האם המגבר שלי ידחוף את הרמקולים האלה...

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
Savta פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 297
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

המגבר נותן 55W ל8- אוהם, ו-100 וואט ל4- אוהם.
הרמקולים 89DB ומשהו כמו 4 אוהם (אולי קצת יותר)
האם המגבר יצליח לדחוף אותם כמו שצריך?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

אאל"ט זו פעם שניה שאתה שואל, ובפעם הראשונה רמזתי לך שקשה לצפות את זה שכן נתונים יבשים בד"כ לא מספרים את כל האמת.
אפשרות אחת זה לפרט דגמים ספציפיים ואז אולי יהיה כאן מישהו שכבר ניסה שילוב כזה בעבר ויוכל להתייחס.
האפשרות השניה זה לנסות לבד - זה מצריך כיתות רגליים וזה מאד לא נוח אבל אין ברירה אחרת.

Savta פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

פעם שניה שאני שואל?
פעם ראשונה שאלתי בסטיקי של מישהו אחר כדרך אגב, ואתה ענית לי ש"אולי", ועל התגובה שלך כולם צחקו, ובצדק.
ברור שזה תלוי ברמקול ובמגבר, אבל כעקרון אפשר גם להגיע למסקנות ראשוניות כלשהן גם על בסיס הנתונים. אם אתה לא יכול - תשאיר את זה לאחרים.

Mentally
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 941

שליחה #4 

מה שמו של המגבר?

יש פרמטרים נוספים מלבד הוואט אשר משפיעים על יכולתו של המגבר לדחוף רמקולים.

Savta פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

Sonneteer Alabaster

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #6 

אני לא יודע כלום על המגבר . אבל מקריאת הנתונים , מתברר לנו שהוא קצת בעייתי בהורדת עכבה (כי מ55 הוא היה צריך לקפוץ ל110 ולא ל100 ) . זה אומר שאם לרמקולים שלך יש נקודה שבה העכבה הדינמית שלהם נושקת ל2OHM או ל3OHM , ביחד עים הנצילות , ובהנחה שאתה יושב 4 מטר מהרמקולים . (אז אין לי את החישוב המתימטי כרגע (יש אותו בכמה מקומות גם באתר)) , אבל לי זה נראה בעייתי על הנייר

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #7 

בהמשך לחידון בהמשכים, מה דעתך לפזר איזה רמז אחד או שניים לגבי הרמקולים (ואנחנו ננחש איזה סוג הם)?

Savta פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

JOKER - בעייתי מאיזה בחינה?
YAIRF - הרמקולים הם די בבניה עצמית (לא שלי) או משהו כזה (מדפיים). חוץ מזה, אולי כבר תהיה ידידותי קצת ותפסיק להיות כל-כך לחוץ?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #9 

הבנתי, אז העניין פשוט - אם יש אפשרות להשיג את גרף האימפדנס שלהם, תבדוק אם הם לא יורדים מתחת ל-4 אום (ניתן למדידה באמצעות Woofer Tester). בכל מקרה יש סיכוי די טוב שזה יעבוד, אבל כמו שכתבתי מקודם - קשה מאד לצפות את זה, אז אין ברירה אלא לנסות.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #10 

Savta כתב:JOKER - בעייתי מאיזה בחינה?
YAIRF - הרמקולים הם די בבניה עצמית (לא שלי) או משהו כזה (מדפיים). חוץ מזה, אולי כבר תהיה ידידותי קצת ותפסיק להיות כל-כך לחוץ?
...
קל מאוד למגבר לדחוף בהתנגדות של 8 אום , המעגלי יציאה שלו לא צריכים לדחוף המון זרם , כאשר הוא יורד בעכבה הוא צריך לדחוף יותר . אם בעכבה של 4 אום הוא כבר מראה סימנים (קלים אמנם) של "התעייפות" , מה יקרה כשהעכבה תרד ל2 אום שאז הוא צריך להכפיל את הזרם ?
לפי הערכה , במקום לתת 220WRMS הוא יתן משהו בין 135 ל160 , זה נשמע הרבה אבל זה לא

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”