הכרזת מלחמה ללא הכרזה רשמית .
-
mbd
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3601
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 2020 פעמים
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
לידיעת מר יהלי שחושב ש- SINAD 70 זה איכות של טייפ, ו- SINAD 90 זה איכות של CD.
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1402
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
מעולם לא תענתי ש SINAD יותר גבוה משמעותו איכות שמע טובה יותר כי האוזן האנושית לא מסוגלת להרגיש עיוות מעל ל 80 דציבל של SINAD, לפחות 99% מהאנשים. אבל נתון SINAD גבוה בהחלט מעיד על איכות תכנון ובניה הנדסית טובה יותר. יש מגברי שמן נחשים בעולים מאות אלפי דולרים עם SINAD של 80 ומגברי CLASS D בהרכבה עצמית שעולים כ 250 דולר ל 400 וואט, ולהם SINAD של 105 ומעלה. זה מוצר שאני אעדיף להשקיע בו כמובן על כל מוצר אחר. ואגב, בטייפ עם קלטת METAL עם HX-PRO ו DOLBY S, אפשר להגיע ל SINAD של 70 במקרה הטוב. למיטב זכרוני משנות ה 90 כאשר היה לי טייפ כזה עם 3 ראשית, ההקלטות הללו נשמעו מצויין ולא הרגשתי שחסר לי משהו. אבל זה סטנדרט אחר לחלוטין. 70 לטייפ זה מצויין אבל 70 למגבר מודרני שנמכר ביותר מ 50 דולר זה כבר הונאה...
-
mbd
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3601
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 2020 פעמים
המלחמה לא פסקה . היא בהחלט ממשיכה ומקור אומר שזאת לא היריה האחרונה .
חייב לציין שבשנים האחרונות זה אחד הנושאים השנויים במחלוקת יותר מכל נושא אחר.
חייב לציין שבשנים האחרונות זה אחד הנושאים השנויים במחלוקת יותר מכל נושא אחר.
אין עקביות בתשובה שלך.28/07/2023 21:12יהלי ב כתב: מעולם לא תענתי ש SINAD יותר גבוה משמעותו איכות שמע טובה יותר כי האוזן האנושית לא מסוגלת להרגיש עיוות מעל ל 80 דציבל של SINAD, לפחות 99% מהאנשים. אבל נתון SINAD גבוה בהחלט מעיד על איכות תכנון ובניה הנדסית טובה יותר. יש מגברי שמן נחשים בעולים מאות אלפי דולרים עם SINAD של 80 ומגברי CLASS D בהרכבה עצמית שעולים כ 250 דולר ל 400 וואט, ולהם SINAD של 105 ומעלה. זה מוצר שאני אעדיף להשקיע בו כמובן על כל מוצר אחר. ואגב, בטייפ עם קלטת METAL עם HX-PRO ו DOLBY S, אפשר להגיע ל SINAD של 70 במקרה הטוב. למיטב זכרוני משנות ה 90 כאשר היה לי טייפ כזה עם 3 ראשית, ההקלטות הללו נשמעו מצויין ולא הרגשתי שחסר לי משהו. אבל זה סטנדרט אחר לחלוטין. 70 לטייפ זה מצויין אבל 70 למגבר מודרני שנמכר ביותר מ 50 דולר זה כבר הונאה......
מצד אחד כותב שהאוזן האנושית לא מסוגלת להבחין בעיוות מעל 80 SINAD ושנתון SINAD גבוה לא מצביע על איכות שמע טובה יותר אבל באותה נשימה כותב שיעדיף מגבר של 105 SINAD ומעלה…
ככה זה כשלא שומעים עם האוזניים.
בתחביב שמהותו הבסיסית הוא הנאה מהאזנה יש אנשים ששומעים צלילי מלאכים באמצעות קריאת נתונים טכניים.
אתה בכלל לא צריך רמקולים. מספיק שתתבונן בנתוני המגבר ותתמוגג.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
ומצד שלישי יש לך כנראה, לא בטוח, בעיה בהבנת הנקרא.11/01/2024 14:26ארז_וחני כתב: אין עקביות בתשובה שלך.
מצד אחד כותב שהאוזן האנושית לא מסוגלת להבחין בעיוות מעל 80 SINAD ושנתון SINAD גבוה לא מצביע על איכות שמע טובה יותר אבל באותה נשימה כותב שיעדיף מגבר של 105 SINAD ומעלה…
ככה זה כשלא שומעים עם האוזניים.
בתחביב שמהותו הבסיסית הוא הנאה מהאזנה יש אנשים ששומעים צלילי מלאכים באמצעות קריאת נתונים טכניים.
אתה בכלל לא צריך רמקולים. מספיק שתתבונן בנתוני המגבר ותתמוגג....
יהלי טען שבמידה ויש סינאד גבוה זה מצביע על תכנון ובניה הנדסית טובים יותר ולא על סאונד טוב יותר ולכן הוא יעדיף את זה עם ה 105 ולא בגלל הסאונד וזו זכותו להתיחס לזה ולא לסאונד, אנחנו עדין דמוקרטיה.
אלה היו שישים שניות על הבנת הנקרא.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
אין לי שום בעיה בהבנת הנקרא.11/01/2024 14:50istarmini כתב: ומצד שלישי יש לך כנראה, לא בטוח, בעיה בהבנת הנקרא.
יהלי טען שבמידה ויש סינאד גבוה זה מצביע על תכנון ובניה הנדסית טובים יותר ולא על סאונד טוב יותר ולכן הוא יעדיף את זה עם ה 105 ולא בגלל הסאונד וזו זכותו להתיחס לזה ולא לסאונד, אנחנו עדין דמוקרטיה.
אלה היו שישים שניות על הבנת הנקרא....
הצבעתי על מה שנראה לי אבסורד וגם מטעה משתמשים חדשים - בתחביב שכל מהותו הפקת הנאה מהאזנה למוזיקה ומהות הפורום הוא לשתף ולתת עצות למיקסום הנאה זו, יש מי שנותן משקל לנתון טכני שלא מעיד על איכות הסאונד...
אתה מספיק וותיק בשביל לזכור את נתון הדמפינג פקטור הגבוה שהציגו בזמנו מגברים של רוטל אבל נשמעו על הפנים....
אדון יהלי, בלהיטותו האובססיבית אחר נתונים טכניים, שוכח שבסופו של דבר, כל אלה לא שווים שום דבר אם הם לא פרמטר לסאונד יותר איכותי.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

ממממ11/01/2024 15:26ארז_וחני כתב: אין לי שום בעיה בהבנת הנקרא.
הצבעתי על מה שנראה לי אבסורד וגם מטעה משתמשים חדשים - בתחביב שכל מהותו הפקת הנאה מהאזנה למוזיקה ומהות הפורום הוא לשתף ולתת עצות למיקסום הנאה זו, יש מי שנותן משקל לנתון טכני שלא מעיד על איכות הסאונד...
אתה מספיק וותיק בשביל לזכור את נתון הדמפינג פקטור הגבוה שהציגו בזמנו מגברים של רוטל אבל נשמעו על הפנים....
אדון יהלי, בלהיטותו האובססיבית אחר נתונים טכניים, שוכח שבסופו של דבר, כל אלה לא שווים שום דבר אם הם לא פרמטר לסאונד יותר איכותי....
במסגרת זה שיתכן שיהלי ,בגלל הפקטור הגבוה , שומע יותר טוב אתה יכול להתווכח איתו ? לא
בדיוק כמו שלא ניתן להתווכח איתך שאתה שומע טוב יותר בגלל החלפת בננה בכבל RCA.
אבל זה לא משנה
הוא לא טען שסינאד גבוה אומר סאונד טוב יותר רק טען שזה מצביע על תכנון טוב יותר והוא תמיד יעדיף את זה ,בגלל הסיבה הזו, זהו.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1402
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
הנה חברה שהרוב כאן מכירים. ANTHEM. יש לה קונצנזוז רחב שהפרוססורים שלה אכן נשמעים מצויין בעיקר במוסיקה. לפני כמה שנים אתר ASR סקר את הפרוססור הדגל שלה מהדור הקודם AVM 60 וקטל אותו לחלוטין בגלל תוצאות מדידה עגומות שאתה לא מצפה ממוצ דגל במחיר שכזה. החברה הייתה בקשר עם אמיר והוציאה עדכונים שהצליחו לשפר חלקית את ביצועי ה AVM 60. אבל בסדרה העכשווית, לא רק שהפרוססרים החדשים כמו ש AVM 90 עדיין נשמעים מצויין, הם עכשיו נמדדים עם SINAD מעל 100 לעומת 80 בקושי בדור הקודם.
כל המרדף הזה אחרי תוצאות מדידה מאד חשוב כי הוא יוצר תחרות ומאלץ יצרנים להשתפר. אני זומך יותר על אמיר מ ASR מאשר על ג'ין מ AUDIOHOLICS מסיבה הפשוטה שאמיר מסצע מדידות על ציוד שהוא מקבל ממשתמשים, וג'ין והחבורה שלו מבצעים מדידות על ציוד שהם מקבלים מהיצרנים במטרה לקדם אותו.
כל המרדף הזה אחרי תוצאות מדידה מאד חשוב כי הוא יוצר תחרות ומאלץ יצרנים להשתפר. אני זומך יותר על אמיר מ ASR מאשר על ג'ין מ AUDIOHOLICS מסיבה הפשוטה שאמיר מסצע מדידות על ציוד שהוא מקבל ממשתמשים, וג'ין והחבורה שלו מבצעים מדידות על ציוד שהם מקבלים מהיצרנים במטרה לקדם אותו.
מוזמנים לקרוא שוב את תגובה מספר 8 ומספר 13 של Amir64 לגבי "המירוץ(האובססיבי) אחר הסינאד״.
viewtopic.php?t=382351
viewtopic.php?t=382351
ציטטה של אמיר מ ASR , הגורו של יהלי לגבי חוסר הרלוונטיות של סינאד בהשוואה בין מכשירים :
I must confess I don't understand the argument. SINAD or THD+N is not perceptually correlated measure. So it is hard to make an argument for audibility of any value regardless of conditions selected. You can have two amps with identical SINAD and one may have audible distortion and the other not.The reason to measure SINAD is to detect engineering excellence as a general measure.
https://www.audiosciencereview.com/foru ... ents.7375/
I must confess I don't understand the argument. SINAD or THD+N is not perceptually correlated measure. So it is hard to make an argument for audibility of any value regardless of conditions selected. You can have two amps with identical SINAD and one may have audible distortion and the other not.The reason to measure SINAD is to detect engineering excellence as a general measure.
https://www.audiosciencereview.com/foru ... ents.7375/
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7653
- נתן תודות: 486 פעמים
- קיבל תודות: 886 פעמים
דל סלה הסביר לא מזמן שהם בוחנים רק ציוד חדש מהיצרן שמגיע בקופסה סגורה, לא משומשים מלקוחות שמתנדבים לשלוח לבדיקה, ויש בזה היגיון.11/01/2024 15:49יהלי ב כתב:
כל המרדף הזה אחרי תוצאות מדידה מאד חשוב כי הוא יוצר תחרות ומאלץ יצרנים להשתפר. אני זומך יותר על אמיר מ ASR מאשר על ג'ין מ AUDIOHOLICS מסיבה הפשוטה שאמיר מסצע מדידות על ציוד שהוא מקבל ממשתמשים, וג'ין והחבורה שלו מבצעים מדידות על ציוד שהם מקבלים מהיצרנים במטרה לקדם אותו....
דבר שני שהסביר, זה שלא מעט יצרנים שנתן להם במשך השנים לא פעם ביקורות מצוינות לא פירסמו אצלו מעולם ולא נתנו לו דולר אחד, וזה בסדר מבחינתו.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
כן, הציטוט הזה נמצא בתגובה מספר 8 בשרשור שקישרת אליו.
הקישור שלך למקור שבור.
https://www.audiosciencereview.com/foru ... ments.7375
הקישור שלך למקור שבור.
https://www.audiosciencereview.com/foru ... ments.7375
יהלי,
אני לגמרי מבין שאתה באמת מאמין שבחירת מוצרי אודיו באמצעות נתונים טכניים היא הדרך הנכונה ביותר ואפילו הדרך היחידה הנכונה.
לי באופן אישי זה ממש לא מפריע.
מה כן מפריע לי קצת ?
שיש לא מעט משתמשים שאין להם ניסיון רב בתחום וכאשר הם קוראים את מה שאתה כותב הם משתכנעים שזו הדרך היחידה לבחירת ציוד.
ולמה זו בעיה ?
זו עלולה להיות בעיה כי השיטה הזו לא מבטיחה את איכות הסאונד המיטבי או במילים אחרות, הסאונד לא יהיה מספיק איכותי/מרגש/מוזיקלי על מנת שיגרום למאזין לרצות להאזין עוד ועוד וזאת, לדעתי , המטרה של התחביב הזה.
מי לא מכיר אנשים שהשקיעו כספים (מעט או הרבה זה יחסי) בסטאפ שלא מרגש אותם ולכן הוא בשימוש מועט ?
בנייה של סטאפ לפי נתונים בלבד עלולה (אין לי נתונים סטטיסטיים לומר עד כמה זה שכיח) לגרום למצב של חוסר עניין להאזין וזה הפספוס הגדול של התחביב.
ייתכן שעבורך הסטאפ שבנית לפי נתונים טכניים גורמת לך סיפוק והנאה ואתה אכן עושה שימוש אינטנסיבי במערכת אבל אתה צריך להבין שלא כולם כמוך ומה שמתאים לך לא רק שלא מתאים בהכרח לאחרים אלא שגם עלול לגרום להם להפסיק להאזין כי זה לא מעניין/מרגש/מספיק מושך עבורם ופה עשית שירות דב לתחביב.
לתשומת ליבך.
אני לגמרי מבין שאתה באמת מאמין שבחירת מוצרי אודיו באמצעות נתונים טכניים היא הדרך הנכונה ביותר ואפילו הדרך היחידה הנכונה.
מה כן מפריע לי קצת ?
שיש לא מעט משתמשים שאין להם ניסיון רב בתחום וכאשר הם קוראים את מה שאתה כותב הם משתכנעים שזו הדרך היחידה לבחירת ציוד.
ולמה זו בעיה ?
זו עלולה להיות בעיה כי השיטה הזו לא מבטיחה את איכות הסאונד המיטבי או במילים אחרות, הסאונד לא יהיה מספיק איכותי/מרגש/מוזיקלי על מנת שיגרום למאזין לרצות להאזין עוד ועוד וזאת, לדעתי , המטרה של התחביב הזה.
מי לא מכיר אנשים שהשקיעו כספים (מעט או הרבה זה יחסי) בסטאפ שלא מרגש אותם ולכן הוא בשימוש מועט ?
בנייה של סטאפ לפי נתונים בלבד עלולה (אין לי נתונים סטטיסטיים לומר עד כמה זה שכיח) לגרום למצב של חוסר עניין להאזין וזה הפספוס הגדול של התחביב.
ייתכן שעבורך הסטאפ שבנית לפי נתונים טכניים גורמת לך סיפוק והנאה ואתה אכן עושה שימוש אינטנסיבי במערכת אבל אתה צריך להבין שלא כולם כמוך ומה שמתאים לך לא רק שלא מתאים בהכרח לאחרים אלא שגם עלול לגרום להם להפסיק להאזין כי זה לא מעניין/מרגש/מספיק מושך עבורם ופה עשית שירות דב לתחביב.
לתשומת ליבך.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

הוא טכנוקרט וזה בסדר גמור זכותו להצמד לדרכו ולכתוב מה שהוא חושב, מי שרוצה להציג צד אחר,כדי להציל את הקורא מחורבן אודיופילי, מוזמן ברצון , כמו תמיד.12/01/2024 9:15ארז_וחני כתב: יהלי,
מה כן מפריע לי קצת ?
ולמה זו בעיה ?
לתשומת ליבך....
אבל לנסות ״ולתת לו בראש״ רק בגלל שרשם את משנתו לא עושה שכל ובמיוחד שמפרשים את דבריו לא בצורה הנכונה.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
בהחלט עושה שכל להבהיר שהיצמדות לנתונים טכניים זו המלצה בעירבון מוגבל שממש לא מבטיחה איכות סאונד מיטבית במחיר נתון.12/01/2024 11:55istarmini כתב: הוא טכנוקרט וזה בסדר גמור זכותו להצמד לדרכו ולכתוב מה שהוא חושב, מי שרוצה להציג צד אחר,כדי להציל את הקורא מחורבן אודיופילי, מוזמן ברצון , כמו תמיד.
אבל לנסות ״ולתת לו בראש״ רק בגלל שרשם את משנתו לא עושה שכל ובמיוחד שמפרשים את דבריו לא בצורה הנכונה....
ראיתי שגם אתה המלצת בפוסט אחר לבצע השוואה בהאזנה ולפי זה לקבל החלטה….
היות ומינית את עצמך לסנגורו של יהלי (הפניה שלי הייתה מפורשת ליהלי) תרשה לי לשאול אותך באילו מקרים תמליץ על בדיקת האזנה של שני מכשירים (כמו שהמלצת לרונן בשאלתו לגבי קדם מגבר) ובאילו מקרים תמליץ על דרכו של יהלי ?
אשמח להבין את הלוגיקה.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

אתה מסתבך ללא צורך.
דעתי ידועה לכל, בטח גם לך ואני לא סנגור שלו אתה פשוט נכנסת בו, כי פרשת לא נכון את מה שכתב .
אני רק בעד מבחנים עיוורים, במידה ואתה רוצה להחליט מה נשמע לאוזנים שלך יותר טוב.
למה ? ככה אני חושב שצריך לבחון, רק עיוור.
אני בהחלט מסכים עם יהלי, שמכשיר שנמדד טוב כנראה בנוי טוב/נכון לא אני ולא הוא חושבים שהוא בהכרח ישמע טוב יותר.
עכשיו הכל ברור ?
דעתי ידועה לכל, בטח גם לך ואני לא סנגור שלו אתה פשוט נכנסת בו, כי פרשת לא נכון את מה שכתב .
אני רק בעד מבחנים עיוורים, במידה ואתה רוצה להחליט מה נשמע לאוזנים שלך יותר טוב.
למה ? ככה אני חושב שצריך לבחון, רק עיוור.
אני בהחלט מסכים עם יהלי, שמכשיר שנמדד טוב כנראה בנוי טוב/נכון לא אני ולא הוא חושבים שהוא בהכרח ישמע טוב יותר.
עכשיו הכל ברור ?
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

אני לא התרשמתי ככה.12/01/2024 17:47ארז_וחני כתב: תודה על ההבהרה.
בניגוד לך, שמצדד מפורשות בהאזנה עיוורת, יהלי רק מדגיש את עניין המדידות ונותן לקורא הלא מיומן להבין שזו חזות הכל....
ההתרשמות שלי היא שהוא טוען שמכשיר שנמדד טוב סביר להניח שמתוכנן טוב ונבנה טוב (אני בהחלט מסכים איתו), ללא קשר לאיך נשמע.
״מעולם לא תענתי ש SINAD יותר גבוה משמעותו איכות שמע טובה יותר כי האוזן האנושית לא מסוגלת להרגיש עיוות מעל ל 80 דציבל של SINAD, לפחות 99% מהאנשים. אבל נתון SINAD גבוה בהחלט מעיד על איכות תכנון ובניה הנדסית טובה יותר״
יותר ברור מזה לא יכול להיות.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7653
- נתן תודות: 486 פעמים
- קיבל תודות: 886 פעמים
למה נתפסים כל פעם לנתון הזה, מתוך עשרות אחרים ? כבר הוכח שההשפעה שלו על התוצאה הסופית היא די נמוכה.
דגמי דנון נמדדים מעולה, אז? עדיין יש הרבה שאומרים שלא סובלים אותם. ואנתם שלדעתי לא כיכבו מעולם במדידות שם, תמיד יקבלו המלצה מעל כל חברת מיינסטרים.
בעולם האמיתי המדידות לא מעניינות 99% מהחובבים בתחום כשזה מגיע להחלטה על רכישה.
דגמי דנון נמדדים מעולה, אז? עדיין יש הרבה שאומרים שלא סובלים אותם. ואנתם שלדעתי לא כיכבו מעולם במדידות שם, תמיד יקבלו המלצה מעל כל חברת מיינסטרים.
בעולם האמיתי המדידות לא מעניינות 99% מהחובבים בתחום כשזה מגיע להחלטה על רכישה.