אני עומד להיכנס בקרוב לדירה חדשה וצריך עזרה בתכנון הציוד ופריסתו
מדובר על דירת 4 חדרים - אצטרך חיבור רשת בכל החדרים (רצוי 2 נקודות בכל חדר)
יש "ארון תקשורת" סטנדרטי מפלסטיק עם שקע חשמל וצינורות עם חוטי משיכה שיצאים לקופסאות גוויס 3 מקומות בחדרים.
יש לי ראוטר vr600 שכרגע מחובר ל-vDSL של בזק וארצה להשתמש בו לחיבור לסיבים בדירה החדשה, מה שהבנתי שיתפוס פורט אחד לחיבור מתאם סיב וישאיר רק 3 פורטים פנויים לחדרים.
האם יש אפשרות להכניס בארון כזה מתג שייתן לי את הפורטים החסרים ? - חשבתי על השחלת 2 כבלי רשת בכל צינור - טכנאי שדיברתי אתו אמר שלא צריכה להיות בעיה להשחיל שני כבלים CAT6 שמניסיון שלי תומכים אפילו ב-10GBS
אני חושב לשים בארון התקשורת מתאם סיב מתאים לספק האינטרנט שייבחר ומתג 8 פורטים - המתאם יחובר בכבל לראוטר שיימצא בחדר העבודה וכבל נוסף יחזור מהראוטר למתג שבארון, אליו יחוברו הכבלים לשאר החדרי, מחשבים בחדר העבודה יחוברו ישרות לראוטר שיספק גם WiFi לכל הדירה.
האם התצורה הזו תעבוד ?
איזה מתג מומלץ ? מספיק מתג 1GB ועדיף של חברה שלא נפסלה ע"י הממשל האמריקאי בחשד ריגול
יש אופציות אחרות לציוד שייתן לי 8 פורטים לחדרים וחיבור אלחוטי שייכנס ויעבוד בארון הקיים ?
כנראה שאבחר בפרטנר כספק אינטרנט - צריך לברר אם אתחבר אליהם ישירות או על תשתית בזק - איזה מתאם סיב צריך לכל אחת מהאופציות ?
תודה מראש למגיבים