האם הפרדת רשתות 2.4/5 שוברת את mesh ביניהם?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
mp3lll פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #1 

מנסה להבין מה אתם עושים עם מוצרי 2.4 שלא מסוגלים להתחבר כאשר המאש פעיל.
וכאשר מפרידים את הרשתות זה "שובר" את המאש בין היחידות.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #2 

אני לא מפריד. כשיש כזה מכשיר לרוב הוא מתקשה בחיבור הראשוני בלבד. מכבה את ה 5Ghz, מתחבר ואז מדליק מחדש.

oferlap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 366
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #3 

על איזו מערכת מדובר? לי יש מערכת מאש של TP-Link ולא התרשמתי שמכשירים פשוטים שעובדים רק על 2.4 מודעים בכלל לקיומו של תדר 5, וגם לא לנדידה בין נקודות גישה שונות.
יש לי SSID אחד שעובד רק על תדר 5, ו- SSID נוסף מעורבב 2.4/5 עבור אורחים. לא ראיתי סיבה להפריד שם, כי לגולשים מזדמנים אין צורך במהירויות שיא, העיקר שנוצר חיבור כלשהו יציב לאינטרנט.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #4 

אגב, ברוב המקרים לא צריך לעשות כלום. פשוט מתחברים וזה יתחבר לרשת ה 2.4 כמו ש oferlap כתב.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4311
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #5 

23/05/2023 8:07  
oferlap כתב:
על איזו מערכת מדובר? לי יש מערכת מאש של TP-Link ולא התרשמתי שמכשירים פשוטים שעובדים רק על 2.4 מודעים בכלל לקיומו של תדר 5, וגם לא לנדידה בין נקודות גישה שונות.
יש לי SSID אחד שעובד רק על תדר 5, ו- SSID נוסף מעורבב 2.4/5 עבור אורחים. לא ראיתי סיבה להפריד שם, כי לגולשים מזדמנים אין צורך במהירויות שיא, העיקר שנוצר חיבור כלשהו יציב לאינטרנט.
...
מדובר על רוב המערכות מאש, כולל זו של TP-Link. ואת הבעיה ניתן לראות שמנסים לחבר למשל התקני IOT אפילו, כמו SONOFF לדוגמה.
והבעיה היא שהחיבור מתבצע דרך אפליקציה מהסמארטפון שצריך להיות מחובר לאותו ה SSID. הסמארטפון כברירת מחדל ינסה להתחבר לתחום של 5GHZ ובשלב של חיפוש התקנים באפליקציה זו של יצרן IOT, לא ימצאו התקנים כלל.

יש גם בעיה עם התקנים שבשלב שהם רואים ב beacon של SSID רלוונטי את הסימן של תחום 5GHZ ואת נתון פעיל של 802.11r, הם פשוט לא מתחברים לרשת זו.

הבעיות אלה נדונו רבות ברחבי רשת כבר שנים, למשל כאן:
https://community.tp-link.com/en/home/f ... ASC&page=1
כאן:
https://community.bt.com/t5/Archive-Sta ... -p/1864925
או כאן:
https://community.bt.com/t5/Archive-Sta ... -p/1840800

oferlap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 366
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #6 

23/05/2023 10:26  
sys_admin כתב:
הבעיה היא שהחיבור מתבצע דרך אפליקציה מהסמארטפון שצריך להיות מחובר לאותו ה SSID. הסמארטפון כברירת מחדל ינסה להתחבר לתחום של 5GHZ ובשלב של חיפוש התקנים באפליקציה זו של יצרן IOT, לא ימצאו התקנים כלל.
...
מעניין, חשבתי שזה שקוף לגמרי לכל המנגנונים של Layer2, לאיזה מהתדרים מחובר כל מכשיר.

ואם אין מאש אלא AP יחיד, עדיין עלול להיות חוסר תקשורת בין האפליקציה לבין ההתקן אם הם מחוברים לאותו SSID בתדרים שונים?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4311
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #7 

23/05/2023 11:48  
oferlap כתב:
מעניין, חשבתי שזה שקוף לגמרי לכל המנגנונים של Layer2, לאיזה מהתדרים מחובר כל מכשיר.

ואם אין מאש אלא AP יחיד, עדיין עלול להיות חוסר תקשורת בין האפליקציה לבין ההתקן אם הם מחוברים לאותו SSID בתדרים שונים?
...
כן, גם, אם מדובר על AP יחיד יכולה להיות בעיה כזו, בחלק מהמקרים מדובר בבעיה רק בשלב של ההגדרה הראשונית ולא בשימוש בהמשך, אם בהגדרה הראשונית השתמשו באפליקצייה שמופעלת במכשיר סמארטפון שעובד על אותו תדר. והבעיה המדוברת כאן היא לא בהקשר ישיר של שכבת רשת כלשהיא במודל ISO, אלה יותר הקשר של תקן WIFI והמימוש שלו בלקוחות מסוימים ובמנגנוני הזדהות והתחברות שלהם.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”