עזרה לפני קניית רסיבר חדש ושאלה לגבי וואט

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Pubh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי לכולם.
יש לי היום מערכת קולנוע עם רסיבר ישן של הרמן קרדון ורמקולים של wharfedale. פרונט רצפתיים, סנטר, סראונד מדפיים וסאב וופר.
בתקופה האחרונה איכות הסאונד ירדה ויש זימזום מציק ברקע בכל הרמקולים (בכל זאת רסיבר של לפחות 12 שנה).
אני עכשיו חושב על לקנות רסיבר חדש ובנוסף להשתדרג ולהוסיף 2 רמקולים בתקרה (dolby atmos)

הרמקולים הגדולים שלי הם 200w וההסראונד 100w
השאלה היא, האם אני צריך רסיבר שנותן לי הספק של 200w לכל ערוץ או שזה לא קשור ומספיק לי גם 100w לכל ערוץ. ובכלל איך אני יכול לדעת מה אני צריך ואיך זה מתבטא באיכות הסאונד שאקבל בסוף.

יש כמה דגמים של רסיברים שחשבתי לגבם ואשמח לדעת מה נראה לכם:
Yamaha RX-V6A
Denon AVR-X2800H
Denon AVC-X3700H

יש הבדל במחירים, אבל יחסית לא גדול ובשביל מוצר כמו רסיבר שאני מקווה שיחזיק להרבה זמן, יכול להיות ששווה להתאמץ.

תודה מראש

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9621
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 354 פעמים

שליחה #2 

רמקול הוא פאסיבי ואין בו וואט אחד ...
קח בעירבון מוגבל לגבי וואטים....
גם 20 וואט בעיקרון יספיק לך להגברה ...
יותר תן תשומת לב לעיניין עכבה ..

orku
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #3 

בנוסף למה ש @ADICT כתב אני אוסיף שהסטאפ שלך לא דורש רסיבר עם יכולות הגברה קיצוניות, אז שלושת הרסיברים שרשמת למעלה יענו על הדרישות שלך.

הרסיברים בשנים האחרונות נותנים מענה מספיק טוב מבחינת יכולות הגברה למערכות הקולנוע הביתיות ואם אתה מחפש רסיבר לטווח הרחוק - תתמקד ברסיבר עדכני שמספק תמיכה בפורמטי האודיו החדישים וכמובן את הבחירה הסופית תעשה בעזרת האוזניים שלך, תגש לחנויות תבקש לשמוע את הרסיבר גם בקולנוע וגם בסטריאו (בהתאם למה שיותר חשוב לך).

באופן כללי זה שרשום על הרמקולים שהם 200W אומר שלפי הוראות היצרן הרמקול יכול להתמודד בצורה בטוחה עם הגברה של עד 200W זה לא אומר שהמגבר חייב להגיע לטווח הזה.
אור
רשימת הציוד: Marantz SR7010 | Lyngdorf TDAI-3400 | Epos Epic5 | SVS Ultra Center | Tannoy Mercury MX2 | SVS Prime Elevation | SVS PC12PLUS | SVS PC-4000 | LG Nano80 75'

Pubh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

18/07/2023 7:03  
ADICT כתב:
רמקול הוא פאסיבי ואין בו וואט אחד ...
קח בעירבון מוגבל לגבי וואטים....
גם 20 וואט בעיקרון יספיק לך להגברה ...
יותר תן תשומת לב לעיניין עכבה ..
...
תודה על התגובה המהירה.
האמת שאני לא כל כך מבין ובגלל זה שואל שוב.
מה שכתוב על הרמקול 200w, זה אומר שזה המקסימום שהוא יכול לקבל/להוציא? ואם הרסיבר נותן פחות אז זה משפיע על העוצמה והאיכות?

מה היתרון של רסיבר עם יותר וואט לכל ערוץ?

אם על הרמקול כתוב 4-8 ohms מה אני צריך מהרסיבר בעניין זה?

Pubh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

18/07/2023 7:16  
orku כתב:
בנוסף למה ש @ADICT כתב אני אוסיף שהסטאפ שלך לא דורש רסיבר עם יכולות הגברה קיצוניות, אז שלושת הרסיברים שרשמת למעלה יענו על הדרישות שלך.

הרסיברים בשנים האחרונות נותנים מענה מספיק טוב מבחינת יכולות הגברה למערכות הקולנוע הביתיות ואם אתה מחפש רסיבר לטווח הרחוק - תתמקד ברסיבר עדכני שמספק תמיכה בפורמטי האודיו החדישים וכמובן את הבחירה הסופית תעשה בעזרת האוזניים שלך, תגש לחנויות תבקש לשמוע את הרסיבר גם בקולנוע וגם בסטריאו (בהתאם למה שיותר חשוב לך).

באופן כללי זה שרשום על הרמקולים שהם 200W אומר שלפי הוראות היצרן הרמקול יכול להתמודד בצורה בטוחה עם הגברה של עד 200W זה לא אומר שהמגבר חייב להגיע לטווח הזה.
...
תודה על התשובה

אז בעצם אני מבין שלא כדי לעבור את ה200w ברסיבר, כדי לא לסכן את הרמקול? או שהרסיבר יודע להזן את זה?

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9621
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 354 פעמים

שליחה #6 

אתה לוקח נתונים מתמטיים וחושב שהאוזן שלך תדע לחשב הכל מספרים יבשים אלא אם כן אתה הולך להפציץ הבניין פה צריך לעשות חישוב מעבר לזה כל ריסיוור ממוצע ורמקול ממוצע ידעו לעבוד ביחד בלי קשר למאתיים או 300

Pubh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

אוקי. תודה על העזרה. נראה לי שהבנתי בערך.
לגבי העכבה לא ממש הבנתי האמת. מה זה אומר שעל הרמקול כתוב 4-8 ohms? ובכלל מה מתאים וטוב בעניין הזה?
תודה

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10921
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1945 פעמים

שליחה #8 

אין "מתאים וטוב" בקשר לעכבה.
זה נתון הנובע כתוצאה מתכנון הרמקול.
המספר הכתוב על הרמקול נועד לתת סדר גודל של עכבה ממוצעת של הרמקול, ובלי לראות את הגראף המלא של התנגדות הרמקול בכל תדר, אין הרבה מה לעשות עם הנתון הזה.
ככל שיש יוותר תדרים שמפיק הרמקול שבהם העכבה יחסית נמוכה, צריך מגבר יותר חזק כדי להפעיל את אותו רמקול בצורה טובה.
במקביל יש גם נתון נצילות שמשפיע על כמה הספק דורש רמקול כדי לנגן בעוצמה מסויימת למרחק מסויים.

אתה יכול לקרוא כאן לגבי העכבה:
https://htmag.co.il/article28525.html

ובכלל, יש מאמר מקיף (מחולק ל- 5 פרקים) על רמקולים שמספק הרבה מידע על התיאוריה של רמקולים, שכדאי לקרוא:
https://htmag.co.il/article20752.html
בחלק ד' אתה יכול לקרוא על התנגדות הרמקול (ומה קובע את ההספק הדרוש).

לגבי השאלות שלך על ההספק.
מה ההספק של הרסיבר שלך היום?
בטוח לא מתקרב ל- 200W. הוא מוציא מקסימום כמה עשרות וואט לכל רמקול, כשכל הרמקולים עובדים.
איפה אתה נמצא על סקאלת הווליום כשאתה שומע בווליום הכי חזק ששמעת אי פעם בבית?
אתה יכול לראות שהוא רחוק מאוד מהמקסימום. ואתה מנצל הרבה פחות הספק ממה שהרסיבר שלך היום יכול לספק.

Pubh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

19/07/2023 12:06  
Amir64 כתב:
אין "מתאים וטוב" בקשר לעכבה.
זה נתון הנובע כתוצאה מתכנון הרמקול.
המספר הכתוב על הרמקול נועד לתת סדר גודל של עכבה ממוצעת של הרמקול, ובלי לראות את הגראף המלא של התנגדות הרמקול בכל תדר, אין הרבה מה לעשות עם הנתון הזה.
ככל שיש יוותר תדרים שמפיק הרמקול שבהם העכבה יחסית נמוכה, צריך מגבר יותר חזק כדי להפעיל את אותו רמקול בצורה טובה.
במקביל יש גם נתון נצילות שמשפיע על כמה הספק דורש רמקול כדי לנגן בעוצמה מסויימת למרחק מסויים.

אתה יכול לקרוא כאן לגבי העכבה:
https://htmag.co.il/article28525.html

ובכלל, יש מאמר מקיף (מחולק ל- 5 פרקים) על רמקולים שמספק הרבה מידע על התיאוריה של רמקולים, שכדאי לקרוא:
https://htmag.co.il/article20752.html
בחלק ד' אתה יכול לקרוא על התנגדות הרמקול (ומה קובע את ההספק הדרוש).

לגבי השאלות שלך על ההספק.
מה ההספק של הרסיבר שלך היום?
בטוח לא מתקרב ל- 200W. הוא מוציא מקסימום כמה עשרות וואט לכל רמקול, כשכל הרמקולים עובדים.
איפה אתה נמצא על סקאלת הווליום כשאתה שומע בווליום הכי חזק ששמעת אי פעם בבית?
אתה יכול לראות שהוא רחוק מאוד מהמקסימום. ואתה מנצל הרבה פחות הספק ממה שהרסיבר שלך היום יכול לספק.
...
תודה רבה amir64. עזרת לי מאוד.
אני באמת לא קרוב לווליום המקסימלי שאני משתמש ברסיבר, לא בדקתי כמה וואלט ברסיבר. אבל די בטוח שהוא לא קרוב ל200w.
תודה

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7415
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 505 פעמים

שליחה #10 

כתוב לך 200 זה נקרא מלוכלך הוא נותן לך נקי בערך 40 -60 נקי . סתם דוגמה המגבר שלי כתוב 165 אר. אמ .אס . זה מוציא נקי . אבל הרמקולים שלי תחשוב שאני שם כול הווליום אני גמרתי אותם . סלאמת .
Sony 1040
Monitor mass

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”