האם המגבר שלי ידחוף את הרמקולים האלה...
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
אאל"ט זו פעם שניה שאתה שואל, ובפעם הראשונה רמזתי לך שקשה לצפות את זה שכן נתונים יבשים בד"כ לא מספרים את כל האמת.
אפשרות אחת זה לפרט דגמים ספציפיים ואז אולי יהיה כאן מישהו שכבר ניסה שילוב כזה בעבר ויוכל להתייחס.
האפשרות השניה זה לנסות לבד - זה מצריך כיתות רגליים וזה מאד לא נוח אבל אין ברירה אחרת.
אפשרות אחת זה לפרט דגמים ספציפיים ואז אולי יהיה כאן מישהו שכבר ניסה שילוב כזה בעבר ויוכל להתייחס.
האפשרות השניה זה לנסות לבד - זה מצריך כיתות רגליים וזה מאד לא נוח אבל אין ברירה אחרת.
פעם שניה שאני שואל?
פעם ראשונה שאלתי בסטיקי של מישהו אחר כדרך אגב, ואתה ענית לי ש"אולי", ועל התגובה שלך כולם צחקו, ובצדק.
ברור שזה תלוי ברמקול ובמגבר, אבל כעקרון אפשר גם להגיע למסקנות ראשוניות כלשהן גם על בסיס הנתונים. אם אתה לא יכול - תשאיר את זה לאחרים.
פעם ראשונה שאלתי בסטיקי של מישהו אחר כדרך אגב, ואתה ענית לי ש"אולי", ועל התגובה שלך כולם צחקו, ובצדק.
ברור שזה תלוי ברמקול ובמגבר, אבל כעקרון אפשר גם להגיע למסקנות ראשוניות כלשהן גם על בסיס הנתונים. אם אתה לא יכול - תשאיר את זה לאחרים.
אני לא יודע כלום על המגבר . אבל מקריאת הנתונים , מתברר לנו שהוא קצת בעייתי בהורדת עכבה (כי מ55 הוא היה צריך לקפוץ ל110 ולא ל100 ) . זה אומר שאם לרמקולים שלך יש נקודה שבה העכבה הדינמית שלהם נושקת ל2OHM או ל3OHM , ביחד עים הנצילות , ובהנחה שאתה יושב 4 מטר מהרמקולים . (אז אין לי את החישוב המתימטי כרגע (יש אותו בכמה מקומות גם באתר)) , אבל לי זה נראה בעייתי על הנייר
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
הבנתי, אז העניין פשוט - אם יש אפשרות להשיג את גרף האימפדנס שלהם, תבדוק אם הם לא יורדים מתחת ל-4 אום (ניתן למדידה באמצעות Woofer Tester). בכל מקרה יש סיכוי די טוב שזה יעבוד, אבל כמו שכתבתי מקודם - קשה מאד לצפות את זה, אז אין ברירה אלא לנסות.
קל מאוד למגבר לדחוף בהתנגדות של 8 אום , המעגלי יציאה שלו לא צריכים לדחוף המון זרם , כאשר הוא יורד בעכבה הוא צריך לדחוף יותר . אם בעכבה של 4 אום הוא כבר מראה סימנים (קלים אמנם) של "התעייפות" , מה יקרה כשהעכבה תרד ל2 אום שאז הוא צריך להכפיל את הזרם ?Savta כתב:JOKER - בעייתי מאיזה בחינה?
YAIRF - הרמקולים הם די בבניה עצמית (לא שלי) או משהו כזה (מדפיים). חוץ מזה, אולי כבר תהיה ידידותי קצת ותפסיק להיות כל-כך לחוץ?...
לפי הערכה , במקום לתת 220WRMS הוא יתן משהו בין 135 ל160 , זה נשמע הרבה אבל זה לא