להשאיר מחשב דולק רצוף או לכבות ללילה
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46333
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
פשרה יעילה: שים אותו במצב שינה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78786
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5378 פעמים
ממש תלוי בסוג הדיסק. דיסקים מגנטים אוהבים להיות ולהשאר בתנועה. דיסק SSD לא רלוונטי לו (הוא סתם מעדיף שיקראו ממנו ולא יכתבו)
אז במחשבים של פעם עם דיסקים מסתובבים מגנטים הייתי משאיר דלוק. מחשבים מודרניים פשוט שם עם שינה.
אז במחשבים של פעם עם דיסקים מסתובבים מגנטים הייתי משאיר דלוק. מחשבים מודרניים פשוט שם עם שינה.
- JamesStone
- חבר ותיק

- תגובות: 1602
- שם מלא: James Stone
- נתן תודות: 519 פעמים
- קיבל תודות: 148 פעמים
מיקרו סדקים במוליכים שעל לוח האם..
בתור איש מחשבים ותיק (מאז 1980 "בערך"), עם השנים, גיליתי שחלק מתקלות לוח האם "הקשות ביותר" קשורות למיקרו סדקים שנגרמים במוליכים המודפסים....
הבנתי שהסדקים הללו קשורים להתחממות והתקררות של המחשב (כשמכובה).
בהמשך החלטתי להשאיר את המחשב דולק לאורך כל שעות היממה.
בדיעבד, ההחלטה הוכיחה את עצמה ומאז שנקטתי בשיטה זו (ועד היום), אין לי תקלות לוח אם מהסוג שתארתי.
ג'יימס
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

גם לי אין תקלות כאלו.
ואני מכבה את המחשב כל יום, אפילו מספר פעמים ביום, לאורך עשרות שנים.
ואני מכבה את המחשב כל יום, אפילו מספר פעמים ביום, לאורך עשרות שנים.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אני משאיר דולק.
מהניסיון שלי ( גם במקום העבודה ) רוב התקלות הן תוצאה של כיבוי והדלקה מחדש ..
מהניסיון שלי ( גם במקום העבודה ) רוב התקלות הן תוצאה של כיבוי והדלקה מחדש ..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

איך אתה יכול להסיק שהתקלה נבעה מזה?
בלתי אפשרי להסיק מסקנות כאלו בצורה אמינה מהתנסות אישית.
בלתי אפשרי להסיק מסקנות כאלו בצורה אמינה מהתנסות אישית.
- benny123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6110
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 993 פעמים
אם יש ספק כוח איכותי GOLD/פלטינום אז הצריכת חשמל תיהיה בהתאם ולכן אין צורך לכבות את המחשב.
הספק כוח יודע להעביר את המתח הנדרש בהתאם לסוג העבודה של הרכיבים ובאם המחשב במצב מנוחה ולא מתאמץ הצריכה תיהיה מינימלית, מצב שינה הינו מיותר כי יש תהליכים שרצים 24/7 במחשב כמו אולי הורדות/עדכונים/שיתוף וכו', אז לשאלתך ומניסיון פשוט תשאיר את המחשב דלוק ללא הפסקה (בהנחה שיש רכיבים איכותיים בדגש על ספק כוח חזק ומדורג גולד מינימום ואל פסק ששומר על הכל).
הספק כוח יודע להעביר את המתח הנדרש בהתאם לסוג העבודה של הרכיבים ובאם המחשב במצב מנוחה ולא מתאמץ הצריכה תיהיה מינימלית, מצב שינה הינו מיותר כי יש תהליכים שרצים 24/7 במחשב כמו אולי הורדות/עדכונים/שיתוף וכו', אז לשאלתך ומניסיון פשוט תשאיר את המחשב דלוק ללא הפסקה (בהנחה שיש רכיבים איכותיים בדגש על ספק כוח חזק ומדורג גולד מינימום ואל פסק ששומר על הכל).
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
ההפרש בין ספק "איכותי" לספק 80+ רגיל הוא משהו כמו 10% בצריכת האנרגיה. לכן הייתי אומר שזה לא אמור להיות השיקול, אם אתה רוצה לחסוך בחשבון החשמל אז תשים את המחשב במצב שינה או תכבה אותו. ספק איכותי לא יביא לחסכון מאד משמעותי אם תשאיר את המחשב דלוק ב-"idle".
חשוב לזכור שלספק יש גם עקומת יעילות שתלויה בצריכת ההספק של המערכת, הספק מגיע ליעילות מירבית בערך בעומס של כ-50-70%. בצריכה נמוכה היעילות יורדת חזק מאד.
חשוב לזכור שלספק יש גם עקומת יעילות שתלויה בצריכת ההספק של המערכת, הספק מגיע ליעילות מירבית בערך בעומס של כ-50-70%. בצריכה נמוכה היעילות יורדת חזק מאד.
לא, ההיפך, חלקים ישנים. GTX-770 4GB OC, Intel i5-750 @ 4Ghz
למה שרץ ברקע (גם כמדיה סנטר לשאר המחשבים וגם משדר לטלוויזיה 4K רוב היום) זה די הגיוני בעיניי.
תעשה חישוב מדוייק באתר שם, יכול להיות שתתפלא לגלות מה יוצא לך.
למה שרץ ברקע (גם כמדיה סנטר לשאר המחשבים וגם משדר לטלוויזיה 4K רוב היום) זה די הגיוני בעיניי.
תעשה חישוב מדוייק באתר שם, יכול להיות שתתפלא לגלות מה יוצא לך.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אנסה לשים שקע חכם על השקע של כל המערכות.24/05/2023 16:42UserXp כתב: לא, ההיפך, חלקים ישנים. GTX-770 4GB OC, Intel i5-750 @ 4Ghz
תעשה חישוב מדוייק באתר שם, יכול להיות שתתפלא לגלות מה יוצא לך....
כולל ראוטר וממיר אופטי ו AP
נראה מה הצריכה החודשית
- ramsalemix
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 568
- נתן תודות: 134 פעמים
- קיבל תודות: 112 פעמים
כפי שכתב @benny123 זה תלוי גם במה עושים הורדות/עדכונים/שיתוף וכו' לכן זה שונה אצל כל אחד.
בכל מקרה מי שכן מעדיף אז בבקשה
בכל מקרה מי שכן מעדיף אז בבקשה
זו שאלה טובה, אבל אני חושב שאין לה תשובה ברורה. השאלה הזו תקפה לא רק למחשב אלא גם למגבר אודיו, למדפסת וכו'. ציוד שאחוז השימוש בו נמוך לרוב, כמו מדפסת, נכנס מאליו למצב standby. לעומת זאת, מגברים לרוב לא מכבים את עצמם, ומעניין אם זה רק בגלל חוסר מחשבה או אכפתיות של היצרנים, או שדווקא הייתה מחשבה שהנחתה אותם בסוף לא להיכנס אוטומטית למצב כבוי/sleep.
מצד אחד, ציוד שדולק 24/7 בעוד שהשימוש בו אינו רצוף, צורך יותר חשמל (כסף) ובמקרים רבים גם מתחמם. חימום גורם להאצה של תגובות מולקולריות (משוואת ארניוס) שמקצרת את חיי הרכיבים והמעגלים. במקרים של טלוויזיות למשל ההפעלה הרצופה יכולה לגרום לא רק לתקלות אלא לפגיעה ודאית בביצועים, כגון צריבות או ירידה ב-brightness, לכן הן בדרך כלל כבות אוטומטיות כשהמכשיר מזהה שאין בו שימוש (לא מגיע אות וידאו / מגיע אות סטטי במשך זמן רב).
מצד שני, ציוד שמכבים ומדליקים אותו כמה פעמים ביום סובל מקיצור חייו בגלל מחזורי הטמפרטורה. כלומר גם כיבוי יומי כדי להפחית את הזמן שבו הציוד בטמפרטורה גבוהה, גורם בעצמו לתקלות, רק דרך מנגנון כשל אחר.
השאלה היא מה המנגנון שגורם ליותר תקלות, ואין לזה תשובה אחת. זה תלוי במכשיר המדובר - האם המחשב הוא לפטופ או דסקטופ? כמה הוא מתחמם, כמה חום הוא מפזר, האם יש יתירות בתכנון שלו כך שתקלות מסוימות כלל לא יבואו לידי ביטוי, ועוד ועוד. מכיוון שאני לא יודע את התשובה, אני מקבל את ההחלטה לרוב לפי צריכת החשמל - זה כסף שיוצא בוודאות כשציוד דולק כשהוא לא בשימוש. אז אני לא מכבה את הראוטר או ה-NAS בלילה כי הצריכה שלהם נמוכה, אבל את המגבר אני כן מכבה, ואת הלפטופ מכניס למצב sleep.
מצד אחד, ציוד שדולק 24/7 בעוד שהשימוש בו אינו רצוף, צורך יותר חשמל (כסף) ובמקרים רבים גם מתחמם. חימום גורם להאצה של תגובות מולקולריות (משוואת ארניוס) שמקצרת את חיי הרכיבים והמעגלים. במקרים של טלוויזיות למשל ההפעלה הרצופה יכולה לגרום לא רק לתקלות אלא לפגיעה ודאית בביצועים, כגון צריבות או ירידה ב-brightness, לכן הן בדרך כלל כבות אוטומטיות כשהמכשיר מזהה שאין בו שימוש (לא מגיע אות וידאו / מגיע אות סטטי במשך זמן רב).
מצד שני, ציוד שמכבים ומדליקים אותו כמה פעמים ביום סובל מקיצור חייו בגלל מחזורי הטמפרטורה. כלומר גם כיבוי יומי כדי להפחית את הזמן שבו הציוד בטמפרטורה גבוהה, גורם בעצמו לתקלות, רק דרך מנגנון כשל אחר.
השאלה היא מה המנגנון שגורם ליותר תקלות, ואין לזה תשובה אחת. זה תלוי במכשיר המדובר - האם המחשב הוא לפטופ או דסקטופ? כמה הוא מתחמם, כמה חום הוא מפזר, האם יש יתירות בתכנון שלו כך שתקלות מסוימות כלל לא יבואו לידי ביטוי, ועוד ועוד. מכיוון שאני לא יודע את התשובה, אני מקבל את ההחלטה לרוב לפי צריכת החשמל - זה כסף שיוצא בוודאות כשציוד דולק כשהוא לא בשימוש. אז אני לא מכבה את הראוטר או ה-NAS בלילה כי הצריכה שלהם נמוכה, אבל את המגבר אני כן מכבה, ואת הלפטופ מכניס למצב sleep.

.