כיול צבע וגוון צהבהב
-
user30000z
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 613
- נתן תודות: 141 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
אני מאוד אוהב תמונה קרה , שמסתבר שהיא נוטה לגוונים כחולים.
לאחר קליברציה של אפל טיוי, קיבלתי תמונה שהיא עם tint קצת צהבהב יותר.
האם זה באמת נכון שכיול תמונה נכון הוא חם יותר ופחות קר?
לאחר קליברציה של אפל טיוי, קיבלתי תמונה שהיא עם tint קצת צהבהב יותר.
האם זה באמת נכון שכיול תמונה נכון הוא חם יותר ופחות קר?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78811
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
כיול נכון (ב hdtv) הוא ל d65 שזה קו תלת מימדי שמנסה לשמור על טמפרטורת צבע של 6500 מעלות קלווין לאורך כל העוצמות. 6500 קלווין נראה לעין האנושית מעט צהבהב. זה אכן הגוון הנכון עבור כיול שכזה ודורש הסתגלות.
במזרח הרחוק, שם גם מיוצרים כל המסכים, לא חובבים גדולים של התקן הזה (שתופעת לוואי שלו היא גם מסך טיפה יותר חשוך מכיוון שהעין האנושית רגישה יותר לאור בתדרים הירוקים והכחולים). לכן, למרות שהם נותנים את האופציה, יש הרבה מאוד הגדרות שבקלות מעבירות אותך לגוונים כחולים או ״קרים״ יותר
במזרח הרחוק, שם גם מיוצרים כל המסכים, לא חובבים גדולים של התקן הזה (שתופעת לוואי שלו היא גם מסך טיפה יותר חשוך מכיוון שהעין האנושית רגישה יותר לאור בתדרים הירוקים והכחולים). לכן, למרות שהם נותנים את האופציה, יש הרבה מאוד הגדרות שבקלות מעבירות אותך לגוונים כחולים או ״קרים״ יותר
-
user30000z
-
- חבר פעיל במיוחד

תודה עופר, שאלה שתמיד סיקרנה אותי: אני מסתכל על העולם סביבי, הוא לא נראה צהבהב, אבל הוא גם לא נראה כחלחל. למה בעצם כיול תמונה מקצועי לא נותן לי תמונה באמת נייטרלית, כמו העולם האמיתי?
או שאני מפספס כאן משהו?
או שאני מפספס כאן משהו?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78811
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
דבר ראשון תקן זה תקן. אתה לא צופה בעולם האמיתי, אלא בתוכן שהופק בעזרת מצלמות ונערך ועבר color grading על ידי ציוד שכוייל כולו לתקן. ולכן, מה שאתה רוצה לצפות בו זה תוכן בדיוק כפי שהיוצרים רצו.
דבר שני, זה מבלבל אבל השמש אינה בדיוק מפיקה אור לבן, אלא אור שנתפס על ידי העין האנושית כצהבהב. כאמור, העין מבלבלת כי היא מגבירה אור בתדרים הגבוהים (ירוק/כחול) והמח תופס אור חזק יותר כ ״נכון״ או ״טוב״ יותר.
הבנתי גם שהאור בכל העולם אינו זהה, בגלל הזוית שהשמש פוגעת באטמוספרה היא שונה והאפקט על העיניים מעט שונה (כלומר, מה שמישהו במזרח אסיה רואה, הוא מעט שונה בגלל הדגש השונה על התדרים הכחולים).
דבר שני, זה מבלבל אבל השמש אינה בדיוק מפיקה אור לבן, אלא אור שנתפס על ידי העין האנושית כצהבהב. כאמור, העין מבלבלת כי היא מגבירה אור בתדרים הגבוהים (ירוק/כחול) והמח תופס אור חזק יותר כ ״נכון״ או ״טוב״ יותר.
הבנתי גם שהאור בכל העולם אינו זהה, בגלל הזוית שהשמש פוגעת באטמוספרה היא שונה והאפקט על העיניים מעט שונה (כלומר, מה שמישהו במזרח אסיה רואה, הוא מעט שונה בגלל הדגש השונה על התדרים הכחולים).
-
user30000z
-
- חבר פעיל במיוחד

תודה על התשובה המפורטת.
אני בינתיים מכריח את עצמי להתרגל לראשים של אנשים עם גוון צהוב, לא קל
אני בינתיים מכריח את עצמי להתרגל לראשים של אנשים עם גוון צהוב, לא קל

אמנם אני לא מבין בכלל בכיולים של טלויזיה, אבל עד כמה שיותר יודע מהתעסקות במנורות של רכב(לד ורגילות) ובית - 6500K זה לא גוון צהבהב בכלל, כשכיילתי לפי המלצות בסמסונג יש warm2 ו warm 1 , ולמרות שהתרגלתי אחרי תקופה עדיין הייתי מעדיף להשתמש במצב 1 ולא 2 שזה כיול מדוייק יותר, נראה כאילו האור במצ הכי "נכון" גולש לתחום ל4500K ומטה..24/05/2023 8:24oferlaor כתב: כיול נכון (ב hdtv) הוא ל d65 שזה קו תלת מימדי שמנסה לשמור על טמפרטורת צבע של 6500 מעלות קלווין לאורך כל העוצמות. 6500 קלווין נראה לעין האנושית מעט צהבהב. זה אכן הגוון הנכון עבור כיול שכזה ודורש הסתגלות....
-
user30000z
-
- חבר פעיל במיוחד

לפי הכיול האוטומטי של אפל טיוי, מצב warm1 הוא המדויק והכיול האוטומטי אומר שלא צריך שום שינוי.
אני אישית מאוד אוהב את מצב "רגיל" של סמסונג. Warm1 מרגיש לי צהוב מדי ופחות צבעוני.
אני אישית מאוד אוהב את מצב "רגיל" של סמסונג. Warm1 מרגיש לי צהוב מדי ופחות צבעוני.