לחצני מגע בבית חכם

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
ziguy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
שם מלא: גיא
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
כרגע בשלבי בניית בית. אין לי ניסיון בבית חכם ולא ידע בחשמל. מתכנן להשתמש ברכיבי Shelly, ככל הנראה בשיתוף עם HA.

אשמח לדעת כיצד רכיבי Shelly מתנהגים עם מפסקים מחליפים - שני מתגי תאורה שמדליקים את אותה נורה.
בהנחה שאני מתקין לחצני טאץ', אני מניח שנדלקת נורת בקרה במתג שעליו לחצתי.
האם, במידה ואני מכבה את התאורה מהמתג השני, או מאפליקציה, נורת הבקרה שבלחצן הראשון תיכבה גם היא?

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2127
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #2 

עם מפסקי מחליף זה עובד מצוין. אבל אז אתה שואל על לחצנים - בלחצן אין מצב מחליף.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #3 

באופן כללי נורת הבקרה לא רלוונטית ברגע שהלחצן מאחורי מודול. השליטה של הלחצן היא כמגע יבש על המודול, ואין לו למשל כל יכולת לדעת שהמודול שינה מצב דרך הרשת. זה יכול לעבוד רק אם הלחצנים עצמם מחוברים לרשת (בלי מודול), או שקיים מנגנון חיווי חוזר (ואני לא מכיר לחצן כזה).
מעבר לכך, אין שום בעיה לשרשר מספר לחצנים על אותה תאורה, כל עוד מגיעה פאזה לא ממותגת לכל הלחצנים.

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2127
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #4 

19/07/2023 0:11  
dr0r כתב:
באופן כללי נורת הבקרה לא רלוונטית ברגע שהלחצן מאחורי מודול. השליטה של הלחצן היא כמגע יבש על המודול, ואין לו למשל כל יכולת לדעת שהמודול שינה מצב דרך הרשת. זה יכול לעבוד רק אם הלחצנים עצמם מחוברים לרשת (בלי מודול), או שקיים מנגנון חיווי חוזר (ואני לא מכיר לחצן כזה).
מעבר לכך, אין שום בעיה לשרשר מספר לחצנים על אותה תאורה, כל עוד מגיעה פאזה לא ממותגת לכל הלחצנים.
...
פאזה ואפס לכול נקודה

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

אכן. בשביל לחצן מגע נדרש גם 0. ללחצני קפיץ אין צורך (רק למודול).

ziguy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

19/07/2023 0:11  
dr0r כתב:
...
מה זה אומר נורת בקרה לא רלוונטית? הנורה שם ונדלקה כי לחצתי על המתג. אז אתה אומר שאם אני מכבה את תאורת התקרה דרך ה Shelly, נורת הבקרה בלחצן הראשון תישאר דלוקה?

אתם אומרים בעצם, שלחצני מגע לא מתאימים ל Shelly?
אם זה מה שאתם אומרים, מה הפיתרון בעצם?
לא רציתי מתג רגיל מכיוון שאז האור יכול להיות מכובה והמתג למעלה
לחצן קפיצי בלי נורת בקרה?

silverbullet
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #7 

אולי הפתרון הוא דווקא תוכנתי?

אם אתה משייך באפליקציה (אצלי זה טויה למשל) שני מתגים או יותר אפילו למתג ראשי אחד, ברגע שמפעילים את כל אחד המתגים הנורה דולקת בכל המתגים.

ziguy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

20/07/2023 6:32  
silverbullet כתב:
אולי הפתרון הוא דווקא תוכנתי?

אם אתה משייך באפליקציה (אצלי זה טויה למשל) שני מתגים או יותר אפילו למתג ראשי אחד, ברגע שמפעילים את כל אחד המתגים הנורה דולקת בכל המתגים.
...
נשמע טוב אם זה אפשרי אבל לפי דרור נראה שזה לא אפשרי: "ואין לו למשל כל יכולת לדעת שהמודול שינה מצב דרך הרשת."

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

אין בעיה להשתמש בלחצני מגע "טפשים", אבל כלחצנים (בלי סטטוס), לא כמפסקים.
אם הלחצנים עצמם מחוברים לרשת (כלומר בלי מודול), אז הסטטוס שלהם נשלט ע״י השרת (מצד שני, לחצנים של Tuya דורשים קישור מפוקפק לשרת סיני).

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”