מחפש לווין כאלטרנטיבה להוט

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9321
נתן תודות: 1555 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #1 

שלום רב,
שוקל להתנתק משידורי הטלוויזיה של הוט, היות ואני כמעט ולא צופה בהם.
בכל זאת הייתי רוצה שתהיה לי אלטרנטיבה, דרך צלחת הלויין.
הערוצים היותר נחוצים, הם כמובן 11, 12, 13.
האם ניתן לקלוט אותם דרך עמוס, או לווין אחר?

כמו כן מעניינים אותי ערוצי ספורט זרים, שמשדרים חי את ליגת האלופות, ויתר המפעלים.
רצוי 4k , אך לא חייב.
בעבר הייתי מוכן להשקיע סכום לא מבוטל תמורת זאת.
לבסוף ירדתי מכך , לאחר שהתברר שהשיתוף לא עובד.

האם משהו השתנה מאז, וכעת העסק יותר גמיש, ובמחיר לא יקר מדי?
במידה וכן, איזה לווינים יהיו רלוונטיים עבורי?
יש לי כבר צלחת בקוטר 120 על הגג.

viewtopic.php?f=15&t=274313&hilit=%D7%9 ... 7%99%D7%9F

תודה רבה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78771
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #2 

עם סטרימינג מרגיש לי שההתעסקות עם לווינים כיום מיותר ויקר, לא?

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4769
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 760 פעמים

שליחה #3 

הייתי מנסה את freetv, בעתיד אמורים לאפשר שם רכישת חבילות ספורט מעבר ל-5 ספורט שכלולה בחבילת הבסיס.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #4 

עופר,
מה הכוונה בסטרימינג ?

ChinggisKhan
האמת שאין לי מושג מה זה freetv

כאמור כבר יש לי צלחת על הגג.
רק צריך להעביר את החיווט מחדר השינה לסלון, ולכוון את הלווינים הנכונים.
כמובן שאזמין טכנאי, אבל עדיף שיהיה לי כבר ידע מוקדם- מה כן אפשר לקלוט ומה לא,
שלא ינסה לסבן אותי.

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1914
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

שליחה #5 

יש שידורים של הערוצים הישראלים בלווין עמוס בחינם. הם באיכות די ירודה, עדיף כבר עידן+ .
לגבי שידורי ספורט, אני קולט את השידורים מפולין ויש לי שיתוף כדי לפתוח אותם. השיתוף יציב, אני כבר שנים אצלם. יש ליגת האלופות, ליגה ספרדית, צרפתית , איטלקית, אבל אין ליגה אנגלית כי זה בערוצים שלא בשיתוף. כמובן שהשדר מדבר פולנית שאני לא מבין, אבל מבחינתי זה עדיף על אבי נמני ואיציק זוהר.
אם אני רוצה לראות משחק שלא משודר, יש אינסוף אתרי אינטרנט שמשדרים בחינם תמורת פרסומות. פחות יציב, פחות איכות, אבל לא בעיה.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

dmitrys
ראשית תודה על המידע. (Y)

לגבי הערוצים הישראלים, האמת שבשגרה לא ממש מעניינים אותי.
כן הייתי רוצה שערוצים אלו יהיו זמינים, למקרה שיש אירוע חריג בגל פתוח של שידורים ישירים.
האיכות מן הסתם פחות רלוונטית.
אני לא מומחה גדול, אך נשמע לי קצת מוזר ששידורי עידן הנקלטים דרך אנטנה פנימית, יהיו איכותיים יותר מאשר שידורים דרך צלחת לווין.

לגבי הערוץ הפולני שמשדר את ליגת האלופות, אשמח לדעת בדיוק באיזה ערוץ מדובר ועל איזה לווין יושב.
האם מדובר ב-4k ?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4302
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 898 פעמים

שליחה #7 

@bariko
בקשר לשידורים של ערוצים ישראליים פתוחים. אז מן הסתם שהמצב הוא הפוך לגמרי ובלוויין הם משודרים באיכות הכי גבוהה מכל האפשרויות האחרות. הם שם כולם משודרים ב HD, בניגוד לעידן פלוס, ששם רק כאן 11 משודר ב HD, אבל עם BITRATE נמוך בהשוואה ממה שמשודר בלוויין. גם בעידן פלוס 11 ב HD משודר במרבב שמופץ עם הספק נמוך יותר ולא נקלט בכל מקום בצורה סבירה. בכלל הנושא זה של בעיות והפסקות קליטה של עידן פלוס עולה חדשות לבקרים בכל מקום, כולל גם בפורום זה ממש במשך שנים ולעומתו לוויין נקלט בצורה סדירה. גם האפשרויות של שידורים אלה דרך אינטרנט הם באיכות עוד יותר נמוכה, ולמרות שהם מופעיים בתזרימים אלה כ HD, אבל הרוחב פס שהם משודרים באינטרנט הוא כרבע ממה שזה משודר בלוויין. כך גם שאר הערוצים.
אלה צילומי מסך, כפי שצירפתי אותם מקודם של כמה מערוצים ישראליים שאני קולט מהלוויין באותו המקלט שיש לי כבר 7 שנים, שקולט גם את ערוצי 4K מהלוויינים השונים. ניתן ללחוץ על התמונות בכדי להגדיל אותן:
.
גם בהקשר ליתר השאלות שלך, מן הסתם שהתשובות להן לא השתנו מהתקופה ששאלת אותן כמה וכמה פעמים במשך שנים.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

sys_admin »

מהיכרותנו רבת השנים, אין ספק שאתה ידען גדול בנושא ומקצוען אמיתי.
פשוט דבריך עומדים בסתירה לדבריו של dmitrys ,הטוען שהשידורים של הערוצים הישראלים בלווין עמוס הם באיכות די ירודה.

לכן אני שואל- האם גם אתה קולט ערוצים אלו דרך עמוס, או אולי לווין אחר?
ואולי מה שקובע את איכות השידורים, זה גודל הצלחת וסוג הממיר?

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #9 

29/05/2023 0:27  
bariko כתב:
sys_admin »

פשוט דבריך עומדים בסתירה לדבריו של dmitrys ,הטוען שהשידורים של הערוצים הישראלים בלווין עמוס הם באיכות די ירודה.

...
dmitrys טועה, או רק לא מעודכן.
הערוצים הישראלים כולל ערוצי הרשות השניה משודרים ב- HD בלווין עמוס.
בהחלט האיכות בעמוס טובה יותר מאשר בעידן.
התמונות שצירף sys_admin כמובן מוכיחות זאת.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

29/05/2023 1:33  
Amir64 כתב:
dmitrys טועה, או רק לא מעודכן.
הערוצים הישראלים כולל ערוצי הרשות השניה משודרים ב- HD בלווין עמוס.
בהחלט האיכות בעמוס טובה יותר מאשר בעידן.
התמונות שצירף sys_admin כמובן מוכיחות זאת.
...
(Y)

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1914
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

שליחה #11 

אני לא מעודכן, סליחה אם הטעיתי.

לגבי שידורי ספורט מפולין, אני צופה בלווין 13E בחבילה Polsat. הם משודרים ב HD באיכות די טובה. עד 6 משחקים במקביל בערוצים נפרדים.
לדעתי יש להם ערוץ אחד 4K, אבל הממיר שלי לא תומך 4K אז אני לא יכול לראות.
כמובן צריך ממיר מתאים ושיתוף כדי לראות את הערוצים.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

29/05/2023 0:27  
bariko כתב:
sys_admin »

...
את הצילומי מסך מהמקלט שלי, שבהם ניתן לראות בבירור את איכות שידור ושזה נקלט משידור FTA של רשות השנייה שמשודרים בלוויין עמוס צירפתי במיוחד בשביל שלא יהיו יותר שאלות מיותרות או טענות לא נכונות. אבל כנראה זה לא ממש עזר.

וכמובן מה שקובע לא את איכות השידורים, אלה את תקינות הקליטה שלהם זה בין היתר גודל האנטנה, כי למשל באנטנה קטנה, כזו שיש לך כרגע בכל שינוי של מזג האוויר יהיו הפסקות של קליטה זו. ואת האיכות של התמונה המתקבלת קובע המקלט שיש לך. אם מדובר על מקלט סיני עלום שם, אז גם שהשידור הוא איכותי ביותר, התמונה שתוצג על מסך הטלוויזיה תהייה ירודה. כמובן שגם הטלוויזיה עצמה קובעת את איכות התמונה ואם לטלוויזיה גרועה לחבר מקלט לוויין הכי איכותי ודרכו לראות שידור הכי איכותי, עדיין תהיה תמונה גרועה. כמו כן, גם איכות ורציפות של קליטה מושפעת גם מההתקנה נכונה וההגדרות נכונות של הציוד. וכמו שהסברתי לך כבר לפני שנים, שאם למשל חאפר שלא מבין מה הוא עושה ינסה להתקין ציוד הכי איכותי, עדיין התוצאה תהיה בעיתית ביותר, כי הוא פשוט לא יעשה את ההתקנה בצורה תקינה ולא את ההגדרות של ציוד.
כך שגם כמו בדברים אחרים, חוזק או טיב של המערכת נקבע על ידי החולייה החלשה שלה.

את כל השאלות אלה שאלת כמה וכמה פעמים, אם אני זוכר נכון, עוד הרבה לפני 2017 וגם במשך שנים אחרי זה. במשך כל הזמן זה אני נתתי לך את כל התשובות שוב ושוב ובהתחלה אפילו נתתי פרטים של בעל החברה שהיה יכול לדאוג להתקנה תקינה של מערכת אנטנה לקליטה שידורי טלוויזיה מלוויין והיה יכול לספק ציוד איכותי.
כל מה שהשתנה מאז, זה למשל, אחד, שיש הרבה יותר ערוצי טלוויזיה באיכות הכי גבוהה ועם תוכן מעניין, כולל גם כאלה שמשודרים באיכות 4K ועם צליל היקפי, שנקלטים בישראל דרך לוויין ולא זמינים בדרכים אחרות כאן באיכות זו, שתיים, שהמחירים של הציוד ושל התקנה עלו בעשרות אחוזים, כמו גם רוב המחירים של דברים אחרים בישראל ובעולם ושלוש, שלמשל אותה החברה ספציפית שנתתי לך אז את הפרטי התקשרות עלייה כבר לא עובדת עם לקוחות פרטיים, אלה רק עם ארגוניים. כך שתצטרך לחפש גורם שכן יוכל למכור ולהתקין לך ציוד מתאים ולדאוג שזה לא יהיה חאפר שלא מבין בתחום כלום, שיעשה רק נזק, יספר סיפורים וימכור לך ציוד סיני עלום שם מיותר, כזה שלא שווה כלום.

וגם בקשר לנושא של חיסכון של מערכת קליטה מלוויין מול הוט, YES או כל אפשרות אחרת. את החיסכון זה ניתן להרגיש רק אחרי שימוש של כמה שנים במערכת קליטה מלוויין. למשל, אם בשנת 2017 ששאלת את השאלות אלה היית גם מזמין את ההתקנה, אז גם היית רואיה שידורים באיכות גבוהה ביותר, כזו שלא זמינה שלא דרך לוויין וגם אחרי שלוש או ארבעה שנים התשלום החד פעמי על ההתקנה היה יוצא הרבה יותר זול מאשר לשלם כל חודש לחברות שגם האיכות תמונה ומבחר התוכן בהם ירודים ביותר.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

לא צריך להזכיר כל הזמן ש "את השאלות האלה שאלתי כמה וכמה פעמים"...
מאז הרבה דברים השתנו.
למשל, אבא שלי נפטר לצערי בתחילת החודש.
שידורי הכדורגל אותם הוא כל כך אהב, היו למענו.
אני עצמי כמעט ולא צופה בטלוויזיה.
לכן החלטתי כעת לבטל את השירות של הוט, ולהשאיר רק את תשתית האינטרנט שלהם.

ההתעניינות שלי בערוצי ספורט זרים, שמשדרים את ליגת האלופות, הייתה יותר מתוך סקרנות, מכיוון שממילא כבר מותקנת אצלי צלחת.
סביר להניח שגם בהם לא אצפה הרבה, אם בכלל...

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

29/05/2023 23:46  
bariko כתב:
לא צריך להזכיר כל הזמן ש "את השאלות האלה שאלתי כמה וכמה פעמים"...
מאז הרבה דברים השתנו.
למשל, אבא שלי נפטר לצערי בתחילת החודש.
שידורי הכדורגל אותם הוא כל כך אהב, היו למענו.
אני עצמי כמעט ולא צופה בטלוויזיה.
לכן החלטתי כעת לבטל את השירות של הוט, ולהשאיר רק את תשתית האינטרנט שלהם.

ההתעניינות שלי בערוצי ספורט זרים, שמשדרים את ליגת האלופות, הייתה יותר מתוך סקרנות, מכיוון שממילא כבר מותקנת אצלי צלחת.
סביר להניח שגם בהם לא אצפה הרבה, אם בכלל...
...
מתשובות שקיבלת בכל השנים האלה, גם על קליטה של שידורי ספורט זרים של ליגת האלופות, שביקשת לראות ב 4K (ששאלת גם בדיון זה עכשיו), על קליטה של ערוצים ברוסית באיכות גבוהה, על קליטה של שידורי אירוויזיון ב 4K וכו', היה ברור כל פעם מחדש שהצלחת ישנה וקטנה שכבר מתקנת אצלך היא לא מתאימה.
ואם בסופו של דבר אחרי כל השאלות ותשובות מתברר שאתה בכלל לא צופה כמעט בטלוויזיה ובכל הערוצים אלה שהתעניינת בדיון זה, בסוף אתה כותב ש:"סביר להניח שגם בהם לא אצפה הרבה, אם בכלל", אז כל זה מיותר מלכתחילה ואתה לא צריך לעשות כלום בהקשר של קליטה מלוויין וזה גם ממש לא ישנה לך באיזו איכות משודרים שם כל הערוצים המדוברים או לא משודרים כלל, אלה שכל מה שמתאים זה פשוט להתנתק משירותי טלוויזיה של הוט וכך אתה לא תבזבז כסף מיותר על משהו שאתה לא צריך כלל.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

זה בדיוק מה שעשיתי.
היה לי מנוי פלטינום , ביקשתי לבטל את שירותי הטלוויזיה והטלפון
הנציג פשוט דחף לי גם את next tv, בטענה שמדובר בשירות ללא עלות נוספת, למחיר שאני ממילא משלם על האינטרנט.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”