בשעה טובה ומוצלחת הסיבים מגיעים אליי, מה צריך להכין?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
SZLTF פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 180
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #1 

יש לי מודם ראוטר אלחוטי TP-Link AX1800 VDSL Whole Home Mesh Wi-Fi 6 Deco X20-DSL
שנאמר לי כשקניתי אותו שהוא יתאים לסיב אופטי,
כדאי להתחבר לבזק או לחברה אחרת?
מה צריך להכין/להזמין?
תודה מראש

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4787
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 767 פעמים

שליחה #2 

אני ממליץ להתחבר לסלקום או לפרטנר שיתנו לך מתאם סיב שאליו תחבר את ה-deco בכבל רשת וזהו

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #3 

28/06/2023 12:56  
SZLTF כתב:
יש לי מודם ראוטר אלחוטי TP-Link AX1800 VDSL Whole Home Mesh Wi-Fi 6 Deco X20-DSL
שנאמר לי כשקניתי אותו שהוא יתאים לסיב אופטי,
כדאי להתחבר לבזק או לחברה אחרת?
מה צריך להכין/להזמין?
תודה מראש
...
קודם כל בקשר לראוטר - אם מדובר בראוטר משולב מודם DSL שאמרו לך שהוא מתאים לסיב אז כנראה שיש אפשרות לבטל את המודם ולהפוך את אחת מכניסות ה-Ethernet שלו לכניסת WAN. אתה עדיין תצטרך מתאם אופטי. מה שכן, אני נתקלתי בכמה ראוטרים משולבים כאלה שהתמיכה שלהם בסיב היתה רק על הנייר. זה קרה לי כשאני עברתי מ-DSL לאנלימיטד. היה לי ראוטר TD-W9980, וכשהשתמשתי בפונקציה של הפיכת אחד הפורטים ל-WAN הוא בקושי סחב 10 מגה. נראה שלא באמת חשבו שמישהו ישתמש בפונקציה הזאת. בכל אופן, ייתכן שאצלך זה דווקא יעבוד בסדר אז ברור ששווה לבדוק לפני שקונים ראוטר חדש, אבל אם אחרי שאתה עובר לסיב אתה מגלה שהראוטר בקושי סוחב אז תדע למה.

לגבי הספקית - אם אתה רוצה להשתמש בראוטר הפרטי שלך אז הספקית היחידה שלא עושה עם זה צרות בכלל היא פרטנר - אבל עד כמה שידוע לי לפרטנר יש תשתית עצמאית לגמרי והיא לא משתמשת בסיבים של בזק ו/או אנלימיטד, ככה שיכול להיות שהסיב שלה עדיין לא הגיע אליך ולכן לא תהיה לך האפשרות.
אם מדובר בסיב בזק אז עד כמה שידוע לי הספקיות הגדולות בזק וסלקום מעקמות את האף אבל יתנו לך להשתמש בראוטר פרטי אם תתעקש. בסלקום יביאו לך מתאם סיב מתוצרת נוקיה שאתה מחבר לסיב מצד אחד ובכבל לראוטר מצד שני. אתה חייב להשתמש במתאם שלהם, אבל מכיוון שזה מתאם "טיפש" זה לא מפריע. אם לא השתנה משהו הוא בהשאלה (כלומר אתה צריך להחזיר אותו אם אתה מתנתק) אבל בחינם. בעבר אנשים דיווחו על בעיות עם טכנאים שלא ידעו להתקין את המתאם והתעקשו על ראוטר. מקווה שהיום המצב יותר טוב.
אם מדובר בבזק אתה צריך לקנות מהם SFP ב-180₪. SFP זה מודול קטן שהסיב מתחבר אליו והוא נכנס לתוך ממיר אופטי או ראוטר תומך סיב. אתה חייב להשתמש ב-SFP של בזק, אבל המתאם האופטי הוא ציוד פרטי (כלומר אתה צריך לקנות גם אותו, יש ב-KSP בגרושים).

tolaat01
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 347
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #4 

28/06/2023 23:14  
NegativeIQ כתב:
קודם כל בקשר לראוטר - אם מדובר בראוטר משולב מודם DSL שאמרו לך שהוא מתאים לסיב אז כנראה שיש אפשרות לבטל את המודם ולהפוך את אחת מכניסות ה-Ethernet שלו לכניסת WAN. אתה עדיין תצטרך מתאם אופטי. מה שכן, אני נתקלתי בכמה ראוטרים משולבים כאלה שהתמיכה שלהם בסיב היתה רק על הנייר. זה קרה לי כשאני עברתי מ-DSL לאנלימיטד. היה לי ראוטר TD-W9980, וכשהשתמשתי בפונקציה של הפיכת אחד הפורטים ל-WAN הוא בקושי סחב 10 מגה. נראה שלא באמת חשבו שמישהו ישתמש בפונקציה הזאת. בכל אופן, ייתכן שאצלך זה דווקא יעבוד בסדר אז ברור ששווה לבדוק לפני שקונים ראוטר חדש, אבל אם אחרי שאתה עובר לסיב אתה מגלה שהראוטר בקושי סוחב אז תדע למה.

לגבי הספקית - אם אתה רוצה להשתמש בראוטר הפרטי שלך אז הספקית היחידה שלא עושה עם זה צרות בכלל היא פרטנר - אבל עד כמה שידוע לי לפרטנר יש תשתית עצמאית לגמרי והיא לא משתמשת בסיבים של בזק ו/או אנלימיטד, ככה שיכול להיות שהסיב שלה עדיין לא הגיע אליך ולכן לא תהיה לך האפשרות.
אם מדובר בסיב בזק אז עד כמה שידוע לי הספקיות הגדולות בזק וסלקום מעקמות את האף אבל יתנו לך להשתמש בראוטר פרטי אם תתעקש. בסלקום יביאו לך מתאם סיב מתוצרת נוקיה שאתה מחבר לסיב מצד אחד ובכבל לראוטר מצד שני. אתה חייב להשתמש במתאם שלהם, אבל מכיוון שזה מתאם "טיפש" זה לא מפריע. אם לא השתנה משהו הוא בהשאלה (כלומר אתה צריך להחזיר אותו אם אתה מתנתק) אבל בחינם. בעבר אנשים דיווחו על בעיות עם טכנאים שלא ידעו להתקין את המתאם והתעקשו על ראוטר. מקווה שהיום המצב יותר טוב.
אם מדובר בבזק אתה צריך לקנות מהם SFP ב-180₪. SFP זה מודול קטן שהסיב מתחבר אליו והוא נכנס לתוך ממיר אופטי או ראוטר תומך סיב. אתה חייב להשתמש ב-SFP של בזק, אבל המתאם האופטי הוא ציוד פרטי (כלומר אתה צריך לקנות גם אותו, יש ב-KSP בגרושים).
...
היי NegativeIQ
אני באותו מצב עם אותו ראוטר ולא הצלחתי להתחבר איתו לממיר סיב עם חייגן pppoe .
כרגע מחובר עם ראוטר tp-link c6u וחייגן pppoe.
אשמח אם תפרט יותר כיצד להפוך אחת מיציאות האטרנט לwan

SZLTF פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 180
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #5 

NegativeIQ כתב:

...
תודה על ההסבר המפורט,
למיטב ידיעתי, התשתית שתגיע אליי בקרוב היא של בזק,
אז אצטרך לקנות מהם SFP וגם מתאם אופטי?
זה המתאם?
https://ksp.co.il/web/item/141236&appke ... 3uEALw_wcB

יש מצב שאתה עושה תרשים של החיבורים?

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4787
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 767 פעמים

שליחה #6 

ברור שתשתית חדשה היא של בזק כי אף אחד אחר לא פורס כרגע. כמו שכבר כתבתי, עדיף (זול ופשוט) להתחבר לסלקום או לפרטנר על תשתית בזק וככה גם לקבל מחיר טוב יותר, גם מתאם סיב מהם (בסלקום חינם ובפרטנר בשכירות של 5 שקלים בחודש) וגם לקבל כתובת ip אמיתית. לא צריך ציוד נוסף

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #7 

29/06/2023 8:43  
SZLTF כתב:
תודה על ההסבר המפורט,
למיטב ידיעתי, התשתית שתגיע אליי בקרוב היא של בזק,
אז אצטרך לקנות מהם SFP וגם מתאם אופטי?
זה המתאם?
https://ksp.co.il/web/item/141236&appke ... 3uEALw_wcB

יש מצב שאתה עושה תרשים של החיבורים?
...
בזק לא מוכרת מתאם אופטי, רק SFP, ואת ה-SFP אתה חייב לקנות מהם כי הם לא יבצעו אקטיבציה ל-SFP פרטי.
המתאם האופטי שבקישור ששמת אמור לעשות את העבודה.

מ-ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 171
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #8 

NegativeIQ כתב:
...
לא מדויק, פרטנר גם עובדים על גבי בזק. ממש אתמול באו והתקינו אצל דודים שלי בבניין ליד. מבחינת נתב פרטי, הם כמו סלקום יחייבו לקחת מהם את הממיר, אבל זה בשכירות בעלות ₪5 בחודש. לא הייתי ממליץ להתחבר לבזק, הם היקרים ביותר. חוץ מסלקום ופרטנר, אפשר גם להתחבר על גבי בזק לגילת טלקום, החבילות שלהם הכי זולות. מבחינת נתב פרטי הם מאפשרים להתחבר עם כל ציוד שנמצא ברשימה המאושרת של בזק (כולל ה־SFP שבזק מוכרים), והם גם מוכרים ממירים (מקבילים לאלה של סלקום ופרטנר) בעלות חד פעמית של ₪150.

מ-ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 171
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #9 

29/06/2023 19:29  
NegativeIQ כתב:
בזק לא מוכרת מתאם אופטי, רק SFP, ואת ה-SFP אתה חייב לקנות מהם כי הם לא יבצעו אקטיבציה ל-SFP פרטי.
המתאם האופטי שבקישור ששמת אמור לעשות את העבודה.
...
האמת שאני מכיר מישהו שכן קנה את ממיר המדיה (TP-Link MC220L אאל״ט) מבזק ביחד עם ה־SFP, אמנם במחיר מעט יקר יותר ממה שאפשר למצוא במקומות אחרים. והם כן יבצעו אקטיבציה לכל ציוד שנמצא ברשימת הציוד המאושר שלהם, למשל ה־F601 של ZTE.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”