עזרה בנושא SMB עם קודי 20.1
עשיתי עדכון באנדרואיד לקודי 20.1, ועכשיו הוא לא מצליח להתחבר או למצוא את הכוננים המשותפים ב-SMB
בגרסה קודמת זה כן עבד, כך שהתיקייה אני מניח מוגדרת נכון לצורך שיתוף,
אבל יש בעיות בחיבור.
מישהו יודע איזה התאמות אני צריך לעשות בהגדרות? (גם של קודי וגם של ווינדוס)
בגרסה קודמת זה כן עבד, כך שהתיקייה אני מניח מוגדרת נכון לצורך שיתוף,
אבל יש בעיות בחיבור.
מישהו יודע איזה התאמות אני צריך לעשות בהגדרות? (גם של קודי וגם של ווינדוס)
נראה שייש כמה פתרונות, המלצה הכי רלוונטית בשבילך ב- Kodi Nexus (20.1) SMB share fix :reddit.
בעקרון כבה את ההגנת סיסמה בווינדוס ב:
Network and Sharing Center > Change advanced sharing settings > All Networks > Password protected sharing
אחרי שהכל מסתדר לך, תפעיל את ההגנה מחדש.
שיטה שנייה עפ"י אחד מהפורום של קודי.
- תדליק בווינדוס את ה-SMB 1.0 (שהוצא משימוש), נמצא ב:
Control Panel\All Control Panel Items\Programs and Features
מהתפריט צד: Turn Windows features on or off
- בקודי שנה את המינימום גירסה ל-SMB 1 ושיטת התחברות ישנה.
Network and Sharing Center > Change advanced sharing settings > All Networks > Password protected sharing
- בקודי שנה את המינימום גירסה ל-SMB 1 ושיטת התחברות ישנה.
תודה כבר נתקלתי בהצעה הזו בחיפוש בגוגל, לא עזר, בגלל זה פתחתי.25/05/2023 15:28UserXp כתב: נראה שייש כמה פתרונות, המלצה הכי רלוונטית בשבילך ב- Kodi Nexus (20.1) SMB share fix :reddit.
- בקודי שנה את המינימום גירסה ל-SMB 1 ושיטת התחברות ישנה....
חשבתי אולי יש עוד רעיונות.
גם לי קרה בדיוק אותו הדבר, וגם לא לא עזרו כל הדברים שהועלו בפורומים:
גם אני משתף מידע המשרת (חלונות 10) לקודי, על בסיס פרוטוקול SMB
הקודי שודרג (על דעת עצמו...) לגירסה 20.1.
מאז, יש הודעת שגיאה (Invalid Argument).
שינמכתי בקודי את פרוטוקול מינימום ל SMB1: לא עזר
במחשב הביתי, שיניתי את ה File Sharing ל Password protected off: לא עזר
במחשב הביתי, הוספתי תמיכה ב SMB 1.0/CIFS File Sharing Support. איתחלתי את המחשב: לא עזר
יש לציין שיש לי 2 קודי, ב 2 טלויזיות שונות. בעבר שניהם עבדו, ושניהם הפסיקו לעבוד ביום בהיר אחד. באסה...
עוד רעיונות?
גם אני משתף מידע המשרת (חלונות 10) לקודי, על בסיס פרוטוקול SMB
הקודי שודרג (על דעת עצמו...) לגירסה 20.1.
מאז, יש הודעת שגיאה (Invalid Argument).
שינמכתי בקודי את פרוטוקול מינימום ל SMB1: לא עזר
במחשב הביתי, שיניתי את ה File Sharing ל Password protected off: לא עזר
במחשב הביתי, הוספתי תמיכה ב SMB 1.0/CIFS File Sharing Support. איתחלתי את המחשב: לא עזר
יש לציין שיש לי 2 קודי, ב 2 טלויזיות שונות. בעבר שניהם עבדו, ושניהם הפסיקו לעבוד ביום בהיר אחד. באסה...
עוד רעיונות?
אין לי אנוידיה, אני עם מערכת אנדרואיד רגילה (והאמת די ישנה בגירסה שלה)27/05/2023 18:16kingikra כתב: נתקלתי בזה במהלך הסופ"ש. הפתרון מטופש ולא הגיוני אבל פותר את הבעיה.
בהגדרות של האנוידיה, ללכת ל APPS ושם בהגדרות של הרשאות של הקודי, לשנות מ ONLY WHEN THE APP IN OPEN ל ALWAYS (או משהו כזה)...
אז לא הבנתי אם זה רלוונטי לאנדרואיד בכללי או רק לאנוידיה.
אוקי, הבנתי את הסיבה
פעלתי לפי ההסבר כאן:
https://www.themakersphere.com/easy-kodi-smb-setup/
(בהסבר הוא מפרט לגבי מקור וידאו, אבל רלוונטי גם לגבי מקור קבצים במנהל קבצים)
העיקרון הוא להיכנס במנהל קבצים להוספת מקור, ושם לבחור הוספת מקור רשת חדש
יש להזין את ה-IP של המחשב המשותף, ואם יש לכם סיסמה בוינדוס אז להוסיף גם שם משתמש וסיסמה.
לאשר. ואז יתווסף מקור חדש smb://.....IP
לכאורה אם כבר היה לכם במנהל קבצים כבר ניתובים של SMB רק שבמקום IP היה שם המחשב (כמו שהיה אצלי)
אז נראה שזה אמור לחזור לעבוד, אבל גם אם לא, תוסיפו מקסימום מקור חדש והפעם תיגשו לאותו מקור רשת חדש שהוספתם ומשם את התיקייה הרצויה, ואז יתווסף לכם המקור עם כתובת IP ולא שם המחשב כמו מקודם.
אגב אצלי הייתה תופעה מוזרה, יש לי 2 רשתות במודם: 2.4, 5
וכאשר המחשב והאנדרואיד מחוברים לאותה הרשת אז המקור שכבר היה קיים קודם עובד גם עם שם המחשב,
אבל כאשר כל אחד מחובר לרשת WIFI שונה אז רק עם ה-IP.
זה קצת מעצבן כי זה מצריך לדעת את ה-IP של המחשב, אבל כנראה בקודי 20 או בגלל וינדוס, לא ניתן לפנות ישירות ל-smb://server_name אלא צריך להוסיף כמקור רשת חדש ע"י ה-IP ואז זה חוזר לעבוד.
ככה שכל ההמלצות של ביטול סיסמה וכאלה אז אין קשר, גם אפילו שהסרתי ב"תכונות וינדוס" את מה שקשור ל-SMB נראה שזה עובד.
פעלתי לפי ההסבר כאן:
https://www.themakersphere.com/easy-kodi-smb-setup/
(בהסבר הוא מפרט לגבי מקור וידאו, אבל רלוונטי גם לגבי מקור קבצים במנהל קבצים)
העיקרון הוא להיכנס במנהל קבצים להוספת מקור, ושם לבחור הוספת מקור רשת חדש
יש להזין את ה-IP של המחשב המשותף, ואם יש לכם סיסמה בוינדוס אז להוסיף גם שם משתמש וסיסמה.
לאשר. ואז יתווסף מקור חדש smb://.....IP
לכאורה אם כבר היה לכם במנהל קבצים כבר ניתובים של SMB רק שבמקום IP היה שם המחשב (כמו שהיה אצלי)
אז נראה שזה אמור לחזור לעבוד, אבל גם אם לא, תוסיפו מקסימום מקור חדש והפעם תיגשו לאותו מקור רשת חדש שהוספתם ומשם את התיקייה הרצויה, ואז יתווסף לכם המקור עם כתובת IP ולא שם המחשב כמו מקודם.
אגב אצלי הייתה תופעה מוזרה, יש לי 2 רשתות במודם: 2.4, 5
וכאשר המחשב והאנדרואיד מחוברים לאותה הרשת אז המקור שכבר היה קיים קודם עובד גם עם שם המחשב,
אבל כאשר כל אחד מחובר לרשת WIFI שונה אז רק עם ה-IP.
זה קצת מעצבן כי זה מצריך לדעת את ה-IP של המחשב, אבל כנראה בקודי 20 או בגלל וינדוס, לא ניתן לפנות ישירות ל-smb://server_name אלא צריך להוסיף כמקור רשת חדש ע"י ה-IP ואז זה חוזר לעבוד.
ככה שכל ההמלצות של ביטול סיסמה וכאלה אז אין קשר, גם אפילו שהסרתי ב"תכונות וינדוס" את מה שקשור ל-SMB נראה שזה עובד.