התלבטות לגבי רכישת טלוויזית LCD או מסך מחשב LCD

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
GT23 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
בעקבות קניית מחשב HTPC למחצה (בין היתר למטרת עבודה = אינטרנט + מסמכים ותוכנות שונות), ובמיוחד "באשמת" usenet והכמות ההיסטרית של תכני הHD שהפכו במהרה לאהבה החדשה בחיי, החלטתי להשלים את הפאזל ע"י רכישת מסך LCD חדש בגודל מתאים שיציג את ההבדלים בין התכנים הנ"ל לבין הDVD ושאר הSD (שאני כבר מתבאס לראות).
נכון לעכשיו אני צופה במסך "22 די זול של proview, כפשרה שבאה לפנות את נתח המזומנים השמן אל עבר המחשב המטורף שדרכו אני כותב. המערכת נמצאת בחדר שינה, היא משמשת רוב הזמן כמחשב רגיל, כשבמעבר לצפייה בכבלים המסך מתקרב לקצה השולחן ויוצר מרחק צפייה של 1.6-2 מטר~ בהתאמה למיקום הכריות הגדולות שלי על המיטה. על זה אין יותר מדי תלונות, אך הבעייה מתחילה בעת צפייה בסרטים שדורשת עוד יותר התקרבות אל עבר המסך (עקב היותי פרקציוניסט חולה נפש).

אז לאחר ההקדמה והרקע, ההתלבטות היא כזאת:
האם לקנות טלוויזית HD READY LCD בגודל "32 מהאיכותיות שמתאימות לחיבור המחשב ובהצגת הNR שלה דרך HDMI\DVI (ע"ע חביבת הקהל כאן = HITACHI), או לחלופין, מסך מחשב LCD כמו הDELL 2707WFP שעובד בFHD.

המחשבה מאחורי ההתלבטות היא כזו:
מצד אחד, במרחק צפייה של 1.8 מטר~ טלוויזית ה"32 תספק את הסחורה בצורה הכי טובה לצפייה בתכני 720P, ועם קצת התרחקות בעזרת הזרוע למרחק של 2.2 מטר~ ידה תהיה על העליונה גם בהצגת תכנים פחות איכותיים כמו HOT וDVD. ומאידך גיסא, אני מנסה בקושי רב לחשוב איך אני מסדר את מרחק הצפייה לעבודה שוטפת על המחשב דרכה (אני רוצה להפטר מה"22 כמובן, אך אני די רגיל ל1650 על 1200 פיקסלים), כשבהחלט מדובר כאן בשעות שלמות של כתיבה וקריאה של מסמכים.

מהצד השני של המתרס עומדת האופציה השנייה: לצפות עם זרוע יותר ארוכה ממרחק של 1.5 מטר ומעלה בתכני 720P, בנוסף ל1080P (שזה יתרון) ולתכנים יותר סטנדרטיים, עם מסך (ה"27 של DELL) שהוא פחות אופטימאלי לתיפקוד כטלוויזיה (למרות ביקורות מצויינות שקראתי לגבי התמודדות עם המשימה). אך לא נראה לי שיש ספק באשר לעליונותו כמסך מחשב לעבודות המחשב השוטפות (למען הסר ספק, אני מודע לכך שיש לו פיקסלים קצת גדולים, אך לפי מה שראיתי זה לא מטריד את רוב האנשים, ובמיוחד כשאופציית מסך הטלוויזיה עומדת כנגדו).

מצטער על אורך ההודעה, אך זו הדרך היחידה לגרום להבנה מוחלטת של הסיטואציה, שבהחלט נחוצה לשם קבלת ההחלטה\המלצה המתאימה.

תודה מראש,

גל

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

מה התקציב?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

AdamS
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 243

שליחה #3 

אם ה-Dell בגודל 30" נכנס לך בתקציב זאת תהיה הבחירה הכי טובה שאתה יכול לעשות לדעתי.
אגב, הכרטיס מסך צריך לתמוך ב-Dual Dvi בשביל המסך.

ps3mee
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1665

שליחה #4 

האמת היא 30 27 יש הבדל אבל לא כל כך גדול
ניר

GT23 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

לגבי התקציב, אני ארגיש הכי נוח עם מקסימום 5000 ש"ח, אך אני מוכן לזרוק עוד קצת כל עוד זה באמת שווה את זה. הדבר האחרון שאני רוצה זה לחשוב בדיעבד איך הייתי מרוצה אם הייתי חוסך עוד אלפייה. בכל מקרה, אני מבין שההיטאצ'י יצא במקרה הטוב 5K, כשאת הdell אני ממש לא מוצא בפחות מ6K ואני מניח שמנטליות ההנחות כאן שונה מטלוויזיות (אפילו אין אותו במכרזים לצערי).

כרטיס המסך הוא 8600GT, מעבד AMD 5600, ו2 ג'יגה RAM. אפילו אם זה מספיק לעבודה עם הרזולוצייה של ה30", הוא מסך פחות אידיאלי להתמודדות עם וידאו (משהו חייב להתקזז עם הרזולוצייה המטורפת שלו). מה גם שאני לא יכול לתאר לעצמי כמה גרוע יראו הפורמטים הסטנדרטיים באיכות המתפשרת של הכבלים, ב2560 על 1600 פיקסלים. המחיר הקרוב בהחלט מפתה, אך אני לא רואה בכך שיפור מעבר לשלושת אינצ'ים הללו.

GT23 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

ודבר נוסף, אני לא חושב שאני זקוק נואשות למסך מעל 27 אינץ' במרחק הצפייה שלי, שיצא בדיוק 1.65 מטר עם הזרוע שבחרתי. אפילו לתכני 1080P אני יכול להתאים את המרחק כשאני מוסיף את הכריות שנותנות עוד חצי מטר קדימה. ולמרות זאת, כשזה נאמר, אני עדיין בהחלט מגדיר את עצמי כאדם שאוהב להכנס עמוק לתוך הסרט ולא להרגיש שאני מסתכל על תמונה שאנשים זזים בתוכה :)

אני מניח שעם הטלוויזית 32" אני אשתמש בזרוע יותר קצרה, אם בכלל.
נערך לאחרונה על ידי GT23 ב 09/09/2007 8:25, נערך פעם 1 בסך הכל.

Yaronl
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #7 

אין פה בכלל מקום להתלבטות דרך אגב......

אני הבעלים של Hitachi 9000 TA2 , מחוברת ל 7900 GT ....

יש לך בעצם מסך בגדול 32 מול העיניים , חד כמו סכין, טקסט קריא וברי, ולא רק זה, אלא שהרבה יותר קל ונוח לשבת שעות מול המחשב ולקרוא טקסט, כי הוא פשוט גדול פי שתיים , ועדיין אינו מאבד מהחדות.... מושלם

עכשיו כל פעם שאנ ייושב מול מסך LCD רגיל , עולה ציחקוק קטן :lol:

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #8 

GT23, כדאי שתבדוק היטב את מסכי המחשב שנכנסים לתקציב שלך. רוב המסכים הרחבים הזולים הם מסכי 6bit ולא 8bit. הם מדמים 24bit RGB דרך טכניקה של dithering. ההשלכות פחות חמורות בשולחן העבודה ובמשחקים אבל גורמים לחווית צפייה בווידאו שהיא פחות ממרנינה.

זה דורש קצת חקירה ומאמץ כי יצרני המסכים לא ממהרים לפרסם את הנתון הזה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

GT23 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

דבר ראשון ממש תודה על העזרה (Y)

Yaroni, אם אני מבין אותך נכון, אתה ממש מצליח לשבת מול מסך 32" ברזולוציה של 1366X768 וגם להנות מזה ברמה שזה נראה לך עדיף על מסך LCD רגיל עם רזולוציה יותר גבוהה על שטח עבודה יותר קטן?...
מה שאתה אומר זה הדבר האחרון שחשבתי שאני אשמע, ואם כך המצב אז זה נהדר. אני רגיל כרגע לעבוד עם1680X1050, קשה לי לדמיין איך יהיה כאן שיפור, אך אני מניח שאני פשוט צריך להגיע עם לפטופ לחנות ולתת לעיניים לקבל לקבוע. ובכל מקרה, באיזה מרחק אתה יושב מהמסך, לא רואים פיקסלים?, התמונות באמת חדות וברורות?.

Catskinner, הפאנל של הDELL 2707WFP הוא S-PVA עם 8bit, כמו שאר המשפחה (ה30", 22", ה24"...). אין הרבה מבחר נכון לעכשיו, והיחיד בגדלים הללו שהוא במחיר סביר (שלא כמו הAPPLE) ואפילו נמוך בצורה משמעותית מהDELL הוא ה Viewsonic VX2835WM. זה מסך של 28", שבא עם פאנל TN שעובד על 6bit, כנראה כמו שאמרת, בגלל היותו זול יותר (אולם מהירות התגובה שלו טובה, על 3ms, עם בהירות ממש גבוהה של 500cd\m, אך אלה הם רק מספרים...).

קישורים למפרטים הטכנים:
http://www.viewsonic.com/products/deskt ... /vx2835wm/
http://www.dell.com/content/topics/topi ... l=en&s=gen
http://accessories.us.dell.com/sna/prod ... u=222-7315

Yaronl
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

אני יושב בדיוק 1.2 מטר, אפילו פחות מהמסך.... אין שום כאבי עיניים או עייפות... ההפיך, בגלל שהטקסט חד ברור וגדול, הרבה יותר נוח למשוך שעות מול הדפדפן, מה גם שיש אופציה מעולה במסך לבחור את כמות ה BACK LIGHT , וכך אפשר להוריד ל LOW אם קצת מסנוור אותך.....

אתה לא תתאכזב איתו, כמסך מחשב או בכלל
בכל מקרה לך תבדוק בעצמך עם LAPTOP , זה מה שאני עשיתי , תשתדל עם DVI כי נראה לי שיש שיפור מ VGA
* דרך אגב , HALF LIFE 2 , תומך פרפקט ב 1366 על 768, לפעמים אני בוכה מרוב אושר כשאני משחק :wink:

GT23 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

Yaronl כתב:אני יושב בדיוק 1.2 מטר, אפילו פחות מהמסך.... אין שום כאבי עיניים או עייפות... ההפיך, בגלל שהטקסט חד ברור וגדול, הרבה יותר נוח למשוך שעות מול הדפדפן, מה גם שיש אופציה מעולה במסך לבחור את כמות ה BACK LIGHT , וכך אפשר להוריד ל LOW אם קצת מסנוור אותך.....

אתה לא תתאכזב איתו, כמסך מחשב או בכלל
בכל מקרה לך תבדוק בעצמך עם LAPTOP , זה מה שאני עשיתי , תשתדל עם DVI כי נראה לי שיש שיפור מ VGA
* דרך אגב , HALF LIFE 2 , תומך פרפקט ב 1366 על 768, לפעמים אני בוכה מרוב אושר כשאני משחק :wink:
...
אחלה, תודה, זה די מעודד...

העניין הוא שאני יושב בערך 70ס"מ מהמסך, כשאולי אולי אני אגיע למטר אם זה יסתדר עם הזרוע שתהיה פרוסה לצד, והמסך יופנה אלי מהקצה השמאלי של השולחן ולא מולי. לי זה נשמע ממש גבולי, מה אתה אומר?.

בכל מקרה, אם אני זוכר נכון השוות אותו גם לR81. מה גרם לך לבצע את ההחלטה הסופית?, האיכות של הסמסונג בשידורי הוט וYES? (שלא נראה לי שזה משנה אם עובדים דרך PVR). העניין הוא שהוא זול בצורה משמעותית.

ושוב, Thanks
נערך לאחרונה על ידי GT23 ב 12/09/2007 13:00, נערך פעם 1 בסך הכל.

Yaronl
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

קבל תיקון ..... מדדתי עם מטר מרחק מדיוק מקידמת המסך עד לעין בקו ישר, ואכן אני יושב במרחק של 72 סנטימטר....

כנראה לא הערכתי נכון, בקיצור אני יושב כמו שאתה מתכוון לשבת....
ואם אתה שואל אותי אפשר גם לשבת קרוב יותר, אבל אז אתה פשוט תראה קצת מוזר :lol:

תאמת שלא השוותי אותו ל R81 , אולי התבלבלת , אבל בכל מקרה אני לא שולל את ה R81 , אני פשוט מעיד מנסיון על ההיטאצי

לך תבדוק, תשווה כל פרמטר ואופציה , אחד מול השני.....

לגבי איכות השידור בכבלים.... אני מזכיר לך שאני עובד עם PVR 150, ואני מרוצה מהאיכות... ACCEPTABLE , ואף יותר
פורמולה 1 מערוץ 5 , ממש תענוג

GT23 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

אתה עושה כאן מצווה גדולה, ממש תודה על העזרה אחי :)

זה נשמע די "too good to be true", אתה עובד מול המחשב במרחק שלי ואפילו עם אותו כרטיס הטלוויזיה (טוב נו, בכל זאת למי אין היום PVR150...). זה ממש מעודד, אני בהחלט אגש ואבדוק את המסך בחנות אל מול הסמסונג ואקבל החלטה סופית (בנוסף לDELL, שקבעתי עם עוד איזה איש טוב באמצע הדרך לראות אותו אצלו בבית).

דרך אגב, נכון לעכשיו עם ה22" אני מוצא את עצמי בקריאה מתמשכת פשוט מדביק את הפרצוף למסך. אני מאמין שזה אפילו 20, 30 ס"מ מרחק, בנוסף להגדלה של הDPI מ90 ל120 שעשיתי לפני כמה זמן כי הרזולוציה שלו פשוט גבוהה מדי באינטרנט. ככה שעובדה זו, בנוסף לצפייה בסרטים דרכו במרחק של מטר לפעמים אם אני לבד, בהחלט גורמת לי לחשוב שלא תהיה לי בעיה עם ה32".

הדבר היחיד שמבאס זה שאני יכול לקנות את ה27" בFHD, אבל תכלס, זה בהחלט לא יהיה נוח ופונקציונלי לסרטים (כמו המצב הנוכחי), על אף הרזולוציה הגבוהה. FHD במרחק שלי היום, ועוד ללא תכנים מתאימים למעט ההורדות מהUSENET, ידרוש 50" ו50K על מנת להשיג את אותה האיכות שאפשרית כרגע ולנצל את הרזולוציה במלואה. זה לא ראלי נכון לעכשיו.

בהחלט עזרתם לי לעשות קצת סדר בדברים.

Yaronl
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

לגבי כל העניין סביב ה HD, באמת חידה.....

אם וכאשר יגיעו שידורי HD באיכות 1080P , אני די בטוח שיהיה אפשר לראות אותם , לדוגמא בהיטאצ'י ב 720P , ולא יהיה ניתן להבדיל בירדית האיכות...

GT23 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

Yaronl כתב:לגבי כל העניין סביב ה HD, באמת חידה.....

אם וכאשר יגיעו שידורי HD באיכות 1080P , אני די בטוח שיהיה אפשר לראות אותם , לדוגמא בהיטאצ'י ב 720P , ולא יהיה ניתן להבדיל בירדית האיכות...
...
מהמרחק שהצופה הממוצע יושב מול טלוויזית 32"... לא, אך המצב שלנו שונה לחלוטין, אתה משתמש בו כמסך מחשב ממרחק של 70 ס"מ. אני מניח שה360 קווים הללו יעשו הבדל קצת יותר משמעותי ואף מהותי ממרחק שכזה.

זה משהו שלא יסתדר לי בראש עד שאני לא אראה את ה1080P על ה 27", לעומת העבודה על ההיטאצ'י ב768P על 32". ידו של הראשון תהיה על העליונה בעבודה השוטפת בPC, כשהשני יוביל בכל מה שקשור לוידאו. ההחלטה תתבצע לפי שיקולים של מה יותר חשוב, מה יותר משמעותי, ובגדול עד כמה מהותי כל דבר (החסרונות\יתרונות בPC או בוידאו).

Yaronl
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

טעות בידיך .... המצב שלנו לא שונה...... הכוונה, מול מסך WINDOWS , גלישה... 70 ס"מ.... אבל, כשאני רואה סרט\ טלויזיה, כמובן וכמובן שאני מתאחק 2 מטר טובים ונהנה

GT23 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

Yaronl כתב:טעות בידיך .... המצב שלנו לא שונה...... הכוונה, מול מסך WINDOWS , גלישה... 70 ס"מ.... אבל, כשאני רואה סרט\ טלויזיה, כמובן וכמובן שאני מתאחק 2 מטר טובים ונהנה
...
אני יודע שהמצב שלנו זהה...

הכוונה שלי הייתה להבדלים בין 768P ל1080P, שלרוב לא משנים כלכך עם גודל כזה של טלויזיה ומרחק צפייה הגיוני. אך אצלי, ו-אצלך, המצב הוא שונה כי המטרה היא כפולה -> עבודה קרובה עם הPC ששם ההבדל הזה משמעותי, בנוסף לשימוש כטלוויזיה רגילה ששם הוא כמעט ולא מורגש.

כמה חבל שאין את ה32" FHD של LG בארץ :?

GT23 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

Yaronl כתב:תאמת שלא השוותי אותו ל R81 , אולי התבלבלת , אבל בכל מקרה אני לא שולל את ה R81 , אני פשוט מעיד מנסיון על ההיטאצי
...
משהו כאן לא מסתדר לי...

בהודעה הבאה מבינים שהיה לך אפילו את הR81. ככה שאם לרכוש את שני המסכים זה לא השוואה, אז מה כן?
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ht=#363814

GT23 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

Yaroni, אני חייב להבין את העניין הזה?...
החזרת את הR81 והחלפת אותה בLD9000?. משהו לא היה בסדר אתה, התחרטת, קנית את שתיהן?... זה חשוב מאוד בגלל שלעבודה מול מחשב יש לאנשים התלבטויות קשות בין השתיים, וזה היה עוזר לשמוע קצת ממישהו שהתנסה עם שתיהן.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”