לחצני מגע בבית חכם
שלום,
כרגע בשלבי בניית בית. אין לי ניסיון בבית חכם ולא ידע בחשמל. מתכנן להשתמש ברכיבי Shelly, ככל הנראה בשיתוף עם HA.
אשמח לדעת כיצד רכיבי Shelly מתנהגים עם מפסקים מחליפים - שני מתגי תאורה שמדליקים את אותה נורה.
בהנחה שאני מתקין לחצני טאץ', אני מניח שנדלקת נורת בקרה במתג שעליו לחצתי.
האם, במידה ואני מכבה את התאורה מהמתג השני, או מאפליקציה, נורת הבקרה שבלחצן הראשון תיכבה גם היא?
כרגע בשלבי בניית בית. אין לי ניסיון בבית חכם ולא ידע בחשמל. מתכנן להשתמש ברכיבי Shelly, ככל הנראה בשיתוף עם HA.
אשמח לדעת כיצד רכיבי Shelly מתנהגים עם מפסקים מחליפים - שני מתגי תאורה שמדליקים את אותה נורה.
בהנחה שאני מתקין לחצני טאץ', אני מניח שנדלקת נורת בקרה במתג שעליו לחצתי.
האם, במידה ואני מכבה את התאורה מהמתג השני, או מאפליקציה, נורת הבקרה שבלחצן הראשון תיכבה גם היא?
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
באופן כללי נורת הבקרה לא רלוונטית ברגע שהלחצן מאחורי מודול. השליטה של הלחצן היא כמגע יבש על המודול, ואין לו למשל כל יכולת לדעת שהמודול שינה מצב דרך הרשת. זה יכול לעבוד רק אם הלחצנים עצמם מחוברים לרשת (בלי מודול), או שקיים מנגנון חיווי חוזר (ואני לא מכיר לחצן כזה).
מעבר לכך, אין שום בעיה לשרשר מספר לחצנים על אותה תאורה, כל עוד מגיעה פאזה לא ממותגת לכל הלחצנים.
מעבר לכך, אין שום בעיה לשרשר מספר לחצנים על אותה תאורה, כל עוד מגיעה פאזה לא ממותגת לכל הלחצנים.
פאזה ואפס לכול נקודה19/07/2023 0:11dr0r כתב: באופן כללי נורת הבקרה לא רלוונטית ברגע שהלחצן מאחורי מודול. השליטה של הלחצן היא כמגע יבש על המודול, ואין לו למשל כל יכולת לדעת שהמודול שינה מצב דרך הרשת. זה יכול לעבוד רק אם הלחצנים עצמם מחוברים לרשת (בלי מודול), או שקיים מנגנון חיווי חוזר (ואני לא מכיר לחצן כזה).
מעבר לכך, אין שום בעיה לשרשר מספר לחצנים על אותה תאורה, כל עוד מגיעה פאזה לא ממותגת לכל הלחצנים....
מה זה אומר נורת בקרה לא רלוונטית? הנורה שם ונדלקה כי לחצתי על המתג. אז אתה אומר שאם אני מכבה את תאורת התקרה דרך ה Shelly, נורת הבקרה בלחצן הראשון תישאר דלוקה?19/07/2023 0:11dr0r כתב: באופן כללי נורת הבקרה לא רלוונטית ברגע שהלחצן מאחורי מודול. השליטה של הלחצן היא כמגע יבש על המודול, ואין לו למשל כל יכולת לדעת שהמודול שינה מצב דרך הרשת. זה יכול לעבוד רק אם הלחצנים עצמם מחוברים לרשת (בלי מודול), או שקיים מנגנון חיווי חוזר (ואני לא מכיר לחצן כזה).
מעבר לכך, אין שום בעיה לשרשר מספר לחצנים על אותה תאורה, כל עוד מגיעה פאזה לא ממותגת לכל הלחצנים....
אתם אומרים בעצם, שלחצני מגע לא מתאימים ל Shelly?
אם זה מה שאתם אומרים, מה הפיתרון בעצם?
לא רציתי מתג רגיל מכיוון שאז האור יכול להיות מכובה והמתג למעלה
לחצן קפיצי בלי נורת בקרה?
- silverbullet
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
אולי הפתרון הוא דווקא תוכנתי?
אם אתה משייך באפליקציה (אצלי זה טויה למשל) שני מתגים או יותר אפילו למתג ראשי אחד, ברגע שמפעילים את כל אחד המתגים הנורה דולקת בכל המתגים.
אם אתה משייך באפליקציה (אצלי זה טויה למשל) שני מתגים או יותר אפילו למתג ראשי אחד, ברגע שמפעילים את כל אחד המתגים הנורה דולקת בכל המתגים.
נשמע טוב אם זה אפשרי אבל לפי דרור נראה שזה לא אפשרי: "ואין לו למשל כל יכולת לדעת שהמודול שינה מצב דרך הרשת."20/07/2023 6:32silverbullet כתב: אולי הפתרון הוא דווקא תוכנתי?
אם אתה משייך באפליקציה (אצלי זה טויה למשל) שני מתגים או יותר אפילו למתג ראשי אחד, ברגע שמפעילים את כל אחד המתגים הנורה דולקת בכל המתגים....
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
אין בעיה להשתמש בלחצני מגע "טפשים", אבל כלחצנים (בלי סטטוס), לא כמפסקים.
אם הלחצנים עצמם מחוברים לרשת (כלומר בלי מודול), אז הסטטוס שלהם נשלט ע״י השרת (מצד שני, לחצנים של Tuya דורשים קישור מפוקפק לשרת סיני).
אם הלחצנים עצמם מחוברים לרשת (כלומר בלי מודול), אז הסטטוס שלהם נשלט ע״י השרת (מצד שני, לחצנים של Tuya דורשים קישור מפוקפק לשרת סיני).