איזה NAS מומלץ לקנות

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
giladfri78 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
שם מלא: גלעד
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום
אני מעוניין לרכוש NAS חדש במסגרת נסיעה לאילת - עד עכשיו היה לי NAS פשוט של WD - MYCLOUD -אבל הוא היה איטי מאוד .
לאחר בדיקה שביצעתי ננעלתי על SYNOLOGY DS220+ אבל לצערי לא ניתן להשיג אותו בחנויות שמוכרות גם באילת אלה רק במחיר של 1650 בערך -בחנויות שמוכרות במרכז הארץ.
רציתי לדעת מה ההמלצה שלכם -איזה חברה עדיפה QNAP או SYNOLOGY מבחינת נוחות שימוש למשתמש מתחיל .
הNAS מיועד בעיקר לשמירת מסמכים ,תמונות, סרטים ( לגישה מרחוק) .
על איזה דגם אתם ממליצים ברמת מחירים של 1300-1800 ש"ח בשתי החברות (עדיף ברשתות גדולות שמוכרות גם באילת)
תודה על עזרתכם

Light
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 846
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #2 

אני אישית קניתי DS720+ מ Newegg הייה מבצע מעולה בזמנו

לקחתי את 720+ כי יש לו NVMe Cache וגם Plex hardware transcoding, וגם eSATA Port להוספה עתידית
וגם CPU 4 cores לעומת 2 ב-220

ממליץ יותר על Synology, יש לי נסיון לא טוב עם QNAP.
Let there be LIGHT!
---------------------------
Store by Promise DS4600 4x2TB / DS720+ 2x4TB

giladfri
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

12/07/2023 15:43  
Light כתב:
אני אישית קניתי DS720+ מ Newegg הייה מבצע מעולה בזמנו

לקחתי את 720+ כי יש לו NVMe Cache וגם Plex hardware transcoding, וגם eSATA Port להוספה עתידית
וגם CPU 4 cores לעומת 2 ב-220

ממליץ יותר על Synology, יש לי נסיון לא טוב עם QNAP.
...
מה הסיבה ש QNAP היה לא טוב? זה קשור לנוחות התפעול או לאמינות?

Light
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

פרצו לי למכשיר של ה qnap פעמיים, ופעם אחרת אפילו הצליחו להצפין (מזל שלי שעבדתי עם snapshots )
עם Synology כבר שנה - בלי בעייה בכלל, טפו טפו :)
Let there be LIGHT!

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10914
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #5 

12/07/2023 22:31  
Light כתב:
פרצו לי למכשיר של ה qnap פעמיים, ופעם אחרת אפילו הצליחו להצפין (מזל שלי שעבדתי עם snapshots )
עם Synology כבר שנה - בלי בעייה בכלל, טפו טפו :)
...
ולי יש QNAP כבר 9 שנים, ואף פעם לא פרצו אליהם (2 נאסים).
הכל שאלה של מה ואיך אתה עושה כדי שיוכלו או לא יוכלו לפרוץ אליו.
פריצות כופר קיימות גם למחשבים מבוססי לינוקס וחלונות, אז גם בהם לא תשתמש?

Light
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

12/07/2023 23:57  
Amir64 כתב:
ולי יש QNAP כבר 9 שנים, ואף פעם לא פרצו אליהם (2 נאסים).
הכל שאלה של מה ואיך אתה עושה כדי שיוכלו או לא יוכלו לפרוץ אליו.
פריצות כופר קיימות גם למחשבים מבוססי לינוקס וחלונות, אז גם בהם לא תשתמש?
...
תשמע, אני סיפרתי מהנסיון שלי.
אז אולי הייה לך מזל, או אולי הQNAP לא מחובר לרשת, או לא השתמשת באפליקציה שהייתה פרוצה.

אנחנו 3 חברים שמגבים אחד אצל השני - וכולנו החלפנו לסינולגי (בגלל הפריצות שהיו)
Let there be LIGHT!

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #7 

13/07/2023 7:57  
Light כתב:
אז אולי הייה לך מזל, או אולי הQNAP לא מחובר לרשת, או לא השתמשת באפליקציה שהייתה פרוצה.

...
שני החברות אלה הם אחים תאומים בהיבט זה של חוסר מינימלי בנושא זה של אבטחת מידע ובשחרור של Firmwares מלאות בפרצות קריטיות, שמטופלות רק בחלקן ולרוב רק זמן ארוך אחרי שהן התפרסמו גם ברבים ושיש כבר כלים אוטומטיים שמנצלים את הפרצות אלה. וזה לא מיוחד אצלן, אלה שכך זה בכל היצרני סבוניות ללקוחות הביתיים ולשוק SOHO.
בגלל זה יש מספר כללים מינימליים שנדרש לשמור עליהם בהקשר זה ושגם במשך שנים הקודמות פירטתי אותם, אבל אחזור על כמה מהם בקצרה.
1. בשום פנים, לא פותחים גישה מצד האינטרנט למכשיר זה. ( לא מבצעים הפניית פורטים נכנסים לשום שרות שרץ עליו ).
2. בשום פנים לא מחברים אותו לענן של החברה. ( לא מגדירים התחברות עליו דרך פורטל ניהול באתר של החברה, אלה אך ורק עם חשבון מקומי ).
3. דואגים לעדכן גרסאות Firmware של המכשיר.
4. למי שרוצה להתגונן גם מהצפנה של החומר ששמור על NAS זה כתוצאה מווירוסים שרצים על מחשבים מקומיים, מחברים את ה NAS על VLAN נפרד מ LAN רגיל ומגדירים כללי גישה עליו מ LAN מתאימים.
5. לא מפעילים על המכשיר שירותים לא נדרשים ומפעילים עליו את החומת אש המובנית.

אלה רק כמה כללי היגיינה פשוטים ומי שיקפיד בהם, יוריד בסדרי גודל את הסיכון להידבק .

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10914
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #8 

Light כתב:

...
בוודאי שמחובר לרשת, ומתחבר אליו מחוץ לרשת הביתית.
מה זה אפליקציה פרוצה?
משתמש באפליקציות שלא מהחנות של QNAP, וגם בדוקר.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #9 

לא הסתכלתי ממש לאחרונה, אבל נראה של-QNAP היה יתרון בחומרה ביחס למחיר. למשל, חיבורי 2.5Gbps, או מעבדי Intel גם ברמות מחיר ביניים, או יציאות HDMI.

להבנתי, Synology אולי יותר מהוקצעים מבחינת ממשק ואפשרויות תוכנה. למשל, SHR.

בדומה ל-QNAP, עוד חברה לשקול שנוטה לתת יותר חומרה ביחס למחיר: Asustore. נראה לי שאצלם יש פחות אפשרויות תוכנה.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #10 

12/07/2023 9:57  
giladfri78 כתב:
שלום
אני מעוניין לרכוש NAS חדש במסגרת נסיעה לאילת - עד עכשיו היה לי NAS פשוט של WD - MYCLOUD -אבל הוא היה איטי מאוד .
לאחר בדיקה שביצעתי ננעלתי על SYNOLOGY DS220+ אבל לצערי לא ניתן להשיג אותו בחנויות שמוכרות גם באילת אלה רק במחיר של 1650 בערך -בחנויות שמוכרות במרכז הארץ.
רציתי לדעת מה ההמלצה שלכם -איזה חברה עדיפה QNAP או SYNOLOGY מבחינת נוחות שימוש למשתמש מתחיל .
על איזה דגם אתם ממליצים ברמת מחירים של 1300-1800 ש"ח בשתי החברות (עדיף ברשתות גדולות שמוכרות גם באילת)
תודה על עזרתכם
...
הייתי אומר לך לפי מחיר. ל-Synology ו-QNAP יש ממשק הפעלה שונה אחד מהשני מן הסתם, אבל לא הייתי אומר שאחד מהם משמעותית יותר נוח או יותר מסורבל מהשני, היכולות שלהם דומות. ל-QNAP יש איזה גימיק שיש לו יציאת HDMI מאחורה, ככה שאפשר כעיקרון להשתמש בו גם כמדיה סנטר, אבל אישית הייתי ממליץ שלא לערבב שמחה בשמחה.
Light כתב:

...
אני גם כבר 7 שנים עם QNAP בלי פריצות.
בגדול אם הצפינו לך את כל ה-NAS אז כמעט בוודאות זה בגלל אחת מהסיבות הבאות -
1. לא התקנת עדכונים בזמן (לרוע המזל זה מצב די נפוץ במערכות Headless, שלרוב לא נוגעים בהן עד שמשהו לא עובד...)
2. סיסמת ה-admin חלשה או שלא שינית אותה בכלל.
3. ה-NAS עצמו בכלל לא נפרץ אלא המחשב שלך - יש הרבה מאוד Ransomware שיצפינו קבצים לא רק במחשב המקומי אלא גם בכל תיקיות הרשת שיש אליהן הרשאות כתיבה. כעיקרון יש ל-QNAP אפשרות של Snapshots כדי להתמודד עם זה, אבל אני אישית ממליץ בחום פשוט לגבות לענן באופן אוטומטי, מה שגם נתמך.
אגב, משהו מעניין שקרה בשנה שעברה - בינואר 2022 הופיע Ransomware בשם Deadbolt, שהשתמש בפרצה ב-QNAP כדי לקפוץ מ-NAS ל-NAS. התגובה של QNAP היתה להשתמש במשהו שלא היה ידוע קודם - מסתבר שיש לה את האפשרות לכפות עדכון במקרים מסויימים, אפילו אם העדכונים האוטומטיים מבוטלים. היו אנשים שהתעצבנו מזה של-QNAP יש גישה כזאת (ובמיוחד על זה שהיא לא פרסמה את זה), כמו גם על זה שה-NAS שלהם אתחל את עצמו באופן לא צפוי כדי להתקין את העדכון, אבל העובדה היא שה-Ransomware שהתפשט כמו אש והדביק אלפי מערכות נעצר תוך יום.

בכל מקרה בין אם בחרת ב-Synology או QNAP הנה כמה דברים שרצוי לעשות כדי לאבטח אותו -
1. לשנות את סיסמת ה-admin למשהו חזק ורצוי גם את שם המשתמש.
2. להפעיל עדכונים אוטומטיים - למרות מה שרשמתי למעלה על הגישה של QNAP לכפות עדכונים, היא עושה את זה רק אם כבר יש Ransomware שמנצל את הפרצה בפועל ומתפשט באינטרנט. מי שמתקין עדכונים באופן שוטף לרוב יקבל את התיקון לפני שזה קורה.
3. להירשם לשירות ענן כלשהו (Dropbox, Google Drive, OneDrive וכו') ולהגדיר סנכרון אוטומטי בין ה-NAS לענן, לכל הפחות של מסמכים, תמונות וכל דבר שיצרת בעצמך ולכן אתה לא יכול פשוט להוריד שוב מהאינטרנט. זה קריטי לא רק לאבטחה, אלא גם למקרה של שגיאות וקריסות של הדיסקים (ולא, RAID זה לא תחליף לגיבוי).
4. לא לפתוח פורטים נכנסים ל-NAS מהאינטרנט.
5. לא לחבר את ה-NAS לענן של החברה שמאפשר אליו גישה מרחוק. זה לא הרבה יותר מאובטח מלפתוח אליו פורט נכנס.

אם אתה רוצה גישה ל-NAS מרחוק הדרך המאובטחת היחידה היא להתקין VPN נכנס, שרק דרכו אפשר לגשת ל-NAS. רצוי שה-VPN יהיה מותקן לא על ה-NAS עצמו אלא על הראוטר, ככה שאתה חייב להקים את חיבור ה-VPN לפני שבכלל יש לך אפשרות לתקשר עם ה-NAS. זה מה שאני עושה.

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4851
נתן תודות: 370 פעמים
קיבל תודות: 188 פעמים

שליחה #11 

12/07/2023 9:57  
giladfri78 כתב:
שלום
תודה על עזרתכם
...
מה רכשת בסוף? והאם מרוצה?
מתלבט גם לקראת נסיעה לאילת בין ה220+ לבין QNAP עם 4 כוננים כמו ה Ts-433 של QNAP

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”