מעבר לסיבים ופורטים פתוחים
-
Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
ערב טוב ידידי,
אני מעונין להעביר לקוח שיש לו משרד בבית חד קומתי בר"ג לשימוש באינטנרט סיבים במקום VDSL, מה שעד היום לא התאפשר בגלל הרבה בתים פרטיים באיזור, אך בדקתי באתר בזק וסלקום ופרטנר ולפי האתר הם מגיעים לכתובת המשרד סוף סוף.
מה שחשוב לי הוא :
1. שאוכל לפתוח פורטים מאחר ויש לו גם מצלמות לגישה מרחוק ע"י תצפיתנים וגם גישה למחשבים באמצעות VNC
2. אני מעדיף להשתמש בנתב פרטי שהתקנתי עם קושחת FRESHTOMATO במידה וניתן במקום בנתב של ספק הסיבים כי הוא עובד יציב וקל לפתוח בו פורטים.
האם יש בעיה להשתמש בציוד פרטי באחת מחברות הסיבים ?
אני לא מחפש לחסוך, אבל חשוב לי שתהיה לי שליטה על הפורטים וציוד מינימלי של הספק.
אני מבין שיש צורך במתאם סיבים וממיר מדיה, ולא אכפת לי לרכוש זאת מהספק כל עוד זה יספק לי IP קבוע לפתיחת פורטים בנתב שלי.
אשמח לעצתכם.
תודה
אני מעונין להעביר לקוח שיש לו משרד בבית חד קומתי בר"ג לשימוש באינטנרט סיבים במקום VDSL, מה שעד היום לא התאפשר בגלל הרבה בתים פרטיים באיזור, אך בדקתי באתר בזק וסלקום ופרטנר ולפי האתר הם מגיעים לכתובת המשרד סוף סוף.
מה שחשוב לי הוא :
1. שאוכל לפתוח פורטים מאחר ויש לו גם מצלמות לגישה מרחוק ע"י תצפיתנים וגם גישה למחשבים באמצעות VNC
2. אני מעדיף להשתמש בנתב פרטי שהתקנתי עם קושחת FRESHTOMATO במידה וניתן במקום בנתב של ספק הסיבים כי הוא עובד יציב וקל לפתוח בו פורטים.
אני מבין שיש צורך במתאם סיבים וממיר מדיה, ולא אכפת לי לרכוש זאת מהספק כל עוד זה יספק לי IP קבוע לפתיחת פורטים בנתב שלי.
אשמח לעצתכם.
תודה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78904
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
אני עם סלקום בסיבים. הם נתנו לי ממיר סיב לרשת והראוטר הוא הראוטר שלי. אין חסימת פורטים ולכן אין בעיה. עם זאת, כל החברות עושות שרירים בנושא הזה. הם מרוויחים לא מעט מזה שאתה תשתמש בציוד שלהם, מה שמאפשר להשתלט ולעשות דיאגנוזה מרחוק. תתעקש.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4310
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 904 פעמים
בכדי להשתמש בנתב בפרטי שלך אתה צריך לרכוש את ממיר מדייה ומודול SFP שיתחבר לסיב ויכנס לממיר מדייה. וזה בדיוק כפי שעד כה היית צריך את הגשר בין רשת VDSL ל ממשק ETHERNET של הנתב. מה שכן, אתה צריך לבדוק, אם בכלל המשאבים של הנתב שלך מספיקים לרוחב פס שאתה מזמין, כי, אם היה מדובר על נתב שהספיק לחיבור של פחות מ 100M, אז כלל לא בטוח שהוא יהיה מספיק גם לחיבור של 600M ובטח לא ל 1G במיוחד, אם מדובר על חיבור עם חייגן PPPoE.17/05/2023 20:37Fish72 כתב: ערב טוב ידידי,
מה שחשוב לי הוא :
אשמח לעצתכם.
תודה...
ובכדי לגשת מרחוק למצלמות ול VNC אתה צריך לרכוש כתובת IP חיצונית קבועה. כך זה היה גם עם החיבור DSL וכך זה נשאר.
-
Fish72
- חבר מביא חבר

תודה רבה על התשובות.
יצרתי קשר עם נציג סלקום שהציע לי חבילת 1G/250M ב-129 שח לחודש + התקנה בחינם (זה בית פרטי) ובנוסף 2 חודשים ראשונים בחינם.
כמו כן יסופק לי מתאם סיב + ממיר מדיה של סלקום ללא תשלום וכך אוכל לחברו ישירות לנתב שברשותי בהגדרת חייגן PPPOE.
לאחר החיבור פיזית באתר הלקוח עלי להתקשר ולבקש כתובת IP קבועה בעלות נוספת של 10 שח לחודש.
אם יהיה צורך אחליף נתב, אבל זה נתב NETGEAR R6700V3 עם מעבד ליבה כפולה 1GHZ כך שאני לא צופה האטה בביצועים, ואם יש צורך אני מחליף אותו בקלי קלילות.
זה סוגר לי את כל הפינות.
תודה רבה על העזרה.
יצרתי קשר עם נציג סלקום שהציע לי חבילת 1G/250M ב-129 שח לחודש + התקנה בחינם (זה בית פרטי) ובנוסף 2 חודשים ראשונים בחינם.
כמו כן יסופק לי מתאם סיב + ממיר מדיה של סלקום ללא תשלום וכך אוכל לחברו ישירות לנתב שברשותי בהגדרת חייגן PPPOE.
לאחר החיבור פיזית באתר הלקוח עלי להתקשר ולבקש כתובת IP קבועה בעלות נוספת של 10 שח לחודש.
אם יהיה צורך אחליף נתב, אבל זה נתב NETGEAR R6700V3 עם מעבד ליבה כפולה 1GHZ כך שאני לא צופה האטה בביצועים, ואם יש צורך אני מחליף אותו בקלי קלילות.
זה סוגר לי את כל הפינות.
תודה רבה על העזרה.
מציע שתברר לגבי הצורך בכתובת חיצונית קבועה, ייתכן שאתה יכול לעקוף את זה. לנו יש נתב (וגם NAS) של Synology, להם יש שירות שבו הנתב מעדכן אצלם את הכתובת שלו, אז לאפליקציות שניגשות ל-NAS (להזרמת מוזיקה, סרטים או גישה למצלמות) אין צורך ב-IP קבוע או Dynamic DNS. ייתכן שגם יצרן הנתב שלך מציע שירות דומה.
החלק הראשון לא רלוונטי לכל החברות. זה אכן המצב בחיבור לבזק. בפרטנר אפשר באמת לקנות ממיר מדיה בתשתית P2P (אבל לא ב־GPON), אבל הם מספקים את ה־SFP. בגילת אפשר לעשות את זה אבל משתלם יותר פשוט לקנות מהם את ה־halny. בסלקום (ובפרטנר בתשתית GPON) אין אפשרות לרכוש את זה באופן פרטי אלא רק לקבל בהשאלה(/בהשכרה).18/05/2023 9:36sys_admin כתב: בכדי להשתמש בנתב בפרטי שלך אתה צריך לרכוש את ממיר מדייה ומודול SFP שיתחבר לסיב ויכנס לממיר מדייה.
[…]
ובכדי לגשת מרחוק למצלמות ול VNC אתה צריך לרכוש כתובת IP חיצונית קבועה. כך זה היה גם עם החיבור DSL וכך זה נשאר....
החלק השני גם לא מדויק - זה אמנם מקל, אבל לא חובה. אם אתה לא מאחורי CGNAT אז מספיק שיהיה דרך להיות מעודכן בכתובת הנוכחית, כגון DDNS.
-
Fish72
- חבר מביא חבר

תודה על הרעיון, אבל מאחר וקיימים 2 מכשירי NVR שנצפים ע"י תצפיתנים בחו"ל בפלטפורמה שלהם שאני לא בטוח שתעבוד עם כתובת שמית או במידה ואהיה מאחורי NAT, אני מעדיף לשלם 10 שח ולסגור את הפינה.18/05/2023 20:55odedee כתב: מציע שתברר לגבי הצורך בכתובת חיצונית קבועה, ייתכן שאתה יכול לעקוף את זה. לנו יש נתב (וגם NAS) של Synology, להם יש שירות שבו הנתב מעדכן אצלם את הכתובת שלו, אז לאפליקציות שניגשות ל-NAS (להזרמת מוזיקה, סרטים או גישה למצלמות) אין צורך ב-IP קבוע או Dynamic DNS. ייתכן שגם יצרן הנתב שלך מציע שירות דומה....
- jagheadg
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1185
- נתן תודות: 63 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
זה נתב *** מנסיון. ברגע שתעביר אותו לחייגן PPPOE הוא לא יהיה יציב. גם אם הוא כמו שאתה כותב "ליבה כפולה" זה חרטה. כל נתבי נטגיר מהסדרות האלו (וכל האחרות גם כן) ממש לא עומדים בקצב - מנסיון אישי! לא תגיע איתו אפילו ל 500 מגה והוא לא יהיה יציב. החייגן מעמיס על המעבד שלו. מראש ממליץ על נתב אחר, רק לא נטגיר - זה סתם שם מפוצץ שלא שווה כלום - שוב, מנסיון אישי עם כמה מוצרים שלהם שהלכו לפח.18/05/2023 13:50Fish72 כתב: אם יהיה צורך אחליף נתב, אבל זה נתב NETGEAR R6700V3 עם מעבד ליבה כפולה 1GHZ כך שאני לא צופה האטה בביצועים, ואם יש צורך אני מחליף אותו בקלי קלילות....
-
Fish72
- חבר מביא חבר

תודה,אני מבין מאיפה אתה בא, אבל רק שתדע שיש לי כזה נתב בדיוק בבית (כמו שכתבתי עם קושחת FRESHTOMATO) ואם אני מנטרל CTF (שמונע את השימוש ב QOS שאני לא משתמש בו) אני מקבל 500 מגה בלי שום בעיה בסיבים, הוא עובד יציב במשך חודשים רבים גם אצלי וגם אצל הלקוח עם אפס בעיות.20/05/2023 11:14jagheadg כתב: זה נתב *** מנסיון. ברגע שתעביר אותו לחייגן PPPOE הוא לא יהיה יציב. גם אם הוא כמו שאתה כותב "ליבה כפולה" זה חרטה. כל נתבי נטגיר מהסדרות האלו (וכל האחרות גם כן) ממש לא עומדים בקצב - מנסיון אישי! לא תגיע איתו אפילו ל 500 מגה והוא לא יהיה יציב. החייגן מעמיס על המעבד שלו. מראש ממליץ על נתב אחר, רק לא נטגיר - זה סתם שם מפוצץ שלא שווה כלום - שוב, מנסיון אישי עם כמה מוצרים שלהם שהלכו לפח....
בקושחה המקורית הוא לא היה כזה יציב.
בנוסף נטגיר התקמצנו על גוף הקירור שלו לעומת דגמים דומים עם מעבד דומה והוא מגיע ל-70 מעלות, ולמרות שזה יכול לעבוד כך שנים רבות, אני שם מאוורר USB 120 מ"מ מתחתיו והוא לא עובר 53 מעלות.