אינטרנט סיבים של הוט

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Or94 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 174
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

ביום רביעי האחרון השתדרגתי לאינטרנט סיבים של הוט כי רק להם יש תשתית בבניין שבו אני גר.

הצטרפתי לחבילה של 1000 מגה הורדה ו250 מגה העלאה. בפועל אני לא מגיע למהירות הורדה הזאת. אני עם הראוטר של הוט שאני מניח שהוא לא משהו.

אני יכול לקנות ראוטר חיצוני ולהתחבר דרכו? אם כן איך? כי ראיתי שבראוטר של הוט אין חיבור WAN.

אם לא, כדאי לעבור לסיבים של סלקום ולקנות ראוטר חיצוני? מה צריך בשביל לחבר ראוטר חיצוני בסלקום ואיך עושים את זה?

איזה ראוטר חיצוני מומלץ? ראיתי הרבה על הhuwaei ax3 pro אבל ראיתי שיש הרבה גרסאות אז אשמח לשמוע מה כדאי ומאיפה להזמין ואם יש דגמים אחרים שכדאי אולי.

תודה ושבת שלום

eliavsd
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

לפני שמתחילים לחקור מאיפה בעיית המהירות וכו', תשתית הוט = תשתית אנלימיטד, כלומר יש לך ברירה. אני אישית חושב שכל עוד שיש ברירה עדיף להתרחק מהוט. בסלקום לדוגמא יש אופציה חינמית להשתמש בציוד פרטי משלך בלי לקחת מהם ראוטר. לך לאתר של unlimited.net.il בשביל לוודא שזה אכן תשתית אנלימיטד. גם אצלי בבניין הוט חירטטו קצת שזה שלהם. אנילמיטד זה בבעלות משותפת של הוט, סלקום וחברת החשמל.

לגבי בעיית המהירות, מה המהירות שאתה מקבל כשאתה מתחבר דרך כבל לראוטר? כשאתה רוצה לדעת אם הבעיה של המהירות היא בגלל הספק שלך, תתחבר בצורה ישירה כמה שאפשר. בדרך כלל זה אומר לחבר את הממיר האופטי ישר למחשב, אבל בגלל שיש לך ראוטר עם ממיר מובנה (הסיב האופטי מחובר לך ישירות לראוטר?) אין לך ברירה אלא לחבר ישר לראוטר. תשלח את תוצאות הבדיקה פה.

רק שתדע שגם ככה המהירות שאתה מגיע אליו בבדיקת מהירות היא תיאורתית בלבד - בפועל אתה לא תחווה מהירויות כאלה בשימוש היום יומי. זה רק לוודא שהספק נותן לך את המהירות שהוא מוכר לך.

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 732
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #3 

kmvsbemjammmawhezw
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #4 

גם לקוח של הוט, יש בעיות של ping גבוהה ו packet loss.
viewtopic.php?p=3274460#p3274460
יש סיבה שהם הכי זולים, השרות והביצועים בהתאם.

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

יותר מ90+% לקוחות פרטיים לא מעניין מה זה פינג ואיפה הוא נמצא.
הכי חשוב המחיר
וזה מודל עיסקי שיש לו זכות להתקיים.

kmvsbemjammmawhezw
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #6 

13/05/2023 10:21  
amdr1 כתב:
יותר מ90+% לקוחות פרטיים לא מעניין מה זה פינג ואיפה הוא נמצא.
הכי חשוב המחיר
וזה מודל עיסקי שיש לו זכות להתקיים.
...
מסכים לגמרי, רק שאחרי 3 חודשים ראשונים של מבצע הצטרפות, הם מבקשים מחיר של פרטנר/בזק שזה מוגזם.

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

...לא בדיוק ככה.
נכון לעכשיו 105₪ ל3שנים על 1/250 כולל ציוד.
אולי מבצע השקה.לא מוכן להתווכח...

Or94 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

12/05/2023 17:41  
eliavsd כתב:
לפני שמתחילים לחקור מאיפה בעיית המהירות וכו', תשתית הוט = תשתית אנלימיטד, כלומר יש לך ברירה. אני אישית חושב שכל עוד שיש ברירה עדיף להתרחק מהוט. בסלקום לדוגמא יש אופציה חינמית להשתמש בציוד פרטי משלך בלי לקחת מהם ראוטר. לך לאתר של unlimited.net.il בשביל לוודא שזה אכן תשתית אנלימיטד. גם אצלי בבניין הוט חירטטו קצת שזה שלהם. אנילמיטד זה בבעלות משותפת של הוט, סלקום וחברת החשמל.

לגבי בעיית המהירות, מה המהירות שאתה מקבל כשאתה מתחבר דרך כבל לראוטר? כשאתה רוצה לדעת אם הבעיה של המהירות היא בגלל הספק שלך, תתחבר בצורה ישירה כמה שאפשר. בדרך כלל זה אומר לחבר את הממיר האופטי ישר למחשב, אבל בגלל שיש לך ראוטר עם ממיר מובנה (הסיב האופטי מחובר לך ישירות לראוטר?) אין לך ברירה אלא לחבר ישר לראוטר. תשלח את תוצאות הבדיקה פה.

רק שתדע שגם ככה המהירות שאתה מגיע אליו בבדיקת מהירות היא תיאורתית בלבד - בפועל אתה לא תחווה מהירויות כאלה בשימוש היום יומי. זה רק לוודא שהספק נותן לך את המהירות שהוא מוכר לך.
...
תודה, בדקתי באתר ואכן זאת תשתית של אנלימיטד, כלומר אני יכול לעבור לסלקום.

כשאני מתחבר דרך כבל רשת ישירות בין הראוטר למחשב הנייד שלי אני מקבל 650 מגה הורדה ו250 מגה העלאה. הסיב האופטי מחובר ישירות לראוטר.

עכשיו בכל מקרה הראוטר של הוט הפסיק לעבוד באופן פתאומי.

על איזה ראוטר חיצוני אתה ממליץ?

לגבי המחיר, סיכמתי עם הוט על 99 שקל לחודש ו129 שקל חד פעמי על התקנה.

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

"ראוטר חיצוני" בתשתית הוט נכון לעכשיו הוא GR140DG של altice labs שלא ניתן להעביר אותו בשום פנים לברידג'.ואין כאן עם מה לשחק.
מי שלא מסכים-דרך ישרה להחליף ספק.
לצערי הרב זה עובדה.

Or94 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

13/05/2023 15:40  
amdr1 כתב:
"ראוטר חיצוני" בתשתית הוט נכון לעכשיו הוא GR140DG של altice labs שלא ניתן להעביר אותו בשום פנים לברידג'.ואין כאן עם מה לשחק.
מי שלא מסכים-דרך ישרה להחליף ספק.
לצערי הרב זה עובדה.
...

אז השבוע אני מתכנן להחליף ספק, איזה ראוטר אתה ממליץ לקנות? איך מחברים את הראוטר לתשתית של סלקום?

מ-ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 171
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #11 

כשאתה מתקשר לסלקום לפתוח את ההזמנה, תסביר שאתה מבקש להשתמש בנתב שלך ולא לשכור, ותקבל ללא עלות ONT בהשאלה, עם כניסת סיב ורשת, משם כבל לכניסת WAN בנתב לבחירתך.

Or94 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

14/05/2023 3:50  
מ-ב כתב:
כשאתה מתקשר לסלקום לפתוח את ההזמנה, תסביר שאתה מבקש להשתמש בנתב שלך ולא לשכור, ותקבל ללא עלות ONT בהשאלה, עם כניסת סיב ורשת, משם כבל לכניסת WAN בנתב לבחירתך.
...
ועל איזה נתב אתה ממליץ לקנות?

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”