עזרה קצת דחופה בהחזרת משלוח לחו״ל
נקנה מאדם פרטי מאנגליה, שולם באמצעות Paypal.
מדובר בפריט ששוקל כ15 ק״ג והגיע עם נזק פיזי (אף לקופסא עצמה).
הפריט הונח ליד דלת ביתי, ובכך למעשה לא יכולתי לסרב מסירה.
א. לאחר בירור, פאיפאל הסכימו לבצע החזר כספי מלא, רק אם אשלח עוד השבוע את הפריט חזרה - הבעיה שהעלות חזרה לא מכוסה ובדואר ישראל זה יעלה כ 500 שקל.
- הציעו לי לפנות לחברת האשראי.
ב. חברת האשראי אמרה שהיא תבחן את המקרה, אבל תשובה תתקבל לאחר כ 60 ימי בירור.
- מבקרה שאקבל תשובה שלישית, אפסיד מכאן ומכאן, כי לא אוכל לדרוש שוב את הכסף דרך פאיפאל.
ג. פניתי לדואר ישראל שיקחו את החבילה חזרה, בינתיים לא קבלתי תשובה.
קצת אובד עצות. יש למישהו עצה?
יש עוד המשך לסאגה בצורה של לקבל החזר על המע״מ והעמילות ששלמתי על החבילה השבורה, אבל זה סיפור אחר, אשתף מאוחר יותר.
- למישהו במקרה יש דרך ליצור קשר עם המכס ישירות? הם פשוט לא עונים בכלל לטלפונים שלהם, והתשובות דרך מערכת הודעות היא לא עובדת (אין למעשה דרך להגיב, צריך לפתוח פניה כל פעם?).
מדובר בפריט ששוקל כ15 ק״ג והגיע עם נזק פיזי (אף לקופסא עצמה).
הפריט הונח ליד דלת ביתי, ובכך למעשה לא יכולתי לסרב מסירה.
א. לאחר בירור, פאיפאל הסכימו לבצע החזר כספי מלא, רק אם אשלח עוד השבוע את הפריט חזרה - הבעיה שהעלות חזרה לא מכוסה ובדואר ישראל זה יעלה כ 500 שקל.
- הציעו לי לפנות לחברת האשראי.
ב. חברת האשראי אמרה שהיא תבחן את המקרה, אבל תשובה תתקבל לאחר כ 60 ימי בירור.
- מבקרה שאקבל תשובה שלישית, אפסיד מכאן ומכאן, כי לא אוכל לדרוש שוב את הכסף דרך פאיפאל.
ג. פניתי לדואר ישראל שיקחו את החבילה חזרה, בינתיים לא קבלתי תשובה.
קצת אובד עצות. יש למישהו עצה?
יש עוד המשך לסאגה בצורה של לקבל החזר על המע״מ והעמילות ששלמתי על החבילה השבורה, אבל זה סיפור אחר, אשתף מאוחר יותר.
- למישהו במקרה יש דרך ליצור קשר עם המכס ישירות? הם פשוט לא עונים בכלל לטלפונים שלהם, והתשובות דרך מערכת הודעות היא לא עובדת (אין למעשה דרך להגיב, צריך לפתוח פניה כל פעם?).
חברת המשלוח הייתה EMS, הלכתי למלא פיזית דוח נזק כפי שביקשו ממני בסניף הדואר, לא היתה לי אופציה אחרת.
כמו כן, הם לא היו משלמים אולי משלוח חזרה, אבל אילו השליח היה מוסר לי את זה ביד, הייתי מסרב לקבל את החבילה עם הנזק.
לא רוצה להישמע מגעיל, אבל עם ההתנהלות הזאת של הדואר, מכס וכן הלאה, כבר יותר פשוט היה להגיד שהחבילה לא הגיעה.
בכל מקרה אתה צודק, EMS יוצא יותר זול מהמחיר ב eco post שם זה עולה יותר. זה עדיין יהיה יותר מ 360, שזה לא נעים, אבל פחות מ 500.
כמו כן, הם לא היו משלמים אולי משלוח חזרה, אבל אילו השליח היה מוסר לי את זה ביד, הייתי מסרב לקבל את החבילה עם הנזק.
לא רוצה להישמע מגעיל, אבל עם ההתנהלות הזאת של הדואר, מכס וכן הלאה, כבר יותר פשוט היה להגיד שהחבילה לא הגיעה.
בכל מקרה אתה צודק, EMS יוצא יותר זול מהמחיר ב eco post שם זה עולה יותר. זה עדיין יהיה יותר מ 360, שזה לא נעים, אבל פחות מ 500.
עד לא מזמן היתה אופציה של משלוח חזרה על חשבון פייפאל (עד 12 החזרות בשנה), אבל ממש לפני כמה חודשים האופציה הזו בוטלה.
אני השתמשתי באופציה הזאת כמה פעמים בודדות והכל עבד מצויין.
הקטע של לקבל חזרה את הכסף מרשויות המס זו אופציה קיימת, אבל לא פשוטה בכלל.
עמילות לפי דעתי לא תקבל, שכן זו פעולה שנעשתה ולא חושב שמיהו אמור להחזיר לך את התשלום על כך.
תנסה את המיילים הבאים במכס של הדואר:
TalEl2@taxes.gov.iltale@customs.mof.gov.ildavids@customs.mof.gov.il
יתכן שחלק מהמיילים לא פעילים, שלח אל שלושתם יחד.
אני השתמשתי באופציה הזאת כמה פעמים בודדות והכל עבד מצויין.
הקטע של לקבל חזרה את הכסף מרשויות המס זו אופציה קיימת, אבל לא פשוטה בכלל.
עמילות לפי דעתי לא תקבל, שכן זו פעולה שנעשתה ולא חושב שמיהו אמור להחזיר לך את התשלום על כך.
תנסה את המיילים הבאים במכס של הדואר:
TalEl2@taxes.gov.iltale@customs.mof.gov.ildavids@customs.mof.gov.il
יתכן שחלק מהמיילים לא פעילים, שלח אל שלושתם יחד.
{tale@customs.mof.gov.il}{davids@customs.mof.gov.il}{TalEl2@taxes.gov.il}
לא מבין למה זה לא רושם את המיילים בצורה תקינה.
שלח לי את המייל שלך ואעביר לך את המיילים שלהם בצורה תקינה.
לא מבין למה זה לא רושם את המיילים בצורה תקינה.
שלח לי את המייל שלך ואעביר לך את המיילים שלהם בצורה תקינה.
תפסתי את המכס אך ורק במייל, הם אמרו שברגע שאראה להם זיכוי של השולח, הם יזכו על המכס.
הדואר אמר שיזכה על עמילות שאראה לו שהמכס זיכה על המיסים.
מה שעדיין דפוק פה, זה שאף אחד לא לוקח אחריות על החבילה השבורה- שכן החבילה עצמה הגיע עם חורים בפינות, כלומר זה משהו שקרה בזמן המשלוח.
הרי המכס בדק אותה. הדואר העביר אותה, שליח לקח אותה בידיים שלו, אפילו היתה הודעה שהדואר בארץ המוצא פתחו את החבילה לבדיקה.
יתרה מזאת, אני אפילו לא מדבר על הנזק למוצר - לשם כך קיים ביטוח משלוח (שאגב, מסרב להחזיר כסף לשולח), אבל איך מעיזים לקחת מיסים ועמילות על כזה דבר, ולתקוע את מקבל החבילה במצב הזה.
האם שבעבר קרה לי מקרה או שניים עם נזק, אבל למזלי זה היה מתחת לגבול המעמ, אז לא הייתי צריך להתמודד עם הדואר והמכס (וגם לא בקשו שאשלח חזרה).
הדואר אמר שיזכה על עמילות שאראה לו שהמכס זיכה על המיסים.
מה שעדיין דפוק פה, זה שאף אחד לא לוקח אחריות על החבילה השבורה- שכן החבילה עצמה הגיע עם חורים בפינות, כלומר זה משהו שקרה בזמן המשלוח.
הרי המכס בדק אותה. הדואר העביר אותה, שליח לקח אותה בידיים שלו, אפילו היתה הודעה שהדואר בארץ המוצא פתחו את החבילה לבדיקה.
יתרה מזאת, אני אפילו לא מדבר על הנזק למוצר - לשם כך קיים ביטוח משלוח (שאגב, מסרב להחזיר כסף לשולח), אבל איך מעיזים לקחת מיסים ועמילות על כזה דבר, ולתקוע את מקבל החבילה במצב הזה.
האם שבעבר קרה לי מקרה או שניים עם נזק, אבל למזלי זה היה מתחת לגבול המעמ, אז לא הייתי צריך להתמודד עם הדואר והמכס (וגם לא בקשו שאשלח חזרה).
אם הדואר היה מחזיר את זה, זה היה על חשבונו אז אין לו אינטרס.
יש גם עלויות עמילות בכניסה לאנגליה
https://personal.help.royalmail.com/app ... stoms-fees
אם פייפל מזכים אותך במשלוח ופוטרים אותך מהתעסקות באנגליה, זה שווה את ה~400 שח לדואר ישראל.
כדאי לשלוח דרך דואר בקליק בMY POST, כי הדואר בחול דורש את זה.
יש גם עלויות עמילות בכניסה לאנגליה
https://personal.help.royalmail.com/app ... stoms-fees
אם פייפל מזכים אותך במשלוח ופוטרים אותך מהתעסקות באנגליה, זה שווה את ה~400 שח לדואר ישראל.
כדאי לשלוח דרך דואר בקליק בMY POST, כי הדואר בחול דורש את זה.