מתיחת כבל רשת
אני רוצה למתוח כבל מהקומה הראשונה לשנייה ולעשות שקעים בקיר.
עכשיו, הבנתי שכדאי לי להשתמש בכבל cat7 ולפי מדריכים ראיתי שאחרי שהם מחברים "חיבור קיסטון" הם מלפפים את הארקה על שרוול נחושת. האם זה חובה? כי אין לי הארקה קרובה לאיפה שאני מתכוון לשים את השקעים.
בנוסף אם משהו ממכם התנסה בזה ויכל לתת לי לינקים למוצרים(חיבור קיסטון, שקע רשת) זה יהיה מצויין.
עכשיו, הבנתי שכדאי לי להשתמש בכבל cat7 ולפי מדריכים ראיתי שאחרי שהם מחברים "חיבור קיסטון" הם מלפפים את הארקה על שרוול נחושת. האם זה חובה? כי אין לי הארקה קרובה לאיפה שאני מתכוון לשים את השקעים.
בנוסף אם משהו ממכם התנסה בזה ויכל לתת לי לינקים למוצרים(חיבור קיסטון, שקע רשת) זה יהיה מצויין.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
הבנת לא נכון.
CAT7 לא מיועד לשימוש ביתי, ואין בו שום דבר שנותן לך יתרון בשימוש ביתי, לעומת CAT6a, ואפילו CAT6.
אפילו CAT5e נותן לך חיבור במהירות 10 גיגה אם אורך הכבל פחות מ- 30 מטר.
אז לא הייתי ממליץ לך היום להשחיל כבל CAT5e, אבל גם לא CAT7.
CAT7 לא מיועד לשימוש ביתי, ואין בו שום דבר שנותן לך יתרון בשימוש ביתי, לעומת CAT6a, ואפילו CAT6.
אז לא הייתי ממליץ לך היום להשחיל כבל CAT5e, אבל גם לא CAT7.
אז cat6 ו-6a, יתאימו יותר? מה לגבי מה ששאלתי על הארקה?12/05/2023 17:14Amir64 כתב: הבנת לא נכון.
אז לא הייתי ממליץ לך היום להשחיל כבל CAT5e, אבל גם לא CAT7....
אם אתה לא יודע על מה אני מדבר, תראה פה ב-3:30,
- Amir64
-
- גורו

אין צורך בהארקה (סיכוך) בכלל.
היא נועדה לחיבור בסביבה עמוסה בהפרעות EMI/RFI.
בהשחלה בקיר בבית מגורים אין לך שום סיכוי שהכבל יהיה בסביבה בעלת הפרעות כאלו.
בבית מגורים (וגם ברוב המבנים העסקיים), גם כבל UTP יעבוד מצויין.
אם יש לך סוויץ'\ראוטר ביתי רגיל, עם ספק כח בעל 2 פינים (ללא חיבור להארקה), אז ממש לא משנה אם אתה מחבר את הסיכוך לקונקטור, או לא, כי בסוף הוא עדיין לא מתחבר להארקה.
היא נועדה לחיבור בסביבה עמוסה בהפרעות EMI/RFI.
בהשחלה בקיר בבית מגורים אין לך שום סיכוי שהכבל יהיה בסביבה בעלת הפרעות כאלו.
בבית מגורים (וגם ברוב המבנים העסקיים), גם כבל UTP יעבוד מצויין.
אם יש לך סוויץ'\ראוטר ביתי רגיל, עם ספק כח בעל 2 פינים (ללא חיבור להארקה), אז ממש לא משנה אם אתה מחבר את הסיכוך לקונקטור, או לא, כי בסוף הוא עדיין לא מתחבר להארקה.
- ValorHeart
- חבר ותיק

- תגובות: 1372
- נתן תודות: 45 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
אם יש לך קיסטונים מסוכנים אז תלפף את הסיכוך כמו בסרטון, בסופו של דבר תחברים לקיסטון כבל מסוכך והוא מתחבר לסוויץ\נתב\מחשב עם חיבור מסוכך.
אם אחד מהגורמים למעלה לא מסוכך אז זה לא יעזור.
בכל מקרה בסביבה ביתית לא נראה שיש צורך לשמור על הכללים הללו, אפילו ישנם מדינות שאין להם תקן לפריסת כבלם מסוככנים גם בעסקים.
אם יש לך קיסטון מפלסטיק אז כמובן שאין מה לעשות עם החוט סיכוך, פשוט תשאיר אותו בצד.
אני אישית פרסתי בבית CAT7 עם קיסטונים מסוככים וציוד רשת מסוכך סתם כהיותי חובב רשתות וover-killing.
בכל מקרה בסביבה ביתית לא נראה שיש צורך לשמור על הכללים הללו, אפילו ישנם מדינות שאין להם תקן לפריסת כבלם מסוככנים גם בעסקים.
אם יש לך קיסטון מפלסטיק אז כמובן שאין מה לעשות עם החוט סיכוך, פשוט תשאיר אותו בצד.
אני אישית פרסתי בבית CAT7 עם קיסטונים מסוככים וציוד רשת מסוכך סתם כהיותי חובב רשתות וover-killing.
מאיפה קנית את הכבל והקיסטונים? יש חברה מומלצת?12/05/2023 19:52ValorHeart כתב: אם יש לך קיסטונים מסוכנים אז תלפף את הסיכוך כמו בסרטון, בסופו של דבר תחברים לקיסטון כבל מסוכך והוא מתחבר לסוויץ\נתב\מחשב עם חיבור מסוכך.
אני אישית פרסתי בבית CAT7 עם קיסטונים מסוככים וציוד רשת מסוכך סתם כהיותי חובב רשתות וover-killing....
ראיתי שיש הבדלי מחירים בין כבל שיש לו כבר חיבורים זכרים לבין כבל בלי. אני יכל פשוט לקנות כבל שיש לו חיבורים ולחתוך אותם? או שכדאי כבל בלי?
- ValorHeart
- חבר ותיק

- תגובות: 1372
- נתן תודות: 45 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
קניתי ממתקין פרטי את הציוד: פתרונט - https://www.facebook.com/MyPitronet
אני לא יודע אם הוא עדיין מוכר לפרטיים
אני לא יודע אם הוא עדיין מוכר לפרטיים
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46391
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
@Avi9999
בכל חנות של אביזרים חשמל לבניין אפשר לקנות את הציוד הדרוש.
רשימת הקניות שלך:
1. כבל CAT6 או CAT6A מסוג FTP לפי האורך הנדרש.
2. זוג שקעי רשת לקיר.
3. בודק כבלי רשת: https://ali.ski/SfwvJ
אם גדול עליך, פתח מידרג על קטגורית חשמלאים ותשלם 250-350 ש"ח לחשמלאי שיעשה את העבודה במקומך.
רשימת הקניות שלך:
2. זוג שקעי רשת לקיר.
אם גדול עליך, פתח מידרג על קטגורית חשמלאים ותשלם 250-350 ש"ח לחשמלאי שיעשה את העבודה במקומך.
Re:
לפי מה שבדקתי, יוצא שהכבל של ה- cat6a עולה באותו מחיר של ה- cat7, אבל הוא u/ftp לעומת ה- cat7 שהוא s/ftp.15/05/2023 14:21ziv_r כתב: @Avi9999
רשימת הקניות שלך:
2. זוג שקעי רשת לקיר.
אם גדול עליך, פתח מידרג על קטגורית חשמלאים ותשלם 250-350 ש"ח לחשמלאי שיעשה את העבודה במקומך....
וגם ה-7 נמכר במטרים, מה שלא מצאתי ב- cat6a.
או שעדיף ללכת על ה- cat6 במקום 7?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46391
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
כל סוגי הכבלים נמכרים לפי מטר. אם CAT7 עולה אותו כסף, אז קנה אותו במקום, רק רצוי שיהיה מסוג FTP.
בתיאוריה זה כנראה 30 מטר, בפועל הרבה פחות. אני מקבל ירידה במהירות מ-10 ל- 2.5 גיגה עם כבל כזה באורך 15 מטר בערך....
- Amir64
-
- גורו

לא בתיאוריה.16/05/2023 10:24oferlap כתב: בתיאוריה זה כנראה 30 מטר, בפועל הרבה פחות. אני מקבל ירידה במהירות מ-10 ל- 2.5 גיגה עם כבל כזה באורך 15 מטר בערך....
אני חיברתי בעבודה כבל 30 מטר שלחצתי לבד מתוף כבל CAT5e/UTP חסר שם שיובא מסין.
viewtopic.php?f=62&t=355526&hilit=10gbi ... 0#p3143808+
ויש פירוט בהודעה אחרונה (9) באותו שרשור.
לא זוכר איפה קניתי את הציוד לנקודות שהתקנתי בדירה, אבל הקיסטונים הם של 3M, נוחים מאוד לשימוש (חיווט ללא כלים נוספים - מגיע עם מסגרת פלסטיק שמוציאים ויש בה חריצים מסומנים לשמונת החוטים, מכניסים, חותכים את מה שגולש מעבר, ואז מכניסים את המסגרת לחלק האחורי וסוגרים את המלתעות שיוצרים את החיבור), וגם עם תריס כזה שמגן מאבק כשלא מחובר כבל....
בסוף קניתי של חברה אחרת. הקיסטונים של 3M קצת יקרים(25₪ לעומת השאר שהם באיזור ה-14₪).18/05/2023 1:03מ-ב כתב: לא זוכר איפה קניתי את הציוד לנקודות שהתקנתי בדירה, אבל הקיסטונים הם של 3M, נוחים מאוד לשימוש (חיווט ללא כלים נוספים - מגיע עם מסגרת פלסטיק שמוציאים ויש בה חריצים מסומנים לשמונת החוטים, מכניסים, חותכים את מה שגולש מעבר, ואז מכניסים את המסגרת לחלק האחורי וסוגרים את המלתעות שיוצרים את החיבור), וגם עם תריס כזה שמגן מאבק כשלא מחובר כבל....