סוגי מקרנים, רזולוציה ו... מכס
ראיתי שישנם מקרנים שמוצגים בתור "מקרני מצגות" ולעומתם "מקרני קולנוע ביתי".
אני מעוניין לקנות מקרן אחד לשתי המטרות האלו, כלומר גם לעבודה עם המחשב וגם לצפייה בסרטים (דרך המחשב, אבל כמובן שזה יכול להיות גם DVD).
אשמח להסבר לגבי ההבדלים בין שני הסוגים, והמלצה.
דבר שני - ראיתי שבחלק מהמקרנים יש נתון של רזולוציה מיטבית (לדוגמא 800x600) ורזולוציה מקסימלית (לדוגמא 1024x768) - ראיתי שגם מתייחסים לזה בתור "רזולוציה בדחיסה" או compressed.
האם משמעות הדבר היא שלמרות שאני מקרין (נניח ממחשב) תמונה עם רזולוציה של 1024x768 בעצם המקרן יתרגם את זה לרזולוציה שבה הוא יודע להקרין, וכך למעשה לא יראו ברור? (תופעה שמוכרת לי מחיבור המחשב לטלוויזיה דרך SVIDEO - כשמקרינים סרטים אין בעיה, אבל כשמקרינים לדוגמא דף אינטרנט האותיות לא ברורות בכלל)?
ואחרון חביב - אני חושב לייבא את המקרן מחו"ל, לפי מה שראיתי באתר המכס חל על זה 33% מכס (כתוב שם "מקרן וידאו") - השאלה היא האם הם הולכים על פי המחיר שעלה לי בחנות (בארה"ב), או על פי מחירון שלהם? אם זה על פי מחירון שלהם - יש למישהו מושג בכמה מתומחרים אצלהם מקרניםן לסוגיו?
תודה.
אני מעוניין לקנות מקרן אחד לשתי המטרות האלו, כלומר גם לעבודה עם המחשב וגם לצפייה בסרטים (דרך המחשב, אבל כמובן שזה יכול להיות גם DVD).
אשמח להסבר לגבי ההבדלים בין שני הסוגים, והמלצה.
דבר שני - ראיתי שבחלק מהמקרנים יש נתון של רזולוציה מיטבית (לדוגמא 800x600) ורזולוציה מקסימלית (לדוגמא 1024x768) - ראיתי שגם מתייחסים לזה בתור "רזולוציה בדחיסה" או compressed.
האם משמעות הדבר היא שלמרות שאני מקרין (נניח ממחשב) תמונה עם רזולוציה של 1024x768 בעצם המקרן יתרגם את זה לרזולוציה שבה הוא יודע להקרין, וכך למעשה לא יראו ברור? (תופעה שמוכרת לי מחיבור המחשב לטלוויזיה דרך SVIDEO - כשמקרינים סרטים אין בעיה, אבל כשמקרינים לדוגמא דף אינטרנט האותיות לא ברורות בכלל)?
ואחרון חביב - אני חושב לייבא את המקרן מחו"ל, לפי מה שראיתי באתר המכס חל על זה 33% מכס (כתוב שם "מקרן וידאו") - השאלה היא האם הם הולכים על פי המחיר שעלה לי בחנות (בארה"ב), או על פי מחירון שלהם? אם זה על פי מחירון שלהם - יש למישהו מושג בכמה מתומחרים אצלהם מקרניםן לסוגיו?
תודה.
מקרן DATA לא יראה סרטים בצורה מיטבית. תקבל המלצות כשתגיד את התקציב שלך.ראיתי שישנם מקרנים שמוצגים בתור "מקרני מצגות" ולעומתם "מקרני קולנוע ביתי".
אשמח להסבר לגבי ההבדלים בין שני הסוגים, והמלצה....
כן.דבר שני - ראיתי שבחלק מהמקרנים יש נתון של רזולוציה מיטבית (לדוגמא 800x600) ורזולוציה מקסימלית (לדוגמא 1024x768) - ראיתי שגם מתייחסים לזה בתור "רזולוציה בדחיסה" או compressed.
האם משמעות הדבר היא שלמרות שאני מקרין (נניח ממחשב) תמונה עם רזולוציה של 1024x768 בעצם המקרן יתרגם את זה לרזולוציה שבה הוא יודע להקרין, וכך למעשה לא יראו ברור? (תופעה שמוכרת לי מחיבור המחשב לטלוויזיה דרך SVIDEO - כשמקרינים סרטים אין בעיה, אבל כשמקרינים לדוגמא דף אינטרנט האותיות לא ברורות בכלל)?...
הולכים לפי מה שרשמו לך בקבלה, אלא אם כן מדובר במחיר בלתי מתקבל על הדעת בעליל.ואחרון חביב - אני חושב לייבא את המקרן מחו"ל, לפי מה שראיתי באתר המכס חל על זה 33% מכס (כתוב שם "מקרן וידאו") - השאלה היא האם הם הולכים על פי המחיר שעלה לי בחנות (בארה"ב), או על פי מחירון שלהם? אם זה על פי מחירון שלהם - יש למישהו מושג בכמה מתומחרים אצלהם מקרניםן לסוגיו?...
תודה על התגובה המהירה...
כשאתה אומר שמקרן DATA לא יראה סרטים בצורה מיטבית - עד כמה הפרשי האיכות גדולים ?
לגבי תקציב, אני לא רוצה להשקיע הרבה - ראיתי שאפשר לקנות מקרנים ברזולוציה של 800x600 בארה"ב בסדר גודל של 400-500 דולר.
ראיתי גם שבטווח של 600 עד 700 דולר אפשר גם להשיג מקרנים עם רזולוציה טבעית של 1024x768.
לפחות מבחינת הנתונים היבשים מדובר במקרנים עם רמת ניגודיות גבוהה ועוצמת הארה גבוהה.
אז הייתי אומר שהתקציב שלי הוא 400 עד 700 דולר במחירי ארה"ב (ובנוסף תשלום המכס)
אבל למרות שאני מעוניין להגביל את התקציב - אני לא רוצה לקנות מקרן מאיכות ירודה (גם מבחינת איכות הקרנה וגם מבחינת שלא תישרף לו הנורה אחרי מעט שעות - מה עוד שהאחריות יכולה להיות בעייתית כי זה לא מהארץ).
יש המלצות?
כשאתה אומר שמקרן DATA לא יראה סרטים בצורה מיטבית - עד כמה הפרשי האיכות גדולים ?
לגבי תקציב, אני לא רוצה להשקיע הרבה - ראיתי שאפשר לקנות מקרנים ברזולוציה של 800x600 בארה"ב בסדר גודל של 400-500 דולר.
ראיתי גם שבטווח של 600 עד 700 דולר אפשר גם להשיג מקרנים עם רזולוציה טבעית של 1024x768.
לפחות מבחינת הנתונים היבשים מדובר במקרנים עם רמת ניגודיות גבוהה ועוצמת הארה גבוהה.
אז הייתי אומר שהתקציב שלי הוא 400 עד 700 דולר במחירי ארה"ב (ובנוסף תשלום המכס)
אבל למרות שאני מעוניין להגביל את התקציב - אני לא רוצה לקנות מקרן מאיכות ירודה (גם מבחינת איכות הקרנה וגם מבחינת שלא תישרף לו הנורה אחרי מעט שעות - מה עוד שהאחריות יכולה להיות בעייתית כי זה לא מהארץ).
יש המלצות?
יכולים להיות גדולים מאוד. תלוי במקרן.כשאתה אומר שמקרן DATA לא יראה סרטים בצורה מיטבית - עד כמה הפרשי האיכות גדולים ?...
לפי התקציב שפירטת, אני ממליץ לך להוסיף עוד קצת ולקנות אחד ממקרני הקולנוע הביתי הבסיסיים הבאים:
1. Mitsubishi HC1500 (נקרא גם HD1000). מסוג DLP.
2. Optoma HD70. מסוג DLP.
3. BenQ W500. מסוג LCD.
ניתן למצוא את כולם באזור ה 900 דולר.
במעמד הקניה בארה"ב, אתה יכול להוסיף אחריות נורה של MACK ל 5 שנים (עד שתי נורות), בעלות של $100, והיא תקפה לארץ (בררתי את זה אישית עם חברת MACK). אם הנורה הולכת, אתה קונה חדשה *בארץ*, והם משלמים לך את הכסף חזרה.
תודה - בדקתי ואכן מדובר במקרנים שקיבלו ביקורות טובות.
ובכל זאת - האם יש לך גם המלצות גם לגבי תקציב יותר זול (אפילו ברמה של ה-400/500) - האם הדגמים הפשוטים יותר של החברות שציינת נחשבים טובים לרמת מחיר כזו, או לאו דווקא?
ובכל זאת - האם יש לך גם המלצות גם לגבי תקציב יותר זול (אפילו ברמה של ה-400/500) - האם הדגמים הפשוטים יותר של החברות שציינת נחשבים טובים לרמת מחיר כזו, או לאו דווקא?
המקרן שיכול לתת מענה לשני הצרכים בצורה סבירה +
TOSHIBA S35
http://www2.zap.co.il/model.asp?model_id=473744
http://www.konimolam.co.il/Product.asp?productid=258
TOSHIBA S35
http://www2.zap.co.il/model.asp?model_id=473744
http://www.konimolam.co.il/Product.asp?productid=258
ofirl,
לא ברור מה השימושים שאתה מתכנן למקרן בשימוש כמקרן מצגות, אך שים לב שבעוד רזולוציה 800X600 לא מפריעה מהותית לראות סרט (אני לא מדבר על איכות, רק על היכולת) היא יכולה להיות קטסטרופלית בהצגת אפליקציות מהמחשב, עד כדי חוסר שימושיות.
הכוונה בדיוק לקימפרוס שהזכרת. אם תציג פונטים קטנים שקל לקרוא אותם על המחשב ב 1024X768, ייתכן ויהיו לגמרי לא קריאים בהקרנה.
לא ברור מה השימושים שאתה מתכנן למקרן בשימוש כמקרן מצגות, אך שים לב שבעוד רזולוציה 800X600 לא מפריעה מהותית לראות סרט (אני לא מדבר על איכות, רק על היכולת) היא יכולה להיות קטסטרופלית בהצגת אפליקציות מהמחשב, עד כדי חוסר שימושיות.
הכוונה בדיוק לקימפרוס שהזכרת. אם תציג פונטים קטנים שקל לקרוא אותם על המחשב ב 1024X768, ייתכן ויהיו לגמרי לא קריאים בהקרנה.
משה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: