אפשרות להשתמש ב-PFSENSE ללא נתב עם סלקום סיבים?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
silverbullet פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #1 

שאלה למבינים ב-PFSENSE.

האם PFSENSE יכול לבצע לי את החיבור לספקית ללא נתב שלהם (יש לי PFSENSE על מחשב אישי)?

תודה

johnglock
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 119
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #2 

למה שהוא לא יוכל?
pfsense זה מערכת הפעלה של ראוטר, אז אם אתה שם אותה על חומרה מתאימה זה ראוטר לכל דבר.

silverbullet פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

כיום ה-PFSENSE שלי מחובר ישירות לנתב VDSL של סלקום שהוא מבצע את החיבור.
במידה ואני מתחבר, אני מתכנן או להכניס את הסיב ישירות למחשב על ידי כרטיס או לחבר אליו את ה-RJ45 לפורט ה-WAN.
האם אני אצטרך לשנות משהו בהגדרות?

oferlap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 366
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #4 

אם אתה נשאר עם אותה ספקית (סלקום?), שמשאירה עבורך את אותם פרטי חיוג PPPoE - זה מתבצע בראוטר בדיוק על פי אותן הגדרות כמו דרך מודם VDSL, פשוט רוחב הפס מהיר יותר.
למיטב ידיעתי אף חברה לא מספקת ולא תומכת בכרטיס פנימי או חיצוני למחשב אישי. סלקום מספקים ממיר סיב שבצידו השני שקע RJ45 שאותו מחברים ל- WAN של הנתב/מחשב שלך.

silverbullet פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

מחר באים להתקין, נראה, אנסה את כל הדרכים.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #6 

28/05/2023 10:16  
silverbullet כתב:
כיום ה-PFSENSE שלי מחובר ישירות לנתב VDSL של סלקום שהוא מבצע את החיבור.
במידה ואני מתחבר, אני מתכנן או להכניס את הסיב ישירות למחשב על ידי כרטיס או לחבר אליו את ה-RJ45 לפורט ה-WAN.
האם אני אצטרך לשנות משהו בהגדרות?
...
אתה יכול גם "להכניס את הסיב ישירות למחשב על ידי כרטיס", כמובן, אם יש לך כרטיס רשת עם פורט מתאים, שלתוכו תחבר את המודול של סיב וגם מצד השני אתה יכול גם "לחבר אליו את ה-RJ45 לפורט ה-WAN" דרך ממיר מדיה חיצוני, אם אתה לא צריך את האפשרויות שנדרש להם חיבור ישיר של סיב למחשב.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

30/05/2023 20:25  
oferlap כתב:

למיטב ידיעתי אף חברה לא מספקת ולא תומכת בכרטיס פנימי או חיצוני למחשב אישי.
...
כל החברות תשתית הגדולות בישראל, חוץ מהוט תומכות גם בכרטיס פנימי וגם בחיצוני למחשב אישי לצורך של חיבור של סיב אליו, כולל גם למחשבים ניידים וכולל גם למהירויות של כמה GBPS. והן גם מספקות מודול SFP מתאים שנכנס לכרטיס רשת זה. כמובן שצורך של זה הוא די נדיר, אבל מי שיודע למה הוא צריך את זה ורוצה לנצל את האפשרויות המצריכות את זה, אין לו שום בעיה לבצע את זה.
אני למשל במקרים שזה נדרש משתמש באפשרות זו, כולל גם במחשבים ניידים.

oferlap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 366
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #8 

31/05/2023 8:42  
sys_admin כתב:
חוץ מהוט
...
מפתיע.
אבל ברצינות, איך זה בדיוק עובד?
הילדים המוקדנים בבזב"ל הוציאו לי את הנשמה עד שקיבלתי מודול SFP בדרך לא דרך.
אצל סלקום היה יותר קל לקבל ממיר מדיה, אבל הילדים לא ידעו מה זה מודול SFP, בקושי הצליחו להתאים את הממיר הסטנדרטי שלהם לחבילה הסטנדרטית שלי.
אני מבין שברגע שעברת את הנ"ל ושיש לך כבר מודול SFP של הספקית, אפשר לקנות כרטיס פרטי למשל כזה https://www.amazon.com/10Gtek-E10G41BTD ... B01LZRSQM9,
אבל יכולות להיות בעיות תאימות רציניות, ואם תגיד שהילדים המליצו לך על כרטיס ספציפי כדי להימנע מבעיות, אני אבדוק שהתאריך הוא לא 1 באפריל :-D

silverbullet פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

עקב בעיות תשתית מהדירה לארון תקשורת (דירת גן יחסית חדשה), הטכנאים של סלקום לא הצליחו כלל להשחיל את הסיב. הקבלן שביצע את עבודות החשמל בזמן בניית הדירה לא חשף את הצינור בארון הראשי והוא מתחבא (אם בכלל) בתוך החצץ.

פתחתי קריאה מול הקבלן.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

31/05/2023 10:40  
oferlap כתב:
מפתיע.
אבל ברצינות, איך זה בדיוק עובד?
הילדים המוקדנים בבזב"ל הוציאו לי את הנשמה עד שקיבלתי מודול SFP בדרך לא דרך.
אצל סלקום היה יותר קל לקבל ממיר מדיה, אבל הילדים לא ידעו מה זה מודול SFP, בקושי הצליחו להתאים את הממיר הסטנדרטי שלהם לחבילה הסטנדרטית שלי.
אני מבין שברגע שעברת את הנ"ל ושיש לך כבר מודול SFP של הספקית, אפשר לקנות כרטיס פרטי למשל כזה https://www.amazon.com/10Gtek-E10G41BTD ... B01LZRSQM9,
אבל יכולות להיות בעיות תאימות רציניות, ואם תגיד שהילדים המליצו לך על כרטיס ספציפי כדי להימנע מבעיות, אני אבדוק שהתאריך הוא לא 1 באפריל :-D
...
בכל החברות שרוכבות על תשתית של בזק, למשל בפרטנר, סלקום, בזק, בזב''ל, גילת..., אתה פשוט רוכש את ONT כמודול SFP מבזק סטור ואין שום בעיה לאקטב אותו באחת החברות אלה. בתשתית ישנה שהיא לא GPON, בחברות כמו פרטנר או סלקום, גם אין שום בעיה לקבל מודול SFP לרשת ETHERNET שלהם. אחרי זה, אתה יכול לרכוש כל כרטיס רשת מתאים לך עם כמה שאתה צריך פורטים SFP או SFP+, למשל צריך עם שניים של SFP+ ולצרכים שלך מספיק גם כרטיס ישן מאוד ( לא עד כדי כך ישן כמו שקישרת, אבל כזה שעוד נתמך לפחות ), אז אפשר אפילו מ ALIEXPRESS, למשל מכאן:
https://www.aliexpress.com/item/4000101312688.html
ולתוכו אתה כבר מחבר מודול SFP+, אחד אופטי לסיב ושני לנחושת, לחיבור של מתג לרשת LAN ביתית. זה כל הסיפור.
ובעיות תאימות רציניות במחשבים בכלל ובציוד רשת בפרט יכולות להיות בכל דבר, ובמיוחד בשביל להימנע מהן, לפני שעושים או רוכשים משהוא עוברים על מפרטים ועל הוראות התקנה ובוחרים את הציוד המתאים למה שנדרש מכל המגוון העצום שקיים בהקשר זה.

בכל מקרה, כל זה רלוונטי רק למי שצריך את היכולות והאפשרויות שסוג חיבור כזה מאפשר, למשל למחשבים ניידים אני לא נתקל בהרבה משתמשים שרוכשים כרטיסי רשת כאלה חיצוניים שאני משתמש בהם, כרטיסי רשת של 10G עם מחברים של SFP+, אבל לצרכים של אלה למשל שעובדים כמהנדסי תשתיות תקשורת, אני רוכש להם כרטיסים כאלה. וגם כאלה במהירות רשת של 25G, שהם יכולים לחבר למחשב נייד.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

31/05/2023 13:04  
silverbullet כתב:
עקב בעיות תשתית מהדירה לארון תקשורת (דירת גן יחסית חדשה), הטכנאים של סלקום לא הצליחו כלל להשחיל את הסיב. הקבלן שביצע את עבודות החשמל בזמן בניית הדירה לא חשף את הצינור בארון הראשי והוא מתחבא (אם בכלל) בתוך החצץ.

פתחתי קריאה מול הקבלן.
...
מדובר על דבר נפוץ ביותר, הקבלנים שנשלחים כמתקיני סיבים של חברות תשתית בישראל, בדרך כלל מגיעים ללא ציוד שיכול לזהות את המקום הבעיתי של צינור וגם לא כזה שיכול לפתור את זה.
הקבלן הפרטי שיצטרך לתקן את זה צריך להיות מצויד בכלים שמזהים את המקום המדויק שבו צריך לחפור. זה התקן שהוא מתחבר על ראש של סטלבנד פיברגלס ומשדר את המיקום המדויק שלו והקבלן מגלה את המיקום המדויק זה עם המקלט שעובר איתו מעל הקרקע.
דבר כזה למשל:

מ-ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 171
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #12 

31/05/2023 13:23  
sys_admin כתב:
בכל החברות שרוכבות על תשתית של בזק, למשל בפרטנר, סלקום, בזק, בזב''ל, גילת..., אתה פשוט רוכש את ONT כמודול SFP מבזק סטור ואין שום בעיה לאקטב אותו באחת החברות אלה. בתשתית ישנה שהיא לא GPON, בחברות כמו פרטנר או סלקום, גם אין שום בעיה לקבל מודול SFP לרשת ETHERNET שלהם.
...
להבנתי זה לא מדויק.
כלומר, עקרונית זה אמור להיות המצב מבחינה טכנולוגית, ובגילת ובבזק (לא יודע לגבי בזב״ל) זה אכן המצב, אבל לפי מה שאני שומע סלקום ופרטנר ברמת המדיניות לא מאפשרים להשתמש בציוד פרטי אלא רק בממיר שהם מספקים עם יציאת Ethernet. בתשתית פרטנר P2P הם אכן מספקים SFP מתאים, אבל זה לאו דווקא תשתית ישנה. בסלקום התשתית היחידה שהיא לא GPON היא התשתית הישנה של אנלימיטד בה בכלל לא מגיע סיב לדירה אלא רק לבניין ומה שמגיע לדירה זה כבל רשת רגיל, כך שאין צורך ב־SFP או בשום ציוד אופטי אחר (אם כי כן קיימים מודולי SFP Ethernet, אבל לא סביר שמישהו באמת יצטרך משהו כזה).

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

02/06/2023 13:18  
מ-ב כתב:
להבנתי זה לא מדויק.
כלומר, עקרונית זה אמור להיות המצב מבחינה טכנולוגית, ובגילת ובבזק (לא יודע לגבי בזב״ל) זה אכן המצב, אבל לפי מה שאני שומע סלקום ופרטנר ברמת המדיניות לא מאפשרים להשתמש בציוד פרטי אלא רק בממיר שהם מספקים עם יציאת Ethernet. בתשתית פרטנר P2P הם אכן מספקים SFP מתאים, אבל זה לאו דווקא תשתית ישנה. בסלקום התשתית היחידה שהיא לא GPON היא התשתית הישנה של אנלימיטד בה בכלל לא מגיע סיב לדירה אלא רק לבניין ומה שמגיע לדירה זה כבל רשת רגיל, כך שאין צורך ב־SFP או בשום ציוד אופטי אחר (אם כי כן קיימים מודולי SFP Ethernet, אבל לא סביר שמישהו באמת יצטרך משהו כזה).
...
אנסה לעשות קצת סדר בכל הסיפור. אם מדובר על חיבור של פרטנר וסלקום מעל רשת סיבים של בזק, אז כאן ניתן להשתמש גם עם ציוד של בזק, שנמכר בבזק סטור וגם לרכוש מודול SFP ONT מתאים מפרטנר או מסלקום. רק, מה, גם המוקדנים וגם הקבלן שמחבר את הלקוח פרטי לא מעדיף ולא תמיד מודע כלל לאפשרות זו, בגלל שמדובר גם על סוג חיבור פחות שכיח, מכיוון שרוב הלקוחות הפרטיים לא יודעים לחבר ולהגדיר לבד נתב פרטי וחוץ מזה יש גם כאלה שמבקשים את האפשרות של חיבור עם ציוד פרטי, כי חושבים שזה מה שיוזיל להם את ההתקנה ושהם יסתדרו איכשהו עם ההגדרות הנדרשות לבד ואחרי זה בגלל שהם לא מצליחים בכך, הם מתקשרים לספק שהתקין להם את התשתית ומנסים שהמוקד טכני שלו יעזור להם להגדיר את הציוד הפרטי שיש להם, או מתלוננים על תקלה שלא קיימת כלל אצל הספק. זו הסיבה שהמוקדני מכירות מנסים כמה שפחות לאפשר התקנות עם נתב פרטי של הלקוח.

ובקשר לרשת הישנה של פרטנר. לפרטנר אין שום "תשתית P2P" וגם ללקוח פרטי אין שום שימוש ברשת מסוג זה. הרשת הישנה של פרטנר היא רשת ETHERNET רגילה, רק שמבוססת על ציוד סוג ג' זול מכל מני יצרנים סינים עלומי שם. ובגלל שבפרטנר הבינו כבר לפני כשנה שזה לא יהיה כלכלי לשדרג ולתחזק אותה, אז הם החליטו להתחיל לפרוס רשת PON, ואפילו בחרו לכך יצרן, אבל בשלב זה חוץ מכמה התקנות בודדות והכרזות PR, הפריסה של רשת זו לא התקדמה.

למי שדווקא כן יש רשת סיבים P2P, אז זה לבזק, רק מן הסתם זה לא מיועד כלל ללקוחות פרטיים, כי גם אין להם שום שימוש ברשת מסוג זה וגם המחירים של שימוש ברשת סיבים P2P הם "טיפה" שונים ממה שלקוח פרטי יכול לדמיין שאפשר לשלם על שימוש בסיב אופטי. :lol:

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 732
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #14 

יש עוד הגדרות בנתב פרטי במקרא של SFP--ONT חוץ מ-PPOE?
vlan id?
או שאני פספסתה משהו...

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

03/06/2023 11:37  
amdr1 כתב:
יש עוד הגדרות בנתב פרטי במקרא של SFP--ONT חוץ מ-PPOE?
vlan id?
או שאני פספסתה משהו...
...
בנתב פרטי יכול להיות עוד מגוון שלם של הגדרות שונות, שגם משתנות מנתב אחד לשני, בכדי שנתב זה יהיה מוגדר נכון ויתחבר לאינטרנט. כמה שהנתב יותר מתקדם, כך יהיו יותר אפשרויות ויותר הגדרות לצורך אפשרויות אלה.

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

טוב,אבל לדוגמה,על מה מדובר?
הגדרתי ppoe על WAN.
החיבור בוצע בהצלחה .
...ויש סיכוי שלא יהיה אינטרנט ברשת פנימית?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

03/06/2023 11:52  
amdr1 כתב:
טוב,אבל לדוגמה,על מה מדובר?
הגדרתי ppoe על WAN.
החיבור בוצע בהצלחה .
...ויש סיכוי שלא יהיה אינטרנט ברשת פנימית?
...
מדובר על כך שיש נתבים שונים. ואם בסבוניות ביתיות פשוטות, בכאלה שתוכננו רק לשימוש וליכולות טכנולוגיות של עקרות בית נואשות, מספיק מרצף של ציורים לבחור את הסוג החיבור, למשל את PPPoE , את שם משתמש וסיסמה בשבילו וללחוץ על כפתור צבעוני גדול עם כיתוב סיום, בכדי לסיים את כל ההגדרות האפשריות הגלומות במכשיר מתקדם זה, אז בנתבים אמתים אחרים יש גם כאלה שלצורך זה שתהיה גישה לאינטרנט, למשל נדרש להפעיל ולהגדיר את מנגנון NAT שבנתב ולהגדיר את סוג שלו ואת המבנה הנדרש שלו, יש כאלה שכוללים גם את הרכיב של Firewall ובכדי שתהיה אפשרות גישה לאינטרנט, אז נדרש להגדיר את הכללי תעבורה מאשרים מתאימים ויש מקרים שהנתב זה צריך לספק גם את שירות של DHCP ואת DNS לרשת שמאחוריו ובניגוד לסבוניות, ששם בהקשר זה לפעמים גם אין מה לשנות, גם אם זה נדרש, אז בנתב אמיתי, יש כאלה שצריך להפעיל ולהגדיר את השירותים אלה בדיוק כפי שרוצים ברשת ספציפית זו וללא שעושים את זה לא תהיה חלקת כתובות אוטומטית ברשת פנימית ולא יהיה גם תרגום של כתובות לשמות.
ויש עוד מגוון רב של אפשרויות שיכולות להיות בנתבים שונים, שאותן נדרש לבצע בכדי שתהיה כלל אפשרות גישה לאינטרנט מאחורי נתב זה.

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

מסכים איתך לחלוטין חוץ מדבר קטן..
זה לא מקרא רלוונטי ל~99% משתמשים פרטים שבתור ציוד הפרטי שלהם מחברים asus/TP-Link או נתב סיני מקסימום עם גירסה openwrt פשוטה,לא?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

03/06/2023 19:34  
amdr1 כתב:
מסכים איתך לחלוטין חוץ מדבר קטן..
זה לא מקרא רלוונטי ל~99% משתמשים פרטים שבתור ציוד הפרטי שלהם מחברים asus/TP-Link או נתב סיני מקסימום עם גירסה openwrt פשוטה,לא?
...
מן הסתם שאלה שבתור נתב פרטי מחברים asus/TP-Link לא יצטרכו להגדיר כלום מעבר לסוג חייגן ושם משתמש וסיסמה. וזה בדיוק הציוד שתוכנן לשימוש של עקרות בית נואשות. גם זה לא ייתן להם כלום מעבר למה שיכול לספק להם נתב כזה שמקבלים מהספק במחיר של כ 20 ש''ח לחודש. כך שזה יהיה גם מיותר לגמרי, לא הגיוני ולא כלכלי כלל.
ובמקרה אפילו של ציוד זה או כל ציוד סיני אחר, אם ניתן להתקין עליו ואם מותקנת עליו מערכת כמו OPENWRT, אז אחרי זה כבר נדרש לבצע גם הגדרות אחרות לגמרי בכדי לקבל כל אפשרות מתקדמת של רשת ביתית. ומי שאין לו צורך באפשרויות מתקדמות של רשת, אז גם אין לו שום טעם להתקין את OPENWRT.
חוץ מזה, השרשור זה עוסק בחיבור ציוד פרטי "טיפה" שונה מציוד של asus/TP-Link, עם מערכת ניתוב גם שונה במקצת מזו שמגיעה ב asus/TP-Link ובגלל כך, מי שמתקין ציוד כזה ברשת ביתית שעליו דנים בשרשור זה, גם מראש מתכוון לקבל אפשרויות שונות לגמרי ממה שציוד כמו asus/TP-Link יכול לספק ולצורך כך גם צריך לבצע הגדרות שהן מעבר להקלדה של שם משתמש וסיסמה בחייגן.

מ-ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 171
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #20 

03/06/2023 10:44  
sys_admin כתב:
אנסה לעשות קצת סדר בכל הסיפור. אם מדובר על חיבור של פרטנר וסלקום מעל רשת סיבים של בזק, אז כאן ניתן להשתמש גם עם ציוד של בזק, שנמכר בבזק סטור וגם לרכוש מודול SFP ONT מתאים מפרטנר או מסלקום. רק, מה, גם המוקדנים וגם הקבלן שמחבר את הלקוח פרטי לא מעדיף ולא תמיד מודע כלל לאפשרות זו, בגלל שמדובר גם על סוג חיבור פחות שכיח, מכיוון שרוב הלקוחות הפרטיים לא יודעים לחבר ולהגדיר לבד נתב פרטי וחוץ מזה יש גם כאלה שמבקשים את האפשרות של חיבור עם ציוד פרטי, כי חושבים שזה מה שיוזיל להם את ההתקנה ושהם יסתדרו איכשהו עם ההגדרות הנדרשות לבד ואחרי זה בגלל שהם לא מצליחים בכך, הם מתקשרים לספק שהתקין להם את התשתית ומנסים שהמוקד טכני שלו יעזור להם להגדיר את הציוד הפרטי שיש להם, או מתלוננים על תקלה שלא קיימת כלל אצל הספק. זו הסיבה שהמוקדני מכירות מנסים כמה שפחות לאפשר התקנות עם נתב פרטי של הלקוח.

ובקשר לרשת הישנה של פרטנר. לפרטנר אין שום "תשתית P2P" וגם ללקוח פרטי אין שום שימוש ברשת מסוג זה. הרשת הישנה של פרטנר היא רשת ETHERNET רגילה, רק שמבוססת על ציוד סוג ג' זול מכל מני יצרנים סינים עלומי שם. ובגלל שבפרטנר הבינו כבר לפני כשנה שזה לא יהיה כלכלי לשדרג ולתחזק אותה, אז הם החליטו להתחיל לפרוס רשת PON, ואפילו בחרו לכך יצרן, אבל בשלב זה חוץ מכמה התקנות בודדות והכרזות PR, הפריסה של רשת זו לא התקדמה.

למי שדווקא כן יש רשת סיבים P2P, אז זה לבזק, רק מן הסתם זה לא מיועד כלל ללקוחות פרטיים, כי גם אין להם שום שימוש ברשת מסוג זה וגם המחירים של שימוש ברשת סיבים P2P הם "טיפה" שונים ממה שלקוח פרטי יכול לדמיין שאפשר לשלם על שימוש בסיב אופטי. :lol:
...
"וגם לרכוש מודול SFP ONT מתאים מפרטנר או מסלקום" - פרטנר וסלקום לא מוכרות SFP ONT בכלל, החברה היחידה שעושה את זה זאת בזק. שתיהן מספקות Bridge ONT למי שמבקש להתחבר ללא נתב שלהן, סלקום בהשאלה ללא עלות ופרטנר בהשכרה בעלות ₪5 בחודש. וגם אם רכשת בבזק, סלקום לא יסכימו לאקטב אותו, ועד לאחרונה גם פרטנר - בימים האחרונים התחילו לצוץ שמועות שפרטנר התחילו להתגמש בנושא, לא יודע בוודאות אם זה מדויק.

"ובקשר לרשת הישנה של פרטנר. לפרטנר אין שום "תשתית P2P" וגם ללקוח פרטי אין שום שימוש ברשת מסוג זה. הרשת הישנה של פרטנר היא רשת ETHERNET רגילה" - אני לא יודע על מה אתה מדבר. אצלי וגם אצל סבתי יש תשתית P2P של פרטנר. יש תיבה שלהם עם מתג אקטיבי מתחת לבניין ובחניון בהתאמה, השחילו סיב מהתיבה לתוך הדירה, וחיברו זוג SFPים, אחד במתג והשני התואם בדירה, שמותקנים אצלי לממיר מדיה פרטי ומשם לנתב, ואצל סבתי לכניסת ה־SFP בנתב של פרטנר.

"הם החליטו להתחיל לפרוס רשת PON, ואפילו בחרו לכך יצרן, אבל בשלב זה חוץ מכמה התקנות בודדות והכרזות PR, הפריסה של רשת זו לא התקדמה" - האמת שאני לא יודע מה ההגדרה שלך לכמה התקנות בודדות מבחינה מספרית, אבל שמעתי כבר על כמה שמחוברים ככה, וראיתי את זה בעצמי כשהתקינו אצל סבתי השנייה לפני כחודש.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”