עזרה בקשר לרזולוציות בין HTPC לטלויזיות ומקרנים
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
שלום,
אני חייב לומר שאני קצת מבולבל. האם יש כרטיסי מסך שיכולים להציג כל רזולוציה אפשרית? כרטיס המסך שלי, מסוגל להציג: 600X800, 768X1024 ו 1024X1280. המקרן שלי הוא 720X1280. כשניסיתי, התמונה של שולחן העבודה לא היתה ברורה בכלל. ממה שהבנתי, זה בגלל שהרזולוציה שהכרטיס מסך יכול להציג, צריכה להתאים את עצמה לרזולוציה של המקרן.
האם יש כרטיסי מסך שיודעים להציג 720X1280?
ומה לגבי מסכי פלזמה ו LCD? הבנתי שיש הפרש של כמה פסי רוחב בין היכולת של הכרטיס מסך לטלויזיה. הבנתי גם שיש משהו שנקרא NR (שנמצא בעיקר בטלויזייות מסוג היטאצ'י) שפשוט גורם לתמונה לא להמתח על פני המסך אלה להשאיר למטה ולמעלה פסים שחורים. האם זה מטפל בבעית החדות?
אולי בכלל כל מה שאני כותב כאן שטויות ואפשר לראות חלק גם עם המתיחות רק צריך לקנפג משהו?
המון תודה וסליחה על הבורות.
אני חייב לומר שאני קצת מבולבל. האם יש כרטיסי מסך שיכולים להציג כל רזולוציה אפשרית? כרטיס המסך שלי, מסוגל להציג: 600X800, 768X1024 ו 1024X1280. המקרן שלי הוא 720X1280. כשניסיתי, התמונה של שולחן העבודה לא היתה ברורה בכלל. ממה שהבנתי, זה בגלל שהרזולוציה שהכרטיס מסך יכול להציג, צריכה להתאים את עצמה לרזולוציה של המקרן.
האם יש כרטיסי מסך שיודעים להציג 720X1280?
ומה לגבי מסכי פלזמה ו LCD? הבנתי שיש הפרש של כמה פסי רוחב בין היכולת של הכרטיס מסך לטלויזיה. הבנתי גם שיש משהו שנקרא NR (שנמצא בעיקר בטלויזייות מסוג היטאצ'י) שפשוט גורם לתמונה לא להמתח על פני המסך אלה להשאיר למטה ולמעלה פסים שחורים. האם זה מטפל בבעית החדות?
אולי בכלל כל מה שאני כותב כאן שטויות ואפשר לראות חלק גם עם המתיחות רק צריך לקנפג משהו?
המון תודה וסליחה על הבורות.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
1280x720 זה רזולוציה סטנדרטית של 720p ולפחות בכרטיסים של NVIDIA אפשר לבחור בה ישירות מלוח הבקרה. אבל זה תלוי בסוג בחיבור ואם המסך/מקרן מזוהה נכון על ידי מערכת ההפעלה.
כאשר מחוברים למחשב או מעבד ווידאו ייעודי יש צורך לעקוף את מעבד הווידאו הפנימי של המסך כדי להימנע מעיבוד כפול שרק מקלקל את התמונה. הטריק הוא שבכמה מסכים שליחת אות ווידאו התואם 1:1 את מספר הפיקסלים שיש למסך מנטרלת את המעבד הפנימי. התמיכה ב 1:1 נקראת Native Resolution, או בר"ת NR. רוב המסכים לא תומכים ב NR ולא מאפשרים לעקוף את מעבד הווידאו הפנימי.
ברוב הכרטיסים + דרייברים חדשים יש אפשרויות בלוח הבקרה המגדירות כיצד לפרוס את שולחן העבודה כאשר הרזולוציה שנקבעה במערכת ההפעלה אינה תואמת לזו של המסך.
כאשר מחוברים למחשב או מעבד ווידאו ייעודי יש צורך לעקוף את מעבד הווידאו הפנימי של המסך כדי להימנע מעיבוד כפול שרק מקלקל את התמונה. הטריק הוא שבכמה מסכים שליחת אות ווידאו התואם 1:1 את מספר הפיקסלים שיש למסך מנטרלת את המעבד הפנימי. התמיכה ב 1:1 נקראת Native Resolution, או בר"ת NR. רוב המסכים לא תומכים ב NR ולא מאפשרים לעקוף את מעבד הווידאו הפנימי.
ברוב הכרטיסים + דרייברים חדשים יש אפשרויות בלוח הבקרה המגדירות כיצד לפרוס את שולחן העבודה כאשר הרזולוציה שנקבעה במערכת ההפעלה אינה תואמת לזו של המסך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
יש לי מסך Q7 האם בשביל לראות סרטים ב 720P עדיף לכוון את הרזולוציה ל 768/1024 שזוהיא הרזולוציה הטיבעית של המסך
או שעדיף לכוון על 720/1280 רזולוציית הסרט
כמו כן באיזו רזולוציה אני אראה הכי טוב את שולחן העבודה
רוברט
או שעדיף לכוון על 720/1280 רזולוציית הסרט
כמו כן באיזו רזולוציה אני אראה הכי טוב את שולחן העבודה
רוברט
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

אז רגע, אם המקרן שלי הוא 720X1280, גם אם יש לו מעבד וידאו וכרטיס המסך שאני אשתמש בו יתמוך ב 720X1280, הוא לא יצטרך להשתמש במעבד הזה ועל פניו לא צריכה להיות בעיה באיכות. האם זה נכון?
אתה ממליץ על טלויזיות שתומכות ב NR? האם זה רק היטאצ'י? אתה מכיר סמסונג כזאת?
תודה רבה
אתה ממליץ על טלויזיות שתומכות ב NR? האם זה רק היטאצ'י? אתה מכיר סמסונג כזאת?
תודה רבה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

עיבוד ווידאו זה יותר מפריסה ומתיחה אבל אם אתה שולח מהמחשב למקרן עדיף לשלוח ברזולוציה של המקרן כדי למנוע עיבוד חוזר.
יש הרבה דיבורים על NR ונראה שרוב האנשים מפספסים את הנקודה המרכזית. NR הוא לא מטרה ולא משפר את התמונה לכשעצמו. להגיע ל NR זה שיטה שבאמצעותה עוקפים את מעבד הווידאו של המסך. העקיפה גם היא לא מטרה ולא משפרת את התמונה והיא מתאימה רק כאשר אנחנו שולחים למסך ווידאו שכבר עבר עיבוד או שלא זקוק לעיבוד נוסף.
היות ואני לא מכיר את הדגמים של סמסונג או היטאצי אני באמת לא יכול לעזור לך.
יש הרבה דיבורים על NR ונראה שרוב האנשים מפספסים את הנקודה המרכזית. NR הוא לא מטרה ולא משפר את התמונה לכשעצמו. להגיע ל NR זה שיטה שבאמצעותה עוקפים את מעבד הווידאו של המסך. העקיפה גם היא לא מטרה ולא משפרת את התמונה והיא מתאימה רק כאשר אנחנו שולחים למסך ווידאו שכבר עבר עיבוד או שלא זקוק לעיבוד נוסף.
היות ואני לא מכיר את הדגמים של סמסונג או היטאצי אני באמת לא יכול לעזור לך.
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

אני רוצה להיות בטוח במשהו. זה המפרט של לוח האם:
http://www.asus.com/products.aspx?l1=3& ... odelmenu=2
כתוב שם שיש תמיכה ב 1080X1920 ביציאת ה HDMI ו 720X1280 ביציאת הקומפוננט. האם זה אומר שיש לכרטיס תמיכה ברזולוציה של 720X1280 וגם אם אני אשתמש ביציאת ה HDMI לא תהיה בעיה?
תודה
http://www.asus.com/products.aspx?l1=3& ... odelmenu=2
כתוב שם שיש תמיכה ב 1080X1920 ביציאת ה HDMI ו 720X1280 ביציאת הקומפוננט. האם זה אומר שיש לכרטיס תמיכה ברזולוציה של 720X1280 וגם אם אני אשתמש ביציאת ה HDMI לא תהיה בעיה?
תודה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

מה זאת אומרת "גם אם אני אשתמש ביציאת ה HDMI"?
בלי אפילו לקרוא את מדריך המשתמש שהגיע עם לוח האם שלך אני יכול להגיד לך שיציאת ה HDMI שלך תומכת ב 720P, כלומר 1280x720. אילו היא לא הייתה תומכת אז לא יכלה לקרוא לעצמה יציאת HDMI.
בלי אפילו לקרוא את מדריך המשתמש שהגיע עם לוח האם שלך אני יכול להגיד לך שיציאת ה HDMI שלך תומכת ב 720P, כלומר 1280x720. אילו היא לא הייתה תומכת אז לא יכלה לקרוא לעצמה יציאת HDMI.