פטפון מעוות סאונד בסוף התקליט - בקשת עזרה.

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
vitalyi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594

שליחה

אני "מקים לתחייה" את הפטפון הישן שלי שלא היה בשימוש למעלה מעשור. הוא אף פעם "לא עשה לי את זה" (הסתבר, בגלל הפונוסטייג' המובנה העלוב שלו), ועם רכישת CDP הפסקתי להשתמש בו. אחרי קניית המגבר MF5 חיברתי את הפטפון לפונוסטייג' של המגבר (מתוך הסקרנות) – והסתבר שלפטפון יש צליל חם וצלול. החלפתי מחט, ניקיתי, כיוונתי, איזנתי – ונתקלתי בבעיה: בשליש האחרון של תקליט מתחילים העיוותים בסאונד אשר גוברים לקרת סוף התקליט. בדקתי עם תקליטים שונים – התופעה חוזרת לעצמה ומורגשת במיוחד בגבוהים (כינורות). אופי העיוותים דומה לחוסר לחץ של המחט על תקליט – אבל זה לא הסיבה: ניסיתי להגדיל את הלחץ, לא עזר.

האם למישהו יש השארה לגבי הסיבות האפשריות של הבעיה?

בתודה מראש

ויטלי
ויטלי

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2011

שליחה

איזה פטיפון זה?
אם הוא אוטומטי, יכול להיות שיש לו בעייה במנגנון ההחזרה להתחלה, והוא נמשך אחורה אז קשה לו ללכת קדימה - ראיתי פעם פטיפון עם בעיה כזאת...

sergeit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 440

שליחה

עיוותים לקרת סוף התקליט במידה זו או אחרת אופייניים לכל הזרועות מסורתיות, כדי למזער אותם משתמשים בזרועות ארוכים או ליניאריים. אם הזרוע תקין תנסה לכוון אותו לפי NULL POINTS PROTRACTOR
איזה זרוע זה?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363

שליחה

לפי איזה שבלונה כיוונת אותו? זו יכולה להיות בעיית גאומטריה, או (פחות סביר) אנטי-סקייטינג לא מכוון

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

yairf כתב:לפי איזה שבלונה כיוונת אותו? זו יכולה להיות בעיית גאומטריה, או (פחות סביר) אנטי-סקייטינג לא מכוון
...
+1 גם לי זה עלה לראש . תבדוק את זה

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331

שליחה

אתה יכול לשלוח קבצי MP3 (פורמט 320KB) של רצועה ראשונה ואחרונה מתקליט בעייתי כדי לשמוע במה מדובר? אם יש לך תקליט מונו זה עדיף.

חנן [email protected]
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

vitalyi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

תודה לכל המגיבים.

התשובות על השאלות שלכם – לפי הסדר:

1. הפטפון הוא מדגם UNITRA (חברה פולנית) מלפני כ-30 שנה. הנעת רצועה, מנוע עם בקרה אלקטרונית, זרוע "S" (לא נראה לי שניתנת לפירוק והחלפה בזרוע אחרת), ראש Shure.

2. סליחה על הבורות, מה זה NULL POINTS PROTRACTOR? לזרוע יש שתי אפשרויות כיוון: איזון בתחילת התקליט (הברגת משקולת) ואיזון בסוף התקליט (הזזת המשקולת במאונך לציר הזרוע ע"י בורג צדדי). הזרוע כעת מאוזנת גם בהתחלה וגם בסוף.

3. לא השתמשתי בשבלונה כי הראש מעולם לא פורק מהזרוע. יתכן שהראש לא הותקן כראוי במפעל ? עם אנטי-סקייטינג שיחקתי, היא יותר משפיע על בלנס מאשר על עיוותים.

4. אני יכול להקליט במחשב, אבל חושש שכרטיס הקול הפרימיטיבי שלי יכניס עיוותים גם בתחילת התקליט כך שלא יהיה ברור על מה אני מדבר בכלל :wink: .

העיוותים לא חזקים במיוחד אבל בהחלט צורמים את אוזניי....
ויטלי

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

יתכן גם שהראש מראה סימנים של פרישה

sergeit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 440

שליחה

vitalyi כתב: מה זה NULL POINTS PROTRACTOR? לזרוע ....
...
http://www.vinylengine.com/manuals_tone ... tors.shtml

vitalyi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

טוב, נדמה לי איתרתי את הבעיה. בשני שליש הראשונים (של התקליט) הזרוע המאוזנת נמצאה בשיווי משקל אדיש (כמו שצריך להיות), ובשליש האחרון פתאום צצה נקודת שיווי משקל יציב באמצע. הזרוע רצתה "לברוח" לשם: בתחילת השליש – קדימה, בסוף – אחורה ( לכן גם אנטי-סקייטינג לא עזר ). שיחקתי עכשיו עם סיבוב הכרטיס אליו מולחמים התילים של הזרוע – נדמה לי שהצלחתי להיפתר מנקודת שיווי המשקל הזו. בגלל השעה המאוחרת אינני יכול לבדוק את התוצאה. בהאזנה בעוצמה נמוכה נדמה לי שחל שיפור, אבל אוכל לבדוק זאת סופית רק מחר בערב.

תודה רבה לכולכם על הסיוע שנתתם לי.
Sergeit, תודה על הקישור – באמת מסקרן לבדוק האם הראש מכוון נחון.
ויטלי

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349

שליחה

ויטאלי, לא כתבת באם הפעולות שביצעת עזרו?
The Black Wax

vitalyi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

כן, התופעה כמעט נעלמה אחרי הפעולה ההיא + איזון הפטפון עם פלס + איזון הזרוע בהתחלה ובסוף התקליט (יש כיוונים נפרדים). עדיין יש עיוותים קלים בסוף התקליטים בהם השטח המוקלט משתרע כמעט עד למדבקה (בשניות האחרונות), אבל המצב כבר סביר. האמת שאני מפחד להמשיך לשחק עם הכיוונים כדי לא להרוס את מה שהישגתי.

זו הפעם הראשונה שנחשפתי לפטפון המחובר לפונו סטייג' טוב, והסאונד האנלוגי פשוט הקסים אותי. הוא שונה מסאונד של CD , בשלב הזה אפילו מתקשה להגדיר במה (אשתי אמרה שהוא יותר "חי", ואולי זה ההגדרה הנכונה). יש לי לא מעט תקליטים, ואני כבר יומיים מנצל את כל השנייה הפנויה כדי לשמוע, לשמוע, לשמוע...

להפתעתי, רמת הפטפון האלמוני הזה היא ממש טובה (אחרי הכיוון הוא נשמע הרבה יותר טוב מ-NAD_C555 ו-Project Debut 3 ). כל כך התאהבתי בסאונד התקליטים שהולך לבדוק את שוק התקליטים המשומשים (זמינות). אם ההיצע סביר, אשקול קניית פטפון ברמה גבוהה (ואז, כמובן, אזדקק להמלצותכם).
נערך לאחרונה על ידי vitalyi ב 12/09/2007 22:57, נערך 2 פעמים בסך הכל.
ויטלי

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

יפה! (Y)

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”