חיבור מתג חכם לדוד לראוטר fiber 4k
-
YoniSt
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 2
- שם מלא: יוני ש
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום לכולם,
עברתי לדירה חדשה ואני רוצה לחבר מתג חכם לדוד חשמל.
יש לי ניסיון טוב עם המתגים של כרומגן אבל מופיע בפירוש במפרט שהם לא מותאמים לראוטרים של fiber 4k.
האינטרנט שלי בבית הוא של יס, ועובד על תשתית סיבים של בזק עם ראוטר fiber 4k. בשביל הארכת טווח אני משתמש בשלישיית Deco M4 שמייצרים לי בעצם רשת wifi נוספת לזו של הראוטר המקורי.
האם המתג יעבוד על הרשת של ה Deco? אם לא, האם מישהו מכיר מתגים אחרים שכן יעבדו עם ראוטר fiber 4k?
תודה מראש
עברתי לדירה חדשה ואני רוצה לחבר מתג חכם לדוד חשמל.
יש לי ניסיון טוב עם המתגים של כרומגן אבל מופיע בפירוש במפרט שהם לא מותאמים לראוטרים של fiber 4k.
האינטרנט שלי בבית הוא של יס, ועובד על תשתית סיבים של בזק עם ראוטר fiber 4k. בשביל הארכת טווח אני משתמש בשלישיית Deco M4 שמייצרים לי בעצם רשת wifi נוספת לזו של הראוטר המקורי.
האם המתג יעבוד על הרשת של ה Deco? אם לא, האם מישהו מכיר מתגים אחרים שכן יעבדו עם ראוטר fiber 4k?
תודה מראש
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4783
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
הכוונה לפייבר 4k של הוט. אני הייתי עם הוט ואכן המתגים האלו לא התאימו ורכשתי מתגים של smart grade.
יכול להיות שיש בעיה גם עם בזק. לא יודע, שווה להתקשר לשירות לקוחות ולשאול
יכול להיות שיש בעיה גם עם בזק. לא יודע, שווה להתקשר לשירות לקוחות ולשאול
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
אני משער שהבעיה שלהם עם הראוטרים של הוט היא תמיכה ב-802.11ax (או wifi6).
באופן כללי, ההמלצה הגורפת היא לבצע הפרדת SSID בין 2.4GHz ו-5GHz, כאשר מכשירים נחותים (כמו כל המתגים והמודולים החכמים) מתחברים רק לתדר 2.4GHz האיטי, וטלפונים ומחשבים על 5GHz בלבד. אם ה-5GHz לא מגיע לך לכל מקום בבית, עדיף לך להגדיל את הפריסה מאשר לעבור לרשת האיטית. אם עושים את זה, אפשר באותה הזדמנות לבטל את 802.11ax על רשת ה-2.4GHz, כי גם ככה המכשירים האלה לא תומכים בפרוטוקול.
באופן כללי, ההמלצה הגורפת היא לבצע הפרדת SSID בין 2.4GHz ו-5GHz, כאשר מכשירים נחותים (כמו כל המתגים והמודולים החכמים) מתחברים רק לתדר 2.4GHz האיטי, וטלפונים ומחשבים על 5GHz בלבד. אם ה-5GHz לא מגיע לך לכל מקום בבית, עדיף לך להגדיל את הפריסה מאשר לעבור לרשת האיטית. אם עושים את זה, אפשר באותה הזדמנות לבטל את 802.11ax על רשת ה-2.4GHz, כי גם ככה המכשירים האלה לא תומכים בפרוטוקול.
-
YoniSt
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 2
- שם מלא: יוני ש
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
היי
תודה על התשובות.
אני לא בטוח שהבנתי - במצב החיבור הנוכחי שלי, עם הראוטר של יס + mesh של שלושה deco m4, אני יכול לחבר את המתג של כרומגן?
כלומר, ללכת לרשת של ה deco, לפתוח ממנה 2.4 ולהתחבר אליו - זה יעבוד?
תודה מראש
תודה על התשובות.
אני לא בטוח שהבנתי - במצב החיבור הנוכחי שלי, עם הראוטר של יס + mesh של שלושה deco m4, אני יכול לחבר את המתג של כרומגן?
תודה מראש
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- קיבל תודות: 585 פעמים
אני חולק על דעתך המלומדת,31/05/2023 16:13dr0r כתב: באופן כללי, ההמלצה הגורפת היא לבצע הפרדת SSID בין 2.4GHz ו-5GHz, כאשר מכשירים נחותים (כמו כל המתגים והמודולים החכמים) מתחברים רק לתדר 2.4GHz האיטי,...
אין בכך צורך, מנסיוני במכשירים שתומכים ב 5GHZ יעשו כל שביכולתם להיצמד לתדר, גם אם 2.4 זמין
אני כבר מספר שנים ללא הפרדה ומעל 50 צרכני wifi בכל רגע נתון בבית על אותו SSID וזה עובד מצויין
לפותח השרשור,
אתה תמיד יכול להשתמש באיזה ראוטר ישן ולייצר רשת 2.4 רק לטובת הסוויצר
פתרון עקום אבל יעבוד בקלות
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4783
- קיבל תודות: 767 פעמים
כתבתי שהבעיה היא ברשתות שהפייבר 4k של הוט מקים. אתה עם יס אז לא אמורה להיות שום בעיה.12/06/2023 7:10YoniSt כתב: היי
תודה על התשובות.
תודה מראש...
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
זה קצת יותר מסובך מזה. כשמכשיר מתחבר לרשת, הוא יעדיף להתחבר ל-5GHz. אבל אם כבר יעבור ל-2.4GHz בגלל קשיי קליטה, הוא לא בהכרח יעבור חזרה מיד כשהקליטה תשתפר. ב-802.11ax המנגנון הוא בראוטר, ש״דוחף״ מכשירים לעבור בין נקודות או רשתות. מכשירי WiFi נחותים לא יודעים להתמודד עם המנגנון הזה, ולכן יש להם הרבה מאוד פעמים נפילות מהרשת. מסיבה זו מומלץ לבטל את 802.11ax ברשת שלהם - וזה לא אפשרי באותו ראוטר אם משתמשים ב-SSID משותף.12/06/2023 8:42ahersko כתב: אני חולק על דעתך המלומדת,
אין בכך צורך, מנסיוני במכשירים שתומכים ב 5GHZ יעשו כל שביכולתם להיצמד לתדר, גם אם 2.4 זמין
אני כבר מספר שנים ללא הפרדה ומעל 50 צרכני wifi בכל רגע נתון בבית על אותו SSID וזה עובד מצויין
לפותח השרשור,
אתה תמיד יכול להשתמש באיזה ראוטר ישן ולייצר רשת 2.4 רק לטובת הסוויצר
פתרון עקום אבל יעבוד בקלות...
אם הראוטר שלך לא תומך ב-802.11ax, ויש לך קליטה טובה בכל הבית, ברור שלא תהיה לך שום בעיה, כי החלוקה של המכשירים בין הרשתות מתקיימת מאליה. הפרדת ה-SSID רק תקבע אותה, אבל זה לא קריטי. הבעיה נהיית אקוטית רק כש-802.11ax נכנס לתמונה.
- jagheadg
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1184
- נתן תודות: 63 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
כמו שנכתב למעלה, גם אצלי יש ax ולפחות 10 מכשירים שונים, כולל ESP8266 פשוטים ו ESP32 וגם מפסקים שאין להם שום בעיה להתחבר לרשת כששני התדרים עם אותו שם בלי הפרדה.12/06/2023 20:37dr0r כתב: אם הראוטר שלך לא תומך ב-802.11ax, ויש לך קליטה טובה בכל הבית, ברור שלא תהיה לך שום בעיה, כי החלוקה של המכשירים בין הרשתות מתקיימת מאליה. הפרדת ה-SSID רק תקבע אותה, אבל זה לא קריטי. הבעיה נהיית אקוטית רק כש-802.11ax נכנס לתמונה....