התייעצות - תשתית רשת לדירה חדשה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
winner פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282

שליחה

שלום חברים

אני עומד להיכנס בקרוב לדירה חדשה וצריך עזרה בתכנון הציוד ופריסתו

מדובר על דירת 4 חדרים - אצטרך חיבור רשת בכל החדרים (רצוי 2 נקודות בכל חדר)

יש "ארון תקשורת" סטנדרטי מפלסטיק עם שקע חשמל וצינורות עם חוטי משיכה שיצאים לקופסאות גוויס 3 מקומות בחדרים.

יש לי ראוטר vr600 שכרגע מחובר ל-vDSL של בזק וארצה להשתמש בו לחיבור לסיבים בדירה החדשה, מה שהבנתי שיתפוס פורט אחד לחיבור מתאם סיב וישאיר רק 3 פורטים פנויים לחדרים.

האם יש אפשרות להכניס בארון כזה מתג שייתן לי את הפורטים החסרים ? - חשבתי על השחלת 2 כבלי רשת בכל צינור - טכנאי שדיברתי אתו אמר שלא צריכה להיות בעיה להשחיל שני כבלים CAT6 שמניסיון שלי תומכים אפילו ב-10GBS

אני חושב לשים בארון התקשורת מתאם סיב מתאים לספק האינטרנט שייבחר ומתג 8 פורטים - המתאם יחובר בכבל לראוטר שיימצא בחדר העבודה וכבל נוסף יחזור מהראוטר למתג שבארון, אליו יחוברו הכבלים לשאר החדרי, מחשבים בחדר העבודה יחוברו ישרות לראוטר שיספק גם WiFi לכל הדירה.
האם התצורה הזו תעבוד ?
איזה מתג מומלץ ? מספיק מתג 1GB ועדיף של חברה שלא נפסלה ע"י הממשל האמריקאי בחשד ריגול :D

יש אופציות אחרות לציוד שייתן לי 8 פורטים לחדרים וחיבור אלחוטי שייכנס ויעבוד בארון הקיים ?

כנראה שאבחר בפרטנר כספק אינטרנט - צריך לברר אם אתחבר אליהם ישירות או על תשתית בזק - איזה מתאם סיב צריך לכל אחת מהאופציות ?

תודה מראש למגיבים

silverbullet
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498

שליחה

הארון תקשורת הסטנדרטי שהקבלנים מתקינים הוא דיי קטן. אם אתה מביא לשם כבילה ועוד בכלל, זוג לכל חדר, יהיה לך מאוד עמוס. תוסיף לשם גם ציוד ולא רק שיהיה עמוס, אלא החום שישרור שם יהיה יחסית גבוה.

למה אתה צריך 2 חיבורים בכל חדר?

שקול גם פתרון אלחוטי עם AP סביר פלוס.
בכל מקרה, אם תרצה מתג טוב באחריות שהוא גם מנוהל ויש בו גם כלוב SFP, מציע את המתג הזה למכירה

https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?f=94&t=381305

מ-ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 171

שליחה

שני כבלים במקביל נשמע קצת מיותר אלא אם אתה יודע שיש נקודה ספציפית שבה אתה צריך לחבר בדיוק שני מכשירים (אם צריך יותר, או אם בכל זאת צריך בהמשך, אפשר תמיד פשוט להוסיף מתג עם 5 כניסות). הייתי מעביר את הסיב עד לחדר בו יימצא הנתב (כנראה אפשר במקביל לכבל רשת שיחזור מהנתב לארון התקשורת) ולא מנסה לשים את ה־ONT בארון התקשורת הצפוף.

בארון התקשורת אפשר לשים משהו כמו ה־LS1008G של TP-Link - קומפקטי עד כמה שניתן מבחינת הרוחב, ואם אני לא טועה יש לו חורים לתלייה על הקיר. יש הרבה אופציות אחרות יותר מעוצבות, אבל נראה שבמקרה הזה הגודל הוא החלק הכי חשוב.

מבחינת איזה מתאם צריך - אם אתה באמת מתחבר לפרטנר, ואם יש להם בבניין שלך תשתית P2P, אז הם יספקו לך SFP, שיכול להיכנס למשהו כמו MC220L של TP-Link או DMC-G01LC של D-Link. אם מה שיש אצלך זה תשתית GPON (של בזק או של פרטנר), אין ברירה ותצטרך לשכור את ה־ONT מפרטנר בעלות של ₪5 לחודש.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46456

שליחה

@winner
מכיוון שזוהי דירה חדשה, תוסיף עוד כסף לקבלן עבור ארון תקשורת גדול יותר. הוא לא יהיה גדול יותר בעומק, אלא ברוחב ובגובה, זה יאפשר לך להכניס יותר ציוד. אני עשיתי את זה בעצמי אחרי הכניסה לדירה וכמובן שעדיף לעשות זאת לפני:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?f=62&t=256646

כבל רשת אחד לכל חדר זה מספק, כי מתקינים פתרון Mesh יציב ואז אתה פתאום תגלה שאפשר לחבר הכל באלחוטי וזה עובד טוב.

winner פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תודה על התשובה
בסלון בטוח שאצטרך 2 נקודות ובחדר העבודה לפחות 2, אם אני כבר מכין תשתית, מעדיף שתהיה לי אופציה לנקודה נוספת בשאר החדרים. צריך לדעת חד משמעית שאפשר להשחיל את הסיב בצינור שכבר מושחל בו כבל רשת - אני רוצה להזמין איש תקשורת להכנת התשתית בזמן הקרוב ואת החיבור לסיב אעשה מאוחר יותר. את המתג אני רוצה להכניס לארון התקשורת כך שלא צריך משהו מעוצב, רק קומפקטי וחסכוני באנרגיה ככל האפשר - הארון קטן ויהיה צפוף אם אכניס אליו את הציוד.
בקומת הכניסה של הבניין, חוץ מקופסאות של בזק ו-Unlimited יש קופסה כזו של פרטנר:
IMG_6812.jpg
מה זה אומר לגבי התשתית שיש לי ?
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

לא סתם אמרתי לך שרצוי להגדיל את ארון התקשורת, תהיה לך הרבה יותר גמישות. אני אפילו הצלחתי להכניס סוויץ של 16 פורטים:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 6#p3152173+

לגבי התמונה שהעלת, זה כנראה אומר שיש שם פייבר של פרטנר. תוודא עם השכנים שהתשתית באמת פעילה בבניין.

winner פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re:

שליחה

13/06/2023 8:15  
ziv_r כתב:
@winner
מכיוון שזוהי דירה חדשה, תוסיף עוד כסף לקבלן עבור ארון תקשורת גדול יותר. הוא לא יהיה גדול יותר בעומק, אלא ברוחב ובגובה, זה יאפשר לך להכניס יותר ציוד. אני עשיתי את זה בעצמי אחרי הכניסה לדירה וכמובן שעדיף לעשות זאת לפני:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?f=62&t=256646

כבל רשת אחד לכל חדר זה מספק, כי מתקינים פתרון Mesh יציב ואז אתה פתאום תגלה שאפשר לחבר הכל באלחוטי וזה עובד טוב.
...
אחלה פרוייקט אבל אין אופציה לבקש מהקבלן והשלטונות לא יאשרו לחצוב בקירות :) אצטרך להסתדר עם מה שיש
בינתיים לא מעוניין ברשת אלחוטית, מעדיף שהכל יישאר בתוך הקירות שלי...
הציוד לא מתחמם אצלך בארון הזה ?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

כמובן שמתחמם, גם ציוד באויר הפתוח מתחמם, אבל זה חימום תקין ועובד ככה כבר 8 שנים. נתב אין לי שם.
אתה יכול לבקש מהחשמלאי שיגדיל את ארון התקשורת, כמובן הטרחה נחוצה בתלות מה אתה רוצה להכניס לארון התקשורת.

winner פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

13/06/2023 8:24  
ziv_r כתב:
לא סתם אמרתי לך שרצוי להגדיל את ארון התקשורת, תהיה לך הרבה יותר גמישות. אני אפילו הצלחתי להכניס סוויץ של 16 פורטים:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 6#p3152173+

לגבי התמונה שהעלת, זה כנראה אומר שיש שם פייבר של פרטנר. תוודא עם השכנים שהתשתית באמת פעילה בבניין.
...
הבנתי שמי שמחובר לפרטנר יושב על תשתית בזק. מה אצטרך בשביל לעבוד עם הראוטר שלי ?

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4811

שליחה

לא תמיד. לפרטנר יש גם תשתית שלה. שווה לבדוק. אבל בכל מקרה פרטנר מאפשרים עבודה עם נתב פרטי. על תשתית בזק מחייבים שכירת מתאם בעלות 5 שקלים בחודש.

מ-ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

13/06/2023 8:18  
winner כתב:
תודה על התשובה
בסלון בטוח שאצטרך 2 נקודות ובחדר העבודה לפחות 2, אם אני כבר מכין תשתית, מעדיף שתהיה לי אופציה לנקודה נוספת בשאר החדרים. צריך לדעת חד משמעית שאפשר להשחיל את הסיב בצינור שכבר מושחל בו כבל רשת - אני רוצה להזמין איש תקשורת להכנת התשתית בזמן הקרוב ואת החיבור לסיב אעשה מאוחר יותר.
...
אם אתה אכן יכול להעביר שני כבלי רשת במקביל בצינור מסוים, אז לדעתי בוודאות תוכל להעביר כבל אחד וסיב. ואם זה בחדר העבודה ושם אתה מתכנן להציב בכל אופן את הנתב, תוכל לחבר אליו ישירות את שאר המכשירים שצריכים להתחבר.

עדיין חושב שבשאר הדירה זה מיותר להעביר שני כבלים לאותה נקודה (להבדיל מלהעביר כבל לשלי נקודות שונות בחדר, שיכול להוסיף גמישות), למעט אם יש באמת מיקום ספציפי שאתה יודע בוודאות לומר לגביו שתצטרך לחבר בדיוק שני מכשירים ולא יותר.

מ-ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

בנוסף: בתמונה שהעלית נראה שהארון שלהם די גדול, מה שקודם לי לנחש שמדובר ב־P2P, אם כי קשה לראות אילו חיבורים נכנסים ויוצאים מהארון כרגע. אם זה אכן המצב אז תוכל לרכוש את הממיר ולקבל מהם את ה־SFP, אבל כמו שאפשר לשכור מהם את ה־ONT ל־GPON אפשר גם לשכור מהם ממיר, אז אם אתה מעדיף לא להסתכן אפשר להמתין, ואם בסוף באמת תקבל ממיר אז אפשר לרכוש באופן פרטי ולהחליף בקלות.

חוץ מזה, נשמע שהתכנון הוא שנתב אלחוטי אחד יכסה את כל הדירה - יש לך כבר נתב או שאתה מתכנן לקנות? במיוחד אם יש לך כבר, הייתי ממליץ לגשת איתו לדירה ולבדוק אם הוא באמת מצליח לכסות בכל הפינות עד הסוף, למשל להביא מחשב, להוריד אליו ואל הטלפון iperf3, לחבר אותו בכבל לנתב במיקום המיועד ולהריץ בדיקת מהירות תוך כדי שאתה מסתובב בשאר הדירה. כדאי לעשות את זה מראש כדי שאם תגלה שזה לא מספיק, תוכל לתכנן פתרון ולהבין אם הוא משפיע על התוכניות לפריסה.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”