סיבים. המלצה לציוד

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
galtubi91 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

התחברתי לסיבים של פרטנר 1000 מגה.
לא לקחתי את הראוטר שלהם.
יש לי ראוטר פרטי Tp link archer vr600 v2 שמחובר למערכת mesh של
Tp link deco m5
הקליטה בוויי פיי די גרועה. מקבל גג 200 מגה בspeedtest כשאני ממש על היחידה הראשית של הdeco

משתמש בכוח של הפורום הזה והאנשים התותחים שבו כדי לדעת אם כדאי לי לשדרג את הציוד שלי ואם כן אשמח להמלצות לראוטר טוב ומערכת mesh עם תמיכה בwifi 6

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4787
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 767 פעמים

שליחה #2 

יכול להיות שאתה מתחבר לרשת 2.4 ולכן המהירות הנמוכה יחסית. תנסה לבדוק את רשת 5ghz לשם השוואה.
האם היחידות מחוברות קווית או אלחוטית ?

לא ברור מה הם הצרכים שלך ומה הפריסה בדירה ככה שיהיה קשה להמליץ.

galtubi91 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

23/07/2023 18:45  
ChinggisKhan כתב:
יכול להיות שאתה מתחבר לרשת 2.4 ולכן המהירות הנמוכה יחסית. תנסה לבדוק את רשת 5ghz לשם השוואה.
האם היחידות מחוברות קווית או אלחוטית ?

לא ברור מה הם הצרכים שלך ומה הפריסה בדירה ככה שיהיה קשה להמליץ.
...
לגבי הפריסה:
יש יחידת deco ראשית שמחוברת לראוטר קווית ושאר היחידות מחוברות אלחוטית אחת לשניה. היחידה הראשית יושבת בסלון ויש אחת בחדר שינה במרחק של 5-6 מטר מהראשית ועוד יחידה בממד שרחוקה משהו כמו 7-8 מטר בערך מהראשית.

לגבי מה שאמרת על ghzה2.4 וה5ghz:
אין לי דרך להתחבר או לזה או לזה דרך הdeco כי כשאני רוצה להתחבר לווי פיי אז מופיעה לי רק רשת אחת ולא שתיים(אחת ל2.4 ואחת ל5)

לגבי הצרכים:
הצרכים הם בעיקר להוציא את המקסימום מהמהירות שאני משלם עליה. אם אני משלם על 1000 אז לקבל את המקסימום האפשרי מהציוד שלי(אני מבין שאני לא אקבל 1000 באלחוטי אבל לשלם על 1000 ולקבל בקושי 200 זה לא נראה לי הגיוני)
השאלה שלי היא אם מישהו יש לו ציוד(ראוטר ומערכת mesh) שהוא ממליץ עליו ואיתו הוא מקבל מהירויות גבוהות באלחוטי

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46376
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #4 

@galtubi91
הציוד שיש לך מספיק טוב, אין צורך להחליף אותו. השיפור הכי טוב יגיע אם תחבר את היחידות בצורה קוית, אם אין לך אפשרות לעשות את זה עצמאית, אז חפש חשמלאי במידרג שיעשה את זה עבורך.

m8m8
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 117
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #5 

יש נתב מאווד ממולץ ASUS AX11000

WIFI 5G 1
WIFI 5G 2
WIFI 2.4G

שלושה רשתות במקביל נוא עובד עם רשת עד 1 גיגה LAN

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4787
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 767 פעמים

שליחה #6 

זה שאתה מוכר נתב ב-1400 שקל לא אומר שהבן אדם צריך אותו. קצת הגינות, תשאיר את הקידום מכירות שלך למקום המתאים ותשדל לתת מידע שבאמת יעזור למי ששאל ולא לך.

ramsalemix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 568
נתן תודות: 134 פעמים
קיבל תודות: 112 פעמים

שליחה #7 

23/07/2023 21:30  
galtubi91 כתב:
מבין שאני לא אקבל 1000 באלחוטי אבל לשלם על 1000 ולקבל בקושי 200 זה לא נראה לי הגיוני)
השאלה שלי היא אם מישהו יש לו ציוד(ראוטר ומערכת mesh) שהוא ממליץ עליו ואיתו הוא מקבל מהירויות גבוהות באלחוטי
...
למה אתה לא מחבר ישירות למערכת הMesh ממתאם הסיב הרי היחידה הראשית יכולה לעבוד כנתב.
בכל מקרה הDeco M5 שיש לך יכול לתת באלחוטי מהירות של סביב אזור ה500+, כמובן תלוי בחיבור ובתנאים וכפי שנאמר עדיף חיבור קווי ואז שאר היחידות לא תלויות במיקום אופטימלי באופן אלחוטי.

borsood
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 345
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #8 

23/07/2023 21:30  
galtubi91 כתב:
לגבי הצרכים:
הצרכים הם בעיקר להוציא את המקסימום מהמהירות שאני משלם עליה. אם אני משלם על 1000 אז לקבל את המקסימום האפשרי מהציוד שלי(אני מבין שאני לא אקבל 1000 באלחוטי אבל לשלם על 1000 ולקבל בקושי 200 זה לא נראה לי הגיוני)
...
אז השמוש העיקרי שלך הוא להריץ speedtest?
את זה ניתן לפתור בקלות: חבר מחשב עם כרטיס רשת 1G ישירות לממיר מדיה ותריץ SpeedTest. אם אתה מקבל מספר שקרוב ל 1000 (אז אתה מקבל את מה שאתה משלם עליו. אם המספר נמוך תדבר עם פרטנר. עד כאן ההתייחסות לספק וסיבים ותשלום.

ולשימושים ביתיים: מהירות האלחוט לא תלויה רק בציוד שיש לך אלא גם במבנה הפיזי של הדירה, המיקום של הנתב ורכיבי המש, ומה עושים השכנים שלך.
האם יש לך מכשיר שלא מתפקד היטב?
באופן כללי כמו שכתבו לחבר את כל רכיבי האלחוט בצורה קווית יכול לשפר את המהירות עד פי שתיים.
מעבר לזה אתה באמת חייב לציין את הצרכים ואת המיקומים של הציוד שלך.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”