אחריות למעבדי AMD

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
udif פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2079
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #1 

קניתי מעבד AMD 5950X + רכיבים למחשב חדש ב Black Friday האחרון. לצערי השילוח לקח זמן, אני שברתי יד, ולקח לי זמן להרכיב את המערכת החדשה. גיליתי שהמערכת לא יציבה ומבצעת ריסט ספונטני כל פעם שמעמיסים אותה עם גישות SSD (למשל פתיחת ZIP גדול).

היות שיש לי מערכת קיימת, גם כן מבוססת סוקט AM4 , הצלחתי לבדוק ולהצליב את כל הרכיבים - ספק, זכרון, SSD, כרטיס גרפי, ולבסוף המעבד. לצערי גיליתי שהבעיה במעבד.

מכיון שעבר זמן רב מהקניה (8 חודשים) איני יכול לפנות לאמזון. פתחתי claim ב AMD ורציתי לדעת אם מישהו כאן עשה זאת בעבר, ומה יצא בסוף.
האם הוא הופנה להחלפה בארץ?
האם היה צורך לשלוח את המעבד לחו"ל?
אם נשלח לחו"ל, האם המעבד החלופי עבר ללא מכס?

תודה מראש!

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5172
נתן תודות: 478 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #2 

לא עשיתי זאת אף פעם, אבל לדעתי צריך להצהיר לפני המשלוח לחו"ל, ואולי לקבל החזר.
בחזור, אם מקבלים מוצר חדש, לדעתי הסטנדרט הוא שצריך לשלם עליו מכס גם אם זו החלפה.

אבל אולי יחליפו בישראל.

לגבי כלל הסיפור, נשמע מוזר.
ניסיתי לשנות סלוט ל-SSD, או להשתמש בכונן SATA במקום NVMe?
הסתכלת על מתחים וטמפרטורות? (למרות שפתיחת ZIP היא לא דבר כבד.)

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73201
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3152 פעמים

שליחה #3 

א. אתה תמיד יכול לפנות לאמזון - מקסימום יגידו אין כבר אחריות או יפנו אותך לגורם המתאים. נסה.

ב. אני כבר מעל 30 שנה מתעסק במחשוב - יודע מה כמות המעבדים התקולים שנתקלתי בהם? אפסית. אני הייתי מנחש שאולי לא הרכבת נכון את גוף הקירור או שהוא אינו מספק (מה הדגם שלו ד"א?), טמפרטורות בדקת? את הפינים בדקת שאינם עקומים מההרכבה בטעות?

עיצה שלי? גש למעבדה טובה בארץ (אם תאמר מאיזה איזור אתה אולי אוכל להמליץ לך על אחת) שיבדקו שוב את הנושא.

udif פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

תעשו לי טובה. אני מרכיב מחשבים מתקופת הפנטיום 90. הייתי מאלה שהדביקו סלוטייפ על פין B21 בסלרון 300A SLOT1 כדי לעשות אוברקלוק ל 450.
לעניין, יש לי מערכת רפרנס מבוססת 3800x מבוססות B450 שהצלבתי איתה רכיבים (המערכת החדשה מבוססת B550 בגלל ה PCIE 4.0).
לגבי גופי הקרור, למעבד הישן היה גוף קרור סטוק של AMD שהגיע איתו, ולחדש ישנו Noctua NH-D14 שרץ איתי 10 שנים עוד מה i7-875K הישן שלי. קיבלתי בשבילו חינם מנוקטואה סט מתאמים ל AM4. מי שמכיר את גוף הקרור הזה מבין שזה בהחלט מספיק. לגבי משחה טרמית, עבדתי גם עם זו של נוקטואה וגם עם Arctic MX-4. הפינים של 2 המעבדים (החדש, וה 3800x שלי שמשמש רפרנס) שלמים וישרים כמו סרגל.

לקחתי את 2 מערכות המחשבים (הרפרנס והחדשה) והצלבתי כל פריט שרק תחשבו עליו.
הרצתי memtest86 (הגרסה המודרנית) על כל ה 64GB ועבר בסדר. הורדתי גם ל 32GB ובדקתי כל פעם 2 זוגות DIMMs. עבר חלק בלי תקיעות וריסטים.
החלפתי NVME לאחר שהיה לי.
הורדתי תדר של ה NVME ל PCIe 4.0 ל PCIe 3.0 (המקורי שלי הוא סמסונג פרו 980 שתומך ב 4.0).
בדקתי מערכות הפעלה שונות (10, 11 ואם אני זוכר נכון גם לינוקס).
הצלבתי ספקים, שניהם היו 600W שלפי כל המחשבונים זה יותר ממספיק למערכת ללא GPU רציני.

מעבר לכך, הרציתי על המעבר פריים 95 למשך זמן ארוך. כל עוד רק הזכרון והמעבד עבדו, לא היו בעיות. ברגע שהיתה פעילות משמעותית של ה NVME המחשב עשה ריסט מיידי.
אני חושד שהתקלה במעבד קשורה לחלק מה PCIE lanes שמחוברים לשם.
לגבי טמפרטורות, בדקתי בשלושת מצבי העומס של P95 ובכולם הגעתי לסביבות 80+ מעלות אם אני זוכר נכון, כאשר המעבד הגיע לצריכת הספק של 140W במקסימום (הכל נבדק עם HW Info 7.50). נכון שהם ממליצים להריץ ימים ושבועות, אבל כשהתקלה קורית תוך שניות כשמעמיסים את ה NVMe, אז גם 3 שעות עם P95 שעובר חלק אומר משהו.
לגבי מתחים, הצלבתי 2 ספקים של 600W, (EVGA ו seasonic, שניהם ב gold rating אם אני זוכר נכון) ובשני המקרים סטיות המתחים היו הרבה מתחת ל 5% המותרים (סביב 4.94V אם אני זוכר נכון, וקצת מעל 12V). יש לי בשתי המערכות כרטיסים גרפיים חלשים שלא צורכים הרבה הספק (1650SUPER ו GTX 650 עתיק).

בשורה התחתונה כשלקחתי את 2 המערכות, הישנה שעובדת כבר כמעט 4 שנים, והחדשה לצידה - והצלבתי מעבדים ביניהם, המערכת הישנה ששמתי בה את ה 5950X החדש, נתקעה כל רגע, והחדשה ששמתי בה את ה 3800X הישן, עבדה כמה ימים חלק עד שהחזרתי את המעבדים המקוריים.

לגבי החלפות סלוט ל SSD זה באמת רעיון טוב (יש לי 2 בלוח, אחד PCIE 4.0 ואחד 3.0). לעבור ל SATA טוב אולי כניסוי. אין מצב שאשאר ככה.

באמזון כתוב בפרוש שזמן ה claim חלף מזמן (פברואר) ואין בכלל אפשרות לפתוח claim עליו.
אני כרגע מול AMD, ביקשו שאעשה עוד בדיקות (dxdiag) ואשלח להם שוב אישורים על קנייה מ amazon למרות ששלחתי כבר חשבונית). החוצפן רצה שאחליף שוב למעבד 3800x ואריץ גם איתו. עם כל הכבוד, זה שיש לי במקרה עוד מערכת מבוססת AMD לא אומר שאני הולך להשבית אותה כל הזמן בהצלבת מעבדים. מספיק פעם אחת מבחינתי.

2 השאלות ששאלתי כאן ועדיין אין לי תשובה היא אם היבואן בארץ הוא נציג עולמי שמבצע החלפות גם לרכיבים שלא נקנו דרכו כחלק מהנציגות, והשאלה השניה היא מה הפרוצדורה למילוי הטופס במכס בהוצאת ציוד להחלפה (ידעתי בתאוריה שעושים את זה , לא עשיתי בעצמי אף פעם). בינתיים אני מבין שאף אחד לא החליף מעבד דרך AMD.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

מידע על החזרי מכס. יש שם קישורים הלאה. כתוב שזה רק עד 6 חודשים מהיבוא, אבל אולי זה לא מוחלט או אפשר להתכתב עם המכס.

גם אם זה המעבד, עדיין נשמע מאוד לא רגיל.
למשל, הקריאה בפתיחת ZIP לא נראית שונה מהותית ממה שקורה אחרי הדלקת מחשב והעלאת מערכת ההפעלה.
אבל אתה אומר שהמעבד החדש בלוח הישן (ועם כל שאר הרכיבים שם) נתקע כל הזמן? אז נראה שזה לא יכול להיות משהו אחר.

סתם מסקרנות, מה ה-SSD השני שניסיתי?

כשאצלי קורים דברים מוזרים אני נוטה לרצות להבין את הגורם והתנאים מסביב.
אם יש לך כוח לזה, חוץ מבדיקה בסלוט NVMe אחר, יהיה מעניין לראות איך זה מתנהג במשהו כמו Ubuntu (נשמע שאתה לא זוכר בוודאות).

udif פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

כרגע יש שם crucial P3 בגודל 1TB במקום ה 2TB של הסמסונג, ובסלוט השני עוד crucial P2 בגודל 2TB שמשמש רק לדאטה.
ניסיתי הרגע את עניין ה SSD - הוצאתי את ה 2TB, והזזתי את ה BOOT 1TB מסלוט אחד לשני.

לא עזר. 😢

לגבי הריסטים, ברור שבעליית מערכת יש גם גישות לדיסק, ובאמת מדי פעם יש לי ריסטים גם שם. הריסטים זה לא רק פתיחת ZIP, זה כל גישה מסיבית לדיסק. הורדתי למשל exe ענק של כמעט גיגה וגם כשאני מריץ אותו, רוב הזמן המחשב מתרסט.
לא רק זה, גם אם אשאיר את המחשב ב idle לא בשימוש הוא יתרסט, רק שזה יקרה אקראית אחרי הרבה זמן, יכול להיות כמה שעות.

וכן:
המעבד הישן בלוח החדש לא עושה ריסטים בכלל (כמה ימי עבודה רצופים)
המעבד החדש בלוח הישן עושה ריסטים כמו בלוח החדש.

לגבי UBUNTU, אולי אנסה (יכול להיות שאתקין ישר proxmox)
אני עובד המון עם WSL ומריץ הרבה קומפילציות במקביל, ולכן הכמות הגדולה של ראם.

לגבי המכס, נראה חתיכת כאב ראש, והסעיף על 6 חודשים בכלל מייאש.
הלקח הכי גדול זה - אם אתה קונה מאמזון, תבדוק כמה שיותר מהר אם המוצר תקין!
(באופן כללי זה תמיד נכון, במקרה שלי הנסיבות האישיות לא איפשרו לי להתעסק עם זה).

shaked
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 895
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #7 

סליחה אבל כל החפירה הזאת לא רלוונטית וכדאי לקרוא מה שכתבו לך קודם.
השירות של אמזון יכול ליצור RMA גם אם עבר הזמן, אם הוא רוצה והוא לא חייב.
2 התנאי אחריות נמצאים בקופסא והם מול AMD, הם לא מחייבים את היבואן בארץ.
3 אין החזר מכס אם מחליפים חלקים נקודה.

moog
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 902
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #8 

ה Slot M2 הראשון (A) עובד ישירות ל Lanes של ה CPU
האחרים עובדים על ה Chipset
נסה להחליף את המיקום כמו שאמרו ולהשאיר את הסלוט הראשי פנוי

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 672
נתן תודות: 450 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #9 

ה-SSD בגודל 2 טרה? זכור לי שיש עניינים עם ה-980PRO.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2546
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

שליחה #10 

רוב הסיכויים שאם ישלחו לך מעבד מחו"ל יעשו זאת בתנאי DDP (מסים עליהם)- ככה עושה כל חברה שמכבדת את עצמה, כשיש לה משלוח לחו"ל בתנאי אחריות.

udif פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

21/07/2023 14:55  
emage כתב:
ה-SSD בגודל 2 טרה? זכור לי שיש עניינים עם ה-980PRO.
...
אכן, היה צורך בעדכון firmware שאם לא יבוצע הדיסק ימות בסופו של דבר.
בדקתי את זה ברגע שהתקנתי את הדיסק ולשמחתי הכונן שלי הגיע כבר מעודכן לגרסה החדשה.

udif פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

21/07/2023 14:03  
moog כתב:
ה Slot M2 הראשון (A) עובד ישירות ל Lanes של ה CPU
האחרים עובדים על ה Chipset
נסה להחליף את המיקום כמו שאמרו ולהשאיר את הסלוט הראשי פנוי
...
כמו שכתבתי, זה היה רעיון טוב, אבל הוא לא עזר :-(
כרגע אני מחכה כבר מספר ימים לתגובה מ AMD. אם לא יענו לי מחר, אכתוב שוב.

udif פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

תשמעו, זה פשוט מטורף -
ניסיתי בכל זאת את אמזון, ולהפתעתי הם הסכימו ל refund, בתמורה ל 20% restocking fee. מכיון שהמעבד עלה במקור $499 הנחתי שאקבל $399, והייתי מוכן לספוג זאת, ולקנות מעבד חדש בארץ.
להפתעתי באימייל שקיבלתי הם מחזירים לי גם $94.46 מיסים ששילמתי (שאני לא מאמין שיצליחו לקבל בחזרה מהמדינה) ועד $20 נוספים על עלות השילוח חזרה.

אני אמור לשלוח את המעבד בחזרה עד ה 30 ביולי.
האפשרויות שעומדות בפני כרגע הן:
1. ללכת על זה, ולקנות שוב מעבד באמזון במחיר הנוכחי ($439 + משלוח ומיסים, שזה יוצא $537 אחרי כל המשחקים של להוסיף מסטיק בזוקה לקניה כדי לתקן את באג המיסוי). יוצא שאחרי כל הטירטור והחודשים שאיבדתי, כמעט לא אפסיד כסף עקב ירידת המחיר (שילמתי במקור $499 + מסים).
2. להחזיר את המעבד, ולקנות מעבד חדש בארץ.
3. להמשיך לנסות מול AMD עד ה 30 לחודש.

אני עדיין לא סגור, אבל בימים הקרובים אמשיך לבדוק מול AMD ונראה מה יצא מהם.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

הייתי מנסה קודם את AMD, נראה שזה יותר אחריות שלהם מאמזון.
אין להם גם נציגים בישראל?

אחרת, אפשרות 1 נראית הכי הוגנת. (בתקווה שלא יתברר בסוף שאיכשהו זו לא היתה בעיה במעבד אלא במשהו מסביב. :))

udif פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

קיבלתי אישור RMA גם מ AMD, כולל משלוח משולם מראש ל DHL עם ערך פריט של $55 (הפריט המוחזר).
שאלתי לגבי תשלום המיסים על הפריט המוחלף ועדיין לא קיבלתי תשובה.
בכל מקרה אני מנסה למלא באתר הדואר החזר מיסים על פריט שמוחזר לחו"ל ומבקשים שם "הצהרת יבוא" (מה זה באנגלית?) או מספר tracking (שלצערי לא רשום לי), בעזרתם המכס מאתר את החבילה המקורית.
באתר אמזון כבר לא ניתן לשלוף את ה tracking, אולי בתמיכה יוכלו להוציא לי את זה.

udif פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

3 שבועות מאוחר יותר, יש עדכון:

אמל"ק: שרות מדהים של DHL ו - AMD, ו RMA עם מעבד אצלי ביד תוך 7 ימים מרגע המשלוח, ללא שום עלות מצידי.

וקצת בטרחנות יתר למי שיצטרך בעתיד לעבור את המסלול בעצמו:

ויתרתי על הטובות של אמזון וניצלתי את שרותי ה RMA של AMD.
לאחר שביצעתי את הבדיקות ש AMD ביקשו, קיבלתי מהם DHL prepaid return label, ארזתי את המעבד כמו שהם הציעו (שמתי את המעבד במגשית הפלסטיק שהוא מגיע איתו, עטפתי בפצפצים ושמתי בקופסא קטנה), ופתחתי בקשת איסוף ביום חמישי האחרון, ב 11:30.
למי שלא רגיל לשלוח לחו"ל בחברת שליחויות, אתה אמור להדפיס 3 דפים:

תווית משלוח שמדביקים מחוץ לקופסא, ועותק נוסף בתוכה (במקרה שהאריזה נפגעת)
הצהרת מכס שאמורה להיות מודבקת בשקית ניילון שניתנת לפתיחה מחוץ לקופסא
משהו שנקרא waybill שאמורים לתת לשליח.
את כל המסמכים קיבלתי מוכנים מ AMD במייל.

בפועל DHL אמרו לי לתת להם את התווית ואת הצהרת המכס מודפסים, והם ארזו את הקופסא שלי בתוך מעטפה שלהם, מה שמאד עוזר כי בד"כ לא מחזיקים בבית את פאוצ' הניילון שמדביקים על החבילה בשביל המסמכים.

פחות משעתיים אח"כ, ב 13:15, כבר עבר אצלי השליח לקחת את החבילה, וביום ששי למחרת החבילה כבר היתה ב AMD. לאחר בדיקות ואישורים הם שלחו מעבד חדש ב DDP (כל המיסים והעמלות משולמים מראש), שהגיע אלי הביתה הבוקר, פחות משבוע מאז ששלחתי את המעבד הקודם ב RMA.

את המעבד שקיבלתי עדיין לא התקנתי, כנראה בסופ"ש.

לקח לי אגב שבועיים לשלוח לAMD, כי כל הזמן דאגתי שלא אדפק עם המכס והמע"מ וניסיתי בכל זאת לקבל עליו זיכוי. מצאתי במייל את הודעות ה tracking של DHL שהיו אלה שהביאו את המעבד המקורי מאמזון ובעזרת מספר המשלוח מצאתי תעוד באתר המכס על המיסים ששולמו. פניתי אליהם לקבלת החזר אבל סורבתי כי עברו באמת יותר מ 6 חודשים וכי המעבד לפי הגדרתם היה בשימוש. בדיעבד לא היה צורך בכך.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

יפה.

AMD בארה"ב? מעניין שלא חשבו לפשט ולהוזיל את התהליך ע"י טיפול של יבואן רשמי כלשהו בארץ.

נשאר רק רגע האמת... לדעת איך מתנהג המעבד החדש. :)

udif פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

ה RMA מתנהל מול amd.com אבל כתובת המשלוח היא בהולנד (מקצר טווחים).
חוץ מזה, עם שרות כזה, עדיף שלא ינוהל מהארץ...

המעבד הותקן בהצלחה הערב, וההודעה הזו נשלחת ממנו, מה שלא אומר כלום. אני אמשיך לעבוד עם המחשב כמה ימים בתקווה שהבעיות נפתרו סופסוף.

udif פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

עדכון אחרון בנושא -
חודש לאחר ההחלפה, המחשב יציב לחלוטין, גם תחת חלונות וגם תחת לינוקס.

יש לי תצורה מעניינת, דואל בוט עם Windows 11 ולינוקס, כאשר מחיצת ה home הלינוקסית יושבת במחיצה נפרדת בדיסק כדי שאפשר יהיה לגשת ממנה גם מווינדוס 11 תחת WSL2. הלינוקס שהתקנתי זה Clear Linux של אינטל שעובד מצויין גם על AMD ואמור לתת בוסט בביצועים (לפחות לפי כל ה benchmarks שראיתי).
אכלתי הרבה סרטים בהתקנה, אבל זה בגלל בעיות עם דרייבר ספציפי דווקא של נבידיה (nvidiafb) ותוכנת התקנה דפוקה (אסור ליצור מחיצות לבד, חייבים להשאיר מקום ריק ולתת לו ליצור אותן).
אבל זה כבר לא שייך לנושא ...

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”