החלפת מזגן ישן בחדש - אפשר להשתמש בצנרת הישנה?
החלפתי מזגן ישן (12 שנים) בחדש ואני שוקל אם אפשר להשתמש בצנרת הישנה?
הקטרים של צינורות הגז מתאימים, וכמובן שנקפיד לעשות שטיפת חנקן, וואקום וכו'...
השאלה אם יש סיכוי לירידה בביצועים או חלילה תקלות, בכל זאת צנרת בת 12.
סיפור גדול להעביר את הצנרת מחדש, ולכן ההתלבטות.
הקטרים של צינורות הגז מתאימים, וכמובן שנקפיד לעשות שטיפת חנקן, וואקום וכו'...
השאלה אם יש סיכוי לירידה בביצועים או חלילה תקלות, בכל זאת צנרת בת 12.
סיפור גדול להעביר את הצנרת מחדש, ולכן ההתלבטות.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
אם הצינור עובד אז הוא עובד.
אם אין דליפות או נזקים והבידוד תקין צנרת נחושת יכולה להחזיק יותר ממזגן או מהבית.
יש חימומים תת רצפתיים של מים עם צנרת מנחושת שעובדים מעל חמישים שנה.....
במחשבה שניה ונוספת- מה עם כבל החשמל/פיקוד? איך תשחיל אותו בנפרד? או שגם שם הצמות והכבלים מתאימים?
אם אין דליפות או נזקים והבידוד תקין צנרת נחושת יכולה להחזיק יותר ממזגן או מהבית.
במחשבה שניה ונוספת- מה עם כבל החשמל/פיקוד? איך תשחיל אותו בנפרד? או שגם שם הצמות והכבלים מתאימים?
נערך לאחרונה על ידי Borderline1 ב 29/06/2023 16:54, נערך פעם 1 בסך הכל.
29/06/2023 15:52Borderline1 כתב: אם הצינור עובד אז הוא עובד.
במחשבה שניה ונוספת- מה עם כבל החשמל/פיקוד? איך תשחיל אותו בנפרד? או שגם שם הצמות והכבלים מתאימים?...
אין דליפת גז, הבעיה שהמזגן הישן הפסיק לקרר (אבל מחמם), ויכול להיות שצינור הנחושת סתום חלקית, ומכאן החשש לגביו.
לגבי חשמל - יש כבל 4 גידים, 3 חשמל ואחד פיקוד, כאן לא אמורה להיות בעיה, בתקוה...
אני זוכר איזה קטע עם צנרת מחומרים שונים למזגנים ישנים יותר. אולי בגלל שינוי בגז או משהו כזה... (אולי ניחשת שגם אני לא איש מקצוע)
אז אולי זה משהו שכדאי לבדוק
אז אולי זה משהו שכדאי לבדוק
"Friendship is like peeing on yourself: everyone can see it, but only you get the warm feeling that it brings"
BSD
BSD
בעיקרון צינור נחושות עמיד ואין צורך להחליף. כיוון שרוב הסיכויים שאת ה עובר מגז ישן לגז חדש, חובה לבצע שטיפה טובה של הצנרת כדי שלא ישארו שאריות שמן בצינורות.
דבר נוסף יכול להיות שיש הבדר בקוטר של הצינורות בין המזגן החדש לישן. במקרה זה אין ברירה אלא להחליף
דבר נוסף יכול להיות שיש הבדר בקוטר של הצינורות בין המזגן החדש לישן. במקרה זה אין ברירה אלא להחליף