האם הפרדת רשתות 2.4/5 שוברת את mesh ביניהם?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אני לא מפריד. כשיש כזה מכשיר לרוב הוא מתקשה בחיבור הראשוני בלבד. מכבה את ה 5Ghz, מתחבר ואז מדליק מחדש.
על איזו מערכת מדובר? לי יש מערכת מאש של TP-Link ולא התרשמתי שמכשירים פשוטים שעובדים רק על 2.4 מודעים בכלל לקיומו של תדר 5, וגם לא לנדידה בין נקודות גישה שונות.
יש לי SSID אחד שעובד רק על תדר 5, ו- SSID נוסף מעורבב 2.4/5 עבור אורחים. לא ראיתי סיבה להפריד שם, כי לגולשים מזדמנים אין צורך במהירויות שיא, העיקר שנוצר חיבור כלשהו יציב לאינטרנט.
יש לי SSID אחד שעובד רק על תדר 5, ו- SSID נוסף מעורבב 2.4/5 עבור אורחים. לא ראיתי סיבה להפריד שם, כי לגולשים מזדמנים אין צורך במהירויות שיא, העיקר שנוצר חיבור כלשהו יציב לאינטרנט.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אגב, ברוב המקרים לא צריך לעשות כלום. פשוט מתחברים וזה יתחבר לרשת ה 2.4 כמו ש oferlap כתב.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4311
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 905 פעמים
מדובר על רוב המערכות מאש, כולל זו של TP-Link. ואת הבעיה ניתן לראות שמנסים לחבר למשל התקני IOT אפילו, כמו SONOFF לדוגמה.23/05/2023 8:07oferlap כתב: על איזו מערכת מדובר? לי יש מערכת מאש של TP-Link ולא התרשמתי שמכשירים פשוטים שעובדים רק על 2.4 מודעים בכלל לקיומו של תדר 5, וגם לא לנדידה בין נקודות גישה שונות.
יש לי SSID אחד שעובד רק על תדר 5, ו- SSID נוסף מעורבב 2.4/5 עבור אורחים. לא ראיתי סיבה להפריד שם, כי לגולשים מזדמנים אין צורך במהירויות שיא, העיקר שנוצר חיבור כלשהו יציב לאינטרנט....
והבעיה היא שהחיבור מתבצע דרך אפליקציה מהסמארטפון שצריך להיות מחובר לאותו ה SSID. הסמארטפון כברירת מחדל ינסה להתחבר לתחום של 5GHZ ובשלב של חיפוש התקנים באפליקציה זו של יצרן IOT, לא ימצאו התקנים כלל.
יש גם בעיה עם התקנים שבשלב שהם רואים ב beacon של SSID רלוונטי את הסימן של תחום 5GHZ ואת נתון פעיל של 802.11r, הם פשוט לא מתחברים לרשת זו.
הבעיות אלה נדונו רבות ברחבי רשת כבר שנים, למשל כאן:
https://community.tp-link.com/en/home/f ... ASC&page=1
כאן:
https://community.bt.com/t5/Archive-Sta ... -p/1864925
או כאן:
https://community.bt.com/t5/Archive-Sta ... -p/1840800
מעניין, חשבתי שזה שקוף לגמרי לכל המנגנונים של Layer2, לאיזה מהתדרים מחובר כל מכשיר.23/05/2023 10:26sys_admin כתב: הבעיה היא שהחיבור מתבצע דרך אפליקציה מהסמארטפון שצריך להיות מחובר לאותו ה SSID. הסמארטפון כברירת מחדל ינסה להתחבר לתחום של 5GHZ ובשלב של חיפוש התקנים באפליקציה זו של יצרן IOT, לא ימצאו התקנים כלל....
ואם אין מאש אלא AP יחיד, עדיין עלול להיות חוסר תקשורת בין האפליקציה לבין ההתקן אם הם מחוברים לאותו SSID בתדרים שונים?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4311
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 905 פעמים
כן, גם, אם מדובר על AP יחיד יכולה להיות בעיה כזו, בחלק מהמקרים מדובר בבעיה רק בשלב של ההגדרה הראשונית ולא בשימוש בהמשך, אם בהגדרה הראשונית השתמשו באפליקצייה שמופעלת במכשיר סמארטפון שעובד על אותו תדר. והבעיה המדוברת כאן היא לא בהקשר ישיר של שכבת רשת כלשהיא במודל ISO, אלה יותר הקשר של תקן WIFI והמימוש שלו בלקוחות מסוימים ובמנגנוני הזדהות והתחברות שלהם.23/05/2023 11:48oferlap כתב: מעניין, חשבתי שזה שקוף לגמרי לכל המנגנונים של Layer2, לאיזה מהתדרים מחובר כל מכשיר.
ואם אין מאש אלא AP יחיד, עדיין עלול להיות חוסר תקשורת בין האפליקציה לבין ההתקן אם הם מחוברים לאותו SSID בתדרים שונים?...