סיבים פייברנט של סלקום - שווה לעבור ל-5G?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
avinatbezeq פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 202
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

מה דעתכם? יהיה איזה שהוא יתרון?

עובד הרבה עם קבצים גדולים (עשרות גי'גה) של וידאו באינרנט. אני מבין שהאפלואד עלה מ-300 מגהביט לגיגה מגה ביט. יש חוויות?

NACHUM37
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #2 

היום בהעלאה מול השירות שאתה עובד איתו אתה מקבל 300 מגה?

avinatbezeq פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 202
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #3 

סליחה. טעות שלי. הורדה 951 Mbps, העלאה 103 Mbps.

MaorParizat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 169
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #4 

יאללה אם אתה יכול להרשות לעצמך 5G. תפרגן לעצמך, למה לא.
במידה ואכן הרשת תומכת בזה, אני חושב שלא הייתי חושב פעמיים.
ומי שיש לו עיניים רעות, תיתן לו סיסמה ל WIFI של האורחים
ואל תשכח שתצטרך לשדרג ציוד ביתי, שיתמוך ב 5G. אם יש לך כבר ציוד כזה
לך על זה. אל תהסס.

Gershon99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1111
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #5 

יתרון כמובן שיהיה.
זה הבדל עצום בהעלאה.
השאלה האם זה שווה את העלות.
אם אתה אומר שאתה מתעסק הרבה עם העלאת וידאו לרשת וזה מקצר לך באופן משמעותי את העלאות וכול דקה חשובה לך, לך על זה.
אם הזמן לא ממש משמעותי לך ביחסית למהירות העלאה כיום של 100 מגה
אז אני פחות ממליץ לך בגלל העניין הכספי.
מה גם שתצטרך להחליף את כול הציוד הקיים שלך שיתמוך במהירות הזו.
ציוד שתומך ב-5/10 ג'יגה יקר מאוד.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4310
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #6 

12/07/2023 10:57  
avinatbezeq כתב:
מה דעתכם? יהיה איזה שהוא יתרון?

עובד הרבה עם קבצים גדולים (עשרות גי'גה) של וידאו באינרנט. אני מבין שהאפלואד עלה מ-300 מגהביט לגיגה מגה ביט. יש חוויות?
...
אם אתה "עובד הרבה עם קבצים גדולים (עשרות גי'גה) של וידאו באינרנט", אז לחיבור כזה מן הסתם יש יתרון עצום. רק מה, החלק של תשלום חודשי של החיבור זה, הוא החלק אחד מכל מה שנדרש לך בכדי לנצל אותו.
החלק האחר, הוא רק אתה יכול לדעת מה הוא. למשל יש לך מחשב בודד יחסית חדש, שאתה הולך לעבוד עם חיבור זה, מחשב שכבר כולל את הכרטיס רשת של 10GBE, אז זה דבר אחד.
דבר אחר זה, אם יש לך מספר מחשבים ישנים, שלא כוללים כרטיס כזה, וגם אתה צריך מכשיר NAS שגם ידע לעבוד עם רשת של 10GB וגם לספק את המהירות זו ונניח שגם אין לך רשת של 10GB ואפילו לא את החלק הפסיבי שלה הוא לא CAT7 מלא, אז כאן זה כבר מחיר אחר.
למשל לכל מחשב שולחני ישן תצטרך כרטיס רשת סביר של 10GBE, ואפילו כרטיס מהדור ישן כזה ב ALIEXPRESS עולה כ 600 ש''ח, גם מתג, אפילו סיני ל 8 פורטים עולה כ 1000 ש''ח, גם NAS שמתאים לכך עולה כבר לא גרוש וחצי כמו סבונייה שמשתמשים ל 1GB, אלה מחיר כבר גבוהה יותר ומצריך כבר מערך של כ 12 דיסקים מכאניים או 4 דיסקים SSD. ויש גם את החלק של תשתיות פסיביות שהוא גם תלוי במה שאתה צריך.
אבל, אם כבר לפני שנים רבות אתה כבר דאגת לחלק הפסיבי של הרשת ביתית מתאימה, אז ההשקאה שלך היום היא כבר קטנה בהרבה.

tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1172
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שליחה #7 

"אפילו כרטיס מהדור ישן כזה ב ALIEXPRESS עולה כ 600 ש''ח"
אולי התכוונת ל - 60 ש"ח :) . יש לי שניים אשר נרכשו מעלי אקספרס.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

14/07/2023 16:55  
tzah כתב:
"אפילו כרטיס מהדור ישן כזה ב ALIEXPRESS עולה כ 600 ש''ח"
אולי התכוונת ל - 60 ש"ח :) . יש לי שניים אשר נרכשו מעלי אקספרס.
...
לא, התכוונתי לאחד ישן שבאמת עובד כמו שצריך ולא לאלה של בכאילו ועם תופעות מעניינות ביותר שמגלים בהמשך. :lol:

מ-ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 171
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #9 

עוד שאלה היא האם מישהו שלא באמת צריך יותר מג׳יגה הורדה, אבל יהיה לו משמעותי ג׳יגה העלאה במקום 250 מקסימום, יכול פשוט לקחת חיבור כזה ולהשתמש בו כחיבור ג׳יגה סימטרי? מבחינה רעיונית הייתי חושב שאין סיבה שזה לא יעבוד, אבל לא שמעתי על מישהו שעושה את זה בפועל.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

15/07/2023 21:51  
מ-ב כתב:
עוד שאלה היא האם מישהו שלא באמת צריך יותר מג׳יגה הורדה, אבל יהיה לו משמעותי ג׳יגה העלאה במקום 250 מקסימום, יכול פשוט לקחת חיבור כזה ולהשתמש בו כחיבור ג׳יגה סימטרי? מבחינה רעיונית הייתי חושב שאין סיבה שזה לא יעבוד, אבל לא שמעתי על מישהו שעושה את זה בפועל.
...
מן הסתם שזה אפשרי, רק שלא הגיוני, כי, אם כבר אתה משלם על חיבור כזה, אז לפחות מחשב אחד אתה יכול כבר לחבר ישירות לציוד קצה שמסופק לך כבר ממילא, עם כרטיס רשת של 10G, בהשקעה של רכישת כרטיס רשת בודד, אפילו מהסוג הישן, של X550 של INTEL.

מ-ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

נכון, אם אתה נכון להשאיר את המחשב דולק באופן רציף על מנת שיפעל כנתב ויחזיק את שאר הרשת.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

16/07/2023 11:42  
מ-ב כתב:
נכון, אם אתה נכון להשאיר את המחשב דולק באופן רציף על מנת שיפעל כנתב ויחזיק את שאר הרשת.
...
למה בכלל? ואיך זה קשור למה ששאלת לפני זה ולמה שעניתי?

מ-ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

16/07/2023 11:44  
sys_admin כתב:
ואיך זה קשור למה ששאלת לפני זה ולמה שעניתי?
...
אולי הבנתי לא נכון, אבל ממה שהבנתי מה שמקבלים זה ממיר מדיה, הם לא מספקים נתב 10GbE, כלומר שאם מחברים את ציוד הקצה ישירות למחשב המחשב צריך להיות זה שמחבר הלאה את שאר הרשת.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

16/07/2023 11:46  
מ-ב כתב:
אולי הבנתי לא נכון, אבל ממה שהבנתי מה שמקבלים זה ממיר מדיה, הם לא מספקים נתב 10GbE, כלומר שאם מחברים את ציוד הקצה ישירות למחשב המחשב צריך להיות זה שמחבר הלאה את שאר הרשת.
...
מה שמקבלים מסלקום זה מכשיר משולב, שכולל בתוכו נתב פשוט עם WAN מסוג ONT, מתג עם מספר פורטים של 1G ועם פורט בודד של 10G, נקודת גישה WIFI ועוד כמה רכיבים באותו המכשיר. למכשיר זה ניתן לחבר התקן בודד של 10G ועוד כמה של 1G.

רק מי שרוצה להתקין נתב פרטי מתקדם יותר יכול לנסות לבקש במקום הסבונייה זו את המודול SFP+ שאותו כבר אפשר יהיה לחבר לציוד פרטי כלשהו.

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 733
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #15 

sys_admin כתב:
רק מי שרוצה להתקין נתב פרטי מתקדם יותר יכול לנסות לבקש במקום הסבונייה זו את המודול SFP+ שאותו כבר אפשר יהיה לחבר לציוד פרטי כלשהו.
...
סלקום מוכרים אותו
או שצריך לחפס באופן עצמאי?
פשוט ביטוי "לנסות לבקש" בקונטקסט כזה לא ברור לי.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

16/07/2023 23:00  
amdr1 כתב:
סלקום מוכרים אותו
או שצריך לחפס באופן עצמאי?
פשוט ביטוי "לנסות לבקש" בקונטקסט כזה לא ברור לי.
...
סלקום משכירים אותו. ולחפש אותו באופן עצמאי לא יעזור. כי גם, אם "תמצא" משהו מתאים, אז רוב הסיכויים שלא ירשמו לך אותו במערכת.
אנסה להסביר לך את הביטוי "לנסות לבקש" בקונטקסט כזה.
גם רוב הילדים במוקד שירות של סלקום וגם רוב הקבלני התקנות שלהם פשוט לא מכירים את הסוג ציוד קצה זה. וזה מהסיבה הפשוטה ביותר, שגם זמינות של חיבור של חבילה כזו בסלקום היא נמוכה ביותר מסיבות שחלק גדול של ההתקנות שלהם מתבצע על גבי רשת של בזק בכלל ומה שנשאר, זה רשת ישנה של סלקום ושאריות רשת של חח''י, שגם סלקום וגם הוט משתמשים בה. כך שהמקום היחידי שחיבור כזה זמין, הוא רק היכן שסלקום פרסו או שידרגו בחודשים האחרונים את הרשת שלהם וזה אחוז בודד מכל המקומות שבהן סלקום יכולה בכלל לבצע התקנה.
וגם באותם מקומות בודדים שהחבילה זו זמינה, אז ההתקנות הן לרוב עם נתב של סלקום.

אבל, אם אתה שואל את כל זה בגלל שאתה מעוניין בחיבור של חבילה זו, אז הדבר הפשוט ביותר היה להתקשר לסלקום ולבדוק, אם חיבור מסוג זה זמין בכלל בכתובת שלך ואם כן, אז להזמין את ההתקנה, כי התשובות כאן לא יעזור בהקשר זה עד שלא תדע שיש לך אפשרות להתקנה ולא תזמין אותה.
ואם אתה לא מתכוון להזמין את החיבור זה או, אם הוא לא זמין בכתובת שלך, אז גם התשובות אלה שלי מראש לא יהיו רלוונטיות בשבילך.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”