האם בטוח להזמין מאתר הקניות AliExpress?
שלום,
רציתי לדעת האם בטוח להזמין מאתר AliExpress?
אני רוצה לדוגמה להזמין מטען של אנקר מדגם:
Anker 737 Charger GaNPrime 120W
שעולה בישראל כ-449 שקלים
וב-AliExpress הוא עולה כ-284.33 שקלים כולל משלוח עם דיל 'ברוך בואך'.
בלינק רשום שזאת החנות הרשמית.
השאלה היא האם ניתן באמת לסמוך עליהם?
אני מניח שרמת הזיופים שם מטורפת.
אני אישית מזמין רק באתרים גדולים ומוכרים כמו אמזון ובעיקר רק מאמזון.
ואף שם לקוחות מדווחים שקיבלו מוצרים סיניים. כמו כרטיסי MicroSDXC של סאן דיסק וכד'.
אני מודע לכך שהרבה מאוד אנשים מזמינים משם ומרוצים אבל כול מה שראיתי עד כה אצל אנשם שהגיע להם משלוחים מ-AliExpress היה באיכות על הפנים. אני מעדיף לשלם קצת יותר אבל שיגיע לי מוצר באיכות טובה.
מה באמת ניתן להזמין משם ומה לא?
רציתי לדעת האם בטוח להזמין מאתר AliExpress?
אני רוצה לדוגמה להזמין מטען של אנקר מדגם:
Anker 737 Charger GaNPrime 120W
שעולה בישראל כ-449 שקלים
וב-AliExpress הוא עולה כ-284.33 שקלים כולל משלוח עם דיל 'ברוך בואך'.
בלינק רשום שזאת החנות הרשמית.
השאלה היא האם ניתן באמת לסמוך עליהם?
אני מניח שרמת הזיופים שם מטורפת.
אני אישית מזמין רק באתרים גדולים ומוכרים כמו אמזון ובעיקר רק מאמזון.
ואף שם לקוחות מדווחים שקיבלו מוצרים סיניים. כמו כרטיסי MicroSDXC של סאן דיסק וכד'.
אני מודע לכך שהרבה מאוד אנשים מזמינים משם ומרוצים אבל כול מה שראיתי עד כה אצל אנשם שהגיע להם משלוחים מ-AliExpress היה באיכות על הפנים. אני מעדיף לשלם קצת יותר אבל שיגיע לי מוצר באיכות טובה.
מה באמת ניתן להזמין משם ומה לא?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78764
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
אין שום בעיה מאלי כל עוד אתה מזמין ממוכר עם דירוג טוב , אפשר אפילו מהחנות הרשמית שלהם. יש המון קבוצות כמו "כזה אני רוצה"/"רעות תקני לי" ועוד שמפרסמים דילים שהם לא מהחנות הרשמית אבל עם מוכרים אמינים וטובים וביניהם מוצרים של anker.
@oferlaor
@amitbak
@borsood
@Haimbin
תודה רבה חברים.
אשמח שתעזרו לי לגבי ההזמנה הראשונה שלי משם.
המטען Anker 737 Charger GaNPrime 120W:
https://he.aliexpress.com/item/10050045 ... pt=glo2isr
עולה 75.48 דולר עם הדיל "ברוך בואך".
והפטור ממס/מע"מ הוא עד 75 דולר.
האם יחייבו אותי במס/מע"מ? זה ממש כמה סנטים.
שאלה נוספת, הפטור ממס/מע"מ מחושב לפי העלות הסופית עם ההנחות/קופונים/דילים או לפי המחיר הרגיל המלא?
והאם יש דיל למטען הזה:
הבנתי גם שאפשר להשתמש בכמה סוגים של קופונים
אשמח להסבר והדרכה מהירה.
@amitbak
@borsood
@Haimbin
תודה רבה חברים.
אשמח שתעזרו לי לגבי ההזמנה הראשונה שלי משם.
המטען Anker 737 Charger GaNPrime 120W:
עולה 75.48 דולר עם הדיל "ברוך בואך".
והפטור ממס/מע"מ הוא עד 75 דולר.
האם יחייבו אותי במס/מע"מ? זה ממש כמה סנטים.
שאלה נוספת, הפטור ממס/מע"מ מחושב לפי העלות הסופית עם ההנחות/קופונים/דילים או לפי המחיר הרגיל המלא?
והאם יש דיל למטען הזה:
הבנתי גם שאפשר להשתמש בכמה סוגים של קופונים
אשמח להסבר והדרכה מהירה.
לפי החוק היבש - המחיר שצריך להיות מחוייב במיסים זה המחיר לאחר כל ההנחות, בדיוק כמו שבארץ מחשבים לך מע"מ על המחיר הסופי ולא על המחיר לפני ההנחה. במציאות אם זה מעל 75 יחייבו במיסים את המחיר של המוצר + המשלוח.
לרוב מותר עד קופון יחיד לפעמים נדירות 2, הנה קופון 10 דולר של החנות כשאני נכנס ללינק שלך - LGV4TM4GB5E. שים לב ששני הלינקים שפרסמת הם מאותה החנות על אותו המוצר. בגדול אמורים לחייב אותך אבל ברוב המקרים לא רושמים את המחיר האמיתי, 95% שירשמו לך 70 דולר או אפילו הרבה פחות ואז לא תחוייב במיסים. גם עם תחוייב במיסים עם הקופון של ה10 דולר יצא לך 82 דולר שזה קצת פחות מ300 ש"ח - שווה מכל הבחינות. חלק מן הקופונים אוספים בדף של המוצר או החנות והמימוש עצמו זה בקופה בסוף.
נ.ב - הזמנתי מולטימדיה לרכב בשווי של 130 דולר ורשו לי 74 דולר וכמובן לא גבו ממנו שום מע"מ.
אישית משתמש בזה כבר כמה חודשים ללפטופ+טאבלט+פלאפון ושעון חכם ועובד מעולה ובנוי עם אלקטרוניקה טובה : לינק
הנה עוד מטען מחברת Baseus שכמו הANKER רק עם 140W בפחות כסף ומשלוח מובטח עד שבועיים : לינק
לרוב מותר עד קופון יחיד לפעמים נדירות 2, הנה קופון 10 דולר של החנות כשאני נכנס ללינק שלך - LGV4TM4GB5E. שים לב ששני הלינקים שפרסמת הם מאותה החנות על אותו המוצר. בגדול אמורים לחייב אותך אבל ברוב המקרים לא רושמים את המחיר האמיתי, 95% שירשמו לך 70 דולר או אפילו הרבה פחות ואז לא תחוייב במיסים. גם עם תחוייב במיסים עם הקופון של ה10 דולר יצא לך 82 דולר שזה קצת פחות מ300 ש"ח - שווה מכל הבחינות. חלק מן הקופונים אוספים בדף של המוצר או החנות והמימוש עצמו זה בקופה בסוף.
נ.ב - הזמנתי מולטימדיה לרכב בשווי של 130 דולר ורשו לי 74 דולר וכמובן לא גבו ממנו שום מע"מ.
אישית משתמש בזה כבר כמה חודשים ללפטופ+טאבלט+פלאפון ושעון חכם ועובד מעולה ובנוי עם אלקטרוניקה טובה : לינק
הנה עוד מטען מחברת Baseus שכמו הANKER רק עם 140W בפחות כסף ומשלוח מובטח עד שבועיים : לינק
נערך לאחרונה על ידי Haimbin ב 18/07/2023 10:41, נערך פעם 1 בסך הכל.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78764
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
...
18/07/2023 9:43Haimbin כתב: לפי החוק היבש - המחיר שצריך להיות מחוייב במיסים זה המחיר לאחר כל ההנחות, בדיוק כמו שבארץ מחשבים לך מע"מ על המחיר הסופי ולא על המחיר לפני ההנחה. במציאות אם זה מעל 75 יחייבו במיסים את המחיר של המוצר + המשלוח.
הנה עוד מטען מחברת Baseus שכמו הANKER רק עם 140W בפחות כסף ומשלוח מובטח עד שבועיים : לינק...
תודה רבה על הפירוט הנרחב.
הזמנתי היום את המטען עם הקופון שנתת לי
וגם הייתה ירידת מחיר נוספת מאתמול.
יצא לי 218 שקל.
לגבי הלינקים, אני מודע לכך.
פשוט בתחתית התגובה שאלתי האם מישהו יודע על דיל למטען הזה עם הפניה.
כמה שאלות נוספות,
בדף המוצר ליד תמונת ההמחשבה
יש לוגו עם הכיתוב PLUS ולידו כתוב 'מוצרים נבחרים|נשלח תוך 72 שעות'
אבל בפרטי משלוח כתוב שאספקה משוערת ב-11 לאוגוסט.
ובפרטי הזמנה כתוב:
'ההזמנה תישלח בתוך 6 ימים. במקרה של איחור במשלוח, יתקבל החזר כספי באופן אוטומטי'
מה הולך פה?
לגבי הלינקים שהפנת אותי למטענים של baseus/באסוס
שמתי לב שהחנות זו חנות הדגל בעוד שיש חנות רשמית.
1. לינק שלך:
https://he.aliexpress.com/item/10050031 ... pt=glo2isr
2. חנות רשמית:
https://he.aliexpress.com/item/10050036 ... 4671210893
מה ההבדל?
לגבי המטענים וכבלים של baseus/באסוס
ולגבי הכבלים של חברת אנקר
מבדיקה שעשיתי
המחירים יותר זולים בישראל מאשר ב-AliExpress.
האם אני מפספס משהו?
נערך לאחרונה על ידי Gershon99 ב 18/07/2023 19:21, נערך פעם 1 בסך הכל.
PLUS עם ה72 שעות זה לא עד אליך לבית אלא יציאה מהמחסן שלהם, זמן משוער להגעה זה המענה שלהם לאמזון ואני יכול להעיד שהזמנתי הרבה ועמדו בכמות הימים. רק אתמול קיבלתי חבילה של 3 פריטים מ3 חנויות שונות והזמנתי בדיוק לפני שבוע (בכולם היה 11 עד 14 ימי הגעה).
אין באמת הבדל גדול, ו2 החנויות נראות בסדר עם ציון טוב. בדיוק כמו שאם תלך להום סנטר או לACE ותרצה לקנות מברגה של Bosch שניהם ימכרו לך עם הבדלים קלים במחיר לפי הזמינות/מבצע וכו'. לי היה חשוב משלוח מהיר ולכן בחרתי בראשון.
לגבי זה שמטענים וכבלים של חברות יותר זולים בארץ זה יכול להיות, יש לאלי פה מחסן בארץ ויש כמה חברות סיניות שמוכרות פה ישירות, כמו Deko שמוכרת כלי עבודה והיום לפעמים יותר זול לקנות מוצרים שלהם בארץ מאשר באלי. אולי יש פחות מתווכים/"ידיים" אז אפשר למכור בארץ ישירות לחנויות במחיר תחרותי, במיוחד כשכולם יודעים שיש אופציה לקנות בחו"ל במחיר טוב.
אין באמת הבדל גדול, ו2 החנויות נראות בסדר עם ציון טוב. בדיוק כמו שאם תלך להום סנטר או לACE ותרצה לקנות מברגה של Bosch שניהם ימכרו לך עם הבדלים קלים במחיר לפי הזמינות/מבצע וכו'. לי היה חשוב משלוח מהיר ולכן בחרתי בראשון.
לגבי זה שמטענים וכבלים של חברות יותר זולים בארץ זה יכול להיות, יש לאלי פה מחסן בארץ ויש כמה חברות סיניות שמוכרות פה ישירות, כמו Deko שמוכרת כלי עבודה והיום לפעמים יותר זול לקנות מוצרים שלהם בארץ מאשר באלי. אולי יש פחות מתווכים/"ידיים" אז אפשר למכור בארץ ישירות לחנויות במחיר תחרותי, במיוחד כשכולם יודעים שיש אופציה לקנות בחו"ל במחיר טוב.
הדוגמה שנתת לא כול כך טובה
בגלל שהום סנטר ו-ACE רק משווקות את המוצרים של חברת Bosch
ולא הבעלים של Bosch ובמצב כזה אין שום בעיה והן גם מצהירות על כך.
בלינקים ששמתי בתגובה
בשתי החנויות מוצהר שהם הבעלים של חברת אנקר.
אחת- החנות הרשמית של אנקר.
והשנייה- חנות הדגל של אנקר.
מדליק נורה אדומה.
בכול אופן, מביצוע חיפוש קצר ברשת מצאתי כמה אנשים ששאלו את אותה השאלה
ואנשים ענו בתגובה שהם שאלו זאת את חברת אנקר
והם ענו בתגובה ששתי החנויות מטעמה+צילום מסך לתיעוד המענה מצד חברת אנקר לאימות ההצהרה.
מעניין מה הטעם בכך?...
לגבי המטענים והכבלים,
זה מאוד אבסורד בגלל שאם כך
זה אמור להיות הפוך.
מטענים בעלות גבוה יותר
כבלים בעלות נמוכה יותר.
אך לא כך המצב.
אף פעם לא הבנתי את עולם התמכור ושיווק וכנראה גם שלעולם אני לא אבין.
תודה רבה על כול העזרה חבר.
בגלל שהום סנטר ו-ACE רק משווקות את המוצרים של חברת Bosch
ולא הבעלים של Bosch ובמצב כזה אין שום בעיה והן גם מצהירות על כך.
בלינקים ששמתי בתגובה
בשתי החנויות מוצהר שהם הבעלים של חברת אנקר.
אחת- החנות הרשמית של אנקר.
והשנייה- חנות הדגל של אנקר.
מדליק נורה אדומה.
בכול אופן, מביצוע חיפוש קצר ברשת מצאתי כמה אנשים ששאלו את אותה השאלה
ואנשים ענו בתגובה שהם שאלו זאת את חברת אנקר
והם ענו בתגובה ששתי החנויות מטעמה+צילום מסך לתיעוד המענה מצד חברת אנקר לאימות ההצהרה.
מעניין מה הטעם בכך?...
לגבי המטענים והכבלים,
זה מאוד אבסורד בגלל שאם כך
זה אמור להיות הפוך.
מטענים בעלות גבוה יותר
כבלים בעלות נמוכה יותר.
אך לא כך המצב.
אף פעם לא הבנתי את עולם התמכור ושיווק וכנראה גם שלעולם אני לא אבין.
תודה רבה על כול העזרה חבר.
אין בעד מה, שמח שהבנת שבסוף זה לא משנה. כל עוד תהיה צרכן נבון ותבחר חנות עם ציון טוב וביקורות טובות עם פידבק אמיתי לא תחווה כמעט בעיות. הזמנתי המון דברים שימושיים מאלי שמשמשים אותי שנים ועובדים מעולה, ונדיר שהיו תקלות או בעיות.
לגבי עניין התמחור והשיווק זה באמת עולם ומלואו, אבל מבצעים ומחירים משתנים עם הזמן אולי היום זה ככה אבל עוד כמה חודשים זה לא יהיה, או שפשוט מוצרים מאד ספציפיים זולים יותר בארץ מאשר מחו"ל מסיבות שונות ומשונות, באמת שגם אני הפסקתי לנסות להבין את זה.
לגבי עניין התמחור והשיווק זה באמת עולם ומלואו, אבל מבצעים ומחירים משתנים עם הזמן אולי היום זה ככה אבל עוד כמה חודשים זה לא יהיה, או שפשוט מוצרים מאד ספציפיים זולים יותר בארץ מאשר מחו"ל מסיבות שונות ומשונות, באמת שגם אני הפסקתי לנסות להבין את זה.
אני חושד בעלי אקספרס. יש כמה דרכים להתגונן:
1. להזמין מהאתר, לא להתקין את האפליקציה.
2. לשלם עם Paypal, לא באשראי ישירות.
3. להתחבר עם מייל, לא חשבון גוגל וכדומה. המהדרין יכולים להשתמש במייל ייעודי כמו Simple login או anonaddy.
אגב יש מוכרים בעלי אקספרס שמוכרים הלאה את הטלפון שלך (כבר קיבלתי פישינג ממוקד אחרי רכישה בעלי אקספרס). אין דרך להימנע מלמסור מס' טלפון, חוץ מלהחזיק מספר נוסף לרכישות (שזה רעיון לא רע בלי קשר, אבל לא תמיד קל לביצוע).
1. להזמין מהאתר, לא להתקין את האפליקציה.
2. לשלם עם Paypal, לא באשראי ישירות.
3. להתחבר עם מייל, לא חשבון גוגל וכדומה. המהדרין יכולים להשתמש במייל ייעודי כמו Simple login או anonaddy.
אגב יש מוכרים בעלי אקספרס שמוכרים הלאה את הטלפון שלך (כבר קיבלתי פישינג ממוקד אחרי רכישה בעלי אקספרס). אין דרך להימנע מלמסור מס' טלפון, חוץ מלהחזיק מספר נוסף לרכישות (שזה רעיון לא רע בלי קשר, אבל לא תמיד קל לביצוע).
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
אתה יכול גם לשים קסדה בתוך רכב, הכי בטוח
לשתות מים רק מבקבוקים סגורים
לא לאכול שומן רווי ולא להיכנס לבריכה בגלל סכנת טביעה
אפשר הכל וזה בטוח לגמרי
יש לי אלפי הזמנות אצל אלי, ב 99% הכל היה כמצופה. באחוז הנותר או שקיבלתי החזר או לא אבל מדובר באירועים זניחים
אף סינית לא יצרה איתי לצערי קשר בטלפון ואף אחד לא עקץ אותי
רק להקפיד לרכוש ממוכרים אמינים עם ותק וניקוד גבוהה, גם אם זה עולה עוד 30 סנט
אפשר הכל וזה בטוח לגמרי
יש לי אלפי הזמנות אצל אלי, ב 99% הכל היה כמצופה. באחוז הנותר או שקיבלתי החזר או לא אבל מדובר באירועים זניחים
רק להקפיד לרכוש ממוכרים אמינים עם ותק וניקוד גבוהה, גם אם זה עולה עוד 30 סנט
תגובה מנומקת ועניינית.09/08/2023 13:50ahersko כתב: אתה יכול גם לשים קסדה בתוך רכב, הכי בטוח
אפשר הכל וזה בטוח לגמרי
רק להקפיד לרכוש ממוכרים אמינים עם ותק וניקוד גבוהה, גם אם זה עולה עוד 30 סנט...
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73189
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 644 פעמים
- קיבל תודות: 3151 פעמים
בטוח זה דבר יחסי. הזמנתי לפני זמן מה כרית למושב הרכב לצוואר. עשרות ביקורות חיוביות. הגיע המוצר, יושב בכתפיים במקום בצוואר ודוחף אותי 5 ס"מ יותר מידיי קדימה. בקיצור מוצר לא מתאים בעליל לצרכים אליו כוון, 80 ש"ח שנזרקו לפח.
הזמנה באלי זה הימור. לפעמים מגיע משהו סביר, לפעמים *** לא שמיש, כל עוד מבינים את זה ומוכנים לזה. אני אישית לא מזמין שום דבר מעבר למוצרים בעלות של כמה עשרות שקלים למזער נזקים.
הזמנה באלי זה הימור. לפעמים מגיע משהו סביר, לפעמים *** לא שמיש, כל עוד מבינים את זה ומוכנים לזה. אני אישית לא מזמין שום דבר מעבר למוצרים בעלות של כמה עשרות שקלים למזער נזקים.
@Huber מה שאתה מתאר לא מיוחד לאלי, זה הסיכון בלהזמין במרשתת - בגדים בשיין או משקפי שמש בקרולינה למקה, חלקי אלקטרוניקה או כל דבר מכיוון שאתה לא יכול לבדוק ולמדוד אותו פיזית.
קניתי שעוני מים חכמים לגינה, כלי גינון, אנדוסקופים, מקרנים, מערכות מולטימדיה לרכב ועוד דברים שעולים קצת יותר מעשרות שקלים באלי שעובדים בחוץ בשמש בצורה מעולה כבר שנים בשליש מהמחיר בארץ. כל מה שצריך זה לא להיות אימפולסיביים ולעשות קניות חכמות.
קניתי שעוני מים חכמים לגינה, כלי גינון, אנדוסקופים, מקרנים, מערכות מולטימדיה לרכב ועוד דברים שעולים קצת יותר מעשרות שקלים באלי שעובדים בחוץ בשמש בצורה מעולה כבר שנים בשליש מהמחיר בארץ. כל מה שצריך זה לא להיות אימפולסיביים ולעשות קניות חכמות.
- Huber
- חבר במועדון HT

Haimbin - ההבדל בין אלי לאתרים אחרים הוא פשוט, באתרים אחרים מוצר עם עשרות ביקורות חיוביות הוא לרב מוצר "בטוח". באלי אין שום הבטחה לכלום. מוכרים/מוצרים עולים ונעלמים חדשות לבקרים.
אני מזמין הרבה מאוד שנים מהרבה מאוד אתרים, אין הרבה מה שאפשר ללמד אותי על זה, תאמין לי שמאלי אני משתדל להזמין כמה שפחות (רק שאין את המוצר במקום אחר או שההפרש במחיר ממש רציני). אני יכול לספר לך עוד הרבה מאוד סיפורי זוועה על הזמנות באלי - לא סתם יש MEME שנקרא "מה שהמנתי באלי/מה שהגיע בדואר":
https://www.google.com/search?sca_esv=5 ... 83&dpr=1.5
אני מזמין הרבה מאוד שנים מהרבה מאוד אתרים, אין הרבה מה שאפשר ללמד אותי על זה, תאמין לי שמאלי אני משתדל להזמין כמה שפחות (רק שאין את המוצר במקום אחר או שההפרש במחיר ממש רציני). אני יכול לספר לך עוד הרבה מאוד סיפורי זוועה על הזמנות באלי - לא סתם יש MEME שנקרא "מה שהמנתי באלי/מה שהגיע בדואר":
https://www.google.com/search?sca_esv=5 ... 83&dpr=1.5
- Huber
- חבר במועדון HT