Focal spectral
-
Ido.b
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 247
- שם מלא: עידו בנטוב
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
שלום לכל האודיופילם,בכוונתי לרכוש את הרמקולים המהדורה המיוחד לרגל 40 שנה של חברת פוקל.
אשמח לתובנות הערות והארות לגבי הרסיבר הנכון בעבורם.
אני חשבתי על ה x3800 של דנון.
תודה לכל המגיבים.
תודה לכל המגיבים.
רמקולים מעולים, במחיר שלהם אם אתה נשאר עם הדנון יש דברים שיישמעו טוב מהם ברבע כסף.
אם תשים פרה/פאוור מקדימה ועיקר השימוש זה לסטריאו + אקוסטיקה נכונה, אז אולי כן, וגם אז ... יש עדיין דברים שיישמעו טוב מהם בחצי כסף.
להעמיד רמקול ב 40 אלף לא מבטיח לך כלום ואפילו ההיפך, תצטרך ציוד מתאים בשביל לנצל אותם כמו שצריך ולהוציא מהם את המיטב. ואלו לא רמקולים שמשדכים לרסיבר בדיוק מאותה סיבה.
בהצלחה.
אם תשים פרה/פאוור מקדימה ועיקר השימוש זה לסטריאו + אקוסטיקה נכונה, אז אולי כן, וגם אז ... יש עדיין דברים שיישמעו טוב מהם בחצי כסף.
להעמיד רמקול ב 40 אלף לא מבטיח לך כלום ואפילו ההיפך, תצטרך ציוד מתאים בשביל לנצל אותם כמו שצריך ולהוציא מהם את המיטב. ואלו לא רמקולים שמשדכים לרסיבר בדיוק מאותה סיבה.
בהצלחה.
-
Ido.b
- חבר פעיל מאוד

האמת שאני קונה אותם כמעט בחצי מחיר כיד 221/06/2023 20:07Moshe984 כתב: רמקולים מעולים, במחיר שלהם אם אתה נשאר עם הדנון יש דברים שיישמעו טוב מהם ברבע כסף.
בהצלחה....
אשמח לרמקולים כרפרנס.אז למה משדכים אותם?
לרוב מי שמשקיע 40 אלף שקל ברמקולים, גם משקיע במקביל בציוד יוקרתי יותר מAVR במחיר ביניים. זה לא אומר שחייבים. ציוד יוקרתי הוא לעיתים קרובות הרבה בלינג והתרומה שלו לא תמיד ביחס ישיר להשקעה (תלוי כמובן את מי אתה שואל).
אם השימוש המרכזי המיועד הוא לקולנוע ביתי, האם מתוכננים עוד רכיבים כמו סנטר, סאבוופר, סראונדים, אטמוס וכו? כמו כן מה מקורות הצפיה והשמע?
אם השימוש המרכזי המיועד הוא לקולנוע ביתי, האם מתוכננים עוד רכיבים כמו סנטר, סאבוופר, סראונדים, אטמוס וכו? כמו כן מה מקורות הצפיה והשמע?
Jack of some trades, master of none
-
Ido.b
- חבר פעיל מאוד

תודה על התמיכה הנפשית חח הרגעת אותי.
לא מתכוון להשקיע באטמוס וכרגע גם לא ברמקולים אחוריים ועם הרמקולים הללו אין צורך בסאב,הרמקולים הללו מוציאים תדר של 30 והאוזן האנושית יכולה עד 40 בערך.
מקור הצפייה הוא קבצי m2ts או remux
(לא דרך מכשיר בלו ריי ייעודי)
לא מתכוון להשקיע באטמוס וכרגע גם לא ברמקולים אחוריים ועם הרמקולים הללו אין צורך בסאב,הרמקולים הללו מוציאים תדר של 30 והאוזן האנושית יכולה עד 40 בערך.
(לא דרך מכשיר בלו ריי ייעודי)
כאמור, תלוי את מי אתה שואל, לכל אחד יש דעות, ציפיות ודרישות אחרות.21/06/2023 22:27Ido.b כתב: תודה על התמיכה הנפשית חח הרגעת אותי.
(לא דרך מכשיר בלו ריי ייעודי)...
לכאורה הרמקולים נצילים (db 91 ב8 אוהם) ולא ידרשו הגברה מפלצתית, ואם יש צורך, אפשר להוסיף מגבר חיצוני. הרבה תלוי באיזה ווליום אתה שומע, החלל, המרחק וכו. קח בחשבון שעם זוג רמקולים לא לא מקבל חוויית סראונד מלאה, אבל עם AVR ניתן להוסיף עוד רמקולים בהמשך.
לפי המפרט של החברה המרמקול מסוגל לרדת עד ל34 הרץ שזה מכובד לרמקול רגיל, אבל לא יספק חובבי תדרים נמוכים.
תדרים הופכים פחות כיווניים ככל שהם נמוכים יותר ואין יותר מידי גמישות במיקום בתצורה של שני רמקולים. גם במקרה הזה כמובן שתוכל להוסיף סאבוופר בהמשך אם תרגיש שאתה רוצה יותר. לא יודע עד איזה תדר האוזן האנושית שומעת, אבל התדרים הנמוכים יותר הם לאו דווקא לשמוע כמו להרגיש את ויברציות האוויר שנוצרים מהם.
Jack of some trades, master of none
לא אוהב לתייג רמקולים לפי רמת המחיר שלהם(במיוחד שישנם כאלו ואחרים שאינם משקפים את המחיר),יחד עם זאת לרוב רמקולים ברמות הנ"ל וצפונה דורשים הגברה מאוד איכותית על מנת למצות את הפוטנציאל שלהם.
בקצרה,לדעתי מתי שהוא בעקומת הזמן מאוד יגרד לך לשדך להם מגבר סטריאו משולב או פאוור.
נ"ב:לא יצא לי לשמוע את הדגם הנ"ל אך נראה מאוד מרשים.תתחדש!
בקצרה,לדעתי מתי שהוא בעקומת הזמן מאוד יגרד לך לשדך להם מגבר סטריאו משולב או פאוור.
נ"ב:לא יצא לי לשמוע את הדגם הנ"ל אך נראה מאוד מרשים.תתחדש!
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7653
- נתן תודות: 487 פעמים
- קיבל תודות: 886 פעמים
האוזן מזהה עד 20HZ21/06/2023 22:27Ido.b כתב: לא מתכוון להשקיע באטמוס וכרגע גם לא ברמקולים אחוריים ועם הרמקולים הללו אין צורך בסאב,הרמקולים הללו מוציאים תדר של 30 והאוזן האנושית יכולה עד 40 בערך....
הרמקולים האלה מגיעים עד 34 הרץ ב +/-3DB שזה די מכובד, אבל סאב טוב ישלים לך לפחות עד 20 הרץ. זה הפרש די משמעותי במיוחד אם
אם המטרה היא סרטים, ושם ההבדל ניכר.
-
Ido.b
- חבר פעיל מאוד

האמת שעכשיו שמעתי בשנית ואני מתלבט,יש להם סאונד קצת מהודק מדי והם מאוד מדוייקים אבל אשמח להצעות לרמקולים(בהנחה שיש כאלה) שהם קצת יותר פתוחים בסאונד אבל לא יותר מדי.23/06/2023 13:55mulder כתב: האוזן מזהה עד 20HZ
הרמקולים האלה מגיעים עד 34 הרץ ב +/-3DB שזה די מכובד, אבל סאב טוב ישלים לך לפחות עד 20 הרץ. זה הפרש די משמעותי במיוחד אם
אם המטרה היא סרטים, ושם ההבדל ניכר....
המונחים שלך גדולים עלי.
הדוק מה? הבאס? זה טוב.
פתוח מה? יותר גבוהים?
מה ששמעת בחנות / בסלון אחר ישמע אחרת לחלוטין
בבית שלך. קח בחשבון.
וזה לא משנה איזה רמקול תבחר לבסוף.
נכון שלשמוע טרם הרכישה יותר טוב מלא לשמוע בכלל.
ציינת שאתה שוקל לקנות אותם מיד שניה בתקציב של
בערך 15-20 אלף שח. יש המון המוןןןן רמקולים טובים
בתקציב הזה. גם חדשים.
הדוק מה? הבאס? זה טוב.
פתוח מה? יותר גבוהים?
בבית שלך. קח בחשבון.
בתקציב הזה. גם חדשים.
-
Ido.b
- חבר פעיל מאוד

בדיוק..וזו הבעיה,המבחר עצום וזה בלתי אפשרי ללכת ולשמוע את כל החברות והדגמים,לשם כך אני נעזר בפורום,להסתמך על אנשים שיש להם ידע וניסיון בתחום אבל נכון לעכשיו אין לי מספיק רפרנסים.23/06/2023 20:38LiorShap כתב: המונחים שלך גדולים עלי.
הדוק מה? הבאס? זה טוב.
פתוח מה? יותר גבוהים?
בבית שלך. קח בחשבון.
בתקציב הזה. גם חדשים....
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7653
- נתן תודות: 487 פעמים
- קיבל תודות: 886 פעמים
כדי שתוכל לעשות לעצמך סדר אני מציע שתקבע בחנות מתמחה, תבקש שיתנו לך זמן לבחון כמה דגמים אחד מול השני עם סרטים/מוזיקה שאתה מכיר. זאת הדרך הכי טובה כדי לקבל מושג ולצמצם קצת את האפשרויות.24/06/2023 10:10Ido.b כתב: בדיוק..וזו הבעיה,המבחר עצום וזה בלתי אפשרי ללכת ולשמוע את כל החברות והדגמים,לשם כך אני נעזר בפורום,להסתמך על אנשים שיש להם ידע וניסיון בתחום אבל נכון לעכשיו אין לי מספיק רפרנסים....
אולי תקבל כאן הרבה עצות בפורום אבל זה לא כמו ללכת ולהקשיב בעצמך.
למה לא לרכוש עם ההגברה שאיתה הודגמו בחנות?21/06/2023 17:38Ido.b כתב: שלום לכל האודיופילם,בכוונתי לרכוש את הרמקולים המהדורה המיוחד לרגל 40 שנה של חברת פוקל.
תודה לכל המגיבים....
או לבקש מהם הדגמה עם הרסיבר שאתה רוצה לרכוש?