איך הפכתי מאוורר לחכם באמת

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
galgo86 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
שם מלא: גל גולן
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #1 

יש לנו בבית 4 מאווררים של Star משולבים עם תאורה ומופעלים בעזרת שלט. העסק מחובר למפסק יחיד בקיר: הפעלה/כיבוי של המתג בקיר מפעילה/מכבה את התאורה.
עד כאן הכל טוב אבל יש כמה בעיות במצב הקיים:
- אפשר לשלוט במאוורר רק באמצעות השלט.
- אם רוצים להפעיל את המאוורר והמפסק בקיר מכובה, צריך להדליק אותו ורק אז להדליק מהשלט.
- אם עושים את זה בלילה: כשמדליקים את המתג התאורה נדלקת ואז צריך מהר לכבות אותה מהשלט ורק אז להדליק את המאוורר. זה סיוט :evil:

החלטתי שאני שם למצב המגוחך הזה סוף והופך את המאוורר ליותר חכם 8)

הדרישות שלי הן כאלה:
1. אפשר יהיה לתפעל את המאוורר והתאורה גם מה DASHBOARD וגם באמצעות ה VOICE ASSISTANT.
2. המתג בקיר יתפקד כמו כל תאורה בבית להדלקה/כיבוי.
3. אפשר יהיה להשתמש בשלט כדי לשלוט במאוורר/תאורה, תמיד. גם כשהמתג בקיר מכובה.
4. חשוב לי שזה לא יתנגש עם השליטה הפיזית (מתגים/שלט) וזה יעבוד מושלם במקביל.
5. השרת בית חכם תמיד יידע את המצב של המאורר (דלוק/כבוי/מהירות) והתאורה.

דרישות 1+2 קלות: השלט עובד ב RF בתדר של 433MHz ולכן משהו כמו ברודלינק יעשה את העבודה.
גם דרישה 3 לא מורכבת: מחברים ממסר או מתג חכם ב DETACHED MODE שמשאיר את היחידה תמיד מחוברת למתח (כדי שתמיד תהיה מוכנה לקבל פקודות מהשלט).

דרישות 4+5 מסבכות מעט את העניינים ופה רוב ה SETUPים עוצרים. מבחינתי כל רכיב שמחובר לבית חכם צריך להמשיך לעבוד בצורה מושלמת עם אמצעי השליטה הקיימים.

אני בעצם צריך למצוא דרך לאפשר ל HA לדעת את המצב של התאורה והמאוורר בכל רגע, גם כאשר הם משתנים באמצעי חיצוני (שלט/מתג).

הפיתרון שהלכתי עליו:

השרת שאני משתמש בו הוא Home Assitant.
במאוורר אפשר לשלוט רק עם RF אז השתמשתי ב Broadlink RM4 Pro. באמצעות סקריפט ב HA הקלטתי את כל הלחצנים של 4 השלטים:

קוד: בחירת הכל

alias: Learn Fan RF Remote
sequence:
  - service: remote.learn_command
    target:
      entity_id: remote.universal_remote
    data:
      device: livingroom_fan
      command_type: rf
      command:
        - fan off
        - toggle light
        - change direction
        - speed 1
        - speed 2
        - speed 3
        - speed 4
        - speed 5
        - speed 6
mode: single
icon: mdi:remote
הברודלינק נמצא במחסן הדירתי ומצליח לשדר משם בקלות לכל הבית.

לתאורה השתמשתי ב Shelly Plus PM. אלה רכיבים מצוינים ויש לי כבר כ 20 SHELLY בכל הבית.
את ה SHELLY הגדרתי ב DETACHED MODE והפעלתי ב HA את ה binary sensor שמקושר למתג שלו.
יצרתי אוטומציה שבעת לחיצה על המתג הברודלינק מדליק/מכבה את התאורה. ככה הגעתי למצב שאם מישהו מכבה את המתג בקיר זה מכבה את התאורה אבל היחידה נשארת מחוברת למתח ותמיד אפשר לשלוט במאורר.

עכשיו לחלק המעניין
איך גורמים ל HA לדעת בכל רגע מה המצב של התאורה והמאוורר? גם במקרה שמישהו השתמש בשלט. התשובה: צריכת זרם.

SHELLY PM יודע למדוד את ההספק שנצטרך ע"י הצרכן שמחובר אליו, והוא כמובן משתנה בהתאם למצב הפעולה של המאוורר. יש 6 מהירויות למאוורר ולכן סה"כ ישנם 14 מצבי פעולה אפשריים.
מדדתי את ההספק בכל אחד מ14 מצבי הפעולה השונים: בכל מצב פעולה עשיתי ממוצע של 10 מדידות כדי להתמודד עם שגיאות של ה SHELLY או שינויים קטנים בהספק כתוצאה מטמפרטורה. השלב הזה לוקח קצת זמן אבל הוא חשוב, בלעדיו זה לא יצא מספיק מדויק כדי שההמשך יעבוד.
כעת לקחתי את האמצע בין כל 2 מדידות וזה יהיה הסף שלפיו אחליט באיזה מצב פעולה המאוורר.
אפשר לראות שבקלות ניתן באמצעות ההספק להבין באיזה מצב פעולה נמצא המאורר, חוץ מאשר 2 מקרים שההספק בהם מאוד דומה: קשה להבחין בין מצב שהתאורה כבויה והמאוורר פועל מהר, למצב בו התאורה דלוקה והמאוורר פועל לאט.
בסופו של דבר ראיתי שזה בכל זאת עובד די טוב, אבל בפועל אני בקושי משתמש במהירויות הקיצוניות ולכן זה לא מהווה בעיה בפועל.

הוספתי כל אחד מהמאווררים ותאורה כ2 templates ב HA:

קוד: בחירת הכל

fan:
  - platform: template
    fans:
      office_fan:
        friendly_name: "Office Fan"
        value_template: >
          {% set power = states("sensor.shellyplus2pm_b8d61a893fd4_switch_1_power") | float %}
          {% if power > 2.8 and power =< 20.24 -%}
          on
          {% elif power > 22.37 -%}
          on
          {%- else -%}
          off
          {%- endif -%}
        percentage_template: >
          {% set power = states("sensor.shellyplus2pm_b8d61a893fd4_switch_1_power") | float %}
          {% if power > 2.8 and power <= 4.9 -%}
          16.67
          {% elif power > 4.9 and power <= 7.35 -%}
          33.33
          {% elif power > 7.35 and power <= 11.55 -%}
          50
          {% elif power > 11.55 and power <= 16.63 -%}
          66.67
          {% elif power > 16.63 and power <= 20.24 -%}
          83.33
          {% elif power > 20.24 and power <= 22.37 -%}
          0
          {% elif power > 22.37 and power <= 24.35 -%}
          16.67
          {% elif power > 24.35 and power <= 27.2 -%}
          33.33
          {% elif power > 27.2 and power <= 31.27 -%}
          50
          {% elif power > 31.27 and power <= 34.04 -%}
          66.67
          {% elif power > 34.04 and power <= 37.77 -%}
          100
          {% elif power > 37.77 and power <= 48.1 -%}
          83.33
          {% elif power > 48.1 -%}
          100
          {%- else -%}
          0
          {%- endif -%}
        turn_on:
          service: script.fan_control
          data:
            device: office_fan
            command: speed 3
        turn_off:
          service: script.fan_control
          data:
            command: toggle fan
        speed_count: 6

light:
  - platform: template
    lights:
      office_light:
        friendly_name: "Office Light"
        value_template: >
          {% if power > 20.24 and power <= 34.04 -%}
          on
          {% elif power > 37.77 -%}
          on
          {%- else -%}
          off
          {%- endif -%}
        turn_on:
          - condition: state
            entity_id: light.office_light
            state: "off"
          - service: remote.send_command
            target:
            data:
              num_repeats: 1
              delay_secs: 0.4
              hold_secs: 0
              command: toggle light
        turn_off:
          - condition: state
            entity_id: light.office_light
            state: "on"
            target:
            data:
              command: toggle light

alias: fan_control
sequence:
    data:
      command: "{{ command }}"
      device: "{{ device }}"
    target:
mode: parallel
icon: mdi:fan
max: 3
fields:
  device:
    name: Device
    description: The fan device to control
    example: office_fan
  command:
    name: Command
    description: The command to send
    example: speed 3
    selector:
      select:
        options:
          - toggle light
          - fan off
          - change direction
          - speed 1
          - speed 2
          - speed 3
          - speed 4
          - speed 5
          - speed 6

כן זה קצת ארוך וגם יש דרכים יותר אלגנטיות לכתוב את זה, אבל זה עובד.

הערה: בגלל שהכפתור של התאורה בשלט הוא TOGGLE ולא 2 כפתורים של הדלקה וכיבוי, זה יצר מצב שאם אני אומר ל VOICE ASSISTANT להדליק את התאורה כשהיא כבר דלוקה, זה מכבה אותה. התוספת בסקריפט שבודקת את המצב הקיים פותרת את זה. למאוורר יש כפתורים נפרדים להפעלה וכיבוי אז זאת לא בעיה.

הדבר היחיד ששמתי לב אליו הוא שכשמדליקים/מכבים דברים אפשר לראות שלמשך 2 שניות ב DASHBOARD המהירות המוצגת של המאורר משתנה עד שהיא מתייצבת. זה קורה בגלל שההספק שצורך המאוורר לא משתנה מיידית. אם היה Low Pass Filter אמיתי ב HA זה היה פותר את זה, אבל אין (יש בכאילו).
עוד דבר שחשוב לציין - השלט מתפקד גם כ DIMMER לתאורה. מעולם לא השתמשתי בזה ולכן לא טרחתי אבל אם הייתי משתמש בזה הפיתרון הנוכחי לא היה עובד.
זהו, זה עובד מושלם. החיים שלי השתנו. :D אפשר לשלוט בכל המאווררים בצורה מושלמת מהמתגים, DASHBOARD שלט ו VOICE בצורה מושלמת בלי שיפריעו אחד לשני.
נערך לאחרונה על ידי galgo86 ב 28/05/2023 10:31, נערך 3 פעמים בסך הכל.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4935
נתן תודות: 513 פעמים
קיבל תודות: 688 פעמים

שליחה #2 

מרשים 👏
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46324
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5066 פעמים

שליחה #3 

@galgo86
הצטרפת לפני כמעט 10 שנים ובהודעה הראשונה שלך אתה מפגיז ככה? מרשים מאוד!
נא לא לחכות 10 שנים להודעה הבאה 🙂

kukuriko
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 137
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #4 

פתרון מדהים וכתוב ברהיטות. היה כאן פעם דיון ארוך בנושא אבל אף אחד לא פתר זאת בצורה כל כך אלגנטית עד היום.
פתרתי את הבעיה הזאת בדיוק כמוך עם מודול זיגבי (שאינו מודד מתח) מאחורי המפסק ומתח חשמל קבוע למאוורר. המערכת שלי אינה ha ולא בטוח שללא אפשר לעשות את המניפולציות עם המתח.
שתי שאלות.
1. האם היית צריך לחזור על פעולת המדידה לכל מאוורר בנפרד או שהספקים שווים לכולם וזה עבר חלק?
2. כמה זמן לוקח לאור להדלק ולהכבה כשלוחצים על המפסק בקיר? אצלי זה לוקח כשניה וזה מעצבן אם כי מתחיל להתרגל.
נערך לאחרונה על ידי kukuriko ב 25/05/2023 20:16, נערך 2 פעמים בסך הכל.

galgo86 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה רבה!
1. האמת שלא הייתי צריך לחזור על המדידות, וזה הפתיע אותי. הנחתי שאצטרך למדוד כל מאוורר בנפרד אבל גיליתי שזה עובד מצוין בכל הבית עם אותם מספרים.
2. הדלקה של האור לוקחת כחצי שנייה. זה שיהוי מורגש אבל לא משהו שמפריע לי. ככה זה בדגם הזה של המאוורר, גם כשהוא היה מחובר ישירות לחשמל "טיפש" בלי שום תחכומים היה אותו שיהוי. כיבוי של האור הוא מיידי כמעט. לא מרגישים שום שיהוי.

EliorAzriel
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

זה סטאר 7? אם כן תוכל לשתף את הסקריפט הדגימות? מניח שתוכל לחסוך את שלב הדגימות לאחרים אם מדובר באותו דגם.

galgo86 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

כן זה סטאר 7. הכל בתוך הפוסט גם הסקריפט וגם צילום מסך של הדגימות.

kukuriko
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 137
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #8 

כמה שאלות לפני שאגש למלאכה:

האם יש מניעה לעשות זאת עם shelly 2.5? במקרה יש לי אחד כזה. https://ozzi.co.il/product/%D7%A9%D7%9C%D7%99-2-5/

אין לי HAאבל ממבט בקוד נראה שאולי יש שגיאה בערכים שבהם שתי מהירויות מתממשקות כיוון שאין הוראה למה יקרה כשערך יהיה בדיוק 7.35 למשל בשורה 19 ו 21. חושב שצריך להחליף לסימן < = בחלק מהמקומות.

איך HA מזהה שינוי מהירות מהשלט? הוא בעצם כל הזמן בודק את צריכת החשמל?

BlackThorne
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 29

שליחה #9 

שאפו!

רציתי להוסיף שיש עוד דרך שאפשר לשפר את העסק. לצערי - מי שכבר קנה את המאוורר, זה יעלה קצת, מי שעוד לא קנה - יכול לבקש בהזמנה.
שימו לב! למודול שליטה של המאוורר, יש אפשרות להיות עם זיכרון, דהיינו, לזכור מצב אחרון. זה לא הDEFAULT מהיצרן, כי במצב של מתג בודד - אתה עשוי למתג ולהיות בחושך, כנראה.
בכל מקרה, אני הזמנתי מהם שני מודולים כאלה (דרך שירות הלקוחות הפנו אותי ללינק עמום באתר). אין לי כלום זמין, לא מוצא את השיחה איתם לצערי.

בכל מקרה, במצב כזה ניתן למשוך עוד חוט מהמאוורר ולמעשה לנתק את התאורה והאיוורור לשני מתגים פיזים שונים (או מתג חכם כפול) ומשם דברים נהיים קצת יותר פשוטים מבחינת HA ואוטומציות.
אני עדיין שונא אותם שלא ממש מאפשרים לדעת את הדברים האלה מראש, גיליתי את זה דרך חברים שבלי לדעת דרשו בבית שלהם מתג נפרד, עשיתי חקר סביב זה והגעתי לתוצאה...

בהצלחה לכל העוסקים בדבר!

galgo86 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

27/05/2023 14:55  
kukuriko כתב:
כמה שאלות לפני שאגש למלאכה:

האם יש מניעה לעשות זאת עם shelly 2.5? במקרה יש לי אחד כזה. https://ozzi.co.il/product/%D7%A9%D7%9C%D7%99-2-5/

אין לי HAאבל ממבט בקוד נראה שאולי יש שגיאה בערכים שבהם שתי מהירויות מתממשקות כיוון שאין הוראה למה יקרה כשערך יהיה בדיוק 7.35 למשל בשורה 19 ו 21. חושב שצריך להחליף לסימן < = בחלק מהמקומות.

איך HA מזהה שינוי מהירות מהשלט? הוא בעצם כל הזמן בודק את צריכת החשמל?
...
לא יצא לי להשתמש בשלי הספציפי הזה אבל אם הוא יודע למדוד צריכה זה יעבוד. דבר נוסף שאולי יהיה שונה זה הגדרת ה BINARY SENSOR שצריך בשביל ה DETACHED MODE. אני זוכר שזה אפשרי אבל קצת פחות קל מאשר ב SHELLY PLUS.

לגבי הסימנים - לך על זה. תיאורטית אתה צודק, בפועל אני לא חושב שזה יעשה הבדל (הסיכוי שהערך ינחת בדיוק על הסף בלי לעבור לפני/אחרי בתוך התחום הוא כנראה אפסי).

לגבי זיהוי שינוי מהירות: אני לא מומחה HA אבל למיטב ידיעתי השלי מעדכן את HA בכל פעם שהערך משתנה ואז הטמפלייט רץ. זה מה שמאפשר את העדכון מצב המיידי.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #11 

פרוייקט ממש יפה!
רק מרגיש קצת overkill בהינתן Sonoff iFan04. זה מאוד פשוט להחליף את המודול בתוך המאוורר בזה של Sonoff (כמובן אחרי שצורבים עליו Tasmota), ואז יש לך שליטה אמיתית דרך Home Assistant, ושלט RF בנוסף. החסרון היחיד שאני רואה הוא התמיכה ב-3 מהירויות בלבד במקום 6.
גם ב-sonoff הכי מומלץ להעביר פאזה ממותגת לתאורה במקביל לפאזה לא ממותגת למודול, שישלוט אז רק באוורור.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10041
נתן תודות: 551 פעמים
קיבל תודות: 576 פעמים

שליחה #12 

27/05/2023 19:56  
BlackThorne כתב:
שאפו!

רציתי להוסיף שיש עוד דרך שאפשר לשפר את העסק. לצערי - מי שכבר קנה את המאוורר, זה יעלה קצת, מי שעוד לא קנה - יכול לבקש בהזמנה.
שימו לב! למודול שליטה של המאוורר, יש אפשרות להיות עם זיכרון, דהיינו, לזכור מצב אחרון. זה לא הDEFAULT מהיצרן, כי במצב של מתג בודד - אתה עשוי למתג ולהיות בחושך, כנראה.
בכל מקרה, אני הזמנתי מהם שני מודולים כאלה (דרך שירות הלקוחות הפנו אותי ללינק עמום באתר). אין לי כלום זמין, לא מוצא את השיחה איתם לצערי.

בכל מקרה, במצב כזה ניתן למשוך עוד חוט מהמאוורר ולמעשה לנתק את התאורה והאיוורור לשני מתגים פיזים שונים (או מתג חכם כפול) ומשם דברים נהיים קצת יותר פשוטים מבחינת HA ואוטומציות.
אני עדיין שונא אותם שלא ממש מאפשרים לדעת את הדברים האלה מראש, גיליתי את זה דרך חברים שבלי לדעת דרשו בבית שלהם מתג נפרד, עשיתי חקר סביב זה והגעתי לתוצאה...

בהצלחה לכל העוסקים בדבר!
...
גם אני גיליתי את זה בעצמי,
בעבר רכשתי מהם סטאר 7 52" שהגיע בדיפולט עם בקר Memo וביצעתי לו 2 מפסקים
לאחר כמה חודשים רכשתי עוד 3 מאווררים סטאר 7 בהנחה שגם להם אעשה 2 מפסקים, וכך עשיתי
אחרי ההתקנה של אחד מהם, גיליתי שהגיע הבקר ללא Memo
התקשרתי לשירות והם אמרו שצריך להגיע לסניף ולבצע החלפה של הבקר לבקר Memo
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #13 

גם אני הלכתי על הבקר ifan בשלושה מאווררים בבית
צרבתי tasmota בקלות.

חייב לציין שאני אף פעם לא משתמש במהירות של יותר מ 1.

BlackThorne
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 29

שליחה #14 

27/05/2023 23:12  
dr0r כתב:
פרוייקט ממש יפה!
רק מרגיש קצת overkill בהינתן Sonoff iFan04. זה מאוד פשוט להחליף את המודול בתוך המאוורר בזה של Sonoff (כמובן אחרי שצורבים עליו Tasmota), ואז יש לך שליטה אמיתית דרך Home Assistant, ושלט RF בנוסף. החסרון היחיד שאני רואה הוא התמיכה ב-3 מהירויות בלבד במקום 6.
גם ב-sonoff הכי מומלץ להעביר פאזה ממותגת לתאורה במקביל לפאזה לא ממותגת למודול, שישלוט אז רק באוורור.
...
אז רק כדי לוודא- המודול הזה בוודאות תומך במנועי DC של הסטאר7?

galgo86 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

27/05/2023 23:12  
dr0r כתב:
פרוייקט ממש יפה!
...
החלפת בקר זה פיתרון יותר נכון ו ROBUST, אבל הוא דרש מבחינתי יותר עבודה באותו רגע (החלפת 4 בקרים, השחלת 4 פאזות נוספת). חיפשתי פיתרון retro fit מעכשיו לעכשיו.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #16 

28/05/2023 10:06  
BlackThorne כתב:
אז רק כדי לוודא- המודול הזה בוודאות תומך במנועי DC של הסטאר7?
...
לא, זה מיועד למנועי AC. איזה מודול יש למאוורר בפנים?

thecode
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #17 

לכל מי שממליץ על Sonoff, שימו לב שהמאוורר הזה מגיע עם מנוע ובקר DC 48V, וה-Sonoff מיועד למאוררים של 220V ואינו מתאים. אני החלפתי מזמן בכל המאווררים של סטאר את הבקר ל-Sonoff מלבד 2 חדשים שמגעים עם מנוע DC (שהרבה יותר קטן, שקט ויעיל).

rgb31
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 602
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #18 

מה שחשוב לי זה זה סעיף 3 שליטה במאוורר גם כשהמתג כבוי
אפשר בבקשה לדעת איך חיברת את החוטים של התאורה והמאוורר ל shelly ?

thecode
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #19 

28/05/2023 21:16  
rgb31 כתב:
מה שחשוב לי זה זה סעיף 3 שליטה במאוורר גם כשהמתג כבוי
אפשר בבקשה לדעת איך חיברת את החוטים של התאורה והמאוורר ל shelly ?
...
הרעיון הוא לחבר את המתח קבוע לבקר של המאוורר ואת ה-Shelly מגדרים במצב Detached כך שלחיצה על המפסק רק שולחת פקודה ל-HA ולא משנה את מצב ה-Relay. שם יש אוטומציה שמדליקה את האור/מאוורר. אני משתמש במפסק מסוג לחצן (כמו של חדר מדרגות) כך שאפשר לעשות פעולות שונות בלחיצה קצרה וארוכה ואז לחיצה קצרה מדליקה ומכבה את האור וארוכה את המאוורר

galgo86 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

אצלי יש כבל אחד מהמאוורר (אין שתי פאזות לתאורה ולבקר, יש רק אחת לבקר) ומפסק אחד על הקיר. מחברים את ה SHELLY כמו חיבור רגיל לתאורה והחלק "המיוחד" הוא כפי ש @thecode תיאר.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”