כבל רשת cat7 s/ftp

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Avi9999 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

האם זה כבל S/ftp?

https://ibb.co/kHprwyb

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #2 

Avi9999 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

29/05/2023 13:26  
Amir64 כתב:
זה S/UTP.
https://www.universalnetworks.co.uk/faq ... sftp-mean/
...
זה לא SF/UTP?

אתה מכיר מקום שאני יכול לקנות כבל שהוא באמת s/ftp? כי כולם פה מוכרים את ה- sf/utp ורושמים שזה s/ftp..

NACHUM37
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #4 

למה אתה צריך sftp?

CyberMageIL
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #5 

29/05/2023 14:46  
Avi9999 כתב:
זה לא SF/UTP?

אתה מכיר מקום שאני יכול לקנות כבל שהוא באמת s/ftp? כי כולם פה מוכרים את ה- sf/utp ורושמים שזה s/ftp..
...
אני מניח שאתה צריך את זה בשביל השחלה בקירות, כי לחיבור ציוד קצה לסוויץ או לנקודת רשת זה לא רלוונטי.
גם בשביל השחלה בקירות של בית פרטי (לא בית עסק/מפעל) זה לא באמת נחוץ, אין מספיק הפרעות אלקטרומגנטיות בסביבה ביתית בשביל להשפיע על כבלי תקשורת בקירות, בדיוק ההפך, אם הסיכוך של הכבל לא מחובר כהלכה ל- Shielded Keystone ומשם לאיזו נקודת הארקה אז במקום למנוע הפרעות הסיכוך הופך לאנטנה ורק מייצר הפרעות.

בכל אופן, אני לא מתיימר להיות מומחה, הנה כמה אופציות לרכישה של הנ"ל, שים לב שברוב המקרים תדרש להזמנה של כמות גדולה:

https://www.beres.co.il/%D7%9B%D7%91%D7 ... 634=329665

https://tst-israel.co.il/product/%d7%9b ... %aa%d7%a7/

https://tst-israel.co.il/product/%d7%9b ... %98%d7%a8/

Avi9999 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

22/06/2023 17:22  
CyberMageIL כתב:
אם הסיכוך של הכבל לא מחובר כהלכה ל- Shielded Keystone ומשם לאיזו נקודת הארקה אז במקום למנוע הפרעות הסיכוך הופך לאנטנה ורק מייצר הפרעות.
...
למה אתה מתכוון נקודת הארקה?

חיברתי כמו שצריך בשני הקצוות את הארקה(חוט הארקה מלופף סביב הקיסטון ובה במגע עם ה- braid screen.

CyberMageIL
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

23/06/2023 10:37  
Avi9999 כתב:
למה אתה מתכוון נקודת הארקה?

חיברתי כמו שצריך בשני הקצוות את הארקה(חוט הארקה מלופף סביב הקיסטון ובה במגע עם ה- braid screen.
...
נקודת הארקה, משמע, הדרך שדרכה הסיכוך של הכבלים פורק את המתח החשמלי שהוא סופג מהסביבה (בשביל למנוע הפרעות) אל חיבור ההארקה של מערכת החשמל בבית.

שוב, בגלל שרמת ההפרעות בסביבה בייתית היא לא משמעותית, אפילו אם לא תוודא שהסיכוך מוארק כהלכה סביר להניח שלא תראה בעיות עם הרשת, אבל אם אתה ממש רוצה לצלול למים העמוקים, אני אפרט.
נקודת ההארקה עבור רוב המשתמשים תהיה דרך ציוד הקצה, מחשבים, מדפסות או דרך הסוויץ' (בהנחה והוא בנוי לזה).

אני יוצא מנקודת הנחה שאתה מושך/משכת כבלי רשת מסוככים דרך הצנרת בקירות עבור החדרים השונים בבית ובשני הצדדים של הכבלים התקנת Keystone מסוכך שמחובר כהלכה לסיכוך של הכבלים.

אז בצד שבו כל הכבלים הנ"ל מתנקזים לעבר הסוויץ' שלך, אתה יכול להשתמש בכבלים מסוככים גמישים (Patch cables עם קצוות RJ45 מצופים מתכת) בשביל לחבר את הסוויץ' שלך ל- Keystones, זה למעשה מחבר את הסיכוך של הכבלים לחיבורי הכניסה בסוויץ' שלך.... אם הסוויץ' שלך מגיע עם חיבורי כניסה מצופים עם מסגרת מתכת (כזה, לא כזה) ואם הסוויץ' שלך מחובר לחשמל עם כבל חשמל עם 3 פינים, אז הסוויץ' שלך למעשה מחבר את הסיכוך של כל הכבלים שפרסת בקירות אל מערכת ההארקה של הבית.
במצב שכזה, כשאתה מחבר את ציוד הקצה שלך (מחשבים) לנקודות הרשת שפרסת בבית, אתה משתמש בכבלים ללא סיכוך; או עם סיכוך אבל בלי חיבור RJ45 מסוכך בצד שמתחבר לציוד הקצה (אחרת אתה יכול למצוא את עצמך בבעיה אחרת, לולאת הארקה).

אופציה אחרת, כי לרוב האנשים לא יהיה סוויץ' עם חיבור חשמל של 3 פינים (כולל חיבור להארקה), זה פשוט ההפך מהנ"ל, במקום לשים כבלים מסוככים גמישים בין הסוויץ לנקודות הרשת שמתנקזות אליו, אתה שם אותם בחיבור שבין נקודות הרשת בחדרים לבין ציוד הקצה, כי כמעט כל מחשב ומדפסת מגיעים עם חיבור חשמל של 3 פינים.

Avi9999 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

23/06/2023 22:16  
CyberMageIL כתב:
אז בצד שבו כל הכבלים הנ"ל מתנקזים לעבר הסוויץ' שלך, אתה יכול להשתמש בכבלים מסוככים גמישים (Patch cables עם קצוות RJ45 מצופים מתכת) בשביל לחבר את הסוויץ' שלך ל- Keystones, זה למעשה מחבר את הסיכוך של הכבלים לחיבורי הכניסה בסוויץ' שלך.... אם הסוויץ' שלך מגיע עם חיבורי כניסה מצופים עם מסגרת מתכת (כזה, לא כזה) ואם הסוויץ' שלך מחובר לחשמל עם כבל חשמל עם 3 פינים, אז הסוויץ' שלך למעשה מחבר את הסיכוך של כל הכבלים שפרסת בקירות אל מערכת ההארקה של הבית.
במצב שכזה, כשאתה מחבר את ציוד הקצה שלך (מחשבים) לנקודות הרשת שפרסת בבית, אתה משתמש בכבלים ללא סיכוך; או עם סיכוך אבל בלי חיבור RJ45 מסוכך בצד שמתחבר לציוד הקצה (אחרת אתה יכול למצוא את עצמך בבעיה אחרת, לולאת הארקה).

אופציה אחרת, כי לרוב האנשים לא יהיה סוויץ' עם חיבור חשמל של 3 פינים (כולל חיבור להארקה), זה פשוט ההפך מהנ"ל, במקום לשים כבלים מסוככים גמישים בין הסוויץ לנקודות הרשת שמתנקזות אליו, אתה שם אותם בחיבור שבין נקודות הרשת בחדרים לבין ציוד הקצה, כי כמעט כל מחשב ומדפסת מגיעים עם חיבור חשמל של 3 פינים.
...
קודם כל תודה על ההסבר המפורט. יש לי שתי שאלות:

1. בשביל מה צריך כבלים מסוככים גמישים בחיבור בין הסוויץ' לקיסטון? למה לא לחבר ישירות את הכבל שמושחל בקיר ישירות לסוויץ'(במידה והסוויץ' נמצא בארון תקשורת)?

2. במקרה שלי אני חיברתי שני חדרים עם כבל רשת ועשיתי שקעים בשני החדרים. בחדר אחד נמצא הראוטר שאותו אני מחבר עם מגשר רשת מסוכך לשקע, ובחדר השני המחשב שלי מחובר עם כבל זהה לשקע.
אם הבנתי נכון ממך, אני צריך להשתמש בכבל מגשר לא מסוכך בצד של הראוטר? עריכה: בעצם אני מניח שאם הראוטר הוא 2 פינים וגם הכניסות מפלסטיק אז זה לא באמת משנה.

CyberMageIL
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

24/06/2023 8:14  
Avi9999 כתב:
קודם כל תודה על ההסבר המפורט. יש לי שתי שאלות:

1. בשביל מה צריך כבלים מסוככים גמישים בחיבור בין הסוויץ' לקיסטון? למה לא לחבר ישירות את הכבל שמושחל בקיר ישירות לסוויץ'(במידה והסוויץ' נמצא בארון תקשורת)?

2. במקרה שלי אני חיברתי שני חדרים עם כבל רשת ועשיתי שקעים בשני החדרים. בחדר אחד נמצא הראוטר שאותו אני מחבר עם מגשר רשת מסוכך לשקע, ובחדר השני המחשב שלי מחובר עם כבל זהה לשקע.
אם הבנתי נכון ממך, אני צריך להשתמש בכבל מגשר לא מסוכך בצד של הראוטר? עריכה: בעצם אני מניח שאם הראוטר הוא 2 פינים וגם הכניסות מפלסטיק אז זה לא באמת משנה.
...
1. בעקרון אתה יכול ללחוץ RJ45 על ה- Cat7 שמושחל בקיר ולחבר אותו ישירות לסוויץ', זה אפשרי טכנית אבל פחות מומלץ מכמה סיבות... חלקן אולי לא רלוונטיות/קריטיות עבור השימוש היחסית קל שלך אלא יותר עבור מקומות עם הרבה ארונות תקשורת וסוויצ'ים, אבל אני אציין אותן בכל זאת.
  • לחיצת RJ45 על פי התקן מחייבת כמה שפחות אורך גידים שחשופים מהבידוד, משמע, חיפוי הפלסטי החיצוני של הכבל צריך להכנס אל תוך ה- RJ45 כשלוחצים את הסופית, וכיוון שה- Cat7 הוא כבל מאוד עבה ומגושם, זה יותר מסובך לשים עליו RJ45 באופן שמספק את התקן.
  • האחזן הפלסטי של סופיות RJ45 נוטה להשבר לא מעט, וזה יותר קל להחליף Patch Cable קטן או להחליף ל- Patch Cable את סופית ה- RJ45 מאשר לעשות את זה ב- Cat7.
  • במידה ואתה צריך להחליף את ה- RJ45 של ה- Cat7, אתה למעשה צריך "לאכול" קצת מהכבל בכל פעם שאתה מחליף את הסופית, ואתה הרי תעדיף שלא למשוך מחדש את ה- Cat7 כי הוא נהיה קצר מדיי.
  • בגלל ש- Cat7 להשחלה בנוי מ- 8 גידים יצוקים (Solid) בניגוד ל- 8 גידים שזורים (Stranded) שיש ב- Patch Cables, הוא יחסית נוקשה וכבד, וסוויצ'ים בייתיים הם מאוד קלי משקל, אז יכול להיות שיהיה לך יותר קשה למקם את הסוויץ' כי ה- Cat7 ירים אותו או יסובב אותו מהמדף שעליו הוא אמור להיות מונח. עריכה: זה גם אומר שכשאתה מוזיז את הכבל כשהוא מחובר לסוויץ', אתה מפעיל הרבה לחץ על הפורטים שלו, כי זה כמעט כמו מקל שמחובר לסוויץ'.
2. אכן הבנת נכון, ההמלצה היא שכבל רשת מסוכך יהיה מחובר להארקה רק בצד אחד כדי למנוע Ground Loop... סיטואציה שבה יש הפרש פוטנציאלים במתח שבין 2 נקודות ההארקה שאליהן הכבל מחובר, וברגע שיש הפרש פוטנציאלים הסיכוך הופך למעשה להיות כבל חשמל שמעביר זרם בין 2 נקודות ההארקה, וזה מכניס הפרעות.
שוב, בד"כ מדובר על מצב שבו 2 נקודות ההארקה נמצאות בבניינים שונים (אם אתה מחבר 2 בניינים שבבעלותך עם כבל רשת), סביר להניח שהמצב בבית פרטי הוא פחות משמעותי, אבל תמיד עדיף לשמור על צורת עבודה נכונה.
אם הראוטר/סוויץ' שלך הוא בלי מסגרת מתכת בפורטים ומחובר לחשמל רק עם 2 פינים (פאזה/חי ו- Neutral) אז הוא לא מחובר להארקה של הבית וזה לא משנה אם אתה מחבר אותו ל- Keystone עם כבל מסוכך או לא (אם אתה שם כבל מסוכך אז זה רק אומר שבטווח הקטנטן שבין ה- Keystone לראוטר/סוויץ' אתה מונע הפרעות).

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”