Plasma vs. OLED ב 2023
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73237
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3154 פעמים
האם הפלזמה שהייתה המלכה של תקופתה יכולה להתחרות ב OLED ב 2023?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46333
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
-
Huber
- חבר במועדון HT

- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78784
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5378 פעמים
לא הבנתי למה להקפיץ, איך זה קשור לנושא? זה OLED מול miniLED, לא?
אגב, אני מרגיש יותר ויותר שהוא עובד של סמסונג, כל מה שהוא עוסק בו זה סמסונג, לא?
אגב, אני מרגיש יותר ויותר שהוא עובד של סמסונג, כל מה שהוא עוסק בו זה סמסונג, לא?
-
Huber
- חבר במועדון HT

oferlaor - קישרתי לנקודת זמן בה מדובר בדיוק על נושא השרשור, אז מאוד קשור (תלחץ על הווידאו ותקשיב כמה שניות).
ולהקפיץ כי לפני כמה ימים היה פה איזשהו דיון בו בעל פלזמה שוב הכריז כמה הטכנולוגיה הזו עדיין בלי מתחרים.
חוסר המודעות/הצורך של לקוח להגן על המוצר/רכישה שלו היא דבר מושרש מסתבר.
לגבי הוא וסמסונג, הוא דווקא פריק של TCL למען האמת.
ולהקפיץ כי לפני כמה ימים היה פה איזשהו דיון בו בעל פלזמה שוב הכריז כמה הטכנולוגיה הזו עדיין בלי מתחרים.
חוסר המודעות/הצורך של לקוח להגן על המוצר/רכישה שלו היא דבר מושרש מסתבר.
לגבי הוא וסמסונג, הוא דווקא פריק של TCL למען האמת.
- oferlaor
- מנהל

- Ido.b
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 247
- שם מלא: עידו בנטוב
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
נכון אבל התמונה לא ראליסטית וצבעים לא ראליסטים....
אצל הפלזמה התמונה היא כמו במקור.
יצא לך לראות את star wars באיכות בלו ריי אמיתי בפלזמה?
לי כן,החברים שלי שראו איתי את הסרט אמרו שזה יותר מדי אמיתי חחח.
דרך אגב המסך שלי הוא פנסוניק vt 65
-
Huber
- חבר במועדון HT

Ido.b - אתה יודע מה מאוד מעניין? שכל המומחים מציינים X ורק בעלי פלזמות יודעים אחרת
נו, העיקר שאתה מרוצה.
נו, העיקר שאתה מרוצה.
- oferlaor
- מנהל

יש כאן איזה טעות עקרונית
אם המסך מכוייל (מסכי OLED ו QDOLED במצב movie מגיעים קרוב מאוד לכיול מושלם כיום) הוא יראה מושלם מבחינת צבעים ביחס למסך אחר מכוייל.
מבחינת טווח צבעים ובפרט עבור תכני HDR זה כבר שנות דור מעבר למה שפלאזמה מסוגלת להציג. כך גם עבור תכני 10 ביט ומעלה, עוצמות אור, קונטרסט וטווח צבעים.
אם המסך מכוייל (מסכי OLED ו QDOLED במצב movie מגיעים קרוב מאוד לכיול מושלם כיום) הוא יראה מושלם מבחינת צבעים ביחס למסך אחר מכוייל.
מבחינת טווח צבעים ובפרט עבור תכני HDR זה כבר שנות דור מעבר למה שפלאזמה מסוגלת להציג. כך גם עבור תכני 10 ביט ומעלה, עוצמות אור, קונטרסט וטווח צבעים.
- Ido.b
- חבר פעיל מאוד

אתה רומנטיקן14/03/2024 1:47lambda כתב: אני עוד עם KURO של פיוניר. משנת 2007 !!
מסך שאני מאוד אוהב, אומר לעצמי שהוא בסופו של דבר ישווק חיים ואוכל לקנות אולד חדשה.
לא, דופק כמו שעון שוויצרי.
המחליף יהיה כנראה סוני A80L....
- Ido.b
- חבר פעיל מאוד

אין וויכוח לגבי טווח הצבעים אבל הבהירות של האולד מציגה תמונה בהירה מדי ולא ראליסטית,אני לא מבקר את איכות התמונה,אני יכול לומר לך שב 2015 ראיתי לראשונה את האולד של סמסונג ב פיוצ'ר שהציגה תמונת תלת מימד בדו מימד,זה היה לא פחות משומט לסתות,אשכרה ראיתי תמונה תלת מימד,האיכות הייתה מדהימה ואגלה לך סוד,התמונה נראתה ראליסטית,לא בהירה מדי,בדיוק במידה הנכונה ואמרתי לעצמי זה המסך הבא שלי,אבל מאז עבר זמן מה והמסך הזה נעלם.06/03/2024 21:09oferlaor כתב: יש כאן איזה טעות עקרונית
מבחינת טווח צבעים ובפרט עבור תכני HDR זה כבר שנות דור מעבר למה שפלאזמה מסוגלת להציג. כך גם עבור תכני 10 ביט ומעלה, עוצמות אור, קונטרסט וטווח צבעים....
ואיתו נעלמו החלומות שלי למחליפה ראויה לפלזמה.
- oferlaor
- מנהל

הבהירות תלויה בתוכן. אתה כנראה מדבר על hdr שבאמת מפתיע בעוצמתו ולעיתים נראה לא אמין. אבל זה עניין של הרגל. מתרגלים לזה שפתאום יש הבזק אור וזה נהיה טבעי. בהתחלה היו המון תכנים שמתחו את היכולות לקצה וזה לא המצב כיום. תכנים ב hdr בהירים יותר אבל לא שורפים את העין במטרה להראות את היכולות וזה אומר איכות וידאו משופרת שלא היתה קיימת ולא אפשרית ב פלאזמה.
אם זה מציק, תמיד אפשר להוריד את זה ולכייל סביב התקנים של פעם (100 ניטים). זה יראה לך עלוב אבל זה בהחלט אפשרי כולל גם ב hdr.
אם זה מציק, תמיד אפשר להוריד את זה ולכייל סביב התקנים של פעם (100 ניטים). זה יראה לך עלוב אבל זה בהחלט אפשרי כולל גם ב hdr.
- Ido.b
- חבר פעיל מאוד

עופר,קטונתי מלהתווקח עם המאסטר אבל ראיתי סרטים באיכות של בלו ריי מלא בפלזה לא סתם פלזמה ה vt60 ואותם סרטים ב אולד ב hdr,אהבתי יותר את הפלזמה.14/03/2024 9:42oferlaor כתב: הבהירות תלויה בתוכן. אתה כנראה מדבר על hdr שבאמת מפתיע בעוצמתו ולעיתים נראה לא אמין. אבל זה עניין של הרגל. מתרגלים לזה שפתאום יש הבזק אור וזה נהיה טבעי. בהתחלה היו המון תכנים שמתחו את היכולות לקצה וזה לא המצב כיום. תכנים ב hdr בהירים יותר אבל לא שורפים את העין במטרה להראות את היכולות וזה אומר איכות וידאו משופרת שלא היתה קיימת ולא אפשרית ב פלאזמה.
אם זה מציק, תמיד אפשר להוריד את זה ולכייל סביב התקנים של פעם (100 ניטים). זה יראה לך עלוב אבל זה בהחלט אפשרי כולל גם ב hdr....
- oferlaor
- מנהל

כנראה לא ראית את הטייטלים הנכונים. ב 8 ביט, בוודאות על פלטינה תמיד יהיה לך banding (זה אחד היתרונות הבולטים מבחינתי של hdr) ואין מה להשוות בצבעים וכמובן בטווח הדינמי.
קטונתי מלהמליץ על שדרוג (מי שמרוצה ממוצרים ולא חש צורך לשדרג, כולי קנאה בו) אבל אבסולוטית לא נשאר בי נוסטלגיה כלל. זאת אחרי שלקח כמעט עשור למשהו לעבור את היכולות של קורו.
קטונתי מלהמליץ על שדרוג (מי שמרוצה ממוצרים ולא חש צורך לשדרג, כולי קנאה בו) אבל אבסולוטית לא נשאר בי נוסטלגיה כלל. זאת אחרי שלקח כמעט עשור למשהו לעבור את היכולות של קורו.
-
Huber
- חבר במועדון HT

טעם הוא עניין של... ובכן טעם, וכפי שעופר אמר אם אתה מרוצה - ברור שאין סיבה לשדרג, אבל לא תמצא אף אחד (שאינו בעלים של קורו, מה שבוא נהיה כנים, הופך אתכם לבלתי אובייקטיביים) שעדיין יגיד שכיום הקורו עומדת בקנה מידה עם טלוויזיות OLED. זו פשוט עובדה.22/03/2024 11:53Ido.b כתב: עופר,קטונתי מלהתווקח עם המאסטר אבל ראיתי סרטים באיכות של בלו ריי מלא בפלזה לא סתם פלזמה ה vt60 ואותם סרטים ב אולד ב hdr,אהבתי יותר את הפלזמה....
גם אני בכבעלים של OLED מ 2016 "לא רואה סיבה לשדרג", אבל אובייקטיבית אני יודע שה OLED שמיוצרות כיום והאולד שלי לא מציגות אותן יכולות. שוב, כפי שציינת, גם לי מספיקה ה OLED ה"ישנה" שלי אבל אני מספיק מפוקח בשביל להכיר בכך שהזמן עשה את שלו ושכיום הדגמים החדשים יציגו תמונה איכותית יותר כמעט בכל פרמטר.