SFP ומעבר לראוטר סיבים פרטי
הי,
מעוניין להחזיר את הציוד לפרטנר ולהתחיל להשתמש בראוטר פרטי (שנקנה גם מפרטנר בעבר). הבעיה היא שהמחבר של הסיב האופטי שונה בשניהם:
בראוטר השכור ( טכניקולור FGA2233) הסיב מחובר ישירות למכשיר והראש גדול יותר. בפרטי (טכניקולור FGA2232) ואילו הסיב שנכנס לכלוב הוא בעל ראש קטן יותר.
מה עושים?
מעוניין להחזיר את הציוד לפרטנר ולהתחיל להשתמש בראוטר פרטי (שנקנה גם מפרטנר בעבר). הבעיה היא שהמחבר של הסיב האופטי שונה בשניהם:
בראוטר השכור ( טכניקולור FGA2233) הסיב מחובר ישירות למכשיר והראש גדול יותר. בפרטי (טכניקולור FGA2232) ואילו הסיב שנכנס לכלוב הוא בעל ראש קטן יותר.
מה עושים?
- MaorParizat
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 169
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 16 פעמים
אם התשתית של בזק
קנה מתאם סיב וממיר מדיה
דרך בזק סטור
להפעיל מול הספק ( סריאלי של נוקיה )
לקנות נתב אלחוטי להגדיר שם וסיסמא
אופציה נוספת
נתב פריץ השאלה אם תומך בתשתית
תבדוק מול cdrom
קנה מתאם סיב וממיר מדיה
דרך בזק סטור
להפעיל מול הספק ( סריאלי של נוקיה )
לקנות נתב אלחוטי להגדיר שם וסיסמא
אופציה נוספת
נתב פריץ השאלה אם תומך בתשתית
תבדוק מול cdrom
בהנחה שמדובר בתשתית P2P (ואם היית מחובר בעבר עם הנתב הישן באותה דירה על אותו חיבור, כנראה שזה המצב) אז כנראה פשוט צריך להחליף את המגשר שמחבר בין השקע בקיר לנתב במגשר עם החיבור המתאים. האם יכול להיות שיש לך עדיין איפשהו את המגשר הישן? אם לא, אפשר לקנות עצמאית, או לחלופין להתקשר לפרטנר, לומר שאתה רוצה לעבור לנתב פרטי, ולהזמין טכנאי בעלות יחסית סבירה (ממה שראיתי שאנשים כותבים זה היה משהו באיזור ₪50?) והטכנאי כבר יספק את המגשר הנדרש. אם עברת מאז דירה, אז צריך לברר אם אתה מחובר ב־P2P או ב־GPON, אפשר לראות את זה בממשק ההגדרות של הנתב. במקרה שזה חיבור GPON כנראה שתצטרך לשכור מהם ממיר ב־₪5 לחודש ולחבר ממנו כבל רשת לנתב שלך.
אה, רגע - בעצם, כשאתה מסתכל על ה־SFP שנמצא עכשיו בנתב הישן, באיזה צבע ידית ידית השליפה? אני משער שבצבע סגול, ואם זה המצב אז בכל מקרה צריך להזמין טכנאי, שצריך להביא לך SFP עם ידית כחולה, או לחלופין להחליף את ה־SFP בארון בחוץ מסגול לכחול.
בחיבורי P2P המודולים הכחולים והסגולים עובדים בזוגות, כאשר אחד משדר באורך גל מסוים וקולט באורך גל אחר, והשני עושה ההפך, כך שכחול בקצה אחד צריך להתחבר לסגול בקצה השני. אמנם ברמה הטכנולוגית לא משנה איזה נמצא באיזה קצה, אבל מה שנהגו (ואולי עדיין נוהגים בחיבור של ציוד פרטי, לא יודע) לעשות זה לחבר מודול כחול במתג בחוץ ומודול סגול בפנים. אבל אז הכניסו את נתב FGA2233 החדש, שעובד גם ב־P2P וגם ב־GPON באותה כניסה, ללא SFP, והוא עובד באורכי גל מקבילים למודול הכחול, כך שהסגול הוא זה שצריך להיות בארון כדי שהוא יתחבר.
בחיבורי P2P המודולים הכחולים והסגולים עובדים בזוגות, כאשר אחד משדר באורך גל מסוים וקולט באורך גל אחר, והשני עושה ההפך, כך שכחול בקצה אחד צריך להתחבר לסגול בקצה השני. אמנם ברמה הטכנולוגית לא משנה איזה נמצא באיזה קצה, אבל מה שנהגו (ואולי עדיין נוהגים בחיבור של ציוד פרטי, לא יודע) לעשות זה לחבר מודול כחול במתג בחוץ ומודול סגול בפנים. אבל אז הכניסו את נתב FGA2233 החדש, שעובד גם ב־P2P וגם ב־GPON באותה כניסה, ללא SFP, והוא עובד באורכי גל מקבילים למודול הכחול, כך שהסגול הוא זה שצריך להיות בארון כדי שהוא יתחבר.
תודה. ממה שאני רואה, הראוטר אותו אני מחזיר מחובר ב GPON ואילו הפרטי הוא P2P.15/07/2023 22:27מ-ב כתב: בהנחה שמדובר בתשתית P2P (ואם היית מחובר בעבר עם הנתב הישן באותה דירה על אותו חיבור, כנראה שזה המצב) אז כנראה פשוט צריך להחליף את המגשר שמחבר בין השקע בקיר לנתב במגשר עם החיבור המתאים. האם יכול להיות שיש לך עדיין איפשהו את המגשר הישן? אם לא, אפשר לקנות עצמאית, או לחלופין להתקשר לפרטנר, לומר שאתה רוצה לעבור לנתב פרטי, ולהזמין טכנאי בעלות יחסית סבירה (ממה שראיתי שאנשים כותבים זה היה משהו באיזור ₪50?) והטכנאי כבר יספק את המגשר הנדרש. אם עברת מאז דירה, אז צריך לברר אם אתה מחובר ב־P2P או ב־GPON, אפשר לראות את זה בממשק ההגדרות של הנתב. במקרה שזה חיבור GPON כנראה שתצטרך לשכור מהם ממיר ב־₪5 לחודש ולחבר ממנו כבל רשת לנתב שלך....
צבע ה SFP אגב הוא סגול אם זה עוזר
אם התשתית היא תשתית GPON אז תיאלץ לשכור את ה־ONT מפרטנר בעלות ₪5 בחודש.16/07/2023 19:37yanivb6 כתב: תודה. ממה שאני רואה, הראוטר אותו אני מחזיר מחובר ב GPON ואילו הפרטי הוא P2P.
צבע ה SFP אגב הוא סגול אם זה עוזר...