מחפש איך להוזיל את עלויות האינטרנט
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
שלום וברכה,
אני מחובר לתשתית של הוט חבילה 500 מגה, וגם תשתית בזק חבילה 2.5 ג'יגה.
מתוך מגמה של צמצום עלויות, החלטתי להשאיר את הוט, ולצרף ספק נוסף-הכי זול שיש, רק לצורך גיבוי, במקרה של תקלות אצל הוט.
על פי האתר של בזק, החבילה הזולה ביותר על ראוטר Bfiber היא 300/100 מגה, שעלותה 175 שקלים.
כלומר סך הכול חוסך לי כ-30 שקלים בחודש, לעומת החבילה הנוכחית.
האם ישנם אופציות מומלצות זולות יותר?
פרטנר? סלקום?
תודה רבה
מתוך מגמה של צמצום עלויות, החלטתי להשאיר את הוט, ולצרף ספק נוסף-הכי זול שיש, רק לצורך גיבוי, במקרה של תקלות אצל הוט.
על פי האתר של בזק, החבילה הזולה ביותר על ראוטר Bfiber היא 300/100 מגה, שעלותה 175 שקלים.
פרטנר? סלקום?
תודה רבה
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4311
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 905 פעמים
כמובן שישנן אופציות מומלצות זולות יותר. האפצייה מומלצת, היגיונית וזולה יותר, היא מן הסתם לנתק את הוט, דבר שגם יוזיל לך בהרבה את השימוש באינטרנט וגם יוריד חיבור לא יציב. ובשלב הבא, אם אתה רוצה להוזיל עוד את החיבור, אז גם את החיבור של סיב בזק אתה יכול להוריד מ 2.5G ל 1G על רבע למשל.29/05/2023 23:23bariko כתב: שלום וברכה,
פרטנר? סלקום?
תודה רבה...
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה, אך על התשתית של הוט אני לא מוותר, אחרי שכבר העברתי חיווט בכל הדירה.
אגב, אצלי לפחות הוא יציב מאוד.
קיבלתי מחיר טוב כ-95 שקלים לחבילה של 500/10 כולל ספק.
הנציג איתו שוחחתי בצהריים אחרי בקשת ההתנתקות, אף הציע לי את NEXT TV, ללא שום תוספת במחיר...
הנציג איתו שוחחתי בצהריים אחרי בקשת ההתנתקות, אף הציע לי את NEXT TV, ללא שום תוספת במחיר...
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4807
- נתן תודות: 347 פעמים
- קיבל תודות: 770 פעמים
לדעתי יש עכשיו כל מיני מבצעים בפראנר/סלקום. חודש ראשון חינם או מוזל ותשלום של 119 בערך לחבילת 1000/100.
כנס לכמהזה ותראה מה הכי זול כרגע. ישגם שרשור שלם על מחירי אינטרנט אז אני לא מבין למה צריך עוד אשכול.
כנס לכמהזה ותראה מה הכי זול כרגע. ישגם שרשור שלם על מחירי אינטרנט אז אני לא מבין למה צריך עוד אשכול.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

לא ברור איזה חיווט העברת בכל דירה, ואיך זה קשור כלל להוט, כי החיווט שצריך להעביר לצורך של רשת ביתית ושימוש באינטרנט זה כבלי רשת וזה כלל לא קשור להוט והוא משמש לכל סוג של חיבור תשתית אינטרנט, כולל גם לזה של סיבים של בזק במהירות של 2.5G ובעתיד גם, אם תרצה ויהיה זמין גם 10G.29/05/2023 23:56bariko כתב: תודה, אך על התשתית של הוט אני לא מוותר, אחרי שכבר העברתי חיווט בכל הדירה.
הנציג איתו שוחחתי בצהריים אחרי בקשת ההתנתקות, אף הציע לי את NEXT TV, ללא שום תוספת במחיר......
בהוט ידוע שלא רק שהתשתית היא הכי לא יציבה מכל אלה שקיימות בישראל, אלה שגם הספק הוטנט הוא הכי בעיתי מכל הבחינות.
ואם אתה מוותר על הוט, אז אתה חוסך פי שלוש יותר ממה שהתכוונת מלכתחילה ומקבל מהירות פי חמש יותר גבוהה ממה שהתכוונת אחרי החיסכון.
זה חשבון פשוט. וכך גם לא מנסים לדחוף לך רכיב מיותר כמו NEXT TV, כזה שלא בקשת אותו בכלל מלכתחילה.
נערך לאחרונה על ידי sys_admin ב 30/05/2023 8:39, נערך פעם 1 בסך הכל.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46420
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
ולמה משתמש ביתי צריך שני חיבורי אינטרנט במקביל ?
כמות התקלות לפחות מהתנסותי, מאד מוגבלת ומשכן בסוף לא מצדיק עלויות כפולות (אם לא למעלה מזה) לשם שמירה על חיבוריות בכל עת
וצרת רבים אמורה להיות חצי נחמה....
כמות התקלות לפחות מהתנסותי, מאד מוגבלת ומשכן בסוף לא מצדיק עלויות כפולות (אם לא למעלה מזה) לשם שמירה על חיבוריות בכל עת
וצרת רבים אמורה להיות חצי נחמה....
- silverbullet
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
מחר אני מתחבר לסלקום 1G פייבר עם חודשיים חינם ובעלות של 144 ש"ח.
אם אצליח לחבר את הסיב ל-PFSENSE אני אפילו אחסוך את הנתב ואשלם 119 ש"ח לחודש עם חודשיים חינם.
בדוק מול סלקום, תראה מה הם מציעים לך.
אם אצליח לחבר את הסיב ל-PFSENSE אני אפילו אחסוך את הנתב ואשלם 119 ש"ח לחודש עם חודשיים חינם.
בדוק מול סלקום, תראה מה הם מציעים לך.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20185
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2608 פעמים
- יצירת קשר:
כמה כבר תקלות יש היום באינטרנט שאתה צריך את זה?
ב-20 שנים האחרונות שאני עם אינטרנט מהיר, בטח אפשר לספור על הידיים את מספר התקלות שהיו לי עם האינטרנט.
ותמיד אפשר להשתמש בסלולרי במצבים של "תקלה". יש נתבים שיודעים להתחבר להוט-ספוט בטלפון ולהעביר את האינטרנט לכל הבית.
כמו שכבר הציעו, תשאר עם סיב. למה שמישהו יעדיף להשאר עם תשתית נחושת כשכבר יש לו סיב אופטי? לא ברור לי.
אם אתה רוצה לחסוך, תוריד למהירות של 60\600 או 1 גיגה בסיב וזהו.
ב-20 שנים האחרונות שאני עם אינטרנט מהיר, בטח אפשר לספור על הידיים את מספר התקלות שהיו לי עם האינטרנט.
ותמיד אפשר להשתמש בסלולרי במצבים של "תקלה". יש נתבים שיודעים להתחבר להוט-ספוט בטלפון ולהעביר את האינטרנט לכל הבית.
כמו שכבר הציעו, תשאר עם סיב. למה שמישהו יעדיף להשאר עם תשתית נחושת כשכבר יש לו סיב אופטי? לא ברור לי.
אם אתה רוצה לחסוך, תוריד למהירות של 60\600 או 1 גיגה בסיב וזהו.
חיבור ה-500MB שלך בהוט יקר ולא עדכני - אני משלם בהוט על 500/12MB רק 58 ש"ח.
אם יש לך חיבור סיב של פרטנר (לא רוכב על בזק) - אפשר לקבל מהירות של 1GB ב-90 ש"ח (ללא ראוטר וממיר סיב).
אם יש לך חיבור סיב של פרטנר (לא רוכב על בזק) - אפשר לקבל מהירות של 1GB ב-90 ש"ח (ללא ראוטר וממיר סיב).
נערך לאחרונה על ידי em28 ב 30/05/2023 20:28, נערך פעם 1 בסך הכל.
- הרקולס
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 270
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
הייתי באותה סירה, חפשתי ספק זול לגיבוי ולבסוף נבחר מודם סלולרי עם סים.
לא אותם ביצועים כמו קווי אבל זה רק למקרה שהסיב נופל, עלות חודשית של 9.90 שקלים ובמקרה של הפסקת חשמל איזורית האנטנה הסלולרית בדר"כ פעילה (במידה ויש לך UPS בבית למודם/ראוטר)
לא אותם ביצועים כמו קווי אבל זה רק למקרה שהסיב נופל, עלות חודשית של 9.90 שקלים ובמקרה של הפסקת חשמל איזורית האנטנה הסלולרית בדר"כ פעילה (במידה ויש לך UPS בבית למודם/ראוטר)
יש לך פיקסל שרוף ממש פה ----> .
אני תוהה: אלה שמעוניינים בספק לגיבוי אם יש תקלה אצל הספק העיקרי, זה לצרכים ביתיים או עסקיים? אם ביתיים, האם אתם גם מחזיקים בבית נתב ספייר למקרה שיש תקלה בנתב? כי אישית אני בסיבים כבר שלוש שנים ולא ממש זכורה לי תקלה בשירות, כך שתקלה בציוד הפרטי היא כנראה סבירה יותר.
אפילו כשיש הפסקת חשמל, כיוון שהנתב ומתאם הסיב מחוברים ל-UPS, חיבור האינטרנט (למחשבים הניידים) עובד, אולי יש לספק האינטרנט מצברים בארונות התקשורת.
אפילו כשיש הפסקת חשמל, כיוון שהנתב ומתאם הסיב מחוברים ל-UPS, חיבור האינטרנט (למחשבים הניידים) עובד, אולי יש לספק האינטרנט מצברים בארונות התקשורת.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה על שלל העצות
אצלי יש המון תקלות גם בהוט וגם בבזק, במצבי אינני יכול להישאר ללא אינטרנט, אפילו ללילה/ערב אחד.
כל הפתרונות שאינן מבוססות על חיבור קווי, אינן רלוונטיות עבורי....
מה שכן מעניין אותי לדעת, כיצד אפשר להוציא מהוט חבילה של 500/12MB במחיר 58 ש"ח.
אצלי יש המון תקלות גם בהוט וגם בבזק, במצבי אינני יכול להישאר ללא אינטרנט, אפילו ללילה/ערב אחד.
מה שכן מעניין אותי לדעת, כיצד אפשר להוציא מהוט חבילה של 500/12MB במחיר 58 ש"ח.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

לפני זה ממש בדיון זה ממש בתגובה הקודמת כתבת שהוט עובד לך "יציב מאוד" וכרגע אתה כותב שאצלך "יש המון תקלות גם בהוט וגם בבזק".01/06/2023 3:54bariko כתב: תודה על שלל העצות
מה שכן מעניין אותי לדעת, כיצד אפשר להוציא מהוט חבילה של 500/12MB במחיר 58 ש"ח....
אלה שני תגובות מנוגדות. בכל מקרה, יכול להיות בכלל שהבעיה והתקלות אצלך זה כלל לא עם חיבור אינטרנט בצד הספק, אלה שזה בכלל למשל בנתב שלך שמבצע את הגיבוי והמעבר בין החיבורים ( שגם לא רשמת כלל מה הוא הנתב זה ואיך הגדרת אותו לבצע את הגיבוי ), יכול להיות גם שהוא או לא מוגדר נכון, או לא תקין או שהוא לא מתאים בכלל למה שאתה מנסה לעשות.
בכל מקרה בחיבור של סיב של בזק אין שום תקלות ואם יש לך תשתית שלך פרטית תקינה, אז אין שום בעיה. ואם הבעיה שלך זו השתית הפרטית בתוך דירה, אז כל מה שנדרש זה לא לשלם סתם על שני חיבורים, אלה לתקן את התשתית בתוך דירה ולהישאר עם חיבור בודד.
גם לא ברור כלל מה יכולה להיות סיבה שבגללה: "כל הפתרונות שאינן מבוססות על חיבור קווי, אינן רלוונטיות עבורי".
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

הכוונה לתקלות אזוריות
לא בעיה עם הציוד בדירתי ספציפית
לא בעיה עם הציוד בדירתי ספציפית