האם עם 8600 GTS יש צורך בPureVideo ?
-
Shayosef
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5891
- נתן תודות: 443 פעמים
- קיבל תודות: 242 פעמים
שלום,
אני די מבולבל עם עניין האצת החומרה של כרטיס המסך שלי.
האם כדאי לי להתקין PureVideo או ששימוש בדרייברים האחרונים (כרגע בטא) שמשלבים תמיכה ב HD ה - 163, בעצם יציעו לי את אותה האיכות/השיפור ?
http://www.nvidia.com/object/winvista_x86_163.44.html
"Added HD video post-processing for H.264, VC-1 and MPEG-2 HD content on GeForce 8500 series products"
ובהזדמנות זאת אני מעוניין לדעת מה לדעתכם הוא המקודד האיכותי ביותר לצפיה בH264 , האם זהו CoreAVC או Cyberlink שמגיע עם ה PDVD (יש לי מחשב חזק יחסית)
כיוון שאני בינתיים לא מצליח לגבש החלטה בנושא, ניסיתי את שניהם אבל אני זקוק לדעה נוספת
תודה
אני די מבולבל עם עניין האצת החומרה של כרטיס המסך שלי.
האם כדאי לי להתקין PureVideo או ששימוש בדרייברים האחרונים (כרגע בטא) שמשלבים תמיכה ב HD ה - 163, בעצם יציעו לי את אותה האיכות/השיפור ?
http://www.nvidia.com/object/winvista_x86_163.44.html
"Added HD video post-processing for H.264, VC-1 and MPEG-2 HD content on GeForce 8500 series products"
ובהזדמנות זאת אני מעוניין לדעת מה לדעתכם הוא המקודד האיכותי ביותר לצפיה בH264 , האם זהו CoreAVC או Cyberlink שמגיע עם ה PDVD (יש לי מחשב חזק יחסית)
כיוון שאני בינתיים לא מצליח לגבש החלטה בנושא, ניסיתי את שניהם אבל אני זקוק לדעה נוספת
תודה
אם אתה רוצה האצת חומרה בפריסה של H264, אתה צריך את PDVD, ב COREAVC לא תקבל האצה בפריסה. היות והמחשב שלך חזק זה לא ממש קריטי, מבחינת איכות התמונה לא אמור להיות הבדל ממשי בין השניים.
יכולות ה PUREVIDEO שציטטת שם מתקבלות עם התקנת הדרייברים, אין משהו אחר להתקין.
יכולות ה PUREVIDEO שציטטת שם מתקבלות עם התקנת הדרייברים, אין משהו אחר להתקין.
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
יתכן ו NVIDIA גם תומכים בפיענוח חומרה ב VC1? מה שרשום הוא מאד מבלבל
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
בפרוש אין בכרטיסים האלה תמיכה ב-VC1.droren כתב:יתכן ו NVIDIA גם תומכים בפיענוח חומרה ב VC1? מה שרשום הוא מאד מבלבל...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
TheCoolest, בפרוש יש, רק לא מלא.
בוא נעשה קצת סדר עם PureVideo.
ל NVIDIA יש מוצר תוכנה לפענוח mpeg2 שאותו קונים בנפרד וששמו PureVideo. הוא מותאם לעבודה עם כרטיסים של NVIDIA. המוצר עובד רק ב XP.
על מנת לאפשר פענוח בחומרה NVIDIA דאגה לחשוף דרך הדרייברים שלהם את היכולות להאצה ולכל המכלול הזה הם גם קראו PureVideo. החשיפה הזאת מתועדת למפתחים ומאפשרת גם ליצרני מפענחים חיצוניים - כגון cyberlink , לפנות לכרטיס כדי לקבל האצה לפענוח.
עם הזמן NVIDIA הוסיפו בכרטיסים שלהם את האפשרות להאצה בחומרה של VC-1 ו H.264 ודאגו לחשוף את אפשרויוות ההאצה דרך הדרייברים בנוסף להאצת ה mpeg2 שהייתה כבר קיימת. למכלול הזה הקיים בכל הדרייברים החדשים והנתמכים בכרטיסי מסך מסדרת 6XXX (מלבד ה 6800) עבור VC-1 ובסדרת ה 8XXX (מלבד ה 8800) עבור H.264, קוראים PureVideo HD. גרסאות ה PowerDVD האחרונות יודעות לפנות לכרטיסים דרך הדרייברים. במילים אחרות, PureVideo HD אינו מוצר אלא סט של יכולות הגלומות בכרטיסים החדשים של NVIDIA והנחשפים דרך הדרייברים.
בחזרה לדעה השגויוה שאין האצה ל VC-1. ההאצה קיימת אבל NVIDIA בחרה, משיקוליה שלה, שלא לתמוך בפענוח בחומרה בכל הפונקציות הנדרשות לפענוח. מכל מקום, בפענוח VC-1 הנטל על המעבד הוא בסביבות ה 15-30% בלבד גם בלי לתמוך בכל הפונקציות בחומרה. כאמור, בסדרת ה 8XXX הוסיפו שיפורים לפענוח בחומרה אבל הגיעו לתמיכה מלאה רק בשביל H.264. פענוח ה VC-1 נשאר במצבו החלקי הקודם.
בוא נעשה קצת סדר עם PureVideo.
ל NVIDIA יש מוצר תוכנה לפענוח mpeg2 שאותו קונים בנפרד וששמו PureVideo. הוא מותאם לעבודה עם כרטיסים של NVIDIA. המוצר עובד רק ב XP.
על מנת לאפשר פענוח בחומרה NVIDIA דאגה לחשוף דרך הדרייברים שלהם את היכולות להאצה ולכל המכלול הזה הם גם קראו PureVideo. החשיפה הזאת מתועדת למפתחים ומאפשרת גם ליצרני מפענחים חיצוניים - כגון cyberlink , לפנות לכרטיס כדי לקבל האצה לפענוח.
עם הזמן NVIDIA הוסיפו בכרטיסים שלהם את האפשרות להאצה בחומרה של VC-1 ו H.264 ודאגו לחשוף את אפשרויוות ההאצה דרך הדרייברים בנוסף להאצת ה mpeg2 שהייתה כבר קיימת. למכלול הזה הקיים בכל הדרייברים החדשים והנתמכים בכרטיסי מסך מסדרת 6XXX (מלבד ה 6800) עבור VC-1 ובסדרת ה 8XXX (מלבד ה 8800) עבור H.264, קוראים PureVideo HD. גרסאות ה PowerDVD האחרונות יודעות לפנות לכרטיסים דרך הדרייברים. במילים אחרות, PureVideo HD אינו מוצר אלא סט של יכולות הגלומות בכרטיסים החדשים של NVIDIA והנחשפים דרך הדרייברים.
בחזרה לדעה השגויוה שאין האצה ל VC-1. ההאצה קיימת אבל NVIDIA בחרה, משיקוליה שלה, שלא לתמוך בפענוח בחומרה בכל הפונקציות הנדרשות לפענוח. מכל מקום, בפענוח VC-1 הנטל על המעבד הוא בסביבות ה 15-30% בלבד גם בלי לתמוך בכל הפונקציות בחומרה. כאמור, בסדרת ה 8XXX הוסיפו שיפורים לפענוח בחומרה אבל הגיעו לתמיכה מלאה רק בשביל H.264. פענוח ה VC-1 נשאר במצבו החלקי הקודם.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
OK, יכול להיות שלא ההיתי מספיק ברור. הכוונה המקורית שלי היתה לפיענוח בחומרה.
האצת חומרה יש בכל כרטיס עכשיווי. כולל ATI וNV לכן לא טרחתי לציין את זה.
פיענוח בחומרה יש ל-8400\8500\8600 ולHD2400\2600.
לATI יש תמיכה בפיענוח של שני הפורמטים.
לNV יש תמיכה בפיענוח של H264 בלבד.
חוץ מזה droren שאל אם יש בכרטיסים האלה פיענוח ואמרתי שאין.
האצת חומרה יש בכל כרטיס עכשיווי. כולל ATI וNV לכן לא טרחתי לציין את זה.
פיענוח בחומרה יש ל-8400\8500\8600 ולHD2400\2600.
לATI יש תמיכה בפיענוח של שני הפורמטים.
לNV יש תמיכה בפיענוח של H264 בלבד.
חוץ מזה droren שאל אם יש בכרטיסים האלה פיענוח ואמרתי שאין.
- droren
- חבר מביא חבר

יש פיענוח חומרתי אבל לא מושלם
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אז זהו, יש האצת חומרה, אבל אין פיענוח.droren כתב:יש פיענוח חומרתי אבל לא מושלם...
האצת חומרה זה בעצם עיבוד התמונה וכל מה שקשור לזה, זה קורה אחרי שעושים את הפיענוח מקובץ על הHDD לSTREAM של וידאו.
בכרטיסי NV יש פיענוח + האצה של תוכן H264. תוכן VC1 רק עובר את העיבוד לאחר שהמעבד פיענח את המידע.
- droren
- חבר מביא חבר

מה מבחינתך ההבדל בין האצה לפיענוח
שאתה מקודד סרט בזמן אמת התמונה עוברת פיענוח שחלק ממנו זה עיבוד התמונה
שאתה מקודד סרט בזמן אמת התמונה עוברת פיענוח שחלק ממנו זה עיבוד התמונה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
TheCoolest, הפענוח הוא מושלם כי אחרת לא היית רואה או שומע דבר. ההאצה בחומרה של הפענוח היא חלקית. עד כמה שאני זוכר הפונקציות הנתמכות בחומרה הן motion compensation ו iDCT אבל הוא לא תומך ב in-loop deblocking (יכול להיות שאני טועה כאן). גם עם האצה בחומרה חלקית ל VC-1 המעבד שלך בקושי יעבוד ב 30%, אז מה הבעיה בדיוק?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.