייתי ממליץ על צינור נוסף. אם זה רק סיב וכבל רשת שחוזר לסלון צינור אחד יספיק לך.