מתאם אופטי SFP to Rj45
-
Dor1992
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 579
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
שלום רב,
תשתית בזק סיבים.
נאמר לי שאני חייב מתאם אופטי שיהיה מאושר ע"י בזק.
הכיצד זה ייתכן? אם אני קונה מתאם אופטי ומוודא שהוא מבוסס על אותו אפנון כמו של בזק אז מה הבעיה שזה יעבוד? הרי המתאם אופטי שקוף לגמרי למתג השכונתי של בזק. אין לו כתובת MAC והוא לא מדבר עם המתג של בזק.
תשתית בזק סיבים.
הכיצד זה ייתכן? אם אני קונה מתאם אופטי ומוודא שהוא מבוסס על אותו אפנון כמו של בזק אז מה הבעיה שזה יעבוד? הרי המתאם אופטי שקוף לגמרי למתג השכונתי של בזק. אין לו כתובת MAC והוא לא מדבר עם המתג של בזק.
- ramsalemix
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 568
- נתן תודות: 134 פעמים
- קיבל תודות: 112 פעמים
https://www.bezeq.co.il/media/PDF/gpon. ... isp=footerציוד הקצה מאושר לשימוש (ברשת בזק GPON Bezeq Network) בגרסת הקושחה המפורטת בטבלה.
אין בכך אישור למוצר שעבר שינויים בגרסת התוכנה.
בזק רשאית לנתק או לחסום מוצר שלא אושר והופעל ברשת.
אישור תאימות לא נותן "תו איכות" למוצר....
- silverbullet
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
מזל שאין לך סיסקו06/06/2023 19:58Dor1992 כתב: שלום רב,
תשתית בזק סיבים.
הכיצד זה ייתכן? אם אני קונה מתאם אופטי ומוודא שהוא מבוסס על אותו אפנון כמו של בזק אז מה הבעיה שזה יעבוד? הרי המתאם אופטי שקוף לגמרי למתג השכונתי של בזק. אין לו כתובת MAC והוא לא מדבר עם המתג של בזק....
-
Dor1992
- חבר פעיל במיוחד

- silverbullet
- חבר פעיל מאוד

סיסקו ידועים בנעילות שלהם על מתאמי אופטיקה ואז הם מחייבים אותך לרכוש את המתאמים שלהם בלבד.
בזק מאפשרים לך גמישות עם המתאמים, זו הייתה כוונתי.
בזק מאפשרים לך גמישות עם המתאמים, זו הייתה כוונתי.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4311
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 905 פעמים
גם ב CISCO תמיד אפשר היה לשחרר את הנעילה זו. כמו שבגרסאות IOS הקודמות היו לצורך כך פקודות שלא היו מיועדות לציבור הרחב, למשל כאלה כמו:07/06/2023 8:05silverbullet כתב: סיסקו ידועים בנעילות שלהם על מתאמי אופטיקה ואז הם מחייבים אותך לרכוש את המתאמים שלהם בלבד.
בזק מאפשרים לך גמישות עם המתאמים, זו הייתה כוונתי....
קוד: בחירת הכל
no errdisable detect cause gbic-invalidקוד: בחירת הכל
service unsupported-transceiver - silverbullet
- חבר פעיל מאוד

ברור שאפשר לשחרר את הנעילה, רק שמבחינתם זה מבטל אחריות אם בעקבות מתאם לא מקורי שלהם, קרה משהו.07/06/2023 9:58sys_admin כתב: גם ב CISCO תמיד אפשר היה לשחרר את הנעילה זו. כמו שבגרסאות IOS הקודמות היו לצורך כך פקודות שלא היו מיועדות לציבור הרחב, למשל כאלה כמו:וגם:קוד: בחירת הכל
no errdisable detect cause gbic-invalidגם היום, אחרי שפקודות ישנות התפרסמו בכל רחבי הרשת, אז גם בגרסאות IOS ו NX-OS החדשות יש לכך גם פקודות אחרות מתאימות, כך שלא צריך לצרוב את המודולי SFP מחדש בכדי שהם יתאימו לפי מזהה יצרן נדרש של CISCO עם צורב מודולי SFP חיצוני.קוד: בחירת הכל
service unsupported-transceiver...
אבל בוא לא נחרוג מהנושא יותר מידי.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4311
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 905 פעמים
מן הסתם שזה לא מבטל שום אחריות, בגלל שאם ממשים אחריות אצל CISCO אף אחד גם לא יכול לדעת איזה מודולים היו מחוברים אצל הלקוח, אלה כל מה שמדובר בו, זה שמודול זה לא נבדק בעבודה לתאימות מול ציוד של CISCO, וגם בגלל שאף אחד לא מבטיח שמודול זה יעבוד תקין ובמקרה של תקלה שמצריכה תמיכה של CISCO צריך יהיה להחליף אותו למודל נתמך ורק אחרי זה לקבל שירות של תמיכה שקשורה לעבודה עם מודול SFP. במשך שנים היו לי מספר של ציודי CISCO שעבדו זמן רב עם מודולים לא נתמכים ובשלב שהיה צריך להפעיל אחריות של CISCO לא הייתה שום בעיה.07/06/2023 10:11silverbullet כתב: ברור שאפשר לשחרר את הנעילה, רק שמבחינתם זה מבטל אחריות אם בעקבות מתאם לא מקורי שלהם, קרה משהו.
אבל בוא לא נחרוג מהנושא יותר מידי....
ואם נחזור לנושא שלנו, למשל גם את המודול SFP של NOKIA שמקבלים מבזק, אם מחברים אותו לנתב או למתג של CISCO הוא לא מזוהה כמודול נתמך ונדרשת הגדרה מתאימה. יש לי כמה מודולים כאלה מחוברים למתגים של CISCO לצורך חיבור לאינטרנט וזה עובד תקים, למרות שהם לא מזוהים כנתמכים רשמי ב IOS.
כאן הטעות - מדובר בחיבור בטופולוגיית GPON. ה־ONT הוא בהחלט אקטיבי ועושה הרבה יותר מסתם להמיר אותות בין אור לחשמל.06/06/2023 19:58Dor1992 כתב: הרי המתאם אופטי שקוף לגמרי למתג השכונתי של בזק. אין לו כתובת MAC והוא לא מדבר עם המתג של בזק....
-
Dor1992
- חבר פעיל במיוחד

היי,07/06/2023 13:26מ-ב כתב: כאן הטעות - מדובר בחיבור בטופולוגיית GPON. ה־ONT הוא בהחלט אקטיבי ועושה הרבה יותר מסתם להמיר אותות בין אור לחשמל....
אתה בטוח שהוא עושה הרבה?
לפי מה שבדקתי, מסתבר באמת שהקושחה של המתאם מבצעת זיהוי (כנראה מול הONT) על בסיס המספר הסריאלי שלו. רק authentication וזהו.
כן. המתאם (וליתר דיוק, ה־ONT) לא סתם מזדהה ומעביר אותות באופן חופשי, אלא הוא צריך לקלוט את התעבורה של כל הלקוחות (עד כמה עשרות) שמחוברים ביחד על אותה יציאה ב־OLT ולסנן את התעבורה שמיועדת לה, ואז לתאם את השידור ולשדר רק כשמגיע תורו. אם אתה לא מכיר איך עובד GPON, ממליץ לקרוא על זה.08/06/2023 0:40Dor1992 כתב: היי,
אתה בטוח שהוא עושה הרבה?
לפי מה שבדקתי, מסתבר באמת שהקושחה של המתאם מבצעת זיהוי (כנראה מול הONT) על בסיס המספר הסריאלי שלו. רק authentication וזהו....
-
Dor1992
- חבר פעיל במיוחד

@מ-ב08/06/2023 0:55מ-ב כתב: כן. המתאם (וליתר דיוק, ה־ONT) לא סתם מזדהה ומעביר אותות באופן חופשי, אלא הוא צריך לקלוט את התעבורה של כל הלקוחות (עד כמה עשרות) שמחוברים ביחד על אותה יציאה ב־OLT ולסנן את התעבורה שמיועדת לה, ואז לתאם את השידור ולשדר רק כשמגיע תורו. אם אתה לא מכיר איך עובד GPON, ממליץ לקרוא על זה....
אוקיי שניה תעשה סדר. ה-ONT אבל לפי מה שאני קורא הוא זה שבצד של הלקוח, כלומר המתאם שלי. או בשם אחר ניתן גם לקרוא לו ONU.
וה-OLT הוא המתג של בזק ברחוב.
אז אתה מתכוון שה-ONT, כלומר המתאם שלי מקבל את התעבורה של כל השכנים ומסנן מה מיועד אליי? כלומר כמו בתשתית של הוט שכולם על אותו כבל והCable Modem מסנן את התעבורה של השכנים דרך המנגנון של Mac Filtering בקושחה שלו.
בדיוק. קצת שונה מכבלים כי מדובר בפיצול אופטי ולא תווך חשמלי משותף ולכן רק ה־OLT מקבל את התעבורה שנקודות הקצה האחרות משדרות, אבל התעבורה היורדת אכן מגיעה לעד כמה עשרות מנויים במקביל. קיים מנגנון להצפנה כך שלקוחות לא יוכלו לקלוט תעבורה שלא מיועדת אליהם, אבל אין לי מושג אם זה אכן ממומש ברשתות בארץ.08/06/2023 3:05Dor1992 כתב: אז אתה מתכוון שה-ONT, כלומר המתאם שלי מקבל את התעבורה של כל השכנים ומסנן מה מיועד אליי?...