שאלה לגבי חיבור ראוטר - מבקש הסבר בסיסי.

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
omerts פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 225
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

אודה לעזרתכם. נתקלתי בבעיה עם הראוטר שיש לי - AX20. (מופיע בפוסט אחר). נאמר לי שצריך לעשות עדכון קושחה. הצרה היא שאני לא זוכר מה הסיסמא (לא admin). הפתרון היחיד הוא לעשות ריסט ולהביא חזרה לנתוני יצרן. מכיוון שאני לא בטוח שיש לי מספיק ידע כדי להכניס את ההגדרות הדרושות כדי לחבר חזרה את הראוטר, חשבתי על האפשרות אשר אני לא יודע עד כמה היא ניתנת לביצוע שכן כפי שציינתי הידע שלי בנושא פחות ממצומצם - חשבתי שלגיבוי, כדי שלא אשאר בלי אינטרנט - אם ניתן לחבר את הראוטר הקודם שלי D LINK דגם DSL G256DG. אני מודע לזה שזה ראוטר שמוגבל למהירות של 100MB אבל כפתרון זמני זה לא משנה לי. הרי יש לי מתאם (בתמונה) אשר מוציא את האינפורמציה לכבל רשת. אם ניתן לחבר את כבל הרשת לשקע ה- WAN בראוטר החלופי והאם זה יעבוד? יעזור לי מאד אם תוכלו להשיב בשפה פשוטה ובסיסית ללא מונחים ספציפיים, או לפחות לספק הסבר לידם.
d link.jpg

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 482
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 164 פעמים

שליחה #2 

ה- DSL-G256DG לא מוגבל ל-100MB. יש לו פורטים של ג’יגה וגם יכולת "לסחוב" מהירות של ג’יגה בחיבור דרך חייגן PPPoE, כלומר, מדובר בראוטר שאפשר בהחלט להשתמש בו לחיבור אינטרנט סיבים כמו שלך (גם באופן לא זמני). השאלה היא אם תצליח לגרום לזה לעבוד, כי:

1) אם הראוטר הזה עבד אצלך בחיבור VDSL (נחושת של בזק), אז קרוב לוודאי שהוא לא מקונפג באופן שמתאים לשימוש דרך שקע ה-WAN (הכחול) שלו, כלומר, בשביל שהוא יעבוד לך בצורת החיבור שבה אתה רוצה להשתמש בו תצטרך לקנפג אותו בהתאמה.

2) מדובר בראוטר בעל ממשק ניהול לא ידידותי (בלשון המעטה). רוב הסיכויים שיהיה לך יותר קשה לקנפג אותו מאשר לקנפג את ה-AX20 מהגדרות יצרן.

omerts פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה לתשובה. הראוטר אכן עבד כדבריך ב- VDSL (הנה, למדתי משהו). האם אתה יודע להפנות אותי להיכן אוכל למצוא מידע איך הוא מקונפג ואם אכן יש צורך לשנות, איך ניתן לקנפג אותו? אין לי מה להפסיד איתו, שכן הוא ממילא לא בשימוש. כמו שציינתי, אני רוצה להשתמש בו לתקופה קצרה, עד שאמצע פתרון לבעיה שיש לי ב- AX20. אני רוצה לציין שהראוטר הישן עבד אצלי מעל שלוש שנים ולא היתה לי כל בעיה איתו. אני לא עושה כל מיני דברים איתו, לכן ממשק הניהול שלו לא ממש משנה לי. אם אצליח להפעיל אותו, מבחינתי זה "שגר ושכח" עד שאפתור את הבעיה.

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

יש מידע מסוים באתר של D-Link ישראל:
https://dlink.co.il/il/
אתה צריך להתחיל מהתפריט שבראש העמוד: תמיכה -> מדריכי הגדרה -> סדרת DSL -> המודל הרלוונטי (DSL-G256DG).
עם קצת מזל, ההוראות שבקובץ DSL-G256DG internet confirguration.pdf יספיקו לך.

אם אתה במקרה מחובר בסיבים לאותו ספק שאליו היית מחובר בנחושת עם אותו שם משתמש ואותה ססמה, אז יש אפילו סיכוי מסוים שהדברים יעבדו לך בלי שום שינוי בקונפיגורציה (אתה יכול לנסות!), אבל אם היה שינוי באחד או יותר מהפרטים האלה, אז תצטרך לכל הפחות לשנות את הקונפיגורציה בהתאם.

אם הדברים אצלך נראים אחרת ממה שרואים בקובץ DSL-G256DG internet confirguration.pdf, או לא עובדים לך למרות שהם נראים לך אותו דבר, תפרסם פה צילום מסך מלא של מה שאתה רואה כאשר אתה בוחר "PPPoE WAN" וננסה להבין מה הולך אצלך.

omerts פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

מחובר לאותו ספק אבל להבנתי הם שינו את שם המשתמש ואת הסיסמא (יש לי אותם). אם אני מבין נכון, אתה מציע שאנסה פשוט לחבר את כבל הרשת שיוצא מהמתאם לכניסת ה- WAN בראוטר של D LINK (כמובן לאחר שינוי שם המשתמש והסיסמא לעדכניים). זה לא משהו שעלול לגרום נזק, לכל היותר - לא יעבוד. סליחה על חששנות היתר.

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

16/06/2023 19:27  
omerts כתב:
אם אני מבין נכון, אתה מציע שאנסה פשוט לחבר את כבל הרשת שיוצא מהמתאם לכניסת ה- WAN בראוטר של D LINK (כמובן לאחר שינוי שם המשתמש והסיסמא לעדכניים).
...
נכון, אבל זה מבוסס על ההנחה שהדברים אצלך נראים כמו במסמך שאליו הפנתי קודם. ביתר פירוט, חשוב שבחיבור PPPoE WAN שמוגדר אצלך, eth4 יהיה כלול בתור אחד מה- Layer2 Interfaces, כמו שרואים בתמונה המצ"ב (אחרת זה לא אמור לעבוד).
זה לא משהו שעלול לגרום נזק, לכל היותר - לא יעבוד. סליחה על חששנות היתר.
...
לא אמור לגרום שום נזק. מקסימום, לא יעבוד.
PPPoE_WAN.jpg

omerts פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

מעלה צילום של מסך ה- PPPOE WAN כפי שמוגדר בראוטר. נראה לי שזה זהה לדוגמא. כעת נותר רק לבדוק את נושא שם המשתמש והסיסמא.
אשמח לקבל הסבר מדוע באתר של די לינק יש לראוטר כתובת IP שונה מכתובת ה-IP של הראטור מאותו דגם שמקורו מ"בזק". האם כתובת ה-IP זה לא דבר קשיח שנובע מהחומרה, או במילים אחרות, האם ניתן לקבוע לראוטר (ולרכיבים אחרים) כתובת כמו "תוכנית כבקשתך"?
Screenshot.jpg

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

17/06/2023 8:58  
omerts כתב:
מעלה צילום של מסך ה- PPPOE WAN כפי שמוגדר בראוטר. נראה לי שזה זהה לדוגמא.
...
נראה מצויין. רוב הסיכויים שזה יעבוד לך בלי צורך בשינויים מעבר לעדכון פרטי החיבור לספק האינטרנט (שם המשתמש והסיסמה).

אשמח לקבל הסבר מדוע באתר של די לינק יש לראוטר כתובת IP שונה מכתובת ה-IP של הראטור מאותו דגם שמקורו מ"בזק".
...
ליצרנים שונים יש העדפות משלהם לגבי כתובות ברירת המחדל של הציודים שלהם. בזק אוהבים משום מה את הכתובת 10.0.0.138. הגרסה "האזרחית" של אותו הנתב מגיעה עם הכתובת שרואים בקובץ שאליו הפניתי קודם, אבל ה- user manual המלא שניתן להוריד מאותו מקום דווקא מותאם יותר לגרסת בזק ומפנה לכתובת 10.0.0.138.

האם ניתן לקבוע לראוטר (ולרכיבים אחרים) כתובת כמו "תוכנית כבקשתך"?
...
כן, ניתן, אבל שינוי כתובת של נתב זו אופרציה קצת "מסוכנת." אתה עלול לאבד את היכולת להתחבר לנתב. לדעתי, עדיף לך לא להתעסק עם זה.

omerts פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

17/06/2023 19:46  
itfan כתב:
נראה מצויין. רוב הסיכויים שזה יעבוד לך בלי צורך בשינויים מעבר לעדכון פרטי החיבור לספק האינטרנט (שם המשתמש והסיסמה).
ככל שראיתי והבנתי מגעת - שם המשתמש והסיסמה לא השתנו.

כן, ניתן, אבל שינוי כתובת של נתב זו אופרציה קצת "מסוכנת." אתה עלול לאבד את היכולת להתחבר לנתב. לדעתי, עדיף לך לא להתעסק עם זה.
...
לא התכוונתי ולא מתכוון לגעת בזה, שאלתי מתוך רצון להבין.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”