סיב אופטי. שוקל לעבור מסלקום לגילת או לאחרים
-
Ezra.T
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 48
- שם מלא: עזרא
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
שלום לכולם.
אני כרגע מנוי בסלקום. -על גבי תשתית בזק. חבילה 1000/100. עם ראוטר פרטי (חלק ממערכת מאש) שאני לא מתכוון להחליף.
בזמנו כשהתחברתי לסלקום (הם גם עשו לי את הפריסה של הסיב מהמרכזייה של בזק ברחוב, ועד לנק' הרצויה בבית) הם הביאו לי בהשאלה בחינם את הממיר מדיה: תוצרת נוקיה. סיב אופטי-אין כבל אתרנט-אאוט, שיתחבר לראוטר.
פעם המחיר היה 100 ש"ח לחודש. אחרי שנה עלה ל 110. וכעת, אחרי עוד שנה עלה ל 120. מילא.
בנוסף ניתוקים אולי אין אבל המהירות פעם היתה אכן 1000.
היום הרבה פחות.
בבית: שימושים שוטפים + הורדות + מחשבים סטרימרים וטלביזיות חכמות שמריצות הרבה סטרימינג. לעיתים במקביל. לעיתים מחו"ל עם VPN ברקע.
חשבתי לעבור לגילת.
דעתכם עליהם? אגב. -גם הם מספקים לי ממיר מדיה בהשאלה חינמית?
יש המלצות אחרות על ספקיות אחרות?
אני כרגע מנוי בסלקום. -על גבי תשתית בזק. חבילה 1000/100. עם ראוטר פרטי (חלק ממערכת מאש) שאני לא מתכוון להחליף.
בזמנו כשהתחברתי לסלקום (הם גם עשו לי את הפריסה של הסיב מהמרכזייה של בזק ברחוב, ועד לנק' הרצויה בבית) הם הביאו לי בהשאלה בחינם את הממיר מדיה: תוצרת נוקיה. סיב אופטי-אין כבל אתרנט-אאוט, שיתחבר לראוטר.
פעם המחיר היה 100 ש"ח לחודש. אחרי שנה עלה ל 110. וכעת, אחרי עוד שנה עלה ל 120. מילא.
בנוסף ניתוקים אולי אין אבל המהירות פעם היתה אכן 1000.
היום הרבה פחות.
בבית: שימושים שוטפים + הורדות + מחשבים סטרימרים וטלביזיות חכמות שמריצות הרבה סטרימינג. לעיתים במקביל. לעיתים מחו"ל עם VPN ברקע.
חשבתי לעבור לגילת.
דעתכם עליהם? אגב. -גם הם מספקים לי ממיר מדיה בהשאלה חינמית?
יש המלצות אחרות על ספקיות אחרות?
- elad919
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 217
- שם מלא: אלעד אלעד
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
CGNAT זה אומר שאתה לא מקבל IP חיצוני אמיתי
תחשוב על זה כמו על ראוטר ביתי, יש לך כמה מחשבים, הראוטר מקבל IP אחד מספק האינטרנט וכל מחשב ברשת
הביתית מקבל IP פנימי שמחלק לו הנתב , למשל 192.168.0.3
הבעיה תהיה כאשר תרצה למשל לגשת למצלמת אבטחה שנמצאות בבית שלך - למשל מהנייד שלך, כדי לצפות מרחוק מה קורה בבית
לחבר בבית - אתה לא תוכל לעשות את זה. כי ה-IP שיש לך בבית הוא IP שנמצא מאחורי CGNAT, וזה בעצם כתובת פנימית של הספק
ולא כתובת שיש אליה גישה מהעולם.
אם תבחר למשל לשלם עוד 15 ש"ח (לא יודע כמה זה עולה בגילת, אבל זה המחיר בבזק)
אתה תוכל לקבל IP אמיתי, חיצוני, אבל ה-IP הזה יהיה קבוע, יש בזה יתרונות מסויימים, אבל לדעתי גם חסרונות
זה אומר שכל התקשורת שלך יוצאת מה-IP אחד בודד למשך כל השנה. מה שאומר שאם תכבה את הנתב
לא תקבל IP שונה בכל פעם, אלא תמיד תקבל את אותו IP חיצוני.
מה הבעיה עם זה?
למשל, אם ביום מסויים חיפשת בגוגל 50 פעם בשעתיים, גוגל תחשוב שאתה בוט או כל דבר שהוא לא בנאדם שמחפש
ותשלח לך הודעות CAPTCHA מדי כמה דקות. זה קרה לי בתקופה שהייתי בסיבים של בזק עם IP קבוע
לא היתה דרך להיפטר מזה.
במצב שבו יש לך IP אמיתי חיצוני שמתחלף עם כיבוי והפעלה מחדש של הנתב - זה לא יקרה
כי אתה בעצם תקבל ריענון ו-IP חדש בכל פעם.
אני בזמנו (לפני חצי שנה) ניידתי את הסיבים שלי מבזק לבזק בינלאומי - עוד שהם היו מקבלים לקוחות פרטיים
ומאז יש לי IP דינאמי. אני חושב שגם סלקום נותנים IP חיצוני דינאמי, אבל לא בטוח.
תחשוב על זה כמו על ראוטר ביתי, יש לך כמה מחשבים, הראוטר מקבל IP אחד מספק האינטרנט וכל מחשב ברשת
הבעיה תהיה כאשר תרצה למשל לגשת למצלמת אבטחה שנמצאות בבית שלך - למשל מהנייד שלך, כדי לצפות מרחוק מה קורה בבית
לחבר בבית - אתה לא תוכל לעשות את זה. כי ה-IP שיש לך בבית הוא IP שנמצא מאחורי CGNAT, וזה בעצם כתובת פנימית של הספק
אתה תוכל לקבל IP אמיתי, חיצוני, אבל ה-IP הזה יהיה קבוע, יש בזה יתרונות מסויימים, אבל לדעתי גם חסרונות
זה אומר שכל התקשורת שלך יוצאת מה-IP אחד בודד למשך כל השנה. מה שאומר שאם תכבה את הנתב
מה הבעיה עם זה?
למשל, אם ביום מסויים חיפשת בגוגל 50 פעם בשעתיים, גוגל תחשוב שאתה בוט או כל דבר שהוא לא בנאדם שמחפש
ותשלח לך הודעות CAPTCHA מדי כמה דקות. זה קרה לי בתקופה שהייתי בסיבים של בזק עם IP קבוע
לא היתה דרך להיפטר מזה.
אני בזמנו (לפני חצי שנה) ניידתי את הסיבים שלי מבזק לבזק בינלאומי - עוד שהם היו מקבלים לקוחות פרטיים
ומאז יש לי IP דינאמי. אני חושב שגם סלקום נותנים IP חיצוני דינאמי, אבל לא בטוח.
-
Ezra.T
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 48
- שם מלא: עזרא
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
תודה על התשובה המפורטת.
אני כרגע בסלקום עם IP אישי ודינאמי, ואכן אין לי בכלל את הבעיות שציינת.
זה היה מובן מאליו מבחינתי אז לא חשבתי על עניינים שכאלו. תודה על ההסבר.
הבעיות שציינת עם ה IP הקבוע בתשלום נוסף: לא נפתרות אם אני פשוט מצלצל למוקד תמיכה טכנית ומבקש שיחליפו לי IP?
אגב, בזק בינ"ל לא קיימת יותר ללקוחות פרטיים? אני כיום למשל, לא אוכל להתחבר אליהם?
אני כרגע בסלקום עם IP אישי ודינאמי, ואכן אין לי בכלל את הבעיות שציינת.
זה היה מובן מאליו מבחינתי אז לא חשבתי על עניינים שכאלו. תודה על ההסבר.
הבעיות שציינת עם ה IP הקבוע בתשלום נוסף: לא נפתרות אם אני פשוט מצלצל למוקד תמיכה טכנית ומבקש שיחליפו לי IP?
אגב, בזק בינ"ל לא קיימת יותר ללקוחות פרטיים? אני כיום למשל, לא אוכל להתחבר אליהם?
- elad919
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 217
- שם מלא: אלעד אלעד
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
בכיף
מניסיון שלי - בשביל להחליף IP קבוע (למשל בבזק)
זה תהליך ארוך ומתיש, מעבירים מנציג לנציג, צריך להגיע לתומך בכיר שיבין מה הבעיה
ומה הסיבה, לא הייתי מבזבז כל פעם שעה על הקו כדי להחליף IP.
לגבי בזק בינ"ל, אני הבנתי שהחטיבה הפרטית שלהם נסגרה, ככה שאני לא חושב שהם מקבלים לקוחות פרטיים חדשים.
אני בחוזה איתם ל-24 חודשים, לא יודע מה יהיה אחר כך, מקווה שאוכל להמשיך, אבל מניח שלא יתנו לי מחיר מבצע.
לדעתי הם הכי טובים, הייתי איתם 15 שנה ב-DSL, יכול להגיד רק דברים טובים.
אני משלם להם 120 ש"ח לחודש - תשתית סיבים 1000/250 + ספק.
הנתב הוא פרטי שלי וגם המתאם שלי - קניתי מבזק בזמנו.
מניסיון שלי - בשביל להחליף IP קבוע (למשל בבזק)
זה תהליך ארוך ומתיש, מעבירים מנציג לנציג, צריך להגיע לתומך בכיר שיבין מה הבעיה
ומה הסיבה, לא הייתי מבזבז כל פעם שעה על הקו כדי להחליף IP.
לגבי בזק בינ"ל, אני הבנתי שהחטיבה הפרטית שלהם נסגרה, ככה שאני לא חושב שהם מקבלים לקוחות פרטיים חדשים.
אני בחוזה איתם ל-24 חודשים, לא יודע מה יהיה אחר כך, מקווה שאוכל להמשיך, אבל מניח שלא יתנו לי מחיר מבצע.
לדעתי הם הכי טובים, הייתי איתם 15 שנה ב-DSL, יכול להגיד רק דברים טובים.
אני משלם להם 120 ש"ח לחודש - תשתית סיבים 1000/250 + ספק.
הנתב הוא פרטי שלי וגם המתאם שלי - קניתי מבזק בזמנו.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8138
- נתן תודות: 420 פעמים
- קיבל תודות: 475 פעמים
לגבי המצלמות, חייב להגיד שאני מחאורי CGNat של הוטנט והן עובדות לי בלי בעיה ( ביום של המעבר להוטנט היתה בעיה אבל היא נפתרה מעצמה )14/06/2023 20:55elad919 כתב: CGNAT זה אומר שאתה לא מקבל IP חיצוני אמיתי
מה הבעיה עם זה?
לא היתה דרך להיפטר מזה.
ומאז יש לי IP דינאמי. אני חושב שגם סלקום נותנים IP חיצוני דינאמי, אבל לא בטוח....
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
אני לא חושב שאפשר עדיין לסמוך ב-100% על IPv6. בסופו של דבר אתה עדיין תלוי בזה שיהיה לך IPv6 בצד השני של החיבור, מה שלא תמיד קורה, לדוגמה ב-Wi-Fi ציבורי. כמו-כן אם אתה נוסע לחו"ל מידי פעם, יש מדינות שבהן מצב ה-IPv6 הרבה יותר בעייתי מאשר בארץ....